Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā kika123

Sveiki no kra datuma drikst gauja spiningot lidakas?

Atbild Normunds Grabovskis

spiningot tu viņas vari no 1. janvāra, bet paturēt šogad varēsi no 11.maija rīta

Atbildēts: 8.maijs 2013, 09:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā celerons

Sveiki! Es gribētu šobrīd ķert asarus un brekšus cik apmēram lielu dziļumu likt, un ar ko iebarot asarus? Ar ko iebarot brekšus? Un vai nezinat kā viņus pievilināt?Varbūt ir kāds šķidrums vai kāda mīklas pika?

Lūdzu atbildat!

Atbild Normunds Grabovskis

ēēēē vecīt...., cope tev ir vēl dikti tumša lieta :):):), tu kā pa purvu malies :)

asari tikko ir iznārstojuši, dažās vietās vēl tikai nārsto, liec labāk viņiem mieru, ķer brekšukus, te 3 vārdos es tev nevaru apskaidrot to, ko pats mācos visu dzīvi, ir daži pamat principi, kuri ir jāievēro ejot copēt, piemēram tas, ka zivis var noķert tikai tur, kur viņas ir...., ja tu gribi ķert brekšus, tad tev vispirms jāsaprot kur un ko breksis ēd, paskaties MN raidījumus,k ur iet runa par brekšiem, vienmēr un visur uzsveru, ka breksim ēsma jāliek uz grunts vai tieši virs pašas grunts, tātad.... jautājums par to kādā dziļumā jācopē .... ir lieks :):):), ja tu vienmēr un visur sāksi ar to, ka vispirms izmērīsis dziļumu vietā, kur taisies copēt un centīsies makšķerēt ēsmu liekot uz grunts, tavs loms vienmēr būs labāks kā draugiem, kuri parsa cik dziļi jālaiž ēsma :):)

Atbildēts: 8.maijs 2013, 09:03 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā sigi

Sveiks!

7dien domāju braukt pasēdēt ar fīderi pie Lielupes Kalnciema rajonā. Mērķa zivs vēl nav, bet doma ir ņemt līdzi baltos kāpurus, sliekas un garneles.. tad moš kādu vimbu piemānu vai arī kādu breksi.. iebarojamo domāju pirkt to, kas domāts breksim.. tas man liekas universāls un patiks arī vimbām.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Normunds Grabovskis

doma tev ir laba, nupat biju aizbraucis to gabalu apskatīt, mums tur šogad notiks i pludiņa i fīdera mači, man jau ļoti ieppatikās, jābūt labām brekšu vietām, šajā vīkendā tur večiem i vimbas bija i pa pusbreksim..., bet baigi lēkāja temperatūra, kas nav nekas labs copei

Atbildēts: 8.maijs 2013, 08:52 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā erixo

Sveiki!

Kādas ir Jūsu domas par pavasara līņa ķeršanu Lielupes attekās ar "method" fīderi? Vēlos pamēģināt, bet, šaubas rada pareizā piecirtiena brīža noteikšana.

Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

nav ko melot, neesmu ar šo metodi ķēris līņus , tāpēc man grūti komentēt, bet.... gruntsmakšķere ir un paliek gruntsmakšķere, kāta gals signalizē par copi, piecērt .... :)

Atbildēts: 8.maijs 2013, 08:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Asariene

Sveiks meistar,cik salmo maksā sliekas un baltie kāpuri ?

Atbild Normunds Grabovskis

uzzvani uz veikalu un uzprasi, maksā tik pat cik visur citur

Atbildēts: 3.maijs 2013, 09:07 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā asakas

Labsvakars, es vēlētos pajautāt par karpu copīti (no 200g - 3 kg) tātad karpas ir sanākušas rudenī no dīķiem, kā pareizāk būtu makšķerēt ( Ēsmas; iebarošana un, kā pareizi būtu sagatavot makšķeri) dziļums 30-40 cm... PALDIES :))

Atbild Normunds Grabovskis

ēsma baltie tārpi, kukurūza, var būt vēl arī slieka, kamēr auksts, vēlāk aromatizēti makaroni arī strādā labi

barība, pagaidām ne pārāk salda, vēlams ar ķiploka aromātu (to pieliec pats), ūdenim iesilsto šāks strādāt saldie aromāti, vasarā jo saldāka barība jo labāk, tādā seklumā ērtāk barot ar kaķeni , barībai jābūt ļoti irdenai, lai iekrītot ūdenī nav klimpa, labi strādā aromatizēti kukurūzas putraimi, tos aplej ar verdošu ūdeni, kad biki atdziest, tad pieliek biki gatavo barību un vajadzīgo aromātu, baltos tārpus kādu sauju, tad zivis sāk jukt prātā :):)

makšķere, viss atkarīgs no iemetiena attāluma, šādā seklumā vajag maksimāli mazu pludiņu, bet pietiekoši lielu, lai vējš nenestu ēsmu prom, ja ir jāpamet metrus 10-20, tad mazāku par gramiem 3-4 noteikti nevajag, ēsma jāliek uz grunts, jo karpa pārsvarā lasa ēsmu pa grunti

seklumā copējot galvenais noteikums ir klusums, vēlams arī pludu pārmest iebarotajai vietai un tad klusiņām uzvilkt uz barības

Atbildēts: 3.maijs 2013, 09:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cops67

Labdien: vai Salmo-spice ir motilis.

Atbild Normunds Grabovskis

teorētiski šodien vajadzētu 'būt, katrā gadījumā Daugavgrīvas ielā ir noteikti

Atbildēts: 3.maijs 2013, 08:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jork12

Sveiki! Ir doma iegadaties gumijas laivu. Nakotne planots ari uzlikt motoru nu lidz 5 zs ne vairak. Budzets lidz ~ 350 ls. Skatijos veikala storm laivas , ko sakat par tam ? Kadi ieteikumi varbut ? Un vai vispar labu var nopirkt pa tadu summu ?

Atbild Normunds Grabovskis

konkrēti ar Storm laivām nav bijusi darīšana, mēs tirgojam Outland laivas, šajā cenā var iekļauties ar mazākajiem 300 cm izmēriem, lieli borti, iebūvēts transis, laiva laba, tikai... maziņa :):):), ja ir interese, tad raksti

Atbildēts: 3.maijs 2013, 08:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris99

Iespējams, ka es nemaz pareizi nesienu mormišku, tāpēc arī trūkst..Mezglam jābūt apakšā(āķa kātiņa beigām) vai virs pašas mormenes(uz plastmasa)

Atbild Normunds Grabovskis

:):):)izver auklu cauri mormiškai, pie āķa uztaisi no auklas cilpiņu, ar diviem pirkstiem piespied auklu pie āķa, ar otru roku brīvo auklas galu aptin 5-6 reizes ap āķi un auklas galu izver cauri cilpiņai, savelc, viss šāds mezgls turās perfekti

paskaties MN raidījumus, kur rādu kā mormiškas jāsien

ja tev ir mormiška, kurai ir cilpiņa, tad sien auklu pie cilpiņas

Atbildēts: 3.maijs 2013, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā anapurkis

veiksmi saa gada macos!reti sanak no rita puses tikt pie upes,tadel jautajums sads,vai vimbas velaa vakaraa lidz tumsai keras tikpat sekmigi kaa agraas rita stundaas!ne asakas!

Atbild Normunds Grabovskis

jā, sevišķi, kad ūdens ir nokrities un kļuvis dzidrāks, tad vimba mīl klusumu , tā aktīvi barojās 1,5-2 studnas pēc gaismas aušanas un tādu pašu laiku pirms satumšanas, sevišķi jau saulainās dienās, apmākušās un lietainās dienās cope ir arī pa dienu

Atbildēts: 2.maijs 2013, 15:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager