Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā reinisl

Sveiki, Normund!

Vēlējos Tev pavaicāt par diviem Norfin kostīmiem - Norfin Weather Shield un Norfin Oxygen. Kurš no šiem, Tavuprāt, ir piemērotāks nedēļas nogales copei, pavasaris/rudens (ar visiem šo gadalaiku nokrišņiem) (runa ir pārsvarā par pasēdēšanu uz vimbām Lielupes krastā, gruntenīte, spininga pamētāšana utml.)? Protams, ka attiecīga termoveļa nepieciešama jebkuram kostīmam.

Tā kā šī cenu grupa vairāk atbilst iespējām, un +/- abi ir vienā cenā, tad gribēju kāda speca viedokli, kurš no tiem piemērotāks iepriekšminētajiem copes veidiem..

Vai Vienības gatves Salmo veikalā varētu šos abus piemērīt un uz tausti patestēt?

Paldies jau iepriekš,

reinisl

Atbild Normunds Grabovskis

pirmais ir biezāks un sajūtā būs līdzīgāks skafandras sajūtai, bet.... līdz ar to arī visi mitrumizturības rādītāji tam saglabāsies ilgāk, otrs ir vieglāks, staigāšanā ērtāks, bet.... līdz ar to arī ātrāk (3-4 gadi)izbeigsies, es teiktu tā, ka pirmais ir tīri lietus un dubļu kostīms, otrs ir copes kostīms mainīgiem laika apstākļiem :):):)

Atbildēts: 13.marts 2012, 12:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

labdien meistar!

kad ir gaidams jaunas sezonas spoles-okuma veikalsos?un kadas cenas apmeram bus tas okuma spoles kas ir domatas spiningam un mackatam?

pec personigas pieredzes okuma ir loti labas spoles jo pirms sesiem gadiem Anglija iegadajos vinu un pagassezonas beigas paradijas ka savu ir nokalpojusi laikam un nemaz tik saudzigi ar vinu es neapgajos pedejo sezonu svageris ar vinu copeja un zivis vilka ka ar vincu un nekada defekta nebija!!!ja bija zacepr tad ka ar vincu vilka laivu klat!speciali tas viss tika darit lai nokautu to spoli bet nesanaca!!!!

jau ieprieks paldies pa jusu sniegto atbildi!

Atbild Normunds Grabovskis

šis būs pirmais gads, kad Salmo tirgos Okuma spoles , centāmies, protams sūtīt daudz un dažādas spoles, arī kātus un citas lietas, nupat ir ienācis tikai pats pirmais mānekļu sūtījums, spoles nāk no rūpnīcas pa taisno, sola, ka šonedēļ iepeldēs, tad cerības, ka uz nākošo nedēļu atmuitosies un tad jau var dalīt pa veikaliem, katrā gadījumā līdz aprīļa vidum veikali būs pilni

Atbildēts: 13.marts 2012, 12:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jannkkelis

Sveiks. Īsumā mana sirds sāpe pašlaik pirms lielās copes sezonas ir tāda. Doma ir iegādāties Mačkātu, kura mērķu auditorija būtu Līnis un Breksītis. Manas copes vietās līnis ir tuvu krastam, Breksis ap metriem 30-50 no krasta. Apsverot šos aspektus vēlētos makšķerēt ar Vaglera pludiņu, nelaime tāda ka īsti nezinu, vai Līnim arī derētu šāds pludiņš. Lūdzu tavu palīdzību, varētu arī pa auklām kaut ko ieteikt, monofīlās vai pītās (norādīts diametrs, mani baigi iepriecinātu).

P.S. Apzinos ka neierasti muļķīgs jautājums, bet par copes lietām un visu, kas saistīts ap to es interesējos 3 gadus (labi mazliet mānos, šovasar būs 4) Paldies par vērtīgiem padomiem, un lai tik ilgi gaidītajā sezonā, kura jau nav aiz kalniem vairāk.

Atbild Normunds Grabovskis

mačkāts un vagleri noteikti atbilst tavām vajadzībām, tiesa .... līnim vagleris varētu būt pa garu, tam ir liela iegrime un seklās vietās tas var traucēt, ja dziļusm ir ap metru, tad jau ir ok.

Tavā gadījumā droši vari likt 0.22mm monofilo auklu, tad varēsi i savus līņukus vilkt, i līdz brekšukam ar savu vagleri aizmest, pavadiņas diametrs attiecīgi 0.16 brekšukam un līdz 0.20mm līņukam

Atbildēts: 13.marts 2012, 12:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis11600

sveiks! Vai šo trešdien salmo veikalos jau būs pieejamas jaunās sezonas mačmakšķeres un bezriņķu makšķeres.

Atbild Normunds Grabovskis

noteikti nē, viss notiek, bet ne tik ātri :):):)

Atbildēts: 13.marts 2012, 12:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā linsal

Sveiks,Normund.Gribu Tevi uzaicināt uz zveju mūsu ezerā pie Klaipēdas.Klasesbiedrene-Linda

linsal207@yahoo.com

Atbild Normunds Grabovskis

super !!!!!!!!!!

čau Lindu, laikam gadus 20, ja ne pat vairāk neesam redzējušies, sarakstamies, man gan kalendārs vasarai ir ļoti pilns, bet pāris mači man tajā galā pa vasaru ir, vismaz kafij tēju noteikti iedzersim :):):)

Atbildēts: 13.marts 2012, 12:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zemgall

Sveiks!

Kādu kaķeni man iegādāties barības bumbu mešanai un cik tālu viņas lidos apmēram mandarīna izmērs?

Atbild Normunds Grabovskis

barības bumbas ar kaķeni šauj, pietam tālu un veiksmīgi, ja tu gribi mest, tad iespējams, ka tev vajag lingu vai kādu līdzīgu metamrīku, es pats strādāju ar Stonfo un Sensas firmu smagajām (resno gumiju) kaķenēm, baroju ar tām līdz metru 60-70 attālumu, bet tāds nopietns darba attaļums ir 50-60, tālāk jau vajag citu konsistenci barībai, tiesa šaut var precīzi arī tajā attālumā

Salmo veikalos ir gan pašas kaķenes, gan rezerves gumijas priekš tām

Atbildēts: 13.marts 2012, 12:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā raimonds81

Sveiks, Normund! Vai Tu ari esi MOSP? Man te parsutija vienu preses relizes vai pazinojuma presei tekstu. Nezini - ta ir Zvejas vai visu MOSP biedru aktivitate?

Atbild Normunds Grabovskis

es neiesaistījos šajā organizācijā, jo es esmu dumjš lauķis bez izglītības, kurš reāli dzīvo tikai pēc diviem principiem - patīk\nepatīk, saprotu\nesaprotu :):), pat necenšos līst tēmās, kur vajadzīgas dziļākas un nopietnākas zināšanas, pietam man ne sevišķi pieņemams ir šīs organizācijas valdes sastāvs :), lai gan ja vien ir iespēja un idejas man patīk, tad cenšos viņu aktivitātes atbalstīt, jo ne visi, bet vismaz pāris puiki tur ir, kuri grib ko mainīt un daļēji saprot kā to varētu izdarīt

Atbildēts: 13.marts 2012, 12:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā raimonds81

Varetu parsutit ari pazinojuma tekstu, tikai tad man vajadzetu Tavu epasta adresi.

Atbild Normunds Grabovskis

ja tu to būtu meklējis, tad arī būtu atradis, tepat tas ir publicēts jau reizes 10 :):), normunds@salmo.lv

Atbildēts: 13.marts 2012, 11:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zubrus

Makšķerēšanas noteikumos ir rakstīts

25. No 1.marta līdz 30.aprīlim aizliegta jebkura veida makšķerēšana:

25.2. kanālos un caurtecēs, kas savieno ezerus ar upēm, ezerus un upes ar Baltijas jūru vai ar Rīgas jūras līci, kā arī ezerus savstarpēji.

No rakstītā nesaprotu vai Gaujā un Daugavā varēs makšķerēt tikai no 1maija? Vai uz Dzirnupi arī attiecas šis aizliegums?

Atbild Normunds Grabovskis

šajā punktā noteikumos nekas nav mainīts, DZIRNUPE , lai arī nosaukumā ir upe, tomēr tiek skaitīta par kanālu, kas savieno ezeru ar upi un tur tiešām makšķerēt nedrīkst līdz 1. maijam, visi pavasara asari ir nelikumīgi ķerti :):):), diemžēl

Gauja un Daugava ir lielās upes uz kurām šis punkts neattiecās :):):), šis punkts zināmā mērā attiecās uz Buļļupi

ja godīgi, tad uzskatu, ka šo punktu vajadzētu vai nu stipri precizēt, vai vispār izņemt, bet ir kā ir

Atbildēts: 12.marts 2012, 16:49 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā aijnis

Sveiki Normund! Kā vienmēr, cenšos ielēkt aizejoša vilcienā,bet tomēr, būs tad arī citas ziemas. Vēlos iegādāties ledus urbi Mora ICE EXPERT PRO tikai nevaru izlemt, vai man pietiks 110mm, jeb tomēr labāk ir iegādāties ar 130mm platu urbumu? Sakiet lūdzu savu viedokli? Es pagaidām nēesmu konkrēti piekopis kautkādu TIEŠI makšķerēšanas veidu(bļitka,mormiška....), esmu iesācējs,bet tā lieta patīk un provēju pagaidām visus veidus piekopt. Negribās nopirkt urbi,kurš pēc kāda gada būtu jāmaina. Un vispār, varbūt ir kādas citas firmas urbis, kura iegādi būtu vērts apdomāt? Iepriekš paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

tevis minētajam urbim , manuprāt, nav sliktu īpašību, pats ar tādu nourbu vairākus gadus, bet.... MORA vairs šādus urbjus neražo :), ja vēl kaut kur ir, tad ņem ciet, bet... 130 gan, jo tas tomēr ir universālāks urbis ,110 ir tāds meklējamais vai sporta urbis, nopietnāku līdaku tur nedabusi iekšā, arī vēdzeles ģīmis tur iesprūdīs, breksim pleci sprūst jau pavisam ātri :), ja gribi vienu urbi, tad 130mm

bet nesteidzies, tik un tā ledus vairs būs tikai 1-2 nedēļas, jau jāsāk par atklātiem ūdeņiem domāt :)

Atbildēts: 12.marts 2012, 16:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager