Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā DGKAllDay

Sveiks Normund !!

Es ļoti cienu SALMO firmu un tavus raidījumus, tāpēc es tev gribēju ko vaicāt. Ko darīt kad , es aizeju copēt uz upi un upē ir pilns ar 5 cm garām zivtiņām un kad es uzlieku maizi , kukurūzu vai slieku tās mazās zivtiņas apēd to ēsmu , bet es gribu noķert lielās ?

Atbild Normunds Grabovskis

nu lielās zivis dzīvojas vairāk pa grunti, tas pirmkārt, bet neredzot kā tu makšķerē un kur tu makšķerē ir grūti ko pateikt, katrā gadījumā nezinu tādu upi, kur būtu tikai 5 cm garas zivtiņas :), apraksti vairāk kā tu copē un kur to dari, vai tu pieejot pie upes dziļu vispār mēri vai uz labu laimi kautkur met u.t.t., tad varam mēģināt atrast iemeslu tavām neveiksmēm

Atbildēts: 3.oktobris 2011, 11:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Archii13

Sveiks... :)

Kā jūs domājat,šī spole ir cenas vērta,vai arī labāk ņemt kādu citu par šo cenu? Domāju izmantot spiningošanai

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=144257

Atbild Normunds Grabovskis

šī ir laba spole, Salmo sortimentā tā ir jau gadus 6 vis maz, bet kā jau rakstīju iepriekšējā komentārā, šajā cenu kategorijā ir ļoti liels spoļu piedāvājums, tāpēc labāk tomēr aiziet uz veikalu un paturēt rokās vairākas un tikai tad izdarīt savu izvēli, pietam spiningam labāk tomēr ņemt spoli ar augšējo bremzi , ilgāk kalpos

Atbildēts: 3.oktobris 2011, 10:53 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ronalds0607

Sveiks vari ieteikt kādu spiningu un spoli 25-30 Ls apjomā lai varētu tās 6kgramīgās līdakas varētu vilkt .

Atbild Normunds Grabovskis

šajā cenā jau var iekļauties ar ļoti labu spoli, uz doto mirkli lielākajos Salmo veikalos šajā cenu grupā ir ap 70-80 spoļu modeļu, gan Okuma, gan Salmo, gan Shimano, gan Zebco un Browning, iebrauc un paskaties kas tev pašam patīk, a ko tu darīsi, ja pieķersies 7 vai 10 kg līdaka :):)

Atbildēts: 3.oktobris 2011, 10:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā durixxxx

Sveiks,vēlos iegādāties visparstāko Salmo Taifun 80 spiningu ar testu 20-80 priekš klasiskās gruntenes 2,7-3,0m.Vai šobrīd tie ir pieejami un kāda būtu to cena?

Atbild Normunds Grabovskis

šie spiningi ir visos Salmo veikalos, cena 3m kātam ir 12.95 ls

Atbildēts: 3.oktobris 2011, 10:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā powerpro

Sveiks! Vai uz ziemas pusi Salmo veikalos būs dabūjams Norfin Ultra Float kostīms? Ja nē,tad varbūt vari ieteikt,kur to varētu nopirkt par sakarīgu cenu?

Atbild Normunds Grabovskis

šie kostīmi vairs nebūs, šur tur ir palikuši pēdējie eksemplāri, cena pat reiz ir ap 42 latiem, kaut kādi izmēri vēl ir Deglava un Maskavas ielas veikalos

Atbildēts: 3.oktobris 2011, 10:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdsM5

Caw Normund!!

Gribēju uzjautāt vai nezini kaut ko par šadām copes vietām kā;

Sausajā daugavā uz fīderi un par saulkalni,to līci kura ietek Daugava!tur ir baigs dziļums un arī visi sēz uz fideriem taču cik jautāju -neviens neko neķer!! Varbūt tev ir kāds info!!!??

Ar cieņu: Edgars!

Atbild Normunds Grabovskis

par Sauso Daugavu nevaru pateikt neko, bet Saulkalnē tās vecās karjeras ir dikti viltīgas, pats tur esmu sēdējis daudz, bet praktiski bez rezultāta, dažas ļoti jaudīgas copes un sīkuļi, toties tur pat Saulkalnē, bet jau pašā Daugavā ir ļoti labas brekšu vietas, tur veči sēž vienmēr un arī velk labus brekšus

Atbildēts: 30.septembris 2011, 08:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā hromoj

Vai tiešām ap november sākum būs tās tautas sacīkstes bušķeršanā?:)) Ja būs, vai dalībnieku skaits būs ierobežots, vai arī kā tai somu ezerā, kur mūsu makšķerniece dabūja grand prix, vistautas pasākums. Vai būs pieejama medicīniskā palīdzība kritušajiem (no uztraukumiem, par norāvušos superbuti) copmaņiem?:))) Paldies par atbildi!:)))

Atbild Normunds Grabovskis

bušu festivāls būs, nolikums tiks publicēts nākamnedēļ, pieteikšanās sāksies no 10. oktobra, it kā dalībnieku skaita ierobežojuma nav, bet ar piebildi, ja ir līdz 100 komandām, tātad 200 salībniekiem, 'tāpēc, tiem, kuri plāno piedalīties to ieteicams izdarīt laicīgi, organizatori nedaudz nobijās no tā, ka var sabraukt arī 300-400 cilvēku, tad šī vieta ir par mazu un arī organizatoru spēku var nepietikt :), gribās taču to pirmo festivālu uztaisīt maksimāli labu....

būs arī dakterīši un glābēji, jo tāds pasākums , kur daļa darbošanās notiek arī naktī bez tā nevar iztikt, bet nu pārgrauzties cepumus it kā nevajadzētu, tomēr zinot kā tas parasti notiek jāsaka krieviski - nu kak poidjot...... :), bet nolikumā ir punkts, ka atrasties sektorā alkohola reibumā ir aizliegts, tātad visu ar mēru (vienu mēru) :)

Atbildēts: 30.septembris 2011, 08:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jaaniss

Sveicināts Normund.

Vai Salmo veikalos ir iespēja iegādāties gumijas riņķīšus, pelets stiprināšanai pie āķa? Ja jā, tad kuros?

Jau iepriekš, paldies par atbildi. Jānis.

Atbild Normunds Grabovskis

ir tādi štruntiņi, ir Daugavgrīvas ielā noteikti un ja nemaldos, tad redzēju Juglā, bet pārliecināts neesmu, tie ir no Browning un Starbaits

Atbildēts: 29.septembris 2011, 17:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā itaalis

Sveiks! Man kaarteejais jautaajums! Kaadu auklu izmantot mikro dzhigam? es pameegjinaaju 0.16 mono, bet kaut kas nebija riktiigi, jo regulaari sametaas kaapostos... vai tas var buut tapeec, ka aukla uz spoles ir uztiita par daudz? Kaa ar 0.13 piito?derees? un kaa vispaar ir ar taam auklaam, vai 0.13 piitaa ir tikpat tieva kaa 0.13 mono?

Atbild Normunds Grabovskis

ja tu gribi nopietnu mikrodžigu, tad pīto resnāku auklu par 0.10mm noteikti nevajadzētu likt, arī tas pie nosacījuma, ka aukla daudz maz atbilst rakstītajam, salīdzināšanas pēc veikalā pepēti 0.09 Elite braid un piemēram Fireline līdzīga diametra, starpību redzēsi uz aci, ja monofils, tad ne resnāks par 0.14mm

Bet tas ir pie nosacījuma, ka tevi interesē īsts mokrodžigs, ja gribi variēt par tēmu, tad vari likt arī 0.12mm pīto, pītajām auklām noteikt precīzu izmēru nav iespējams, tāpēc arī prātīgāk rēķināt celtspējā, atzīšos, ka man pašam arī tie milimetri vairāk iesēdušies galvā :)

Atbildēts: 29.septembris 2011, 14:31 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Mazais69

Sveiks Normund! Ko šajā laikā labāk jaukt breksim? Pats jaucu Salmo lielo breksi ar N-G Mix lielo (tas tāds rupjāks) klāt zemi un kapātu slieku. Prasās kaut kas specifisks, puiki tādi kūtri paliek. Man no tiem aromātiem tumša bilde.

Atbild Normunds Grabovskis

šajā laikā lieki aromāti jau pamazām zivi sāk baidīt, es arī taisos divas dienas veltīt brekšiem, maisīšu 1 Sensas bremes uz spaini zemes + man vēl ir no ziemas pārpalikumiem kādi pārsimts grami motiļa sasaldēti, tie barībā būs dikti ok, 'priekš āķa šonedēļ būs veikalos

Pagājušajā gadā, ties anovembra sākumā, es Baltkrievijā uztaisīju viņu rekordlomu mačos, man 3 stundās bija ap 15 kg skaistu brekšu (otrai vietai ap 2 kg zivju) un tad baroju tikai ar tīru zemi + puskilograms motiļa uz 17 litriem zemes, viņiem vajag radīt interesi, bet barību daudzviet viņi vairs negrib, tikai gaļu ēd (slieka, baltais, motilis)

Atbildēts: 28.septembris 2011, 17:37 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager