Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā agnoss

labadiena.

kas notiek ar to līdaku copi?

kad tad oficiāli varēs ķert 1. maijā vai 10. maijā, vai varbut jāpārceļ viss uz rudeni?

paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

paturēt līdakas varēsi no 10.maija, ķert vari kaut tūlīt, laivošanas sezona sākās no 1. maija

Atbildēts: 25.aprīlis 2013, 09:52 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Janciigais

Sveiks!

Manām nestandarta vēlmēm būs nestandarta jautājums :) Salmo Deglava ielā redzēju atsevišķu uztveramā tīkliņa cilpu ar makšķerauklas tīkliņu, ne auduma. Diemžēl svītru koda nebija, taču ar darbinieci veiksmīgi atradām katalogā (laikam jaunajā) šādu tīkliņu un arī ka viņam ir nopērkams it kā arī kāts komplektā, pie kā pieskrūvēt pašu cilpu. Saki lūdzu, vai kādā veikalā ir aplūkojamas abas daļas? Vai arī Tev nav ne jausmas par ko runāju :) Saprotu, ka Salmo mājas lapā laikam nav vairāk katalogu.

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) tas nav slikts tīkliņa gals, bet iesaku paskatīties arī uz Browning un Sensas tīkliņu galiem, cenas, atkarībā no izmēra ir 5-10 lati, kāti ir gan teleskopiski (stiklašķiedra), gan štekerējami, cenas ļoti dažādas, sākot no kādiem padsmit latiem par īsāko un smagāko, līdz daudzdesmit latiem par garu, vieglu un stingru kātu, šos kātus izmantojam ne tikai tīkliņam, bet arī izkaptij, kad vasarā vajag izpļaut zāles, lai varētu copēt

ja gribi labu lietu un vari atļauties, tad iesaku meklēt (Daugavgrīvas iela, Juglas Salmo, Milo bode) 4-5 m garu grafīta kātu, reāli tādu tu pērc vienreiz dzīvē, tāpēc var arī samaksāt tik cik tas maksā, štekerējamā kāta pluss ir tas, ka tas sastāv no 3-4 daļām, attiecīgi lieto to 3-4 garumos, kā situācija prasa, teleskopiskam cik nu ir tik ir :):)

Atbildēts: 25.aprīlis 2013, 09:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Asariene

Sveiks fīderim šādu spoli Baitrunner spole Salmo DIAMOND BAITFEEDER

Un ko nozīmē šitie 7430BR / 7440BR / 7450BR

Izmēri ? Pēc pēdējiem 2 cipariem varētu spriest size-30,40,50 ?

Atbild Normunds Grabovskis

tieši tā, tie ir izmēri, mazais un vidējais izmērs fīderītim būs ļoti ok, es teiktu, ka vidējais būs vairāk piemērots, mazo var likt uz vieglajiem fīderiem vasarai ,stāvošam ūdenim

Atbildēts: 25.aprīlis 2013, 09:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā doks1959

Labdien, meistar!

Mans jautājiens skar izglītošanos copes jomā. Youtūbē esmu redzējis ru. expertu (piem. Шанин) lekcijas tautai. Tīri interesanti.

Vai nav bijusi doma arī iekš LV kādas tematiskas lekcijas nolasīt tautai par dažādiem copes veidiem. Domāju, ka interesenti, kuriem TV un CL šķiet par maz pilnai laimei, būtu pulka. Protams, par adekvātu samaksu.

Un, otrs, ja to nevar noorganizēt. Varbūt, varētu padomāt par Copes Lietu žurnālam veidot pielikumus ar plašāku info par atsevišķiem copes veidiem.

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) nesalīdzini Krieviju ar Latviju, tur arī mani aicina uz meistarklasēm mačā un bolonēzē, tur tautai ir lielāka cieņa-bijāšana pret sportistiem, pret autoritātēm, tāpēc tur strādāt šajā jomā ir pateicīgāk, arī finansiālā ziņā, jo turienes mazākās firmas ir reizez desmit lielākas par mūsu lielākajām :):):)

teikšu godīgi, ka esmu sev saņēmies tik daudz darbus, ka nu jau sāk likties, ka kaut ko jāmet malā, citādāk sākās haltūras, rakstus sasteidzu un nododu pēdējās dienas pašā vakarā u.t.t., šogad mums arī TV 50 nedēļās ir jāuztaisa 70 raidījumi, 50 Latvijai un 20 Krievijai, pietam tas ir ārpus tiešā darba laika :):):), tāpēc nekādas papildus atrakcijas noteikti neplānoju..., vienmēr saku, veči, ja jums kaut kas interesē, tad brauciet uz pirms maču treniņiem un runājiet, neviens no vadošajiem sportistiem nekad neko neslēps, slēpj tie, kuri domā, ka ir kaut kādi slepenie ieroči, bet tie nekad nekļūst par vadošajiem :):):):)

CL varētu kaut ko veidot ja .... kāds to gribētu darīt, bet dzenāt tos kuri var ko sakarīgu pateikt kopā, sēdēt ar vīņiem un runāt, tad to visu sakarīgi izstāstīt ir smagi, jo sevišķi, ja pašam rakstītājam nav īstas saprašanas par tēmu, jo visi svarīgākie momenti ir sīkumos, kas daudziem liekās nesvarīgi :):):) (āķa izmērs, pavadiņas garums, podpasoka izmērs un attālums no āķa u.t.t.)

Atbildēts: 25.aprīlis 2013, 09:17 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā odijs232

sveiki ja makskere foreles uz voblerisiem un rotiniem vai ir jaliek metala pavadina

Atbild Normunds Grabovskis

noteikti nē, tieši tāpat kā ķerot asarus un zandartus arī nevajag pavadiņas, pirmkārt tā traucē mazo mānekļu spēli, otrkārt baida zivis dzidrā ūdenī

Atbildēts: 25.aprīlis 2013, 09:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bandito

Sveiks!

Kur tagad tādā pusupē (uzpludinājumā, ledus nogāja pirms 1,5nedēļas) brekši un ar ko barot (daudz zemes, mazas aromatizācijas, bez melases, klāt gaļa, ja?) un ko liekt virsū? Baltais, slieka, motilis? Vai bez motiļa *(barošanā un uz āķa) var iztikt, vai tas ir labākais?

Atbild Normunds Grabovskis

barību tagad vajag maz, barības tās pašas, kas visu gadu :):), vari iztikt bez motiļa, ja nav pie rokas, ja ir, tad .... ar motili būs labāk, pie nosacījuma, ja breksi atradīsi :), bet meklē viņu krasta seklumā, pietam ne no agra rīta, bet tuvāk pusdienai,. breksim vispār patīk kad diena uzaust un iesilst

Atbildēts: 24.aprīlis 2013, 13:36 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ARMotors

Labdien! Kompensāciju nevajag:), tas tā, tīri priekš info. Pirms kāda mēneša Daugavgrīvas veikalā nopirktajā Sensas breksī arī bija pārtikas kodes.

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) paldies

bet padomā, ja esi no barību lietotājiem, tad pērkot garam vīkendam barības varam parunāties :)

Atbildēts: 24.aprīlis 2013, 13:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lucky

Sveiks, NG_NG!

Nu kad tad varēs reāli bodē aptaustīt to Tioga kātu? Un kurā bodē (ja tas nav noslēpums :D) ?

Atbild Normunds Grabovskis

ir pasūtīti kāti uz visiem veikaliem, cerams līdz nedēļas beigām būs veikalos

Atbildēts: 24.aprīlis 2013, 10:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā osva

Sveiks. Gribu pajautāt pa grunteni. Cik centimetri garām pavadām jābūt,ja no svina pirmais griezlis būs 20 cm un otrais 50 cm,tā pareizi? Taisos izmantot plastmasas mormiškas. Garākai pavadai nevajag izmantot nelielu svinu? Paldies

Atbild Normunds Grabovskis

tu taisi to sarežģīto gruntenes sistēmu ar n tiem griezuļiem un mezgliem ..., nu var arī tā, pavadiņu garumam jābūt tādam, lai pavadas neskar viena otru, uzliec sistēmu uz galda un paskaties kas notiks, ja straume mutuļos, ja pavadas plivinoties var sapīties, tad saīsini, nekādus papildus svarus uz pavadām nevajag, regulē āķu augstumu no grunts ar kāta nolikšanas leņķi, jo stāvāk liksi kātu, jo augstāk būs āķi no grunts, ja liksi kātu zemāk, attiecīgi arī āķi vairāk skars grunti, jāskatās, kas konkrētā situācijā ir vajadzīgs

Atbildēts: 24.aprīlis 2013, 10:50 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā pinkovskis16

uz ko vis abāk ķeras vimbas???

Atbild Normunds Grabovskis

garnele, mušu kāpuri, motilis, sliekas, naktstārpi, mizgrauži, rožvaboļu kāpuri, maksteņu kāpuri u.t.t. :):):)

ejot copēt pacenties ņemt līdzi vismaz 2 veidu ēsmas, lai vari trāpīt uz to, ko zivs tajā dienā grib

Atbildēts: 24.aprīlis 2013, 10:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager