Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā itaalis

akal es! :)

kaadu spoli izveeleeties fiiderim? bait run vai arii.....? a ja mach spoli uzliktu fiiderim? aatri nojaatu!? fiider barotavas paredzeetas no 20 -60, un 60 jau ir galiigaakie griesti...

Atbild Normunds Grabovskis

mač spoli nojāsi 1-2 sezonu laikā, esmu to jau izdarījis :), man stāv uz fīderiem gan runneri, gan parastās 4000 izmēra spoles, ja precīzi, tad Elite Adrenalin un ir ok, ja izmantoju fīderi zandartu,arī asaru copei uz dzīvo vai karpiņu copei, tad runners ir ļoooti vajadzīgs, ja tikai breksim, raudai, vimbai, tad bez tā var iztikt, pēdējā laikā parādās speciālās feeder spoles, palielas spoles ar milzīgu, seklu kaseti, diezgan monstrīgi palielas tās spoles, tāpēc neesmu vēl tādu lietojis, bet esam atraduši sev jaunu feeder spoles modeli ar jau krietni mazākām kasetēm, tā, ka nākotnē būs arī spec fēeder spole, pat reiz iesaku sagaidīt jauno Okuma vedumu, tur būs ļoti daudz ruuner spoļu dažādos līmeņos un lielumos

Atbildēts: 5.marts 2012, 11:50 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā itaalis

Chau!

Kad labaak pirkt fiideri? Tagad vai pagaidiit pavasari, apriili? Budzhets ap 30! buus jums veikalaa kaads pievilciigs piedaavaajums!

Unnn, tavasdomas par jaxon produkciju, fiideru kvalitaate! ak jaa, ja man augums ap 2.0m tad fiider garums optimaalaaks buutu 3.6 vai 3.9? upes-buljlupe, lielupe, daugava un varbuut pat gauja!

ko saki par salmo target feederi 3,6m, cena kkur ap 38! varbuut buus leetaak?

tencinu!

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) nu sezonas sākumos parasti nav atlaižu laiks :), tāpēc vari cerēt vien uz plašāku piedāvājumu, lai ir no kā izvēlēties, tavam augumam ar fīdera garumu nav nekā kopīga, ja nu vienīgi gribi ausis pakasīt :), fīdera garums ir atkarīgs gan no iemetiena attāluma, gan fīdera jaudas, gan copmaņa paradumiem, jo jūtīgāks fīderis, jo tas būs īsāks un tievāks, jo ar to uzmanīgāk jāapietās, Elite Target ir labs, pat ļoti labs kāts, bet.... jau priekš tiem, kas fīderē ne pirmo dienu, ar to nevar iet ā'bolus dauzīt no ābeles.

Manas domas par mazo poļu firmu produktu kvalitāti ir ne pārāk labas, jo zinu kur tas viss tiek ražots, kādos daudzumos u.t.t., bet nenoliegšu, ka kātos, jo kātus ir vis vieglāk uzturēt labā kvalitātē, ir dažas pērles praktiski jebkurai firmai, vai tevis minētajam ir labi fīdera kāti nezinu, nav bijusi vēlme pētīt :):)

Atbildēts: 5.marts 2012, 11:40 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā aannddyy

Sveiks meistar veeleejos pajautaat kas man jaadara lai nepiitos fiderim sisteema kas ir uz diviem akiem un izmantoju zilku un biezi aki metot iekeras ovaalajaa barotavaa??

Atbild Normunds Grabovskis

ovālā barotava, divi āķi ..... tas viss ir patālu no klasiskā fīdera :), jo fīdera kāts vēl nenozīmē, ka tu copē ar fīderi :), bet pīšanās iemesls vis ticamāk ir nepareiz pavadiņu garums un iespējams arī pārāk ass, nevienmērīgs iemetiens

Atbildēts: 5.marts 2012, 11:31 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā steins.janis

čau mani sauc jānis un mēs sestdien braucam uz peipusu,bet var braukt pāri robežai ar dzimšanas apliecību

Atbild Normunds Grabovskis

nu jau atbilde laikam ir nokavēta, bet atbilde ir viennozīmīgi nē, ja izbraucāt un bez problēmām, tad vari uzskatīt, ka jums ļoti noveicās, dzimšanas apliecība nav ceļošanas dokuments, tikai pase, pases izdod pat 1 dienu veciem ceļotājiem :), vienkārši savlaicīgi jāpadomā par to

Atbildēts: 5.marts 2012, 11:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

sveiks vai salmo taifun ultimate telerod der priekš vimbām ventā un spole salmo daimond atx5?

Atbild Normunds Grabovskis

:) pieiesim jautājumam no citas puses, ja tev ir šāds komplekts, tad varu apliecināt, ka ar šādu makšķeri var ķert i vimbas, i brekšus i visas citas radības, kas dzīvo ūdenī, ja tev makšķeres vēl nav, bet gribi to iegādāties un tieši vimbu copei, tad .... protams jāskatās uz naudu, cik vari atļauties, Taifuns nav slikts, bet tas ir pasmags, sevišķi jau 5un 6 m makšķeres, bet tieši tie ir vimbu garumi, kā nekā stikla šķiedras makšķere, biki smagāka, bet arī izturīgāka :), var būt paskaties ko vieglāku, tomēr ja šādam pirkumam atvēlētā summa ir tāda kāda ir un ne lielāka, tad ņem ciet un copēsi bez bēdām :)

Atbildēts: 5.marts 2012, 11:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rmar

Sveiciens pirmkart!Otrais ies jautajums.Ja pats tecina svinus(vecie aki un t.t.),vai svinam nepaliek kada smaka,kas atbaida zivi?Vai darbins nav pavelti izdarits?PALDIES PAR RAIDIJUMIEM!

Atbild Normunds Grabovskis

nav ne vainas tādiem sviniem, gadu desmitiem veči tā lējuši un lej un zivis ņem uz goda :), galvenais pieej procesam kārtīgi, lej nevis karotes, bet gan formas ar kurām var i upē i jūrā i ezerā copēt, noteikti iekausē arī giezuli palielu, lai aukla nevērpjas bieži pārmetot, kā nekā priekš sevis taču liesi :):):)

Atbildēts: 5.marts 2012, 10:56 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Ritvars21

Labdien Normund.Rakstu sakara ar vienu radusos jautajumu par feeder firmam.Velos pariet uz jaunu limeni feeder makskeresana.Lieta tada ka nevaru izlemt pec kadiem principiem izveleties jauno ekipejumu.Lasiju feeder sadala,bet pie kopsavilkuma netiku.Dienam buros pa internetu nevaru izlemt kadas firmas preci nemt.Vai tas butu simano vai jaxon (feeder makskere,spole) Cena lidz 70ls katrs.Mekleju spoli kura varetu izturet aktivu darbosanos.Veca feeder maksere test lidz 60g bija apmeram pa 25ls,secinaju ka sis verkis nemaz neder karpam pari 3kg.Spole bija pa patsmit ls kur ari saka radit defektus.Velos pec si pirkuma nokomlektet pilniba ekipejumu uz feeder makskeri karpu dzimtai,plauzi.paldies

Atbild Normunds Grabovskis

jā vecīt, putra tev galvā ir konkrēta, ja nevari izvēlēties starp Shimano un Jaxon :):):), tas ir aptuveni tā kā skatīties uz mersi un ziguli un vēl stukot ar ko tad labāk braukt :),

Lasot tavu jautājumu man uzreiz nāk prātā doma, ka tev nemaz fīderi kā tādu nevajag, jo fīderi pamatu pamatos tieši ir domāti zivīm līdz tiem 3-5 kg, bet tavā gadījumā vajag kātu, kurš domāts lielākām zivīm, tad pareizākais variants būtu vieglais karpu kāts un elektroniskais signalizators, fīderis tomēr ir aktīvāka makšķere un domāta pamatā smalkākām zivīm, arī pati karpu cope ir specifiskāka, tāpēc elektroniskais signalizators ir labāks par fīdera spici, karpas izvadīšanā fīdera mīkstā spice pat vairāk traucē kā palīdz

Atbildēts: 5.marts 2012, 10:53 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā haspehs

Sveiks!

mitrinot bariibu klat vinai var likt ar udeni atskaiditu medu???

paldies par atbildi.

Atbild Normunds Grabovskis

protams, medus, sīrupi, pat zapte, tiesa vasarā, tikai uzlabo barības darbu, sevišķi ja runājam par karpām un brekšiem, ziemā .....nu lielas vaajdzības no tā nav, paskaties pa logu, tu daudz ziedošu augu tagad redzi ? :)

Atbildēts: 5.marts 2012, 10:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā StbLeads

Sveiks, Normund!

Vēlos jautāt pie kā es varētu griezties ar preču piedāvājumu, mēs nodarbojamies ar svina izstrādājumu ražošanu un iespējams, ka priekš "Salmo" tas varētu būt interesanti.

Ar cieņu,

Artūrs

Atbild Normunds Grabovskis

uzraksti man uz meilu - normunds@salmo.lv kas un kā, lai varu saprast kam tevi piespēlēt vai paturēt sev :):):)

Atbildēts: 5.marts 2012, 10:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

aizmirsu pajautat pa asariem ja atrod vietu kura rajona ir vini tad cik biezi-ik pec metra var urbt caurumus jeb biezak jeb retak?

jau ieprieks paldies pa atbildi!

Atbild Normunds Grabovskis

ja sekls un zāļains, tad var urbt arī pa pāris metriem, āļiņģus, ja dziļāks, tad 3-5 metri, ja ļoti dziļš, tad 5-10 metri, tikai jāatcerās, ka ja seklumā taisi sietu, tad netīri āļiņģos sniegu ārā, lai pārāk neizgaismo grunti, kaprīzam asarim tas ne sevišķi patīk

Atbildēts: 2.marts 2012, 09:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager