Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā antonsb

labdien meistar!!!man jautajums pa balalaikas spicitem!biju visu laiku izmantojis isas spicites bet kad per makskeriti balalaiku nak lidzi gara!uzliku pameginat ka ir!patirinaju ar iso spiciti tric murmulis patirinaju ar garo spiciti tric loti agresivi!un jautajums sads ka ir daba udeni un vai tad ietekme copi ja iet runa pa asariem tas spicites garums-tricesana??

jau ieprieks paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

tu domā ka no garāka krāniņa smukāka strūkla būs, nēēē, galvenais ir tas ko tu ar to makšķerīti dari, manām makšķerītēm spicītes ir 7-10cm garas un viss trīc :) tīri labi, tas vairāk ir paradums un tehnika, bļitkas makšķerei jā, garāks un cietāks kātiņš dod citu spēli un citu "dzirdamību", mormiškai taas ir mazāk svarīgi, ja nu vienīgi tīrai bezēsmas mormiškai, nemeklē necopes iemeslus tur, kur to nav :)

Atbildēts: 2.marts 2012, 09:26 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Ledlauzis

Caw!

Kada fedeerim butu labakais auklas biezums?

Atbild Normunds Grabovskis

ja pītā, tad 0.13-0.14mm, ja monofilā, tad 0.25-0.28mm, ja runājam par tautisko fīderi parasto, bez izvirtībām :)

Atbildēts: 2.marts 2012, 09:22 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā albis77

sveiks, kapec sogad gaujaa negrib kerties zivis, tads iespaids ka vinu tur nav, jo izmeginaju visas esmas un metodes. pagajuso gadu bija breksis, asaris unn zandarts.

Atbild Normunds Grabovskis

nu par ledu man komentāru nav, bet pa atklāto ūdeni viss bija pat ļoti labi, tieši pa lejteci arī es pats maisījos, asara gan bija mazāk, bet ar breksi un zanderi viss bija ok

Atbildēts: 1.marts 2012, 14:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janshuks77

Pats esmu no Gulbenes, bet pirmdien jābrauc uz Ādažiem, un var teikt , ka jānīkst+/- tajā apkaimē visa diena. Nīkt nepatīk..., labāk būtu pacopēt, bet tajos krajos nezinu par copi pilnīgi neko..... Iesaki kaut ko, jūru vai ezeru vai upi, koroče- kur, ar ko, uz kā, kas ar vietējām atļaujām ( labāk tur kur nevajag ). Es domāju,kā makšķernieks Tu mani saproti.......

Ļoti, ļoti LŪDZU, palīdzi.....polšs no manis.....

Atbild Normunds Grabovskis

par to polšu es atcerēšos :), pašos Ādažos ir Vējupes uzpludinājums, kur zivis ir daudz, bet ūdesn diezgan kaprīzs, ir sēkļi pa vidu šaurajā galā, dziļumi lieli, visa cope pamatā notiek pa krasta kantēm vai vidus sēkļiem, cauri Ādažiem tek Gauja, upe sarežģīta, bet tur ir smuka bedre, tiesa nezinu, kas tur šoziem notiek, bet parasti balto zivi, reizēm arī asari tur var paķert, reizēm pat labi, izbraucot no Ādažiem kilometrus 4 Tallinas virzienā ir Gaujas tilts, pārbraucot tam pāri uzreiz griez pa kreisi, metrus 300 pabrauc un pie, precīzāk aiz, tukšajiem apbūves laukumiem ir neliela atteka, tur reizēm ir ļooooti liels zivju blīvums, pieļauju, ka vēl tur zivju nav daudz, jo Gaujā ledus neiet, bet zivīte ir, pamatā ašuki un finieri, tā, ka domā ko gribi darīt :)

Atbildēts: 1.marts 2012, 12:19 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā renchix

Sweiks!

Jautājums par fīderi. Kādu auklu lietot - pīto vai mono? Pēc būtības jau pīto, cope būs vēl redzemāka, it kā tā esmu sapratis. Un tad pavadiņai mono? Vai arī fīderim ir vienalga?! :)

Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

ja tu gribi intensīvi ķert zivis, tad pavadiņa mono un tikai mono, ja gribi smuki sēdēt un pa laikam kaut ko arī noķert, tad vari likt pīto, bet aizķeršanās gadījumā .... ta jau manīs kas plīsīs :)

Atbildēts: 1.marts 2012, 12:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bandito

Sveiki!

Nopirku mačmakšķeri ar lielām atlaidēm (LineaEffe Titanium Match; 5-25gr; 4,2m).

Tagad jautājums. Vai var droši, nebaidoties salauzt, ar šo makšķerēt vietās, kur ir liela iespējamība tikt uz kādas lielas zivs - karpa? Vai mačmakšķeres ir domātas nelielām zivīm? :)

Reiz redzēju, kā Tu mačmakšķeri ar karpu salauzi! :)

Kas ir jāievēro un no kā jāuzmanās ar makšķerējot ar mačmakšķeri? Vai arī var makšķerēt tieši tāpat kā ar jebkuru teleskopisko?

Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

daudz ērtāk un vieglāk kā ar parasto teleskopu, salauzt var visu, sevišķi ja to dara speciāli :) (tu domā, ka es rādītu lauztu kātu, ja tas nebūtu paraugs, domāts testēšanai, lai saprastu tādus var vai nevar laist ražošanā), sākot copi ar mačkātu ir viena nianse, pie kuras jāpierod, ap spices reiņķiem bieži apmetās aukla, jo kāts iemetienā strādā savādāk kā bolonēze, bet to ar vienu vēzienu atrisina un viss kārtībā, pierod un tas kļūst automātiski, ja auklu neatpin, tad neveiksmīgā piecirtienā vari salauzt spici, pietam 3-4 daļās :), tas notiek reti, parasti jau jūt, ka kaut kas nav kārtībā, bet gadu 10 laikā reizez 3 esmu redzējis kā spices lūzt, viena pat man pašam :), visādi citādi ir ļooooti ok

Atbildēts: 1.marts 2012, 10:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā haspehs

sveiks.

nevari pateikt kur var iegadaties samera letas powerpro pitas auklas.:)

Atbild Normunds Grabovskis

:):):) kādu atbildi tu no manis, kā veikalnieka gaidi, protams, ka varu pateikt, veikalā, atrodi pieeju pārdevējam vai pārdevējai un dabūsi labu cenu :)

Atbildēts: 1.marts 2012, 10:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā looders

Pārsvarā ar rotiņu.. Nu teiksim spinings ar spoli pluss mīnuss ap 50-60 ls

Atbild Normunds Grabovskis

nu re, pats arī atbildēji uz savu jautājumu :), atliek ieiet viekalā un ar sādiem vārdiem arī griezties pie pārdevēja :) un tev tiks piedāvāti vismaz desmit dažādi varianti, ņem to, kurš ieguļās rokā, to kurš iepatīkas no pirmā skatiena, ar to kātu i ķersies labāk i prieks no copes būs lielāks, es apzināti nesaukšu nevienu konkrētu modeli, jo mans copes stils noteikti atšķirās no tava, ieteikšu to kas patīk man, bet izrādās, ka tev vajag cietāku vai mīkstāku kātu, vai krāsa nepatīk :), spiningu izvēle ir 10 reizes lielāka kā citu kātu izvēle, tāpēc jāpieiet izvēlei ļoti individuāli :), no spolēm 25-30 ls robežās iesaku uzmest acis Okuma spolēm, šajā cenu kategorijā šīs spoles varētu būt vieni no kvalitātes līderiem pasaulē

Atbildēts: 29.februāris 2012, 13:26 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā looders

Sveiks,Nornund... Tā kā vasaras pavadu Tūjas jūrmalā iesaki lūdzu kādu labu spiningu un spoli priekš asariem utt....

Atbild Normunds Grabovskis

kādās cenās, kā tu tos asarus pamatā ķer - rotiņš, džigs, sliekšots u.t.t.

Atbildēts: 29.februāris 2012, 11:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā xUnleashed

Sveiks! es sava dīvainā neta dēļ nevaru skatīties visādus video, tapēc ja vari lūdzu paskaidro tāpat.

2. Es to domāju kā vienkārši auklu piesietu klāt pamatauklai, bez visādām cilpām u.c

Atbild Normunds Grabovskis

upē labāk izmantot mazu vai vidēju griezulīti, ko piesien pamatauklas galā, tad pie griezuļa sien pavadiņu, stāvošā ūdenī labāk tomēr pamatauklas galā uzsiet cilpiņu, kurā ar cilpa cilpā paņēmienu sien pavadiņu, tas ir efektīvāk un ātrāk, var sagatavot mājās rezerves pavadiņas un vajadzības gadījumā nomainīt pavadiņu 5-10 sekundēs.

Protams var siet pavadiņu ar siešanas metodi pie pamatauklas, bet.... tam nav neviena plusa, tas ir pārbaudīts tūkstošiem reižu :), bet..... ja tev tā gribās, tad vari darīt, katrs jūk pa savam :):):)

Atbildēts: 29.februāris 2012, 09:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager