Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā jancux22

Sveiks meistar ! Gribētos pamēģināt makšķerēt uz fīderi nezinu kādu kātu izvēlēties esmu šai jomā iesācējs,kātu gribētos par sakarīgu cenu !

Paldies jau tagad !

Atbild Normunds Grabovskis

tavas vēlmes saskan ar 95% iesācēju vēlmēm - gribu, labu, lētu un mūžīgu kātu :):):) - bet arī mana atbilde nebūs oriģināla, jo lai zinātu ko ieteikt vajag zināt kur tu taisies makšķerēt un kādiem mērķiem to kātu izmantosi, ja tiešām vairāk copei ar barotavu vai vieglo svinu, tad tev sākumam jāskatās uz kātu ar testu 100-120 grami, Diamond sērijā Salmo kātiem ir laba izvēle un arī cenas ir loģiskas, ja tomēr gribi i butes ķert, i uz vimbu grunteni mest i karpu dīķī karpu stīvēt, tad labāk skaties uz kātiem ar testu 150-180 grami, jā ti8e ir resnāki, biki smagāki, bet... ļoti jaudīgi kāti, pastrādāsi sezonu-divas un sapratīsi kūrā virzienā gribi attīstīties, tad arī skatīsimies specifiskāku inventāru

par cenām, lētākajā variantā Taifun fīderis +pītā aukla + daudz maz fīderējama spole = ap latiem 40 būs

ja vari pavilkt, tad es tomēr ieteiktu sākt ar Diamond sēriju, tad kāts +aukla+spole sanāks ap latiem 50-60, bet tas būs katras kapeikas vērts komplekts

iesākumā augstāk nevajag skatīties, pat ja finansiāli vari , vispirms saproti kas tev patīk un tad paspēsi sapirkt , ja vajadzēs

Atbildēts: 4.aprīlis 2013, 09:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DanielsB

Sveiks. kas labs būs nākamā MN raidijumā?

Atbild Normunds Grabovskis

šodien asaru cope Ventā, copēs veči, kas to lietu pieprot ļoti labi, asari būs izcili smuki :):):)

Atbildēts: 3.aprīlis 2013, 15:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā natureboy

Sveiki!

Jautājums sekojošs: vai pīto auklu (0.15), kas divas sezonas bijusi uz spininga var tīt uz fīderi? Liels nolietojums auklai nevajadzētu būt, jo lietota tikai uz sestdienas copēm, tomēr tagad plānojas jauna.

Un vēl viens jautājums: ja piemēram copējot, kaut vai tās pašas vimbas, man uzglabājamajā tīkliņā ir sešas mēra vimbas un lielākās piecas plānoju izvēlēties beidzot copēt, vai pienākot inspektoram, viņš var man piesieties par neatbilstošu skaitu atļauto zivju manā tīkliņā?

Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

jāskatās uz reālo auklas stāvokli, ja viss ok, tad vari tīt to uz fīdera spoles, paresna ir, bet praktiskājā copē, sevišķi vimbām un dīķu karpiņām nebūs ne vainas

diemžēl jā, paturēt skaitās ielikt tīkliņā, arī es mīlu savilkt zivis, apskatīties kopējo lomu un tad tās palaist vaļā, diemžēl ar vimbām, sapaliem, ālantiem un citiem zvēriem, kuriem ir skaita ierobežojums tā darīt nedrīkst, jo inspektoram ir vienalga tu apēdīsi tās zivis vai nē, cilvēki 95% gadījumu inspektoriem melo tik un tā un viņi pie tā ir pieraduši, tāpēc... labāk mazās laid vaļā uzreiz, i zivij mazāks stress i tev pašam arī :):):)

Atbildēts: 3.aprīlis 2013, 09:28 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Morbidejs

Sveiks, Normund!

Tā kā plānoju iegādāties jaunu urbi, attiecīgi divi jautājumi:

1) Vai tuvākajā laikā ir gaidāma makšķerēšanas veikalos ziemas preču izpārdošana?

2) Vai tajā pašā Salmo servisā ir iespēja asināt Heinolas urbja "galvu"? Varbūt to var darīt pats, ja ir vajadzīgās zināšanas asmeņu asināšanā?

Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

1. :):):) paskaties kalendārā :):), veikalos ziemas preces jau praktiski visas ir izvāktas un aizvestas uz noliktavu glabāšanai līdz rudenim, pietam .... visi Heinolas urbji bija izpārdoti jau sen, gaidi rudeni

2. Labāk galvas dot asināt ir Bumam vai Zariņvaldim, bet, ja pats esi tehnisks cilvēks un saproti ko dari, tad vari mēģināt to darīt arī pats , bet... uz sava rēķina :):):)

Atbildēts: 3.aprīlis 2013, 09:21 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā gaters

Sveiki Normund man ir jautajums,kas labaak straada pavasara,vasaras copees(Bekshi,Plichuki),kadas notiektas mormishkas vai tomeer vecais parastais akitis :)

Atbild Normunds Grabovskis

uz šīm zivīm viennozīmīgi āķis parastais, vēl straumē raudām reizēm prasās koša mormiška vai spoguļāķis, bet breksim parastais āķis strādās daudz labāk, galvenais atcerēties, ka breksis ēd no grunts :):):)

Atbildēts: 2.aprīlis 2013, 14:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā doks1959

Vai Salmo būs stends nedēļas nogalē izstādē Ķīpsalā? Vai varēs redzēt un taustīt visus pēdīgos jaunumus un vai varēs uz vietas arī iepirkt mazumā ar kādu atlaidi?

Atbild Normunds Grabovskis

nē, Salmo stenda izstādē nebūs, neizstādamies jau gadus 5 vismaz, neredzam vajadzību, jo tur tirgoties ir baigā ķēpa, bet braukt tikai atsēdēt 3 dienas nav jēgas :):):)

bet.... jaunos Salmo Team kātus, jaunās auklas un jaunās ēdamās gumijas varēs apskatīt Lucky John komandas puišu Armanda un Vitālija stendā, kur tos varēs salīdzināt arī ar daudz skaļākiem pasaules brendiem, daži kāti būs arī tirgojami, pārējie gan vēl muitosies uz to brīdi

par lielākiem pirkumiem mēs vienmēr varam parunāties arī bez izstādes :):):)

Atbildēts: 2.aprīlis 2013, 14:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā weed18

Sveiks! es redzeju video, ka tu izvilki daudz breksus ,daugava, Apsveicu, man tek siekala :D kada krasa bija diskobumbina mormiska?un kur tu tos pirki? paldies :):):):):):)

Atbild Normunds Grabovskis

tās ir Finnex diskobumbas, ļoti labi āķi, mormiškām jābūt visos Salmo veikalos

Atbildēts: 2.aprīlis 2013, 13:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā haspehs

Sveiks!

Vai ar jauno MicroTech varēs pamētāt 12g. voblerus?Un vai kāts negūs nekādas micro traumas?:)

Atbild Normunds Grabovskis

tu pasaku lūdzu man vienu, kāpēc ar džigojamiem kātiem ir jāmētā vobleri, iemest jau tu vari, bet pastrādāt ar vobleri ta nevari, tad jau labāk ņemt tvičojamu kātu, ar kuru vajadzības gadījumā var arī iedžigot, jo copi sajutīsi uz roku vai ieraudzīsi pēc auklas kustības

Atbildēts: 2.aprīlis 2013, 10:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vimba24

Sveiks.

Pamazām jau domāju pa vasaras copi, bet man ir dažas lietas ko es īsti nesaprotu.

Baroju uz brekšiem sagatavotā vietā.Barības ir salmo breksis, sensas, TRAPER. Zinu ka breksis tur ir diezgan paliels ielaidu kameru redzēju, bet ļoti daudz pliču, ašuku, ruduļu esmu iozmēģinājis visu nezinu kā tos sīkos atsist mēģinu pārsvarā ar balto, mēsla slieku, naktenis, kukurūza visādi kombinēju bet rezultāts ir parasti 3h laikā daudz mazo viens vai divi breksēni 600g.

Vari varbūt kautko ieteikt?

Atbild Normunds Grabovskis

ja viņš nenāk klāt pie barības, tad.... viņa tur nav, citu iespēju nav, kad pienāk brekši, tad visas citas zivis paiet malā, tas ir pārbaudīts simtiem reižu

tavā gadījumā iespējams, ka tu baro vai nu pa seklu vai nu tur nav patstāvīgās brekšu stāvvietas, tikai garāmskrienošie, tādās vietās reizēm ir super cope, bet... biežāk tur ir pa kādam un viss

Atbildēts: 2.aprīlis 2013, 10:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā durixxxx

Sveiks Normund!Vēlos uzjautāt, vai ir vēl pieejams Salmo Elite Macrotech kātiņš 2,32,5-18gr Daugavgrīvas veikalā? Un ja ir, un tie iet uz beigām vai nebūtu kāda iespēja vienu pieturēt,jo sanāks tikai otrajā apriļa nedēļā iegriezties pie Jums ciemos. Vienkārši te lasot esmu sapratis ,ka daudz gribētāju ir uz to,bet laika galīgi nesanāk lai aizbrauktu līdz bodei.

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) visi pagaidām tikai taustās, pietam teorētiski, tu taču zini mūsu tautas īpatnību, ka bļaujam daudz, bet daram stipri mazāk :):), kad tiec, tad brauc, tuvāko pāris mēnešu laikā preces veikalos paliks tikai vairāk :):):)

Atbildēts: 2.aprīlis 2013, 09:57 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager