Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Kirsis6666

Labvakar Meistar,spoli man samainīja šodien,par to liels paldies.Bet radās problēmas ar auklas uztīšanu - izmēģinājos entās reizes,bet vislaik konuss.Tad nu ir jautājums - vai Salmo servisā starplikas jeb blīves ir pieejamas/nopērkamas?P.S.Nekā personīga,bet paskatoties šodien uz tagadējo spoles cenu(uz iepakojuma),Liekas ka ir nedaudz kosmoss.Nepretendēju uz visa pārzināšanu,iespējams, ka bija iepazīšanās cenas uut.,ienākot tirgū,bet cenu starpība tad un tagad ir diezgan ievērojama.P.P.S.Tas gan ir sīkums,man pašlaik vairāk vajag blīves :).paldies vēlreiz !

Atbild Normunds Grabovskis

ir produkti, kam cenas ceļās, ir kam stāv uz vietas, man ir pagrūti komentēt konkrēto gadījumu, daudziem modeļiem bija pirmā gada cenas, tas arī tiesa

servisā visu sakārtos minūtes laikā, bet apskaties vai tur tās šeibas nav jau uzliktas un vajag tikai noņemt, man ir bijis arī tā, ja ne, tad vet tik šurp un viss būs kārtībā

Atbildēts: 24.aprīlis 2013, 10:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā breksis45

Labdien Normund.

Tāds jautājums, brīvdienās plānoju doties copē Daugavā kkur starpposmā Rīgas Hes-Ķegums, tākā šis posms nav izpētīts, grībētu uzzināt ko,kā uz gruntenes,boilām utt.

Iepriekš paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

ja gribi kaut ko arī noķert, tad labāk brauc tomēr uz Lielupi pagaidām, Daugava ir tik duļķaina un liela patreiz, ka nekas labs tur nenotiks..., boilas , mīkstās peletes u.t.t. strādās vēlāk, kad būs ūdens iesilis un puiki būs kārtīgu dipadu uztaisījuši, pagaidām gaļa

Atbildēts: 24.aprīlis 2013, 10:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zipcs

Sveiks! Kuru urbi tu man ieteiktu ap 130mm diamtetru.? Skatos ir Mora pro expert, Mora ice artic un Mora Nova system. Zinu ka dārgāks ir labāks, bet vai tie līdzekļi tik ļoti atsverās?

Vēl biju iemēģinājis Heinola Easy run un īsti nepatika, jauns svaigs, bet ne īsti. Vēl domāju par Heinola Speedrun, tikai tam ir daudz modifikācijas no kurām grūti izvēlēties. Zinu ka jautāju nelaikā, bet ar šo ziemas copi saslimu salīdzinoši nesen, takā rudenī vēlos jau lai viss būtu. :)

Atbild Normunds Grabovskis

kurš labāks , kurš sliktāks pateikt nevar, jo katram ir savi plusi un savi mīnusi, ja esi iesācējs, tad es teiktu, ka tev vis piemērotākie būtu vai nu Mora Expert Pro (salokāms, bet ar iespēju pagarināt rokturi) vai Heinola Speed Run (tikai un vienīgi garais viengabala šneks), Arctic ir smags, jo tam ir iekšā pagarinājums līdz 2 m ledum :):), Nova sistem urbj ideāli, bet.... galvas salā tā apsalst, ka ja nav pie rokas naža vai kā līdzīga,tad paurbt -10 un zemākās temperatūrās var būt problēmas , precīzāk nepaurbsi :)

Heinolas pluss ir tāds, ka vari uzlikt arī 155mm galvu, es pat ieteiktu pirkt 115mm urbi un vēl 155mm galvu, lai gan... 130 mm kā universālais izmērs ir ok, cenā Heinola būs labākā, esmu urbis ar visiem šiem boriem, patīm Nova sistem, kamēr urbj :):), patīk Heinola, jo nomainu galvu un varu i brekšot i Zviedrijas sīgas un foreles vilkt, nepērkot citu urbi...

Atbildēts: 24.aprīlis 2013, 10:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kaspars76

Labdien.Gribēju jautāt kādu no salmo spiningu modeļiem varētu izvēlēties tieši twiching strādājot ar vobleriem līdz 20 -25 gr.Un vairāk intresē economy class.

Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) kas tev ir ekonomiskā klase, citam tie ir kāti 10 ls, citam 30 ls, katrā gadījumā konkrētu spininga modeli nesaukšu, jo šādām prasībām atbilst 30-50 kāti, kā kurā veikalā, brauc un sakties uz vietas, ir no kā izvēlēties

Atbildēts: 24.aprīlis 2013, 09:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sirmais123

Sveiki!nopirku es Ķīpsalas istādē par 20ls.Uzraksts ir šāds''Strong Lucy MATCH MASTER''Carboncomosite Construction.Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) nu tāds brīnums pēc nosaukuma neko man neizsaka, cena saka, ka tam jābūt kompozīta kātam vai pamīkstam grafīta kātam, vēl pēc cenas izskatās, ka tas tomēr ir teleskops, štekerējamie kāti nāk tikai grafīta, pietam tiem izstādē nevajadzēja būt, ja vien kāds netirgoja ārā savas vai citu vecās rezerves :), '

kāpēc tev tād sjautājums, kas tev tur nestrādā ????/

Atbildēts: 24.aprīlis 2013, 09:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bandito

Sveiks!

Atceros bērnībā, copējot pie vecām dzirnavām, veči parādīja kā rauda ķerama - uz āķa liek no dzirnavu dēļiem (zem krituma, kas visu laiku ūdenī) noskrāpētas aļģes, kas bija pilnas ar sīksīkiem tārpiņiem! tādas garas zaļas sīkas zālītes! Veči teicās, ka ne tārpiņos ir tā sāls un sējām,rullējām virsū tās aļģes, ķērās dikti labi...

Vai esi mēģinājis?

Atbild Normunds Grabovskis

aļģes derēja paša gaišākās, :):), tās ir zīdaļģes, vēlāk tās paliek cietas, bet kamēr tikko sadīgušas, tikmēr der kā ēsma, bet ... tas bija kādreiz :):):), nu jau sen vairs eksotiska ēsmas nemeklēju, ir klasiskās ēsmas, kuras pa lielam strādā vienmēr, piemēram ūdens'tārps, jeb makstenis (šitiks, šprohs u.t.t.), labākā raudu, arī vimbu ēsma vienmēr un visur...., vasarā upēs kukurūza ir ārpus konkurences u.t.t.

protams, ja gribās visu mācību ceļu iziet pašam, tad var ņemties i ar aļģēm, i ar citiem brīnumiem, ja laika ir vairāk kā naudas, tad to var darīt :):):)

Atbildēts: 23.aprīlis 2013, 10:06 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā cops67

Labdien: vai Salmo veikalos ir-būs-vai nekad nebūs, fīderu turētāji tipa feeder arm. Vai varbūt pat pastāv iespēja uzsūtīt. Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

veikalos ir un būs visdažādākie fīderu turētāji, ja vajag kaut ko īpaši specifisku, tad var arī piesūtīt klāt, bet iesaku meklējumsu sākt no Daugavgrīvas ielas, te arī satiksi Valdi, kurš ir pirmais Latvijas čempions fīderī :):):)

Atbildēts: 23.aprīlis 2013, 10:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā davids33

labdien! vai jūs varētu ieteikt kādu salmo match tipa makšķeri tests 4g-16g cenā līdz 45 LS

Atbild Normunds Grabovskis

pats lietoju gan Elite, gan Diamond sērijas Salmo mačkātus, lieki piebilst, ka mačkāts ir mans mīļākiais kāts :):):), šajā cenā vari iekļauties praktiski ar jebkuru Salmo mačkātu, nezinu tavu meistarību un prasības, bet mani pilnībā apmierina šie kāti, ej uz veikalu, saliec kātus, izvicini un ņem to, kurš iepa'tīkās vairāk, es pats pamazām pāreju zu mīkstākiem kātiem, bet tāq ir gaumes lieta un svarīgi ir copes apstākļi

Atbildēts: 23.aprīlis 2013, 09:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pinkovskis16

kas ir ta fider makšķerešana??? pats makškereju no 6 gadu vecumu zinu par makšķerešanu visu gadriz bet par fideresanu neko::::)))))

Atbild Normunds Grabovskis

tad tu i baigais ziķeris, es arī makšķerēju no 4 gadu vecuma, daru to jau 38 gadus un nevaru teikt, ka zinu par copi gandrīz visu ...., labi ja kādu mazumiņu pārzinu :):):)

fīderēšana ir gruntsmakškerēšanas paveids, makšķerē ar speciāliem, īpaši jūtīgiem, kātiem, izmanto barotavas, copes procesā cenāša zivis , ar barības un precīzu iemetienu palīdzību, savākt konkrētā vietā, ļoti aktīva un rezultatīva cope , pietam ar fīdeŗi var copēt vietās, kur ar pludiņu pacopēt ir grūti vai pat neiespējami (liela straume, lieli dziļumi, lieli attālumi)

pat latviski internetā un CL žurnālos ir atrodama informācija, lai pietiktu sākumam, cits stāsts ir, ja tu esi slinks un negribi meklēt :):):)

Atbildēts: 23.aprīlis 2013, 09:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sirmais123

Sveiki Normund!Man buss muļķīgs jautājums,es iegadājos sev 6m bezriņķu makšķeri,bet es nesaprotu kā viņu pareizi salikt,viņa jaizbida kā teleskopiskā vai pa posmam jastiķē kopā?Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

ja šāds jautājums, tad pastāv iespēja, ka kādā izpārdošanā esi ticis pie štekerējamas bezriņķu makšķeres..., kas uz kāta rakstīts, kur un pa cik pirki, ja to zināšu, tad var būt kātu neredzot varu ko ieteikt, lai gan tādu štekerējamoi bezriņķu ir maz, bet tomēr šur tur ir tādi brīnumi

Atbildēts: 22.aprīlis 2013, 15:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager