Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Gvidoo

Sveiki. Es veletos jums pajautat, ka tgt ir ar breksiem palielos ezeros varbut pat zinat (Apguldes ezeru) atrodas Dobeles rajona. Un uz ko varetu vinus kert.

Atbild Normunds Grabovskis

ar brekšiem tagad ir labi :):), puiki pamazām gatavojas dipadu dapadu laikam, aktīvi barojas, tevis minēto ezeru nezinu gan, bet droši vien, ka ezers kā ezers, breksis pavasaros ir krasta tuvumā, visādos laivu kanālos, grāvjos, upītēs, visur, kuri ir siltāks ūdens un vairāk barības, ēsmas breksism visu gadu ir vienbas un tās pašas, slieciņa, mušu kāpuri, motilis, vasaras ēsmas - mīklas, makaroni vēl ir pa ātru likt,

neaizmirsti biki viņus iebarot, jo kā citādāk breksis zinās, ka tu viņu tur gaidi :):)

Atbildēts: 24.aprīlis 2012, 09:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RiCaRdSk

Labdien!Uz kā varētu izmānīt kādu Gaujas vimbu? Ņemot vērā ka makšķerēju ar gruntsmakšķeres?

Atbild Normunds Grabovskis

paņem pāris garneles ar visu čaulu, nolobi tās un sagriez ar asu nazi tādās kā tabletītēs pa 0,5 cm, ver uz āķa tādu tableti garneles un uz pašā āķa gala uzmauc 5-7 motiļus, šādā ēsma strādā perfekti, attiecīgi smalkus āķus vajag, jo .... vienmēr jāatcerās, ka vimab ir salīdzinoši neliela zivs, vidēji 400-600 grami, retāk līdz kilogramam

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 16:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā valmets

Sveicināts! Man ir jautājums par pītajām auklām. Nopirku jaunu 0,14 pīto aukliņu , bet viņa ir daudz reiz skaļāka par iepriekšejo. Nebija jau no lētajam. Kāda ir atškirība , kam ir jāpievērš uzmanība un kuras firmas auklas Jūs ieteiktu iegādāties. Jau iepriekš saku paldies par padomu

Atbild Normunds Grabovskis

mjāā', ir vairāki materiāli, no kā tiek izgatavotas pītās auklas, ir mīkstākas auklas, ir cietākas, tieši tāpat arī ar skaļumu, izteikti klusas ir 8 dzīslu pītās, bet... tās ir vēl reizes 3 dāgākas, bet 4 dzīslu auklām ja gribi klusāku, tad jāskatās uz mīkstajām auklām, pats lietoju Elite Braid , biki jau dzied, bet ir jau pierasts un tam vairs nepiegriežu vērību, fīderiem ir kā kuram, muram Elite, kuram kaut kas testējams, bet tur tie iemetieni nav tik bieži, skaņa nekaitina

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 15:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gulbis11

Sveiks Normund.

Makšķerēju jau gadus 15 un kautkāda pieredzem jau pa šo laiku ir uzkrājusies, bet jājautā varbūt Tev pēc padoma.

Pagājušajā pavasarī iegādājos Talsos makšķernieku veikala spininga kātu Salmo 2,70m no lētā gala ap latiem 14 , otrajā copes reizē iemetienā kāds salūza, itkā čeku veikalā paņēmu, bet laikam ejot neiaizvedu , nodomāju , kas tad tur 14ls , degvielā nobraukšu vairāk :) Sezonu novilku ar citu kātu un šopavasar tieši pirms copes atkal pabiju talsos un iegādājos jaunu, tajā pašā veikalā Salmo 3m ar testu lidz 60g ap22ls , Par šo cenu kāds izlikās sakarīgs , nebija bomis , bet paredzēts bija pēc testa noprotot ,kkadam smagajam džigam, jo rakstits virsu jig, talako nosaukumu tagad nepateikšu, aizbraucot uz copi izmantoju 28g bleķi, un kāts pirmajā dienā salūza zem savienojuma vietas , gluži tāpat kā pagājušogad. Gribētos zināt , kas šajā situācijā ir vainīgs, es, veikals, vai ražotājs , copē izmantoju pārsvarā salmo firmas inventāru , bet nu sākušas rasties šaubas un domāju par nākamā kāta izvēli , gribētos 3m garu ar testu 10-40g vai ko līdzigu ,varbūt ko vari ieteikt, pagaidām veikalā noskatijis esmu shimano catana 300 mh=15-40g . ar 7ņiem riņķiem . cena ir 46ls, varbut vari ieteikt vēl kādu variantu līdz naudiņām 50ls apmēram . Gribas kātu vairāk ventai tāliem iemetieniem.

Paldies iepriekš, ne asakas.

Atbild Normunds Grabovskis

mjāā'skumjš stāsts tev sanācis ..., es arī izmantoju pamatā tikai Salmo inventāru un tā nav gadījies, reizēm kaut ko savas stulbības dēļ salaužu, bet tas jau ir cits stāsts, ja kāts tev salūza savienojuma vietā, pietam kāt sir bijis sastumts pilnībā, tad tā ir kāta vaina un kātš būtu jāmaina pret jaunu, jo savienujuma 'vietā kāti lūzt, ja ir defekts, ja sanāk, tad atved kātu līdz manīm un domāju, ka sakārtosim visu pēc labākā scenārija, vispār jau tas būt jādara veikalam, kur tu kātu nopirki...., bet nu atvedot to pie manis ietaupīsi laiku. Saprotu par kur kātu iet runa, tas ir viens no pārdotākajiem kātiem visās valstīt, tiesa īsāki garumi, nav īstais lašu kāts noteikti, bet darīt to var :)

Tevis noskatītā Catana būs pa mīkstu taviem mērķiem, ko nozīmē ieteikt ... ja nezinu, kas tur tev tuvajos veikalos tirgojas, ja tiec līdz Rīgai, tad lietas sakārtosim

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 15:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā alkanens

sveiks. ka ir ar karpam vinas jau keras? jautaju jo man netalu no majam ir dikis kura mit briesmonisi karpas;0 bet nak ara tik nelielas un no kaiminiem dzirdeju ka jau tagat lielakas varetu dabut ara! vai ta varetu buut?

Atbild Normunds Grabovskis

šur tur ķerās, 'viss atkarīgs no ūdenstilpnes, Ventā arī jau ķerās, bet ir dažī dīķi, kur viņas vēl ir pavisam kūtras, tāpēc tā viennozīmīgi teikt pagaidām vēl kādu nedēļu nevarēs, bet nu mēģināt notiekti jau var :)

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 14:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā alkanens

sveiks vai ir iespeja ar jums kopa kad kur aizbraukt pacopet? mekleju vnk kolektivu ar ko copet un lai pamacitos ko jaunu;)

Atbild Normunds Grabovskis

ja esi ar mašīnu un vari pielāgoties manam grafikam, tad brauc, tiesa..... vasarā man grafiks tās saraustīts, piemēram maijā man ir 3 sacensības pa 3 dienām, tātad normāli copēšu tikai 1. un tad kaut kad 26. maijā :):), copēju parasti upēs, tagad copēšu 3 dienas no 4, kur vēl nezinu, to parasti nolemjam iepriekšējā vakarā :)

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 14:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zefirs

Sveiks Normund!

Šad un tad mēdzu doties nakts copē no laivas. Pārsvarā makšķerēju ar mazajām ziemas makšķerītēm. Par cik dzīvojos pa ļoti dziļiem ezeriem, piemēram, Alūksnes, kur vidējais dziļums ir ap 7 metriem, tad rodas jautājums par ziemas makšķerītes dabūšanu līdz gruntij. Parasti, lai āķis nogrimst izmantoju vai nu lielu bumbu vai pielieku klāt sviniņu, bet nesen viens čoms teica, ka liekot klāt svinu, piemēram, mazajam spoguļāķītim tas ievērojami pasliktina copi. Tāpēc rodas loģisks jautājums: kā tad būtu pareizi dabūt vieglos āķīšus līdz gruntij nepasliktinot copi? Varbūt tur ir zināms attālums kādā jāliek svins, lai to nepasliktinātu? Mērķzivs: Breksis.

Paldies jau iepriekš un piedod par nedaudz muļķīgo jautājumu, vienkārši šajā copes veidā esmu svētdienas copmanis :)

Atbild Normunds Grabovskis

nu tie 7-10 metri nemaz nav tik daudz metri, ziemā tādam dziļumam pilnīgi pietiek ar 5 mm volframa mormišku, bet... breksi tomēr labāk ķert nevis uz kustinātu, bet gan uz grunts noliktu un tikai pa reizei izšūpotu ēsmu, tāpēc labāk taisīt līdzīgu sistēmu kā ziemas pludiņmakšķerītēm, tas ir super vieglā gruntenīte', lai sardziņš reaģē uz pacēlienu, ja copē uz gruntenīti, tad neliec nekādus spoguļāķus un mormiškas, bet gan visparastāko āķi, ja copē kustībā, tad jā, mormiška var nostrādāt labāk, bet breksim nav jābaidās no grunts copes, tad viņš pat ņem drošāk

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 14:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā grigans

Vai karūsas dīķos jau ir pamodušās?

Atbild Normunds Grabovskis

kā kurā dīķī, seklajos viss jau notiekās, jau pāris nedēļas, nedaudz dziļākos gan viņas tādas pakūtras vēl, jāskatās arī kurā Latvijas daļā tu pats esi, jo atšķirība ir milzīga, Zemgalē un Kurzemē ir pavasaris, Latgalē un Alūksnē ziemas beigas :):)

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 09:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aivarino3

sveiks... kapec nav neviens raidijums par zusiem, un to kersanu... kadu esmu labak izmantot??? kad labak kert zusus???

Atbild Normunds Grabovskis

tāpēc, ka tā pa godīgo, nepārkāpjot MN jēga sēdēt speciāli uz zušiem ir jūrā, arī tur jāzin vietas un jātrāpa uz pareizo laiku..., tas tāds grūti trāpāms moments, pats es ne vietas zinu, nevaru arī vienmēr izrauties, kad ir zušu laiks, kad tieku, tad zuši izdomā, ka viņi neēdīs :):)

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 09:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dimkin

Sveicināts! Šodien 22.04. ir vēlme aiziet uz vietejo dīķi pamaksķerēt ar pludiņu.

Jautājums ir,vai nav par agru dīķos ar pludiņu un kādu ēsmu izmantot būtu vislabāk šādā laikā?

Paldies

Atbild Normunds Grabovskis

nu un kā tev tur gāja ?????

agrs vai nav agrs var attiekties uz zivju sugām, nevis ūdenstilpnēm, ja tur ir raudiņas, ašuki, tad tiem vajadzētu kādā seklākā galā baroties, tādos dīķos labākā ēsma pavasarī ir ūdenstārpi, jeb maksteņu kāpuri, tie vispār ir viena no labākajām ēsmām

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 09:06 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager