Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā janchuks

Kur var nopirkt Diamond speed match spoli? Un kādās cenās? Pats esi apmierināts? Un spole kalpo ilgi, ja liks fīderim?

Atbild Normunds Grabovskis

dārgais tautieti !!!!!!!!!!!!! izlasi lūdzu kas rakstīts uz spoles , tur lieliem burtiem rakstīts MATCH , tas jau saknē nozīmē, ka spole ir paredzēta ne pārāk lielām slodzēm, šādas ātrās spoles izmanto makšķerēšanai tālās distancēs ar vaglera tipa pludiņiem, pludināšanai upēs, kur auklas iztīšanas ātrumam ir nozīme, jo viss process sastāv no vieniem iemetieniem, vēl šāda tipa spoles izmanto foreļu spiningiem, uzliekot fīderim šādu spoli mēs uzreiz parakstām spolei nāves spriedumu, jo fīdermakšķerēšanā ir pavisam citas slodzes uz kātu un spoli, sezona un spole būs pagalam, savukārt izmantojot šo spoli pēc aicinājuma tās mūžs būs 3-5 sezonas, atkarībā no lietošanas intensitātes, man tā tur gadus 3 un tas priekš spoles ir daudz, jo es diezgan barbariski apejos ar inventāru..., šīs spoles ir nopērkamas visos Salmo veikalos

Atbildēts: 15.marts 2011, 14:51 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā insp.kasitis

sveiki. ir doma braukt uz peipusu uz 2 dienam!

intrese nokert kadu breksi!

kada dziluma meklet ,barot? baribu kadu izmantot?

Atbild Normunds Grabovskis

ja tu brauc uz divām dienām, tad iepriekš aprunājies forumā, kurā rajonā pēdējā laikā vis biežāk brekši ir trāpījušies, jo breksis arī migrē un viennozīmīgi pateikt, ka viņš ir tur un tur nevar, barojot iepriekšejā dienā derēs tas pats kombikorms, vai kāda no brkešu barībām sajaukta ar zemi, ja baro un copē uzreiz, tad vai nu kapātas sliekas ar zemi vai motilis būs labākais, der arī Sensas mitrā brekšu barība, labāk melnā, ja vēl kaut kur to atrodi, imantojot smaržīgās barības pastāv risks, ka piesiesi raudas untad nāksies noķert 20-30-40 kg raudu līdz pieteiksies kāds breksis....

Atbildēts: 15.marts 2011, 12:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jurisons

Sveiks,par tiem pašiem LAPLAND zābakiem,kad viņi varētu parādīties?Tā jau ir,laba manta plauktos ilgi neturās.

Atbild Normunds Grabovskis

Šiem zābakiem mums ir tikai viena piegāde gadā, tā, ka veikalos ātrāk par septembri tie neparādīsies.....

Atbildēts: 15.marts 2011, 12:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā banans

Sveiks.

Kad būs jaunākie raidījumi internetā? Es pēdējos varu atrast tikai no 16.februāra... :(

Atbild Normunds Grabovskis

Edgars jau reizi ceturto pēdējo divu nedēļu laikā pārkrāmē kompi, palielinam atmiņu, tīram u.t.t., vienu vārdu sakot pis...s ar to kropli, bet šis spītīgi karās un "nesaspiež" līdz galam raidījumus, konkrētu brīdi, ka draidījumi parādīsies netā nosaukt nevaru, šonedēļ būs visi, bet....

Atbildēts: 15.marts 2011, 12:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā buttele

sveiks NORMUND.ta ka tuvojas vimbu laiks gribejas pajautat par mackatiem.vai ir iespeja nopirkt5,0vai 6,0 metrigu katu,ja ir tad par kadam cenam.

Atbild Normunds Grabovskis

man uz aprīļa vidu būs neliela partija garo mačkātu, kuri tā arī sauksies NG MATCH, tie būs 5,4 metri kāti ar iespēju ielikt pagarinājumu līdz 6 metri, aptuvenā cenā būs ap 90 latiem, veikalos šie kāti var arī neparādīties, bet netā ziņu došu....

No citiem ražotājiem garie mačkāti ir problēma, 4,2, vēl 4,5 m ir, bet garāku vairs nav, jo ja kātu izmanto kā klasisko maču, tad ideāls garums ir 3,9m, un pasaulē ar mačkātiem, t'qa kā to darām mēs, nepludina, tam lieto bolonēzes, bet tas jau ir cits stāsts un citas izjūtas.

Atbildēts: 14.marts 2011, 16:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klinkis

Laba diena

Vēlējos apjautāties par spinigošanas rīkiem, kādu daudz maz normālu komplektu no salmo produkcijas - kāts + spole varētu ieteikt priekš spiningošanas, lietotājs it kā iesācējs, tāpēc vajadzētu kādu labu vidusceļu. Agrāk bija Dimond Agresor, vai tagad ir kas līdzīgs un vai vel kādas labākas cenas priekš vasaras precēm?

Paldies

Atbild Normunds Grabovskis

Salmo sortimentā ir vismaz 130 dažādu spiningu un 50 spoļu, veikalos ir 700-1000 kātu un ap 250 dažādu spoļu, noteikti varam pielasīt vajadzīgo inventāru jebkuram copmanim, tāpēc mans ieteikums būtu aiziet līdz kādam no Salmo veikaliem un uz vietas sakomplektēt visu kas vajadzīgs, izstāsti pārdevējam summu, kurā vēlētos iekļauties ar visu spiningošanas komplektu un pārdevēji visu pielasīs, katrā Salmo veikalā ir vismaz viens kārtīgs spiningotājs, kurš var padalīties pieredzē un izstāstīt visu, kas interesē/.

Atbildēts: 14.marts 2011, 16:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copmanis1996

Sveiks Normund.

Kādu statīvu tu ieteiktu priekš makšķrēšanas ar fideri?Un kādā cenā?

Atbild Normunds Grabovskis

var būt ka neticēsi, bet saku taisnību, izmantoju visparastākās teleskopiskās žāklītes, ja nemaldos 2-3 lati gabalā, tas pie spoles, otrā galā tādu Browning štruntu, kur var pārcelt kātu ik pa gabaliņam, piespriegojot auklu, arī cena ap 3 lati, bet parasti jau šos visus aizmirstu vai nu mājās vai mašīnā un tad ņemās nazis, pieeju pie kāda kārklu krūma un uztaisu sev tādu statīvu kā gribu.....

tie smukie statīvi, ko rāda filmās ir labi, bet tikai tad, ja arī sēdi uz nobalansētas, stabilas kastes u.t.t., man to sarežģīto štrumu pietiek sacensībās, tāpēc ikdienas copē visu daru maksimāli vienkārši, nu saprāta robežās vienkārši....

Atbildēts: 14.marts 2011, 16:17 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā dair

Svieks, Normund!

Esmu ievērojis jau kopš vasaras beigām raidījumos nēsā "mīkstos gumijas zābakus" - nezinu, ka viņiem ir īstais nosaukums. Un tos pašu lieto ari ziemā. Zini, nopirku arī tos izmēģināt ziemas izskaņā- esmu izbrīnīts- kā tik vienkāršs materiāls var darīt tādu komfortu un nav jālieto smagie nopolsterētie ziemas zābaki. Tiešam ir tā, ka šis materiāls ir tik praktisks? Un uz to var paļauties ar bargā ziemā. Kā ir siltajā laikā? Pagaidām vienīgo mīnusu saredzu, ka staigāšanai par asiem kokiem vai akmeņiem varētu būt šis materiāls pa neizturīgu.

Atbild Normunds Grabovskis

Norfin izpildījumā šie zābaki saucās LAPLAND, tas ir specifisks, putām līdzīgs materiāls, pats šādos zābakos staigāju jau 4 sezonas vis maz, lietoju tos gan vasarā, gan ziemā, man nemaz parasto gumijas zābaku vairs nav...., mīnusi ir, bet tie ir pieciešami, mīnusi ir palielināta kāju svīšana, pat vairāk kā parāstā gumijas zābakā, nu un tevis minētās neērtības brienot pa krūmiem un akmeņiem, citu mīnusu šiem zābakiem nav, es tajos staigāju arī pie -30 un vairāk grādiem, nu uzvelc vienu zeķi vairak vai ieliec ķīmisko sildītāju un viss notiekās, es pat savu meiteni esmu uzsēdinājis uz šiem zābakiem, viņai kājas nesvīst, ieleiku vēl viņai zābakos tos jaunmodīgos ķīmiskos sildītājus un cilvēks ir ar mieru copēt pat-20 grādos.

Atbildēts: 14.marts 2011, 16:12 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā cure

Sveiks!

Man ir kāts Salmo Grand Distance IM8. Pirku paris gadus atpakal,laikam tikko bij paradijies. Vai ir vel tads pieejams kautkur un par kādam naudiņām?

Un ko Tu par vinu varētu pateikt no savas pieredzes? Manā skatījumā kātiņš izdevies un ideāls.

Atbild Normunds Grabovskis

nu Grand Distance ir leģendārs kāts, Salmo sortimentā tas ir jau sen, tas ir viens no labākajiem vimbu kātiem, der arūi līņu copei, citos gadījumos var būt nedaudz pa cietu, bet vimbošanai ļoti labs, kātiņi nu jai ir veikalos, to cenas šogad ir no 38 līdz 49 latiem, atkarībā no garuma, ir pieejami 5;5,5 un 6 m kāti.

Atbildēts: 14.marts 2011, 16:01 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā mazais118

Skatos tagad ir akcija šim kātām Sensas power match 114 . Ko teiksi ?

Atbild Normunds Grabovskis

kur ir tā akcija :):)

Atbildēts: 14.marts 2011, 15:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager