Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā kujbebrs

kads butu tas privatais e-pasts

Atbild Normunds Grabovskis
Atbildēts: 6.marts 2012, 13:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rmar

Paldies par atbildi svina jautajuma.Ar tiem griezuliem ir ka ir,man vairak tik kad caur svinu iet aukla(ovala barotava) tad liekas ka straume mazak jut to smagumu un labak var noteikt,nostaigat grunti.Cik saprotu tad labak lai esma atrodas baribas celina,nevis tos 10-15cm. nostak.Griezuli ir pie pavadinas un augstak par svinu kadu0.5m. Vai tada metode nav efektiva?Paldies par atbildi.

Atbild Normunds Grabovskis

man domāt, ka tā vairāk pinās, parasti jau fīderējot cenāšas nobarot vienu rajonu un tajā rajonā arī ķert, nevis ar svinu soļot visu barības ceļu, soļojošā gruntenīte ir laba lieta, bet tad bez barotavas, ir veči, kas sarežģītas vietas (čakārņi, akmeņi) nobaro ar bumbām un tad ar soļojošo gruntenīti copē, arī labi strādā, variantu daudz, galvenais lai ķerās un pašam patīk :)

Atbildēts: 6.marts 2012, 13:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MazaisLOPS

Labrīt!

Jautājums- Cik siltam laikam jābūt kad karpām sāk parādīties ēstgriba? Un kādu ēsmu ieteiktu piedāvāt pavasarī.

Vakar mēgīnāju kādu piemānīt gan ar pludiņu gan ar feederi bet nekā, neviena pieskāriena, šīs tik sauļojas pa ūdens virsu un viss.

Varbūt vaina ēsmā (slieku, kukurūzu, gan arī paša gatavotas barības). Vai arī vnk vēl nau pamodušās?

(nēsmu Latvijā)

Atbild Normunds Grabovskis

nu ja viņas sauļojas, tad viņas arī ēd, bet ja esi tajā jocīgajā zemē no kurienes viskijs tek , tad tur karpas ir sačakarētas pašā saknē, viņām kaķu konservus vajag vai konservētu šķiņķi, tur bez vietējo copmaņu padoma neiztikt, pie mums viņa kad mostās, tad arī ēd normālas lietas, sāk ar gaļu - slieka, baltie un tad pamazām pāriet uz visu pārējo

Atbildēts: 6.marts 2012, 13:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kujbebrs

SVEIKI GRIBEJU UZINĀT KĀDUS BEZRIŅĶU KĀTUS (MAHUS)10-11M JŪS VARĒTU PIEDĀVĀT, KĀDA BUTU TO CENA UN IESPEJA TOS DABUT

Atbild Normunds Grabovskis

šāda garuma kāti, tieši tāpat kā štekeri un citi specifiskie kāti Salmo veikalu plauktos nav un nebūs tuvākā laikā, jo tie jau paši pa sevi ir dārgi kāti, ja tiem vēl uzliek pilnu veikala uzcenojumu, tad tie kļūst nevajadzīgi dārgi, tāpēc praktizējam šādu kātu tirdzniecību tikai caur katalogiem, no sporta inventāra firmām mēs strādājam ar Sensas un Browning, katalogos kāti ir, par cenām un iespējām varam runāt uz vietas, līdz šim cenas visiem ir patikušas :), ja ir interese, tad raksti privāti, tiesa esmu vēl uz vietas tikai pāris dienas, ted nedēļu vilkšu sīgas un pālijas :):)

Atbildēts: 6.marts 2012, 11:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā itaalis

:)

tu te kaut kur mineeji ka testee kaatus, cik saprotu salmo produkciju?! a citi ar var dabuut testeeshanai? nu protams par smaksu :) jo mach kaatu tu ar patesteeji ar karpinju :)

Atbild Normunds Grabovskis

pēdējos gados beidzot esam tik tālu nonākuši, ka katru kāta modeli varam notestēt pirms tā sērijveida ražošanas, citu vairāk, citu mazāk, bet testējam, pietam ļoti nežēlīgi, kā tajā raidījumā ar karpiņu, jo ... makšķernieks vidējais bieži vien ar inventāru apietās ne labāk :):):), testēt kātus un spoles var cilvēki, kuri savā mūžā ir vismaz ar kādu simtu līdzīgu makšķeru vicinājušies, lai ir ar ko salīdzināt u.t.t., tā, ka..... tev vēl kādu laiku jāpaciešās :)

Atbildēts: 6.marts 2012, 09:13 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā janis11600

Sveiks! Kad būs jaunās sezonas pievedums salmo veikalos mačmakšķerēm un bezriņķu makšķerēm.

Atbild Normunds Grabovskis

tādas vienas dienas nebūs, jo prece nāk no dažādām vietām un dažādos laikos, bet jau sākot no šīs nedēļas pamazām sākam uzlādēt veikalus ar vasaras preci, domāju, ka pāris nedēļu laikā veikali jau sāks izsaktīties labāk :)

Atbildēts: 6.marts 2012, 09:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kutsis

Sveiks! Skatos, ka visi uzdod te jautājumus par fīderiem nu tad... :) Vai 3.3m fīderis ar testu 90g ir pietiekams Daugavai posmā no Ogres līdz Ķeguma Hes, ja tiks copēts no krasta. Un kā kāta garums spēlē uz iemetiena attālumu?

Atbild Normunds Grabovskis

nu ja tu nestartēsi tālmešanas sacensībās, tad uz taviem 50-70 metriem starpību nejutīsi, fīderīts tam posmam ir pat ļoti ok, vienīgais Daugavas mīnuss ir tās trakās, gliemežiem apaugušās kantes, kas griež auklu, ar 3,3 m fīderīti tādās vietās visas darbības jāveic tikai ar augstu gaisā paceltu fīderi, lai aukla neskar kanti, visādi citādi būs ok

Atbildēts: 6.marts 2012, 08:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Sveiki meistar!jautajums pa ruduliem!ar kadu iebarojamo labak vinus piebarot!cik daudz vajad iebarojama viena alingi-ar edamkaroti pietiek jeb vairak?un uz kadu murmuli labak meginat kert??un vai ir specialais rudulu iebarojamais vai kas ir domats ruduliem?jo kautkad biju redzejis iebarojamo un uz pakas bija rauda un rudulis uzzimets!ja nemaltos lietuviesu iebarojamais!!!svetdien biju copet ar kaiminu un es dabuju tik tris rudulisus bet kaimins ruduli kurs svera 750gramus!tads sivens ka uz pannas nelien virsu!!!taka asinis ir uzsistas!aaa un kadi laika apstakli vinam ir viss labakie?jo svetdien bija saulains un minusi!

jau ieprieks paldies pa jusu sniegto atbildi!

Atbild Normunds Grabovskis

rudulis ir kā nezāle, tos speciāli ķer reti, lai arī vilkt viņu ir kaifs, ja trāpās jau tāds 500-1000 gr rupucis :), iebarošanai der jebkura gatavā barība kā arī pašgatavotās barības, kurām par bāzi ir rīvmaize vai dažādu rīvmaižu maisījums, rudulis nav izvēlīgs, ja viņš ir tuvumā, tad pienāks noteikti

visa cope, pareizā piegājienā ir tāda, ka izvēlies sev copes vietu krasta zāļu tiešā tuvumā, citur pat pa pašām zālēm, dziļumam zem ledus jābūt no 30 cm līdz metram, reti kad biki vairāk, vienu no otra ne tuvāk par metriem 10 urb āļiņģus, sākumam 7-10, urb un uzreiz arī iebaro, kamēr urbsi pēdējos, tikmēr pirmie sāks strādāt, ja ruduļi tur ir. Katrā āļiņģī ieber nedaudz barības, var bērt vai pat ieliet jau samitrinātu barību, bet ilgspēlējošāk ir iebēr saujiņu (1 tējkarote) sausas barības un ar kociņu kārtīgi samaisīt, tad veidojās tāds interesants barības stabs. Mormiškas krāsai pa lielam nav nozīmes, galvenais lai āķis būtu pietiekoši liels un ciets, ar tievām auklām seklumā nav urbšana, ja ej uz lielajiem ruduļiem, tad ne tievāku par 0.14mm, pat 0.16mm, veči liek arī resnākas un nekas. Uz āķa liec 2-3 baltos tārpus un 2-3 motiļus, seklumā pēc iebarošanas āļiņģos saber sniegu vai ledus drumslas, lai 'pārāk neizgaismojas grunts, sāc spēli ar lēnu, ļoti lēnu šūpošanu un laišanu lejā, spēlēt jāsāk no paša ledus, jo rudulis pamatu pamatos ir augšējo un vidējo slāņu zivs, ja nolaid un pacel reizez 5-7 un copes nav, tad droši celies un ej pie nākošā āļiņģa, ja neviens rudulis nepiesakās stundu pēc iebarošanas, tad ir vērts paborēt kādus āļiņģus kaut kur sāņus, jo rudulim, kad ir cope sākusies, ir jāņem, labāk sliktājk, bet ir jāņem

saulainais laiks pavasarī nepatīk nevienai zivij, arī ruduļu gadījumā labākā cope saulainā laikā ir līdz pusdienas laikam un tad pievakarē, pēc 16 +-, ja list vai snieg, tad laba cope var būt visu dienu

Atbildēts: 5.marts 2012, 15:37 | 8 komentāri | Adrese atbildei
Jautā cantona007

Sveiks expert!

Vīri laiž uz dūnezeru asarus dzenāt, man bik jau apnicis šos pa ezeru meklēt.

ir doma pasēdet uz breksi. tadu lietu tur neesmu meģinājis. Varbut vari kaut ko pastastīt, ko kur kā tai ezera darīties???

Paldies

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) nu Dūnītis būtu pēdējais ezers, kur es brauktu brekšos ...., plākserus tur var savilkt, ja labi sabaro ar motili, bet nu brekšus :):), vasarā vēl jā, var šo to uzbarot, bet ziemā ..., gadu desmit, pat vairāk laikā esmu tur redzējis izvelkam divus brekšus ap pusotru un vairāk kilo, ir vēl kāds kādreiz kaut ko norāvis, bet tie ir reti gadījumi, Dūnītis tomēr ir plēsīgo zivju ezers, baltās zivis tur ir ļoooooti smalkas

Tad jau labāk M. Baltezers, tur to plāksteru ir vairāk un rupjāki

Atbildēts: 5.marts 2012, 14:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ritvars21

Esmu atradis feeder kātu Cormoran SPECILAND Feeder 3,60m 270g 50-150g .Vai šis kāts būtu kvalitatīvs?:)

Atbild Normunds Grabovskis

to tu uzzināsi, ja to nopirksi, bet apdomā vai tev vajag 150 gr testu kātam, tu laikam bieži butēs brauc, vai startē tālmešanas sacensībās, vai arī tu gribi nopirkt vienu kātu visiem dzīves gadījumiem, jo šis izskatās tāds gana jaudīgs kāts :)

Atbildēts: 5.marts 2012, 14:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager