Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā janis1828

Vai vasarā ir plānotas kādas makšķerēšanas nometnes bērniem?

Atbild Normunds Grabovskis

droši vien, ka ir, bet man ar to nav nekāda sakara, zinu, ka Vides Aizsardzības asociācija rīkos nopietnu nometni, par to sazinies ar Juri Valaini, forumā viņu sauc Nazis, vaiŗākas nometnes būs Latgalē, bet tādas vienotas informācijas nekur nav

Atbildēts: 3.aprīlis 2012, 11:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis1828

No kura datuma ir atļauts spiningot?

Atbild Normunds Grabovskis

spiningošanai nav lieguma, vari spiningot visu gadu, BET liegumi ir paturamajām zivju sugām, pat reiz un līdz 30.04. nedrīkst paturēt līdakas , līdz 15.maijam meženes, no 16. aprīļa līdz 31.maijam nedrīkst paturēt zandartus

tas viss ir rakstīts Makšķerēšanas noteikumos, MN grāmatiņas trijās valodās pilnīgi pa brīvu var dabūt lielākajos makšķerlietu veikalos

Atbildēts: 3.aprīlis 2012, 11:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jaaniss

Sveicināts, Normund.

Pēc Biedrības LMSF 28.03.2012. kopsapulces lēmuma

(3.2. Čempionātos, kuros notiek tikai individuālais vērtējums, katrs pieteicējs, nomaksājot biedra naudu 20 LVL apmērā, tiesīgs pieteikt ne vairāk kā 5 dalībniekus. Gadījumā, ja pieteikto dalībnieku skaits pārsniedz šo skaitu, jāmaksā attiecīga papildus summa. Biedra nauda, līdzīgi kā citos čempionātos, tiek iekļauta dalības naudā.)

izlasīšanas radies jautājums saistībā LČ fīder makšķerēšanā.

Vai lai piedalītos sacensībās obligāti jābūt kādas biedrības (kluba) biedram, kurš tad nomaksājot 20,00Ls piesaka sacensībām?

Vai arī jebkura fiziska persona nomaksājot 20,00Ls ir tiesīga pieteikt līdz 5 dalībniekiem?

Jau iepriekš paldies par atbildi. Jānis.

Atbild Normunds Grabovskis

jautājums vietā, šogad fīdera čempionāts notiks pirmo reizi un es domāju, ka pirmos gadus trīs tas būs individuālais čempionāts, lai piesaistītu šim jaunajam sporta veidam vairāk cilvēkus, līdz ar to arī visa finansiālā puse šim sporta veidam atšķirsies, par to visu būs rakstīts nolikumā, nolikumu kaut kad aprīlī publicēšu, sacensības notiks pēc starptautiskajiem noteikumiem, tātad divas dienas, ar visu sagatavošanās laiku, barības limitiem u.t.t., nekādu atlaižu no noteikumiem nebūs, jo čempionāta mērķis ir pēc gada, vēlākais diviem, izveidot izlasi startam PČ.

Plānoju, ka dalības maksa par dalību čempionātā būs 10 ls no cilvēka

tiem, kurus šī tēma interesē iesaku palasīt starptautiskos noteikumus (krievu valodā vai angļu valodā tie ir netā atrodami), jo ir ierobežojumi montāžas veidos, atļauta ir tikai klasiskā montāža, kad barotava verās uz auklas, nekādas nesimetriskās cilpas, nekādi pretsavērpēji nedrīkstēs būt.

Var būt kādam tas viss nepatīk ,bet, ja mēs taisām zem LMSF karoga oficiālu Latvijas čempionātu, tad tam jānotiek pēc starptautiskajiem noteikumiem, pielaides būs uzglabājamo tīkliņu garumam, oficiālajiem mērtraukiem un līdzīgiem sīkumiem, bet noteikti ne pašam copes procesam un inventāram

Atbildēts: 3.aprīlis 2012, 10:02 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ginca

Sveiks varbūt tev ir tāda informācija.Dzirnupe ir upe vai kanāls?:)

Atbild Normunds Grabovskis

diemžēl kanāls, dažus gadus atpakaļ mēģināju skaidroties ar inspektoriem par šo jautājumu, jo arī man reizēm tos pavasara ašukus patīk tur paķert :):):), bet... pēc visiem formulējumiem tas ir kanāls, tātad tur copēt līdz 01.05. nedrīkst, zinu, ka šogad tur būs pāris reidi, večus nedaudz padzenās

Atbildēts: 3.aprīlis 2012, 09:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aldeens

Vasals.Cerams,ka arī šogad atnāks pavasaris un sāks normāli ķerties zivis.Raudu un pliču copē bieži izmantoju mīklu.Klāt aromātam esmu mēģinājis likt ķiploku,vaniļu,kanēli,kakao.Vēl ir dzirdēts par piarmētru,anīsu.Nevaru teikt,ka ar kādu no piedevām būtu īpaši labi rezultāti.Gribētos dzirdēt tavu,kā speciālista viedokli.Kādi tavuprāt,varētu būt top aromatizatori priekš mīklas?

Atbild Normunds Grabovskis

man topā ir ķiploks, bet nu tā, ka pašam riebjās ostīt, bet zivīm patīk, parasto mīklu jau pasen vairs neizmantoju, toties maisu mannas "puņķus" reizēm, ratāk lietoju kādu no Sensas šķidrajiem atraktoriem, jo ķiploks rullē ļoti labi

ar toiem atraktoriem ir tā, ka ja liec, tad tā, lai jūt, ja neliec, tad nemaz

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 16:42 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā johanson

Ehh, lasu un apskaužu makšķerniekus, kuriem ir kas pačukst, kurā vietā un kad ķeras i sapali i brekšuki :) Ko darīt tiem, kam nav kas pačukst un NG par copes vietām arī nemīl stāstīt... ? :)

Tas ievadam, bet vēl daži jautājumi:

1) Šogad iegādājos NG match, ceru drīzumā izmēģināt. Galvenokārt mērķis bija aizstāt bolonēzi. Apčamdot kātiņš ļoti patīk. Viegls un ērts. Pagarinājums arī labi izdomāts, noderēs pludinot upēs. Tiešam redz, ka pie tā ir piedomāts. Bet gribēju pajautāt vai šim kātam ir kādi ierobežojumi copei ar vagler pludiem? Vai vagleriem ērtāks būtu klasiskais match kāts garumā no 3.90 - 4.20? Jautāju tāpēc, ka kādreiz minēji (ja nemaldos), ka NG match vairāk domāts copei ar stacionāriem pludiem...

2) Vēl viens jautājums, ko nepatīk uzdot, bet nu pie reizes...:) Gribēju iegādāties priekš šī match "ātro" spoli ar pārnesumu vismaz 1:6. Cenu kategorija varētu būt +/- 30 - 50 Ls. Pirms laika par Okuma spolēm neliela ažiotāža bija sacelta - it kā lētas un labas... Starp citu, vai tās beidzot arī ir savestas? Bet nu ko varētu no savas pieredzes ietikt?

Paldies!

P.S. Un vēl, daudz labu raidījumu un ne asakas! :)

Atbild Normunds Grabovskis

pamatā jau pačukst čomi un pārbaudīti cīņu biedri, citiem nemaz tā uzreiz neticu, esmu jau krietni aplauzies ar solījumiem :):):)

1. kāts tev noteikti patiks, sevišķi jau copējot upēs, ar vagleriem to var izmantot, bet... tam vairāk piemēroti ir citi kāti, paņem pa latiem 25-30 kādu 3,9 mačkātu un bēdu nezināsi

2. Okuma spoles ir sanākušas, es gan pats vēl neesmu petījis vai tur ir kāda ātrā spole, pats lietoju nosacīti lētās mačspoles no Salmo klāsta, Elite Match un Diamond Speed Match, pirmai cena ap 30, otrai ap 25 ls, mani apmierina, veikalos ir arī Mitchell, Browning, Shimano ātrās spoels, pat ar 7,2 pārnesumu, tu ar savu budžetu vari uz daudzām skatīties, par kvalitāti .... nu 3-4 gadus nocopēsi ar jebkuru spoli, kas tālāk jau ir atkarīgs no tevis, pats šim jautājumam pieeju vienkāršāk, ja varu nocopēt ar 25 latu spoli 3 gadus, tad uzskatu, ka spole ir ļoti labi nokalpojusi, ja kas notiek, tad bez sirdsapziņas pārmetumiem metu to ārā un lieku vietā citu, jaunāku un smukāku :):):), jo ar laiku lūzt pilnīgi viss, arī pats krutākais un dārgākais inventārs :)

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 16:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ledus

Sveiks, gribēju dzirdēt Tavu viedokli: Kā Tu domā vai ir vērts tagad braukt uz Lielupi ar feederi mēģināt piemānīt kādu breksēnu, raudu!!!??

Baigi gribas atklāt sezonu!

Atbild Normunds Grabovskis

abet kāpēc tu to vēl neesi izdarījis ?????????? tie, ka sto ļoti gribēja izdarīt jau sen pirmos brekšeļus ir pavilkuši, pietam pirmajā pavasara copē nemaz nevajag savilkt spaini ar zivīm, pietiks ar pāris desmitiem copju :), viss jau sen notiekās, paziņas labi pavilka pat šajās aukstajās brīvdienās

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 16:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bandito

Sveiks!

Jautāju atkārtoti!

Kā ātrāk un ērtāk nomērīt dziļumu nepazīstamā ūdenstilpnē ar pludu. Lūdzu īsumā - kā to dara, lai saprastu reljefu un atrastu bedres, kantes, seklumus? Vai arī vienkārši mētāt pludu ar svinu un meklēt>?

Atbild Normunds Grabovskis

manis pēc vari jautāt kaut piekto reizi, lieko izdzēsīšu, par atbildēšanu šeit palasi biki zemāk, kad varu un kad gribu to darīt, tad arī atbildu :), ir brīži, kad labāk namz to nedaru, lai katru otro nesūtītu kakāt ar daudz dažādu citu vārdu piedevu, jo pēc savas būtības esmu ļoti rupjš un neaudzināts un lamāties man patīk :):):), tāpēc atbildu tad, kad varu novaldīt vismaz daļu rupjību :)

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 16:27 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā soks

Einis saka, ka pavadiņu garums straumē var sasniegt pat pusotru metru......???

Atbild Normunds Grabovskis

tā arī ir, seklās vietās ķerot kaprīzu zivi jā, arī pats esmu ķēris ar pavadiņām garākām par metru, bet standartā ir 70-100 cm

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 16:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Raichu

Sveiks Norbund katins vienkarsi lielisks divas dienas dabuju pavilkt loti labi raudas breksi keras labi vakar nema vispar ka traki taka kata vilies neesmu.

Atbild Normunds Grabovskis

nu prieks par tevi, tad tu saki, ka tur viss notikās???? tas labi, jo citur zivis bija diezgan stipri jālūdzās, tad jau pa Lieldienām būs jābrauc uz to pusi, tu ķeri tur kur runājām vai kaut kur augstāk vai zemāk????

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 16:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager