Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā raimiss21

vai si ari butu normala aukla fiderim Pīta aukla Salmo Elite Braid 0.13 125 m =8ls

Atbild Normunds Grabovskis

man pašam tieši šāda aukla ir uz vienas no fīderu spolēm, kalpo ļoti laba, šī ir ļoti kvalitatīva Japānā ražota pītā aukla, tā der jebkuram copes veidam, arī fīderim, tikai ..... kur tu tādu cenu auklai atradi ?????????

Atbildēts: 3.maijs 2012, 09:35 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Fearless

Sveiks. Vēlējos uzprasīt dažas lietas

1) Vai spole Salmo Taifun 3000/4000 ir laba priekš pludiņmakšķerēšanas?

2)kādu auklu labāk izvēlēties spiningošanai? Vēlos ķert līdakas un asarus

3) Vai būs kāds raidijums tuvākajā laikā kur būs stāstīts par mušiņmakšķerēšanu? Paldies :)

Atbild Normunds Grabovskis

1. Taifun ir ekonomiskās klases spoles, lai arī to kvalitāte pēdējos gados ir krietnoi uzlabota, tomēr nevar no tām prasīt to pašu, ko no citas, augstākas klases spolēm, bet tādai vienkāršākai pludiņmakšķerēšanai šīs spoles der pat ļoti labi

2. tavā gadījumā būtu jāņem laba monofilā aukla diametrā 0.30-0.33-0.35mm, piemēram Salmo Evolution, nav dārga, kvalitatīva Vācijā ražota aukla un varēsi droši spiningot

3.par mušiņmakšķerēšanu kā tādu raidījums pat reiz nav plānots, tas vairāk tā kā ir Māra Oltes lauciņš, jo viņš pats ir šīs lietas fanāts un katram jādara tas katrs māk :), man par mušiņmakšķerēšanu nav vispār nekādas sajēgas, es pat to makšķeri esmu turējis rokās tikai vienu reizi :)

Atbildēts: 3.maijs 2012, 09:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā hecs7

Sveiks. Vēlejos pa interesēties par maksķerēšanu jūrā. Respektīvi biju svētdien uz Liepājas mola uz buļļiem, mēs kā jau kārtīgi M.N. ievērotāji makšķerējām tikai no mola jūras pusē, bet noskatījos lielākā daļa to makšķerēja arī ostas pusē. Vai ir kas mainījies makšķerēšanas noteikumos? Jo vēļ gadu atpakaļ atceros ka staigāja inspektori un dzina prom, vai sodīja tos kas makšķerē ostas pusē no mola?

Atbild Normunds Grabovskis

mjaaaa, labu jautājumu tu man uzdevi....., pārlasīju MN , nu no burta puses jā, arī Ziemeļu molam iekšpusē it kā nedrīkstētu makšķerēt, no otras puses tas tomēr nav klasiskais mols upes grīvā, bet gan pavisam savādāks veidojums ....

tad sanāk, ka es arī svētdien biju pārkāpējs, jo nekad pat i aizdomājies nebiju, ka molu likums varētu attiekties arī uz Liepājas Ziemeļu molu, MN nav teikts par ostas teritoriju, tur ir runa par upēm un kanāliem, .................katrā gadījumā, būtu labi, ja kāds inspektors vai zinošs cilvēks šo paskaidrotu un mēs nonāktu pie vienota slēdziena, šis mols ir klasisks mols vai ārkārtas gadījums

katrā gadījumā šodienas MN raidījumā būs labi redzams, ka es un mana ģimene un vēl pāris simtu cilvēku copējām molam kresajā malā, kur buļļi arī būtu jācopē, ja tas ir pārkāpums, tad esmu ar mieru saņemt sodu un nomaksāt visu, kas pienākas, lai gan tas, ka tur kādreiz ir bijuši inspektori un vēl nav ļāvuši copēt kreisajā pusē man tiešām ir pirmā dzirdēšana, bet.... nezināšana neatbrīvo no atbildības :)

tu māki sabojāt garastāvokli :):)

Atbildēts: 2.maijs 2012, 16:35 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā itaalis

Sveiks!

Bik par noteikumiem un atljaujaam!

Mans braalis makshkjeree 2-3 reizes gadaa! taa nu atkal shogad taisaas uz darba tusu kas saistaas ar copi! Vieta kautkur pie Ventas, katkaada atpuutas baaze! Jautaajums sekojosh-kas vinjam vajadziigs no papiiriem? Makshkjereeshanas karte un atljauja lai copeetu ventaa? tad sanaak taa, lai pacopeetu 2 dienas jaapeerk karte 3 meeneshiem pa ls un dienas atljauja pa 3ls reiz 2=6, jo copeet gribas 2 dienas? vai ir arii cita alternatiiva?

paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

ja copēt viņi taisās licenzētajā posmā, tātad no Rumbas līdz Abavas ietekai, tad jā, katrai dienai sava licenze + 3 mēnešu MK pa 5ls, ja citā upes posmā, tad tikai MK, ja viņš grib 'būt pilnīgi godīgs un copēs no rīta līdz vakaram un viss aprīkojums viņam ir pus profesionāls :):):)

ar šo es noteikti neaicinu pārkāpt MN , MN ir jāievēro, pat ne sevišķi gudri likumi ir tomēr jāievēro ..... :)

Atbildēts: 2.maijs 2012, 16:22 | 9 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Supernatural

Sveiks,meistar!

Jautājums par fīderi.

Pārsvarā lietoju aptuveni 40-60gr smagas barotavas, bet visu laiku lietoju samērā biezas auklas.

Kāds būtu labākais auklas diametrs fīderim? Un varbūt ir kāda labāka tipa aukla, kurai būtu jāpievērš uzmanība? Pārsvarā cope ir uz breksīti.

Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

es tā pamazām esmu apstājies pie 0.12mm tādam vieglam fīderim un 0.14mm tādam, ko izmantoju arī Daugavas un Lielupes asajās kantēs un jūrā, fīderis pret auklu nav prasīgs, tāpēc der praktiski jebkura vidēja līmeņa pītā aukla

Atbildēts: 2.maijs 2012, 16:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā viktoriano

Labdien...Nevarētu pateikt vai ir iespējams kādā no SALMO veikaliem iegādāties FLĪŠA APĢĒRBU - NORFIN POLAR LINE

Atbild Normunds Grabovskis

nepateikšu par visiem izmēriem uz doto stundu, bet vispār šiem kostīmiem jābūt visos veikalos

Atbildēts: 2.maijs 2012, 14:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MKMartins

ko saki par salmo supreme XR5 spoli spiningam savienojuma ar 0,17 pito auklu?

Atbild Normunds Grabovskis

noteikti nē, spole ir no nedārgo spoļu sērijas, visumā laba spole un kalpo labi pie vidēji intensīvas izmantošanas, tevis minētā 0.17mm pītā liecina par gatavošanos nopietnai stiepšanai, kas nav īstais šīs spoles pielietojums, tad labāk skatīties uz kādu no vidējā Okuma gala, var būt latus 5 -7 dārgāka, bet noteikti vairāk spiningam piemērotāka

Atbildēts: 2.maijs 2012, 11:45 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā raimiss21

Sceix Normund ko ieteiktu man no spolem fiderim neparak dargu tiko panemu katu 3.60 lidz 120 g doma ir iegadaties spoli salmo ko tu ieteiktu un kadu pito ja var aptuvenas cenas ari nosaukt un kur var palasities pa tiem fidera mezgliem sistemu siesanai (ar paraugiem )

Atbild Normunds Grabovskis

palasīties vari vecajos CL žurnālos , šajā jautājumu sadaļā, forumā fīderu sadaļā, galvenais ir saprast ko lasi :):):), lai saprastu vajag aizbraukt pacopēt, kaut ko sapīt, kaut ko noraut, izjust kas ir kas un tad tie noskaidrojamie jautājumi palieķ ļoti konkrēti :):) un mazāk laika jāvelta visādai filosofēšanai par tēmu kā būtu, ja būtu

par spolēm, ņem to pašu Diamond Carp Runner vasi Diamond Baitfeeder mazākos izmērus , vari papētīt Okumas spoles, tur arī ir vesels lērums ar dašādām runner sistēmu spolēm, manis minētās spoles ir 17-24 latu robežās, no auklām varui droši ņemt jauno Salmo Feeder pīto auklu, ņem 0,12mm, maksimums 0.14mm un viss notiksies :):)

Atbildēts: 2.maijs 2012, 11:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RoginskisLV

Sweiks normunds.....

Kursh vislabakais Pludini piem upe,ezera liels veejs (5-7m/s)

Atbild Normunds Grabovskis

izlasi pats savu jautājumu :):):), tu saproti, ko gribēji prasīt ??????? es nē

bet uzreiz gribu teikt, ka nav tādas vis labākās lietas, pielāgot var visu, un cik meistaru, tik veidu kā panākt rezultātu :)

Atbildēts: 2.maijs 2012, 11:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mefisto

saki vai spinim supreme sinper 20 240cm ir iespeejams nopirkt tikai augsheejo posmu?

Atbild Normunds Grabovskis

servisā ir spices

Atbildēts: 2.maijs 2012, 11:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager