Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā ma4otra4o

Kā tur bija ar tām barībām: grūbas, makaroni un kukurūza tekošam vai stāvošam ūdenim?

Atbild Normunds Grabovskis

kāda starpība, pietam tevuis minētās lietas ir nevis barības, bet gan ēsmas, un ēsmas parasti izvēlas priekš noteiktām zivīm, nevis ūdenstilpnēm :), kad informācijas ir maz, ir slikti, kad viņas ir pa daudz, tad.... ir vēl sliktāk :):):)

Atbildēts: 7.maijs 2012, 11:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā agnoss

labdien.

1.Man jautajums vai ieteikums, vai nav iespeeja makšķerēšanas kartes izdot plastikāta veidā, jo tas papiira uz visu gadu ir pašvakas.

2.un vai nav iespēja veidot datu baazi vai reģistru kas ir nopirkuši, jo ja gadijumaa nozuud karte, tad inspektors var ieiet datu bazee un parbaudiit.....

3. kas sastāda un pēc kādiem kritērijiem makšķerēšanas kalendāru, jo briiziem pilniigaa necopee pec kalendaara zivis nāk putenii, bet ideālā copesdienā, nav pat piesitiena.

paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

1. tas būtu forši, bet tad MK būtu vēl dārgākas un to tirdzniecība, arī kontrole būtu savādāka, jo uz plastikāta kartes taču ar roku neko nerakstīsi, ja datus ievadīsi, tad vajag aparātu, kas to darīs, inspektoram vajag aparātu kas nolasīs datus u.t.t., piekrītu, ka normālā situācijā tas būtu forši, bet.... mums līdz tam vēl gadi desmit vis maz jādzīvo ...., mēs tikai no vienas puses esam Eiropā, no otras puses esam dziļā pa....

2. viss ir atkarīgs no naudas un vēlmes, ja datu bāzes u.t.t., tad kartēm jābūt tikai elektroniskām, tā kā notiek tagad, ka kartes pērk veikalos, pastos u.t.t, tad nekāds reģistrs nav iespējams, veikalniekiem kartes ir kā zobu sāpes, jēga no viņām nekāda, tāpēc arī liela daļa veikalnieku nemaz tās netirgo, nauda jāiegulda, peļņas nav, tāpēc vēl sarežģīt MK tirdzniecību būtu muļķīgi dotajā brīdī

3. makšķernieku kalendārus lielākoties taisa lai pelnītu no reklāmas un to tirdzniecības, par makšķerniekiem neviens nedomā un nedomās, tāpēc es vienmēr esmu brīnījies, ka kāds tos vispār pēta :):):), ir bijis, ka saliec blakus 3 pie mums izdotus kalendārus un katrs rāda copes dienas citā laikā, kopīgas labi ja puse no copes dienām :):):). Pamatu pamatos copes kalendārus sāka veidot vadoties no mēness fāzēm u.t.t., bet laika apstākļi un citas lietas visu to teoriju , kad zivīm vajadzētu ēst samaisa un lielākoties tas viss paliek tikai teorija :):)

Atbildēts: 7.maijs 2012, 11:08 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Rupis

Labdien!

Vēlējo pajautāt kādu inventāru vajag, lai ķertu brekšus.

Gribu zināt kādu makšķeri, auklu un tādas lietas nepieciešamas.

Un cik tas kopumā varētu izmaksāt.

Atbild Normunds Grabovskis

nav tā, ka ir tādas speciālas brekšu makšķeres u.t.t., saki kādos apstākļos tu taisies makšķerēt(upe, ezers, dziļumi), kāds copes vieds tev ir tuvāks, ja vispār esi makšķerējis, cik naudiņas tev ir vai būs, ko varēsi ziedot inventāra iegādei un tad izejot no tā es varēšu tev ko konkrētāku ieteikt, galvenais, lai gribās copēt, pārējais jau ir tīri tehniskas lietas

Atbildēts: 7.maijs 2012, 10:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā s5ektator

Sveiks! Griezos pie Tevis ar shadu jautajumu!

velos sapirkt makshkereshanas piederumus! bet ne pa veikala cenam! shausmigs uzcenojums tagad piem.barotavas maksa 1lvl-1.50lvl tas naw reali vnk tadas cenas likt par parasto spirali. Un pludinji jau par pa latu!

Varbut zini kadu vairumtirzniecibas bazi kur cenas ir normalas!

Atbild Normunds Grabovskis

bāzes ta es zinu gan, bet... tās ir domātas kur veikalniekiem iepirkties un tur parasti pa vienam štruntam netirgo un tas ir tikai normāli, tavā gadījumā .... tirgus laikam ir vienīgā iespēja neuzturēt "nekaunīgos veikalniekus"

tikai ....., ja godīgi, tad nemaz negribu ar tevi runāt, vienkārši negribu ....,

redzi, ja tu būtu cilvēks, kurš nesavtīgi palīdz visiem, glābj pasauli un to visu dara pilnīgi pa brīvu , tad gribētos tev palīdzēt un pat ko uzdāvināt, bet.... es visu apzināto dzīves daļu esmu tirgotājs, tagad gan tirgotāju pārstāvis, bet tik un tā esmu tirdzniecībā, tāpēc uzbraucienu no tavas puses uztveru bezmaz vai personīgi :):)

Atbildēts: 7.maijs 2012, 10:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

Sveiki! Nevarētu lūdzu pateikt cik ilgi varētu vēl tā intensīvi ķert vimbu

Atbild Normunds Grabovskis

kā kurā upē, bet vispār viņa ķerās visu vasaru, citā upē līdz maija beigām ir lieli bari, tad daļa aiziet atpakaļ uz jūru, citas paliek upē, tiesa viņām mainās ēdienkarte, arī ķerās viņas ne visu dienu, bet visā visumā vimbas var ķert visa gada garumā tādās upēs kā Gauja, Venta, vis ticamāk arī Lielupe, vienkārši pats tur augštecē maz copēju, tāpēc nezinu 100%

bet nu klasiskā vimbošana tāda kā tagad būs līdz maija beigām +-

Atbildēts: 7.maijs 2012, 10:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cure

Auklas sagatvosana un pareiza uztisana uz kasetes!

Pats uzzinaju ka pareizi to jatin un kas jadara ar jaunu auklu lai to sagatavotu uztisanai uz spoles kasetes! Nu luuk,uztaisiju jaunu tematu un mani, "suni" noreeja kaa nezin ko buutu izdariijis,pat tavs koleegjis kaa vins tur saucaas-Dukalskis!!!Kkaadu varbuut beerna liimena joku izsmeela vai nu otrs variants,vins nemaak lasiit!

Vnk iemacijos un uzzinaju to no karpu viiriem,kam taa virtuve ir smalka,katrs shtruntins izdomats un pardomaats,gribeju padalities un uzjautat citiem,kaa tas notiek,bet beigas sanaku vainigs un nezin kas veel!!

baigi beediigi,liekas ka te lielaakaa dalja ir augushi buudaa un pie kjeedes tureeti! :)

Ko Tu par to visu saki?

Atbild Normunds Grabovskis

:):) neķer kreņķi, jo auklas uztīšanai viena pareizā veida vienkārši nav un cik karpinieku, tik veidu arī ir, ar gadā uz spolēm uztinu vairākus kilometrus auklas un nevaru sūdzēties, ka auklai kas slikts notiktu nbo tā, ka vienkārši spolīti iemetu tukšā spainī un tinu , lai viņa tur lēkā, daru tā cik sevi atceros un nekā slikta tur nav , var to darīt divatā, kad viens tru spolīti un otrs tin, var darīt visādi, bet ja pavēro kas ar auklu notiek, kad tu dienā izdari tūkstots iemetienus, velc āŗā gan zivis, gan zāli, gan vienkārši tukšu sistēmu, pludu, mānekli u.t.t., tad saproti, ka tam kā tu auklu tin sākotnēji nav nekādas nozīmes, esmu redzējis kā to dara pasaules līderi pludiņā, tur vispār vienkārši iemetās spolīte ūdenī un aukla ietinaš spolē, kas manuprāt vispār nav pareizi, jo ukla taču ir slapja, bet.... normālā situācijā auklas tiek mainītas bieži un to var atļauties, mēs te gribam pāris sezonas ar vienu monofilo auklu copēt :):)

tāpēc jau veči tevi arī neņēma nopietni, ka visiem ir savas metodes un nevienam daudz maz pieredzējušam copmanim tā nav problēma

tāpat ir ar tām auklām veikalos, kuras uz spolītēm ir satītas gludi gludi, tinums pie tinuma, izskatās jau baigi kruta un smuki, bet.... patiesībā ļoti kaitīgi auklai, jo aukla tinot uz spolītēm uzsilst un tinot tinumu pie tinuma aukla atdziestot paliek kantaina nevis apaļa ... :):), tā, ka neķer kreņķi, večiem vajadzēja ko noriet, tu trāpījies pa rokai :):)

Atbildēts: 7.maijs 2012, 10:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Spoks

Sveiks, man te laukos ir maziņš dīķis, saucamais pažarnieku dīķis. Karūsu tur ir jūra. Pa virsu staigā ļoti smuki eksemplāri, bet tur ņem tikai mazās karūsas. Kas varētu būt par vainu, kāpēc lielās neņem, bet mazās ņem? Varbūt vajag kaut ko savādāku piedāvāt nekā mazajām? Mazās ķeras uz sliekas, maizes un mīklas.

Atbild Normunds Grabovskis

ir ir ar tām lielajām karūsām tā, pats kādreiz mocījos un tā arī pilnībā netiku skaidrībā, kā viņas noķert vienmēr, pirmkārt jau kumosa izmērs, otrkārt viņas ņēma tikai noteiktā laikā, kādu stundu ņēma un tad viss, tikai staigāja un kaitināja copmaņus

no tā, kas man pašam tādā dīķī strādāja ir lielas sliekas paturētas ķiploku lakstos vai ķi[ploku sulā, bet uzmanīgi, jo ķiploks ir ļoti stiprs, slieka ātri sprāgst, ja ir pa stipru, arī '5-7 'vārītas grūbas un ar ķiploku aromatizētas reizi pa reizei lielajām karūsām patika

diemžēl neko vairāk ieteikt nevarēšu gan, jo lielā karūsa ir tāda dīvaina žuve :)

Atbildēts: 7.maijs 2012, 09:52 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā raimiss21

tu pa to auklu prasiji kur dabuju tadu cenu !!

tepat copes lietas pie sadalas (akcijas) tur bij (Pie asakas)

Atbild Normunds Grabovskis

dikti laba cena šai auklai, dikti laba :):)

Atbildēts: 3.maijs 2012, 14:32 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Fearless

Sveiks :) gribēju paprasīt kāda šiem noteikumiem ir atšķirība? 1) Aizliegts spiningot (arī velcēt) no 15.marta līdz 30.aprīlim. 2)Aizliegta jebkura veida makšķerēšana (arī ar spiningu) no 16.aprīļa līdz 31.maijam:

Atbild Normunds Grabovskis

1. makšķerēt ar citiem rīkiem, izņemot spiningu tu vari, kas nav mazsvarīgi, pluds, fīderis, muša tas viss paliek

2. reāli tu šajā laikā pie ūdens ar makšķerēm atrasties nedrīksti, pat pastaigāties ar makšķeri somā nedrīksti :)

Atbildēts: 3.maijs 2012, 14:32 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā shtekeritis

sveiks normund

es velejos uzprasit

vai tu nezini ku interneta es varetu nopirkt shtekeri ne loti dargu bet taja pasha laika kvalitativu

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) tu tici lētām, bet labām lietām ??????

internetā protams var pirkt, bet tikai pazīstamu kāta modeli, daudzi štekerus pēk caur mani, opasūtot tos no SENSAS, arī pats ķeru ar Sensas štekeri un esmu ļoti apmierināts, nupat arī atnāca štekeris, ko pasūtīja puisis, kurš grib sākt piedalīties arī vasaras mačos, iekļausies latos 250 ar jauna 13m štekera komplektu

jautājums ir kas tev ir lēti un ko tu darīsi ar vienu pašu kātu, bez rezerves topkitiem , pietam grafīts tomēr dilst un tāds it kā labs, bet lietots štekeris var izrādīties jau krietni padilis un ar plaisām, tāpēc padomā vai vajag 'tajā virzienā skatīties

Atbildēts: 3.maijs 2012, 09:40 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager