Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā JurijS

Sveiks, Normund! Pagajushajas brivdienas ezera uzgaju smuku, niedru ieskautu liciti gandriz pavisam nodalitu no ezera plashuma, iebarojot keras ruduli, raudas, pa kadam mikro asaritim. Pec smukiem rinkiem uz udens spriezot, tur rosijas ari kas lielaks, ne no plesiga gala. Eksperimentejot ar esmas kumosu (baltie, motili, sliekas) nekas nemainijas. Taa varetu but, ka sikie nelauj nemaz lielakai zivij tikt pie esmas, vai parasti, ja lielais ir izsalcis, tad padzis sikalas nost? Shajas brivdienas laidishu atkal.

Atbild Normunds Grabovskis

nu par tiem lielajiem riņķiem sevišķi nesaceries, rudulis uz gramiem 500-600 var pus ezeru iešvunkāt :), kur tad vēl lielie ruduļi, tik pat labi, ka karūsas sāk mosties, var būt kāds finieris, bet bieži gadās, ka rupjās zivis ir, bet viņām ir gavēnis, tur kaut ko iespaidot ir pagrūti, tomēr cerēsim, ka tu šajās brīvdienās dabūsi novilkties, jo cope visur pamazām sākās, ja lielā zivs gribēs ēst, tad sīkās būs spiestas paiet malā, tu taču arī ceļa rullim dosi ceļu :):)

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 13:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ruu

Sveiks.Biju te nesen ieskreejis Daugavgriivas ielaa,intreseeja Savage gear gumijas,uz vietas bija tikai vobleri.Paardeveejs nezinaaja kad,bet teica ka buus.Gribeeju pavaicaat vai liidz maijam plauktos vareetu paraadiities?

Atbild Normunds Grabovskis

pārdevējs nezināja, ka .... nebūs, vismaz ne tagad , jo tās gumijas ir gana dārgas un mums šogad ir ļoti daudz savu jaunumu, ceru, ka līdz maijam vismaz ar savām gumijām tiksim kārtībā, tur viens nabags jau divas nedēļas šķiro konteineru, kas uz kuru valsti un pa cik :)

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 11:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā renchix

Sweiks!

Jautājums par ēsmu. Ir tādi miltu tārpi, esi mēģinājis ar viņiem copēt? Un ja - jā, tad kādi panākumi, un kur viņus iegādāties?! :)

Atbild Normunds Grabovskis

iegādāties diez vai, īpašas jēgas tik un tā no viņiem nav, tārps kā tārps, neiespringsti, baltie, pinki, motilītis, ja vēl salasīsi ūdenstārpus(maksteņus), tad būs ļoti ok

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 11:12 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ilmis40

Labdien: kurā no Salmo veikaliem ir zaļie sensas spaiņi barības sagatavošanai (dauvgavgrīvas nav, tā vakar atbildēja). Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

upsssssssssssssss :), tiešām nav, bija bija un nemanāmi izbija ........., nākošais preces ienākšanas brīdis ir aptuveni pēc nedēļām 2, tur būs i lielie i mazie spaiņi

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 10:35 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā grigans

Kādas firmas stoperīšus labāk izmantot uz slīdošo pludiņu.

Kur var nopirkt kukurūzu priekš zivīm

Atbild Normunds Grabovskis

98% stoperīši ražojas vienā vietā, firmas pērk un fasē savās paciņās :):), svarīgāks ir stopera veids un izmērs, nav man gadījies nopirkt sliktu stoperi, vecus, sakaltušus jā, tāpēc mazos veikalos necenšos pirkt sīkumus

veikalā

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 10:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lidaka25

Sveks Normund!!!!

Gribeju paintereseties vai lidakas ari uzbruk piemeram lielakam zivim neka viņas pašas. Nu es domaju ta piemeram lidaka uzbruk lidakai, lidaka uzbruk karpai, lidaka uzbruk samam, lidaka uzbruk brekšiem utt. butu ļoti labi ja tu pastastitu kam lidaka vis biežak uzbruk un kam retak, un kuram zivim vispar viņas neuzbruk.

Vienkarsi intereses pec.

Liels paldies!!!!

Atbild Normunds Grabovskis

līdaka var uzbrukt arī sava izmēra zivij, atsevišķos gadījumos arī lielākai

garos aprakstos neiegrimšu, jo man, atšķirībā no tevis :):):), ir ko darīt

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 10:03 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā fax

sveiki uz kādu ēsmu labāk ķert karpas?

Atbild Normunds Grabovskis

karpas var ķert praktiski uz visām ēsmām, kādas vien tu spēj iedomāties, viss kas ir virtuvē, viss, kas ir veikalā, galvenais iepriekš karpu ar to pašu arī pabarot :), galvenais jautājums , pirms konkrēti tev atbildēt, ir saprast cik lielas zivītes tev būs tās karpas? no tā arī ļoti atkarīga ēsma

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 10:00 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Spoks

Ko tu saki par šo brīnumu ierīci? Fishmagnet http://www.689.lv/product_info.php/cPath/1_173/products_id/664

Man kaut kā liekas tas smieklīgi. Un izskatās, ka to brīnumu neviens nepērk, ja cenu samazina cenu par 30% :D

Un atceros, ka pagājušogad stāstīji par odu atvairītāju, kaut kādu ar ultra skaņu. Kā bija? Efekts labs? Un kā sauca?

Atbild Normunds Grabovskis

nu šitos magnētus mani apejot kāds pat pamanījās vienā no viekaliem iedabūt dažus gadus atpakaļ :), bet tā arī neviens nav nopirkts, es pieļauju, ka no kaut kāda zinātniski tehniska viedokļa var arī pastāvēt hipotēze, ka tāds aparāts var pulcināt zivis, bet man tas nav pieņemami un es esmu pret tādiem un citādiem elektriskiem aparātiem :):):)

odu atbaidītāji atkal būs visos Salmo veikalos, lai cik arī nebūtu jocīgi, cilvēkiem tie patika, es mēģināju atklātā laukā, kad bija vējelis, tad tā īsti rezultātu neredzēju, tik un tā pūtu ķīmiju, bet tie, ka šos aparātus, gan atbaidītājus, gan iesūcējus(ir arī tādi) lietoja nojumēs, telpās, teltīs vai pavisam bezvējā tos ļoti slavēja, esot dikti ok

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 09:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nezinitis123

spole bija salmo elite precise. stradāja labi, viss bija ok, bet viena jaukā dienā nevarēju normali patīt, likās baigi smagi, atskrūveju rokturīti un tur bija tada šaibīte atlūzusi un tapēc arī smagi tīnās, zinu ka ir iespejams sataisīt vai aiznest uz servisu, bet mana gadījumā ņemot vērā izmaksas, labak vinju likt gruntenei un pakrāt naudiņu :)

Atbild Normunds Grabovskis

jā, spolīte it kā ir ok, sērijas defektu nebija, tā šeiba pat varētu būt garantijas gadījums, bet nu dari kā zini :), katrā gadījumā, ja skatīsies uz citu Salmo vai tagad aizvien populārāko Okuma spoli no manis pienākās atlaidīte...:):):)

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 09:46 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā arturs

Labdien es velejos pajautat tadu lietu.

Vai ir kadas apvienibas kas palidz invalidiem . Es pats esu 1grupas invalids un loti velos makskeret bet problema ir tada ka pats netieku. Varbut jus zinat kadu invalidu apvienibu ?

Atbild Normunds Grabovskis

tieši saskāries ar šādu problēmu neesmu gan, zinu, ka kurlmēmiem ir nopietnas apvienības, kuras rīko dažādas ar copi saistītas lietas, bet par citām invalīdu apvienībām, kas ar to nodarbotos gan neesmu dzirdējis, vienīgais ko varu ieteikt ir meklēt Sarkanā krusta vai kādas draudzes aktīvistu palīdzību, tur reizēm trāpās tiešām gaiši un palīdzēt gatavi cilvēki, diemžēl dzīvē tādi ir retums....

uzraksti privāti kas tieši tev ir par invaliditāti u.t.t., var būt ka varēšu kādupadomu dot, nesolu, bet kas zin....

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 09:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager