Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Ritvars21

Sveiki velreiz

esmu atradis spoli Shimano EXAGE RB un feeder katu Diamond Feeder 100 3.60 vai sie butu labi feederesanai? Un kvalitates zina ari?Vai vari kautko ieteikt,kadus labakus rikus? Tulitejai pasutisanai paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

komplekts ir ok, tikai spoli neņem mazākos izmērus, lielāka spole, lielāks resurss :)

Atbildēts: 5.marts 2012, 14:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karusa112

Sveiks!

Sestdien biju burtnieka ezerpriedes, cilveku maz, vejs ari trauceja, jautajums butu par Salacas galu burtniekā ir doma aizbraukt, bet ir viena problēma ka piebraukt tai vietai, kartes celu nav, no vecates bāzes būtu patals gabals? Diezgan pasen kaut kur bija raksts, Kad tu copeji salacas galā, varbūt tu varetu ko ieteikt vai precizāk tas vietas nosaukumu kur tu piebrauci tur (saprotu ari ja karte nav tad ko es vel gaidu no tevis, foruma neviens atbildi nesniedza, tāpēc pēdēja iespēja griezos pie tevis). Runajot vel par burtnieku pedejās reizes pabuts ir daudzas burtnieka vietas bet breksuku neesu dabujis, vasra ar laivu no vecates braucam un izteka no burtnieka keram diezgan smukus, gribetos ari ziema tur pameginat.

Atbild Normunds Grabovskis

Vecates galā piebraukt pie ezera nevar, tur visur ir privātās zemes un dūksnāji, ir pāris vietas, kur jāpaiet vien kāds nepilns kilometrs pa taku, bet jāzin takas :), nekādas super copes vietas jau tur nav, par normālu breksi tajā ezerā vari nesapņot, kāds kaut kur trāpās, var pat pusauga finierus 300-600 grami reizēm piesiet , bet normāls breksis ir retums, pietam pavasaros, tikko ezerā sāk celties ūdens, tikko sākās ruduļu cope, tā liela daļa pusbrekšu dur krastā, jo tur ir svaiga ņamma, brauc uz tiem pašiem Bauņiem, no turienes vari iet uz kuru pusi gribi, vari iet pa zālēm ruduļot, varui durt ezerā laimi meklēt :), es jau sen vairs uz turieni nebraucu, nav kaifa savilkt 20-30 kg zivis un no tām nevienas ēdamas :)

Atbildēts: 5.marts 2012, 13:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klifs

Sveiks, Normund!

Cik noprotu, Tev ir diezgan liela saistība ar Salmo un visu, kas ap to. Tad varbūt mācēsi atbildēt uz manu jautājumu. Proti, šodien vēlējos ieskatīties Salmo e-katalogā, bet diemžēl tas neveras vaļā. Varbūt vari noskaidrot, kas tur par lietu.

Atbild Normunds Grabovskis

mēģināju ieiet, viss verās vaļā, tā, ka vaina ir tavos "vados"

Atbildēts: 5.marts 2012, 13:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jegogo

Sveiks! Kāda ēsma asariem pavasarī ir nr.1? Vai motilis?

Atbild Normunds Grabovskis

ja no ledus, tad jā, ja pa atklāto ūdeni, tad slieka

Atbildēts: 5.marts 2012, 13:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā elvijs86

Sveiks!vai var izmantot fīderi tests 120gr uz vimbu copi pavasarī Lielupē! Ja var tad cik lielu svaru būtu vismaz jāliek sistēmai?

Un jautājums vai pītā 0.13 der? man nav ne jausmas cik smagu svinu jāliek!

Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

ja kātam ir tests 120 grami, tad tas nozīmē, ka ar šo kātu var mest smagumus līdz 120 gramiem :), cik konkrētā gadījumā lielu svina kluci vajag kārt galā var peteikt tikai un vienīgi upe, nevis mēs tagad sēžot pie datora, princips ir vienkāršs, jo vieglāka sistēma, jo tā ir jūtīgāka, tev ir jānoķer tas vidusceļš starp pārāk vieglu un pārāk smagu cvaru.

es domāju, ka pavasara palu laikā 0.13mm pītā, nepieredzējuša copmaņa kātam ir pa tievu, 0.15mm ok, vai mono 0.28-0.33, vēlāk vasarā, vai kad būsi jau nedaudz apguvis fīderi 0.13mm 'būs ok

Atbildēts: 5.marts 2012, 13:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā girtskresla

Sveiks! Gribu pavasarī sākt ar fīderi makšķeret. Kādu kātu, spoli, auklu man pirkt? Kātu gribu tādu lai viegli transportēt, piemeram teleskopisko lai var iemest soma un braukt uz upi ar riteni.

Atbild Normunds Grabovskis

nu tad tev sevišķi lielas izvēles nebūs, jo teleskopisku fīderu ir maz un tie pārsvarā ir tādi parupji darba rīki, nu sākumam var būt, ka derēs Diamond Tele Feeder, tests līdz 120 gramiem, saliktā veidā 3,3m, transporta garums ap 45 cm, tieši mugursomas formāts, tikai jārēķinās, ka teleskopiskā makšķere vienmēr būs nedaudz smagāka kā saspraužamā, bet... fīderis jau nav visu laiku rokās jātur

šādam kātam atbilstu Diamond Carp Runner mazākā vai nākošā izmēra spolīte, sākumam ņem monofilo auklu 0.25-0.28mm, pavadiņām 0.16-0.20mm, atkarībā no zivs un copes vietas, āķus nelielus, bet cietus, lai piecirtienā neamortizē un nelokās vaļā,

Atbildēts: 5.marts 2012, 13:19 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ardak

Sveicināti.

Ziema iet uz galu un laiks domāt par pavasari, vajadzētu nopirkt teleskopisko maķšķeri, kādu tu ieteiktu copēju gan upēs gan ezeros. Cik garu izvēlēties un uz ko vēl vadzētu pievērst uzmanību?

Jau iepriekš paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

viss ir ļoti vienkārši, kādā cenā gribi iekļauties, kādas zivis gribi ķert, makšķerē no krasta vai laivas, kur tu tomēr vairāk makšķerē upēs vai ezeros, atbildi uz šiem jautājumiem un varēšu kaut ko konkrētāku ieteikt

Atbildēts: 5.marts 2012, 13:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā intars2

labdien

es gribetu uzzinat kada laika labak asari keras uz blitkas Daugava?

Atbild Normunds Grabovskis

jā, to es arī gribētu zināt, un vēl es gribētu zināt kur Daugavā tie asari ķerās uz bļitku :):):), saki lūdzu, kā lai mēs ar tevi to uzzinām ?

Atbildēts: 5.marts 2012, 13:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā tauruss

Sveiks!

Dzīvoju blakus Daugavai Tātad varētu pabarot breksīti. Vieta noskatīta bet kā vislabāk piebarot to! Katru dienu vai pārdienām Kā būtu labāk lai patstāvīgi uzturētos zivis lai nesanāk pārbarot un ar ne pa maz? Un kādās devās?

Dziļums 6-8m.Augšpus HES ūdeskrātuvē.

Paldies. :)

Atbild Normunds Grabovskis

perspektīvās vietas ir jābaro katru dienu, tikai copes dienā nē, bet... labāk barot vietas, kur breksis tiešām ziemā mēdz uzturēties :), jautājums kā tu taisies to breksi barot, ja ar bumbām no augšas, tad pastāv liela iespēja, ka straumes vai slīpuma rezultātā barība gulēs kur citur, tāpēc labāk izmantot lielas barotavas, kuras atver tieši uz vai nedaudz virs grunts, veikalos tādas ir, ja tu dienā divas tādas 200-300 gr ietilpības barotavas ar barību nolaidīsi uz grunts, tad brekšuka piesiešanai tas būs ļoti ok

bet nu uzmanīgi, ledus dilst saulītē neskatoties uz mīnusiem naktīs

Atbildēts: 5.marts 2012, 13:05 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā itaalis

akal es! :D

man vnk 23.03 dzimshanas diena, un draudzene jautaa ko daavinaat, es saku lai daavina fiideri, tik pats izveeleeshos kaadu :) ar vien vaard sakot iesaki kaut ko ap 30 ls kaatam un 20ls spolei! jo ja betaa skataas tad ir interesanti piedaavaajumi gan salmo, gan maver, gan atemi, jaxon un veel paariitim, bet kaa zinaat kas attieciigajaa cenu kategorijaa ir labaakais! zinu ka esi salmo paarstaavis un uzticiigs salmo, bet tomeer tavas domas par citu razhotaaju produkciju! ja man visa dziive buutu makshkjereeshana taapat kaa tev tad es te neko nejautaatu... :) vajadzeetu kaadreiz ar tevi uz copiiti aizlaist, un tad vareetu tevi kaa prokuratuuraa nopratinaat par makshkjereeshanas teemu :)

Paldies veciit! :)

Atbild Normunds Grabovskis

silti iesaku nelikt meitenei pirkt konkrētu lietu, bet gan dāvanu karti, tas aiztaupīs liekas problēmas :), jo nekas nevar būt sliktāks, kā nepareizi nopirkts kāts vai spole :):):), dāvanu karte šīs problēmas atrisina perfekti, pietam meitene arī mazāk pievērsīs uzmanību inventāra cenām, tas arī ir tikai pozitīvi :):):)

ir pāris iemeslu kāpēc man 95% visa inventāra ir Salmo, pirmkārt jau protams patriotisms pret kompāniju kurā strādāju, bet ... ar vienu patriotismu paēdis nebūsi :), man ar visām sporta gaitām un dažādiem braucieniem ir jātur gatavībā diezgan daudz inventāra, tie ir vismaz 5 dažādi fīderi, ap 10 mačkātu, 3-4 bolonēzes, ap 10 dažādu spinigu, tam visam vajag spoles, auklas u.t.t., gribi negribi sāc skatīties uz cenām un servisa iespējām un , piemēra pēc, man sportam tikai ziemas makšķerītēm vien vajag 20 spolītes tievās auklas, plus vēl ikdienas copei, bļitkai, salakām, ziemas pludiņam :):):), un kad sāc uz lietām skatīties no tās puses, tad arī nonāc pie zināma secinājuma :)

ja nepatīk Salmo, tad skaties uz skaļajiem brendiem, jo dzīvē ir tā, ka jo mazāka firma, jo zemākas kvalitātes rūpnīcās tā tiek iekšā, kātos tā nav problēma, jo kātus var ražot arī mazās rūpnīcās, bet spolēs, apģērbos, sīkumos tā ir nopietna problēma, tāpēc lielo firmu produkti lai arī ir nedaudz dārgāki reizēm, tomēr ir arī kvalitatīvāki un tādas kompānijas kā mini savā sarakstā ir salīdzinoši mazas, Mavers ir nopietnāks spēlētājs pateicoties sportam, tā nav reklāma, bet tikai informācija, Salmo grupa pēc apgrozījuma ir 4.-6. lielākā Eiropā makšķerēšanas inventāra nozarē :), tā, ka nav jau viss tik traki :):):)

Atbildēts: 5.marts 2012, 13:01 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager