Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā xUnleashed

Labdien! Šodien veikalā nopirku Golden 2000 spoli ar 1 gultni,

kad tinu virsū makšķerauklu kasete nebrauc uz augšu un uz leju, vienkārši stāvot uz vietas un tinot auklu tikai augšējajā daļā, kāpēc tā? Paldies par palīdzību!

Atbild Normunds Grabovskis

APSVEICU !!!!!!!!!! arī tu esi kļuvis par šī nekam nederīgā brīnuma īpašnieku, ņem čeku un spoli un ej taisnā ceļā uz veikalu, spole ir brāķis, mājas apstākļos tu tur neko neizdarīsi un šādām spolēm arī nevajag darīt, veikalā skaties, lai spolei , kuru tev dod viss būtu ok, BET skaties uz to veikalā, nevis pēc tam kaut kad mājās, spolei viss redzamais ir jāpārbauda veikalā un jo lētāka un nezināmāka ražotāja spole (tavs gadījums), jo rūpīgāk to vajag veikalā pārbaudīt, lai viss strādā un griežās.

Ja čeka tev uz rokas nav, tad .... tev atliek cerēt tikai uz to, ka veikalnieki tevi atcerēsies un gribēs, tieši tā, gribēs tev to spoli samainīt, jo tas vairs nebūs viņu pienākums, čeks ir vienīgais darījumu apliecinošais dokuments, kas var kalpot par pierādījumu, ka darījums ir noticis

Atbildēts: 20.februāris 2012, 14:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā KDV

Sveiks! Man vēl paveicās un es vakar iegādājos sev Neoshop.lv to kostīmu pa 85 LVL! Tā kā šovakar dodos uz peipi, kātu domā vai šim kostīmam man pietiks ar 1 termoveļas kārtu lai nenosaltu? Man ir Norfin cosy line (zaļš)

Atbild Normunds Grabovskis

nu jau atbilde ir stipri nokavēta ...... :), domāju, ka ja biji tikai vienā veļā, tad nosali pamatīgi, jo laiks Peipī bija izcils, pat man bija 2 veļas uzvilktas zem Exreme 2 :), viss ir atkarīgs no cilvēka, vienā un tajā pašā kostīmā divi cilvēki jūtas pavisam savādāk, man pietiek ar vienu Cosy Line veļu parasti, citiem ar to nepietiek pat maijā, nu kā ir tā ir :)

Atbildēts: 20.februāris 2012, 13:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā krupits

Sveiks,

Nāk pavasaris, radās doma nomainīt veco teleskopisko makšķeri pret kaut ko jaunāku :) Ir doma paņemt mačmakšķeri. Ar pludiņu makšķerēju reti, cope notiek pārsvarā nelielās ūdenstilpnēs, no krasta, iemetieni nav tāli.

Jautājums sekojošs - kāda garuma mačmakšķere būtu optimāla - 3.6m, 3.9m, 4.2m? Pats vairāk sliecos uz 4.2m, bet nu varbūt labāk būs īsāks?

Atbild Normunds Grabovskis

ja pamatu pamatos copē ar stacionāru pludiņu, tad labāk 4,2 un vispār tavs apraksts tā kā velk uz 4,2 :), ja lietai gribētu pieiet profesionālāk, tad ..., bet pagaidām 4.2 būs ok :)

Atbildēts: 20.februāris 2012, 13:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mjuniors

Sveiks Normund!

Copēju es upē ar mormišku. Pirms copes es iebaroju ar sensas ziemas barību (rauda), nolaižu to ar barotavu.. šodien pamēģināju piebērt klāt veco motili, samīciju to visu, rezultāts acīm redzot uzlabojās.. pirmajās minūtes cope intensīva un tad klusums! jautājums tāds, cik bieži būtu jāatkārto piebarošana!? kapēc pārtrūka cope (ļoti reta), straume noteikt aizskalo to barību vai pieēdas tā zivs un pasaka man paldies!?:) es pasaku paldies tev par atbildi un labajiem ieteikumiem!:) p.s. apkārt ar ir diezgan liels presings no citiem copmaņiem (kolhozs :D)

Atbild Normunds Grabovskis

protams, ka straume dara savu, vēl zivis ēdot izkustina barību un straumei to vieglāk panest uz priekšu, ja straume stipra, tad labāk izmantot stcionārās barotavas, ideāli, ja ir smalka sieta matāla cilindrs, vai konuss, kurā var ielikt uzreiz kādus 200-300 gramus 'barības, bet der arī no rupja auduma darināti maisiņi, es pat no 3 kārtīgi salocītas marles taisīju barotavas, salādēju tur iekšā akmeņus vai kādus dzelžuz, uzber virsū viegli samitrinātu, smalka maluma barību barību, kurai piejaucu sauju-divas smalkas zemes, nolaid tādu barotavu, ar striķi, uz grunts un pa straumi uz leju, kā vēdeklī, izurb 3-5 āļiņģus , zivis pienāk diezgan ātri un turās ilgi, kad zivju aktivitāte iet mazumā, tad aiz striķa biki parausta barotavu, barība pamaisās un atkal sāk skaloties, kad barība beidzās, tad izvelk barotavu ujn uzpilda pa jaunam, dienas laikā tas jādara reizes 3-5

Es tā ķeru Salacā un Pērnavas upē, ārī Gaujas vidusdaļā tā esmu ķēris jeļčikus

Atbildēts: 20.februāris 2012, 13:49 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kasis0432

Labdien!!

gribetu pajautat kapec ir ta, kad Memeles upe viena liciti, kur ir aizstraume keras pa kadam asarim smukam, bet tagad tur pat neuzcope, vispar esmu visu izmeginajis un baltas zivis vispar nekeras tur...

Atbild Normunds Grabovskis

nu traki gan tev tur iet, tajā vienā Mēmeles līcītī, var būt, ka tu vienkārši tur visus smukos asarus esi jau izķēris un citi vēl nav atpaldē'juši :):):)

pamēģini aiziet arī uz kādu citu klusu Mēmeles līcīti, jo zivis ziemā uz dienvidiem nepeld, paliek tur pat upē :), atliek tikai viņas atrast un pierunāt apēst to, ko tu viņām esi atnesis

Atbildēts: 20.februāris 2012, 13:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā legionars

Sveiks!Man te radās jautājums Norfin Nordic!Vai varētu pateikt visus plusus un mīnusus,ja salīdzina šos ar Norfin Lapland(siltāki,izturīgāki u.t.t)Vai arī labāk pagaidīt,kad iznāks jaunie Norfin Lapland,lai tos iegādātos,protams,ja vien tie būs pat labāki par šiem diviem?

Atbild Normunds Grabovskis

tu gribi salīdzināt divus pilnīgi atšķirīgus produktus, Lapland ir vieglais putu zābaks, Nordic ir no gumijai līdzīgiem materiāliem radīts zābaks, smagāks, bet arī nodilumizturīgāks, abu lielākie plusi ir mitrumizturība un iespēja izmantot zābakus cauru gadu, mīnuss arī abiem vienāds, salīdzinoši viegli sadurami ejot pa mežu vai citām nepiemērotām vietām.

ja tev vajag zābakus, tad ņem ciet, ja nevajag, tad...... gaidi :):):)

Atbildēts: 20.februāris 2012, 13:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā trijzuburis

Sveiki.Ko ko man labāk pirkt? Kārtīgu ziemas kasti pa 17ls vai kādu lētāku sēdekļu variantu pa 5-10ls.Esmu iesācējs un gatavojos bļitkošanas sacensībam.

Atbild Normunds Grabovskis

nu sacensībām sēžamais vispār nav vajadzīgs, ja kas, sacensībās ir jāskrien, jāurbj, ātri jāapķer liels daudzums āļiņģu, nav laika sēdēt, to saku nopietni, jo vai nu tu startē sacensībās ar vēlmi uzvarēt vai nestartē vispār :)

bet vispār, protams, ka kaste ir labāks pirkums, pietam to vari īzmantot arī vasarā, i kā barības spaini, i mailes salasist vari, i kur dibuā piemest būs

Atbildēts: 20.februāris 2012, 13:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ..Aivis..

Ar atgriešanos!!

Gribēju dzirdēt Tavas domas par Lukumīša ezeru!?

Visa informācija forumā sadaļā-,,Inspektori,, pēdējās 2 lapās.

Atbild Normunds Grabovskis

domas var būt tad, kad esi tur bijis un redzējis kas ir kas, Lukumītī bijis neesmu , tāpēc komentāru un viedokļa par ezeru nav

Atbildēts: 20.februāris 2012, 13:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cilpa

Sveiks Normund ,varbut zini kur varetu norpirkt svina atsvaru liešanas formu precizak tristuriti taka Par bušu makšķeres sistēmu raidijuma tu radiji .

Atbild Normunds Grabovskis

kur nopirkt nezinu gan, bet nu tik vienkāršu formu nav grūti arī pašam uztaisīt :), uzprasi Bumam forumā, viņš pateiks precīzāk

Atbildēts: 20.februāris 2012, 13:01 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā sams222

vai ziema auklas krasa ko izsaka. piemēram dzeltena vai sarkana??

Atbild Normunds Grabovskis

zivīm nē, bet toties krāsainās auklas labāk redzamas uz sniega un ledus

Atbildēts: 20.februāris 2012, 12:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager