Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā pinkovskis16

kas ir ta fider makšķerešana??? pats makškereju no 6 gadu vecumu zinu par makšķerešanu visu gadriz bet par fideresanu neko::::)))))

Atbild Normunds Grabovskis

tad tu i baigais ziķeris, es arī makšķerēju no 4 gadu vecuma, daru to jau 38 gadus un nevaru teikt, ka zinu par copi gandrīz visu ...., labi ja kādu mazumiņu pārzinu :):):)

fīderēšana ir gruntsmakškerēšanas paveids, makšķerē ar speciāliem, īpaši jūtīgiem, kātiem, izmanto barotavas, copes procesā cenāša zivis , ar barības un precīzu iemetienu palīdzību, savākt konkrētā vietā, ļoti aktīva un rezultatīva cope , pietam ar fīdeŗi var copēt vietās, kur ar pludiņu pacopēt ir grūti vai pat neiespējami (liela straume, lieli dziļumi, lieli attālumi)

pat latviski internetā un CL žurnālos ir atrodama informācija, lai pietiktu sākumam, cits stāsts ir, ja tu esi slinks un negribi meklēt :):):)

Atbildēts: 23.aprīlis 2013, 09:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sirmais123

Sveiki Normund!Man buss muļķīgs jautājums,es iegadājos sev 6m bezriņķu makšķeri,bet es nesaprotu kā viņu pareizi salikt,viņa jaizbida kā teleskopiskā vai pa posmam jastiķē kopā?Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

ja šāds jautājums, tad pastāv iespēja, ka kādā izpārdošanā esi ticis pie štekerējamas bezriņķu makšķeres..., kas uz kāta rakstīts, kur un pa cik pirki, ja to zināšu, tad var būt kātu neredzot varu ko ieteikt, lai gan tādu štekerējamoi bezriņķu ir maz, bet tomēr šur tur ir tādi brīnumi

Atbildēts: 22.aprīlis 2013, 15:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā enel30

Labdien.Varbūt Tu Normund man varētu ieteikt kādu,vai kādas firmas pīto auklu iegādāties mikro džigam,jo iepriekšējo biju nopircis 0.06 mm,bet viņa ātri vien palika kā 0.20 viņa man saspurojās,ta kā piebrieda un tagad tiešām neizskatās pēc 0.06mm,un nenozvejoju ar viņu tik ilgi lai tāda viņa paliktu.PALDIES.

Atbild Normunds Grabovskis

viens ir skaidrs, ka tā notikt nedrīkst ar nevienu pīto auklu, pirms vainot auklu jāpaskatās vai nav traumēti kāta riņķi, neliela plaisa vai nosista kantīte var vienā copes reizē sabojāt vis labāko auklu

ja gribi mikrodžigot pa nopietno, tad skaties uz biezā gala auklām, es arī no 0.08mm pagājušās sezonas beigās uzliku 0.045mm, no jauno Salmo auklu sērijas, mmmmmm Daugavā no krasta džigoju kā dievs :):), tiesa jau pirmajā reizē sagriezu rokas vairākās vietās, kad mēģināju zandartus pieturēt aiz auklas :), diemžēl šīs auklas ir reizes div ar pus , pat trīs, dārgākas kā parastās auklas, bet ir dikti ok, ja patīk mikro, tad ir ļoti ok, ja mikro ir tikai kā viens no veidiem, tad vēl jādomā vai ir vērts, viss jau atkarīgs no tavām iespējām

Atbildēts: 22.aprīlis 2013, 15:47 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā ribalov

Sveiks. Kad sākas vējzivju laiks Liepājā?

Atbild Normunds Grabovskis

kaut kad ap maija vidu, bet viss atkarīgs kā iesils ūdens, pa nedēļu divām laiks var novirzīties

Atbildēts: 22.aprīlis 2013, 11:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ne_asakas

Pavasarīgs sveiciens! te atkal es :)

iesaki, lūdzu, spoli līdz 40ls fīderim, pats netieku skaidrībā, bet sezona lieliem soļiem tuvojas. Sāk arī uzmākties domas par kāda augstāka līmeņa fīdera iegādi. Šobrīd man ir salmo diamond 80, metu aci uz shimano, bet sajēgas nekādas no milzīgā klāsta nau...esmu lasījis ka shimano kātiem, dēļ smalkajiem riņķīšiem, ir problemātiski ar šok līder mezgla izslīdēšanu...ir kādi ieteikumi? Jau iepriekš PALDIES!

Atbild Normunds Grabovskis

vārds shimano pats pa sevi arī neko neizsaka, Shimano, tieši tāpat kā jebkuram citam ražotājam ir vairāku līmeņu kāti, pietam vidējās klases kātos starpība starp daāždu ražotāju kātiem vienā cenu grup'\a nebūs tik liela, ja maini cenu grupas, tad apskati arī citu ražotāju kātus, fīderos spēcīgs ir arī Brownings, bet galvenais ir skatīties uz testu un to vai kāts atbilst taviem copes paradumiem un vietām, nevis ražotāja nosaukumu :):))

pat reiz es pats fīderiem lieku salīdzinoši lētā gala spoles, šogad man topā būs Diamond Feeder, lēta, veikalā ap 25 ls spole, bet pagaidām man liekās ļoti simpātiska, pārīs kātiem tādas uzliku pagājušajā sezonā un pagaidām ir pat ļoti ok pa to cenu, bet man ir cits stāsts, startēju mačos, ambīcijas ir lielas, tāpēc gatavoju sev 5-6 dažādus kātus, līdz ar to arī spoles vajag daudz, ja būtu viens kāts, tad var būt liktu ķlasi augstāku spoli, kuru.... nezinu, neesmu pētījis, jo parasti nepētu leitas, kuras man nav vajadzīgas :):)

Atbildēts: 22.aprīlis 2013, 11:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karpucis

Sveiks,gribeju tev pajautat tu teicu kad uz karusu copi obligati japanem grubas ar kiploku garsu ka to dabut gatavu kad pievienot kiploku? paldies

Atbild Normunds Grabovskis

uzvāri grūbas, biki ļauj tām atdzist, tad vai nu izspied ar spiedi, vai sarīvē vai sakapā ķiploku un iemaisi grūbās, ķiploks ir tik spēcīgs, ka īsā laikā ievilksies grūbās, tāpat dari ar mīklu, mannu u.t.t.

Atbildēts: 22.aprīlis 2013, 11:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā OWNY

Sveiks Normund! Gribēju tev pajautāt,kāds ir tavs viedolklis par auklām FIDER makšķerei..Kura tavu parāt ir piemērotāka pītā vai monofīlā?? Tieši pamat auklai..Paldies jau iepriekš :)

Atbild Normunds Grabovskis

forumā jau atbildēju, protams, ka pītā, tikai pītā dod to jūtību kāda vajadzīga, loai varētu ķert vienmēr un visur un vairāk kā citi :):):), praktiskajā copē tas nav tik būtiski, ķer ar to, kas patīk un baudi procesu, bet ja tomēr gribi augt līdzi procesam un domā kādreiz arī mēģināt kādos mačos startēt, tad tikai pītā, pietam ne resnāka par 0.14mm, parasti 0,10-0,12mm

Atbildēts: 22.aprīlis 2013, 11:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pinkovskis16

kas pavasari ķeras kad tik tiko ir nogajis ledus??????????

Atbild Normunds Grabovskis

visas zivis, kādas vien pie mums dzīvo

Atbildēts: 22.aprīlis 2013, 11:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaapis

SVEIKS KA ŠOGAD AR LIDAKAM NO 1 MAIJA VAI VELAK

Atbild Normunds Grabovskis

šodien to vēl neviens īsti nezin :):)

Atbildēts: 22.aprīlis 2013, 11:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gaters

Sveicinati Grabovski:)man te jautajums.. veejsh,Gaisa spiediens,un Meenes vai tas ietekmee copi!!

Atbild Normunds Grabovskis

protams, ka ietekmē, bet brīvdienas ir tad, kad ir :):):)

ja nopietni, tad es nekad neskatos kāds spiediesn un kāds mēness , jo tas manu copētgribu nemazina nekādi, nu neķerās kā gribēts, nekas, citu reizi būs labāk :):):)

Atbildēts: 22.aprīlis 2013, 11:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager