Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Raudivs

Sveiki! Varbūt ne pa tēmu, bet zinu, ka Jums ir arī kopīgs sakars ar veikalu Zebra master.
Štelle tāda, ka esmu izdomājis iegādāties palielu čupu ar Select silikona mānekļiem, gribēju aizsūtīt uz ē pastu sarakstu ar nosaukumiem, izmēriem un krāsu kodiem, lai saprastu ,kas ir uz vietas un, kas nau uz vietas. Un ja man paliela čupa, varbūt var parunāt arī par kādu atlaidi ?!
Un tad beidzot jautājums-varbūt zinat ē pastu uz, ko man aizsūtīt sarakstu? jo pavandijos internetā un neatradu, bet varbūt arī slikti meklēju.
Paldies jau iepriekš.

Atbild Normunds Grabovskis

raksti uz veikalu : riga@finnex.lv

Atbildēts: 7.septembris 2023, 10:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bebriits

Sveiks.Paldies meistrar par atsaucību,ar Jums vienmēr patīkami kontaktēties un risināt jautājumus.Paldies ka atsaucāties arī šoreiz kaut ar manu problēmu Jums bij maz sakara:)

Atbild Normunds Grabovskis

Salmo solīja sazināties un kaut kā mēģināt risināt problēmu :))))

Atbildēts: 31.augusts 2023, 12:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Martins....B

Labdien,

Paldies par raidījumiem.
Vēlos iegādāties fīdermakšķerēšanas kātu. Līdz šim esmu izmantojis Salmo Sniper, Salmo Elite un Flagman Cast Master. Tā kā 95% spiningoju, tad visi kāti liekas ok :D Bet nu Elite vismīļākais kāts. Kāts būtu nepieciešams ar testu līdz 70g-100g. Garums 3.5m-3.6m. Pārsvarā makšķerēju Kokneses pusē Daugavā un lielākas barotavas par 60g nav īpaši bijis nepieciešams izmantot. Distance, kurā metu arī standarta 30m-40m. Tā kā maz sajēgas no fīderiem un kamēr 10x neesmu bijis copēt, tikmēr "sausajā" kratīšanā nespēju pateikt vai kāts patiks vai ne (ne fīderim, ne spiningam), tad vēlējos ieteikumu, kuru no kātiem no Zebra Master veikalā nopērkamajiem, ieteiktu apskatīt. Budžets līdz 100 Eur. Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

par to kāta garumu gan es nedaudz pastrīdētos :)))), tev tur ir baigi stāvās kantis un ar 3,9 m kātu dabūt augšā barotavu un zivi būs daudz vieglāk

zinu visus tevis minētos fīderus, Elite arī ir vis augstākā līmeņa kāts no tiem :)))), citādāk guļās rokās :))), +- līdzīgā kvalitātē varētu būt kaut kas no Brain un Trabucco, ja tu atbrauktu uz Zebra Master ceturtdienā, tad es tev visu izrādītu un izstāstītu, jo ceturtdienās es tur esmu, nu vismaz līdz sezonas beigām arī būšu :)))

Atbildēts: 31.augusts 2023, 09:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bebriits

Sveiks meistar..Es par salmo.Kad Jūs tur strādājāt vienmēr visu varēja sarunāt un jutos apkalpots,un jutu intresi,ka mani vēlas apkalpot.Pasūtīju salmo distanci ar spoli bonusā. Visu atmaksāju. Domāju iepirkšu vēl kātus ko sen gribēju. Silver 70 un turnament 70 vēl tur šo to no kopā ap 650 euro salasījās. Pazvanīju, sarunāt par cenu. ES nezinu,tāda sajūta ka viņi vienīgie tirgo makškerlietas.Sajūta pretīga,paņemšu to distanci ko samaksājis jau esmu,bet tas te ar mans beidzamais pirkums tai bodē,gadiem esmu tur iepircies un praktiski pāris simts eiro kā minimums tur katru reizi atstāju,bet laikam jau ar tādām mazām summām salmo vairs nekrāmējas...

Atbild Normunds Grabovskis

nuuuuu …. baigi jocīgi, nezinu kurš tur bija pie telefona, bet visu laiku ar interneta veikalu ņēmās meitene Kristīne, ļoti atsaucīga un izpalīdzīga, viņa noteikti būtu tev visu sakārtojusi pēc labākajiem paraugiem, neskaties uz visu firmu caur viena, maza cilvēciņa prizmu, es pārsūtīšu tūlīt tavu vēstuli Kristīnei, viņa ar tevi sazināsies

es pats esmu saskāries ar to, ka viens darbinieks var sabojāt visus tavus labos nodomus, tu pats vari lolot super idejas, bet tavs darbinieks ar vienaldzību var visu labo nogalināt un neaiznest līdz cilvēkiem….

Atbildēts: 31.augusts 2023, 09:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zupa1980

Sveiks. Vai varētu būt ka ezeros kādas izmaiņas brekšu copē, nu takā pāreja jau uz ziemošanas vietām. Ja nē ko darīt , breksis kkā pārstājis ņemt kā iepriekš?

Atbild Normunds Grabovskis

naktīs vēl 15-19 grādi, ūdens silts, noteikti tā nevajadzētu būt :))), upēs breksis tikai tagad sāk normāli ņemt…, meklē problēku kur citur, lai gan ezeri ir ļoti dažādi …

Atbildēts: 28.augusts 2023, 10:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā meka

Sveiks!
Gribās buti pavilkt ar smalkākiem rīkiem. Kādi fīderi būtu piemēroti - vai paši garākie 4,2-4,5 m un ar testu no 150 g?

Atbild Normunds Grabovskis

gan jā, gan nē, ja tev ir iespēja izvēlēties copes laiku un vietu, tad arī 3,9m būs ļoti ok, jo ar 3,9m tu metīsi tik pat tālu, nest tie būs vieglāki, pirkt tie būs lētāki :)))), testu jā, no 150 gr būs ok, es pats tieši ar fīderiem copēju buti, ir ok līdz brīdim, kamēr sākās zāle :)))), kad ir zāle uz auklas, tad ar fīderi to visu stiept krastā ir grūtāk kā ar surf kātu, bet… ir foršāk ar fīderiem, metas labāk, kautkādas copes tomēr arī redzi :))

ja jau reiz mēģināsi fīderus, tad pamēģin i arī pīto auklu, 0,16-0,20mm, tievāka, lido labāk, copes redz daudz labāk

izvēloties fīderi noteikti skaties, lai tas būtu ātras akcijas, tātad tāds ciets kā bomis :))), jo tad jūras vilnis to nelocīs, ja paņemsi paraboliskas akcijas kātu, tad tas “lasīs” katru lielo vilni

cenas 3,9m kātiem sākot no +- 50eiro , ap 60-70 izvēle jau ir gana liela

Atbildēts: 24.augusts 2023, 08:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bebriits

Sveiks meistar. Kā Ventas speciālists varbūt esat makškerējis Snēpeles pagastā pie Ventas. Gribas pamakškerēt tagat tur ir jēga braukt?:)Kādas ēsmas ņemt,doma pafīderēt:)

Atbild Normunds Grabovskis

oooo vecīt, mani nu nekādi nevar nosaukt par Ventas spaciālistu :)))), dikti jau man patīk tā upe, bet maz ko zinu no viņas, tāpēc nekādi nevarēšu tev palīdzēt, pat nenojaušu kurā pusē ir Snēpele :)))), intereses pēc jāpaskātās kartē :))), BET ja gribas makšķerēt, tad vienmēr ir vērts braukt, nebūs breksis, būs vimba, nebūs vimba, būs rauda vai sapals, nebūs tie, tad noteikti būs asaris un līdaka :)))), Ventā zivtiņas ir :)))))

Atbildēts: 22.augusts 2023, 08:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā FishMV

Sveiks!
Tagad pie mums sācis attīstīties "Street Fishing" spiningošanā, džigošanā.
Itālijā līdzīgi ir pludiņmakšķerēšanā. Kā Tu domā, vai kaut ko tādu iespējams izveidot šeit?

Atbild Normunds Grabovskis

Itālijā vispār pludiņš ir cieņā, tur kā nekā mitinās visi lielākie pasaules pludiņa grandi :)))), pie mums es neredzu tādu pludiņa atdzimšanas iespēju , jā, ir un būs copmaņi, kuri sākuši copes gaitas ar spiningu vai fīderi un nonāk līdz pludam, man tādi uzpeld gadā 3-5-10. cik nu varu, tik palīdzu tikt pie pareizā inventāra un pamatzināšanām, ir atsevišķas pilsētas, vai pilsētu konkrētas vietas, kur pludiņš ir topā, bet kopumā mega uzplaukumu negaidu :)))

no septembra es filmēšu daudz vairāk, arī latviski plānoju copes kanālu izveidot, ja sanāks, tad arī ar semināriem pa Latviju vairāk gribētu pabraukāt, ļoti iespējams, ka tādējādi arī kādu vēl izdosies “"pārslēgt” uz pludiņu :)))), jo arī pats gribu biki vairāk ar pludu pacopēt….pietrūkst :))))

Atbildēts: 21.augusts 2023, 16:25 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā robijs111

Sveiks,
Nopirku Deper Pro 2+! Vai varu deeperi likt uz tās pašas feeder makškeres ar ko maksķerešu ,lai atrodot perspektīvu vietu uzreiz varu aizklipsēt auklu. Feeders ar testu 50-110gr. pamataukla 0,14 pītā laikam bija. Droši ar tādu būtu mest?

Atbild Normunds Grabovskis

droši nav, jo aukla var pārplīst un tev var nākties peldēt pēc Dīpera :), Dīpera svars ir ap 90 gramiem, tomēr labāk\drošāk būtu Dīperim atsevišķu kātu sagādāt, kur uztīt pašu lētāko pīto auklu 0,25-0,30mm, tad varēsi to droši mest arī uz 60+metriem, kātu nevajag fīdera, der jebkurš lētais teleskops ar atbilstošu testu, es izmantoju 3daļīgu karpu kātu

pietam…. nu nav tev tik precīzi jācopē :))), Dīperis ir vairāk kopējās bildes parādīšanai, kāds reljefs, kur kantis, kas ar zivīti notiek u.t.t., tad tu arī pats saproti kur gribi copēt un ar 1-2-3 metieniem atrodi vajadzīgo punktu

ar copes fīderi var mest Dīperi, bet …. raustās biki :))), esmu redzējis puikas, kuri novembrī peld tam pakaļ :))), esmu redzējis kā pa straumi aizpeld :)))

Atbildēts: 17.augusts 2023, 09:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sukinens13

Sveiks Meistar!
Ļoti kārojās iegādāties spoli shimano vanquish c2000s
Bet ta cena veikalos ir ļoti dārga
Gribēju pajautāt vai jūs no savas puses varat kko piedāvāt ar kaut kādu speciālu atlaidi vai zināt kādu cilvēku kurš var palīdzēt .Būšu ļoti pateicīgs ja varētu man palīdzēt,vai jūs lūdzu varētu savus kontaktus atsūtīt privāti uz e pastu grg@inbox.lv

Atbild Normunds Grabovskis

es pats Shimano netirgoju, bet tev ieteiktu parunāties ar Vitāliju Karpenkovu, viņš parasti “nelaiž pircēju prom”, ja saprot, ka var kaut ko nopelnīt :))), domāju, ka atradīsies abpusēji interesantu ciparu :)))

Atbildēts: 15.augusts 2023, 14:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager