Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā albis77

sveiki, velos uzzinat kura laika posma pa ziemu labak keras lidakas, un uz kadu esmu.

Atbild Normunds Grabovskis

lielos vilcienos ņemot līdakas ķerās visu laiku, vienkārši ziemas sākumā ezeros ir vairāk skābekļa, zivis ir aktīvākas, arī ledus ir krietni plānāks un vieglāk staigājams un urbjams, līdz ar to ir izveidojies priekštats, ka uz pirmā ledus gan asaru gan līdaku cope ir krietni labāka, lai gan daudzos ūdeņos tā nemaz nav, arī man pašām labākie līdaku lomi ir bijuši tieši februāra sākumā.

Ziemā ir divi izplatīti līdaku ķeršanas veidi, uz dzīvo ēsmas zivtiņu vai uz mākslīgajiem mānekļiem, pamatā balansieriem (šķersbļitkām) vai bļitkām, otrais variants ir krietni aktīvāks, tāpēc to vairāk piekopj ziemas sākumā, kad vieglāk urbt un meklēt līdakas, ķeršana uz dzīvo ir pasīvāka, bet var atnest krietni lielāka izmēra zivis.

Galvenais atcerēties, ka no pus marta līdakām sākās saudzējamais laiks, un tās nedrīkst ķert līdz pat 1. maijam, pietam jāatcerās, ka šāds saudzējamais laiks ir vajadzīgs nevis inspektoram, bet gan līdakām, tātad tev pašam, lai tev būtu ko ķert arī pāc 10 un vairāk gadiem

Atbildēts: 8.februāris 2011, 14:33 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā valcis

sveiks... kad bus pedejais video interneta??

Atbild Normunds Grabovskis

es pats to video šodien jau noskatījos.... netā

Atbildēts: 8.februāris 2011, 14:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copmanis161

ludzu uzraksti kautko par asaru copi ar maili un sliekam

Atbild Normunds Grabovskis

asarus ķert uz maili ir ļoooooooti interesanti, bieži vien asaris uz sliekām ķerās labāk kā uz jebkuru citu ēsmu

vai to tu gribēji dzirdēt???

Atbildēts: 8.februāris 2011, 14:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kults20

Labdien, Normund.

Gribētu uzināt vai salmo veikalos ir iepējams nopirkt taifun tele pack spinigs, ja ir iepējams cik varēt maksāt šis kāts?

Atbild Normunds Grabovskis

šie ir stiklašķiedras teleskopiskie spiningi, tie ir nopērkami visos Salmo veikalos, cenas ir sākot no 2.95 līdz 5.95, atkarībā no kāta garuma

Atbildēts: 8.februāris 2011, 14:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā valcis

kad buus jaunais video??

Atbild Normunds Grabovskis

abet vai tad nav?????????????

Atbildēts: 8.februāris 2011, 14:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā seinass

Sveiks

jus sava viena no raidījumiem kura jus kerat plaužus teicat ka baltajam zivīm sis laiks nepatik

kāds laiks tad vinam patik?

Atbild Normunds Grabovskis

zivīm nepatīk asas laika maiņas, strauja spiediena maiņa, var līt vai snigt un cope ir laba, var saule spīdēt un piesalt un arī viss ir ok, bet ja šodien ir sals, rīt atkusnis un parīt atkla sals vai putenis, tad arī zivis apjūk, nu nav viņām apetītes, bet pierunāt jau kādu var tik un tā

Atbildēts: 8.februāris 2011, 14:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kewey

sveiks, Normunda kungs !

man būtu tev divi jautājumu 1. no cik gadiem var piedalīties, kas notiks 26.02.2011 LR jauniešu čempionāts zemledus makšķerēšanā un 2. ka var pieteikties un kur var pieteikties.

Paldies jau iepriekš

ar cienu Oskars

Atbild Normunds Grabovskis

Jaunākā dalībnieka vecums netiek ierobežots, tā, ka ja tu domā, ka vari, tad NOTEIKTI dari, tikai.... es neesmu pārliecināts, ka šāds jauniešu čempionāts notiks, jo mazā gribētāju skaita dēļ mēs esam atcēluši jau vairākus jauniešu čempionātus, diemžēl, bet tā ir dzīves patiesība, jebkurš pasākums ir jāorganizē un jebkurš pasākums paņem kaut kādus līdzekļus un cilvēku resursus un ja uz sacensībām piesakās 10 jaunieši, bet sacensību organizēšanā iesaistās 5 organizatori, tad.... šāds čempionāts jau izskatās smieklīgi.

Es protams mēģināšu sakārtot lietas tā, lai jauniešu čempionāts notiktu, bet nesolu, informācija būs LMSF oficiālajā mājas lapā - fishing.lv, sporta sadaļā, pietam informācijai tur vajadzētu būt nedēļas laikā, lai visi var plānot savu laiku

Atbildēts: 8.februāris 2011, 14:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edvards

Sveiks, Normund!

Gribēju uzzināt kāda diametra konektors ir vajadzīgs bezrinķu pudiņmakšķerei, cik stingri viņam jāiet virsū un kā labāk piestiprināt.

Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

konektorus uz spicītes uzlīmē ar jebkuru labu superlīmi, konektora diametram jābūt biki biki lielākam kā spicītes diametram, visvieglāk ir vienkārši iebraukt Salmo servisā un meistars uzlīmēs atbilstošu konektoru, viņam ir labas kvalitātes konektori, par viskvalitatīvākajiem tiek uzskatīti Stonfo firmas konektori, atsevišķi tos tirgo reti kurš veikals, jo nav pieprasījuma, ja visu gribi darīt pats, tad meklē labus konektorus veikalos, kuri specializējās sporta inventāra tirdzniecībā, Rīgā tādi ir divi

Atbildēts: 8.februāris 2011, 14:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

labdien man tads jautajums makskereju neliela ezera kura mit breksi raudas asari un lidakas iebaroju baltas zivis ar salmo iebarojamo un N-G mix iebarojamiem un nekadu labaku copi nav!!liekas ka zivis muk prom no alinga!vasaraa tie iebarojamie loti labi stradaja bet tagad neka kapec?un ko jus sakiet pa tadu iebarojamo rapsu rausi un rivmaizi?

Atbild Normunds Grabovskis

uz šo, tevis uzdoto jautājumu tikko jau atbildēju, varu tikai piebilst, ka man ar tevis minēto N-G MIX barību nav nekā kopēja un cik man zināms, tad šogad tādas barības arī vairs nebūs.....

Atbildēts: 8.februāris 2011, 14:01 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā AgrisNeija

vasarā nav tāda prakse, kā tagad ziemā - uz peipusu kompānijā braukt... ?

Es ar labprāt aizbrauktu pamakšķerēt kopā ar makšķerniekiem, kas māk makšķerēt:)

Tikai ne uz ledus:)

Atbild Normunds Grabovskis

es pa pēdējiem gadiem jau esmu apmācījis diezgan daudzus gribētājus, bet tā kā to daru tikai savā brīvajā laikā, kad nav sacensību u.t.t., tad no manas puses ir daži noteikumi, es braucu copēt tur kur braucu un tavām vēlmēm nepielāgojos,'ja gribi , tad piebiedrojies , bet tikai ar savu ar savu transportu, jo man bieži līdz brauc operators, meitene, arī puika, kad skolā ir brīvlaiks, pavasarī reizēm ir jāaizņem vieta laicīgi, tāpēc es reizēm braucu ļoti agri, es esmu rupjš, tiešs un reizēm lietoju alkoholu ..., ja tas viss apmierina, tad sākoties atklāto ūdeņu sezonai dod ziņu un visu sarunāsim , visu ko māku un zinu parādīšu, vai tu to pieņemsi un sapratīsi jau ir tavas problēmas :):):)

Atbildēts: 8.februāris 2011, 14:00 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager