Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Taiyo

Sveiks! Kad sāks tirgot Norfin Extreme New?

Atbild Normunds Grabovskis

šodien šiem kostītmiem jāienāk muitā, veikalos tiem un arī jaunajiem Titan vajadzētu parādīties nākamnedēļ

Atbildēts: 25.novembris 2010, 08:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mmartins

Sveiks, Normund!

Gribu vēlreiz jautāt par fīdera spicītēm. Šoreiz ļoti konkrēti. Ir man Salmo bodē pirkts Browning Syntec XL Feeder 3,9 m 50 - 140 gr. (Art. No. 1903390). Kāts ļoti patīkams. Komplektā ir 3 spicītes 1oz/28 gr, 2 oz/56 gr, un 3 oz/85 gr. Gadījās salauzt mīkstāko. Gribētos uz nākamo sezonu pasūtīt jaunu oriģinālo spici. Par pielāgotajām zinu un esmu jau to izdarījis, bet sajūta iemetienā nav tik forša. Oriģinālās ir karbona spices, bet ar stiklašķiedrenēm sanāk lēnāka akcija kāta augšai un savādāks iemetiens. Vārdsakot sīkums, bet gribētos lai viss ir kā jaunam. Vai ir iespēja tādu lietu noorganizēt, un cik tas aptuveni izmaksā? Ja nav dikti dārgi, varbūt varētu paņemt 1 oz - 2 gab un 2 oz - 1gab. rezervei. Esmu pamanījies pa pāris gadiem arī otram fīderim salauzt 2 gab spices, tā, ka gan jau vēl lūzīs neuzmanības brīdī.

Pāris reizes esmu bijis Salmo D-grīvas ielā, bet trāpās, ka Tevis nav uz vietas, tādēļ rakstu te. Nevaru prognozēt, kad atkal sanāks pa ceļam iegriezties.

Varbūt tuvojas kāds termiņš, kad tiks komplektēts Browning pasūtījums ?

Atbild Normunds Grabovskis

Browning atsevišķi (pa vienai) fīderu spices netirgo, bet mums ir komplekti arī ar grafīta spicēm, ja sanāk iebrauc Deglava ielas veikalā, utr ir gan stiklašķiedras, gan grafīta spices.

Pašā veikalā mani ir pagrūti noķert, man kabinets ir tur pat blakus, uzprasi pārdevējiem, parādīs

Atbildēts: 25.novembris 2010, 08:53 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā aijnis

Sveiki Normund!Sakiet lūdzu,kā man būtu pareizāk jāuzglaba sliekas.Šodien aizbraucu sarakt tā pavairāk,jo baidījos ka uznāks sali,jo sola taču,vairs tās nevarēs dabūt,bet gribētos vēl pa sestdienu,svētdienu aizlaist pacopēt.Es panēmu saliku spainīti nedaudz tās pašas lapas,kurās tās raku un spainītim,vākā izdūru caurumiņus un ieliku leduskapī.Vai man viņas nesapūs,jo lapas tomēr diezgan paslapjas?!Un kā jums šķiet,vai ezeram neuzsals ledus pa šim dienām,ja sola mīnusus,vai es varēšu tikt paspiningot.Domāju par Vaidavas ezeru?Iepriekš jau paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

jautājums cik ilgi tu tās sliekas tur gribi glabāt, ja kādas pāris nedēļas, tad nekas, ja ilgāk, tad vajadzētu ielikt sliekām paiku biki vairāk, pats kādreiz glabāju sliekas pagrabā, spainī, stāvēja līdz pat pavasarim.

Vaidavas ezers gan ir krietni padziļš un it kā aizsalst vēlāk, bet nu ja būs solītie -5-10, tad spiningošana var būt pagrūta, jāskatās ko rādīs rītdiena, es jau pats arī vēl gribu kaut ko paķert, bet rīt sapratīšu ko

Atbildēts: 25.novembris 2010, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mazahaka

sveicinati velos jautat vai shaja nedelas nogale butu pratigi iet spiningot?

Atbild Normunds Grabovskis

es iešu, pietam ar mikrodžigu...., nomainīšu pīto auklu uz monofilo, lai nesasalst un iešu, nesēdēšu tak mājās

Atbildēts: 24.novembris 2010, 09:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Salaca

Sveiks, čempiņ! saki vai nākamgad kartes nebūs dārgākas un kas mainīsies noteikumos?Tagad iegāju Spicē Salmo veikalā skatos Salmo Diamond X-Tech Bolognese 500 atlaide 40%, ko vari teikt par šo makšķeri vai straumē ar šo var strādāt, piepirku Salmo Elite precise proffesional nelielu spolīti, ko domā derees kopā?

Atbild Normunds Grabovskis

pat reiz nekas par MK cenu izmaiņām nav dzirdams, nav arī īsta pamata jo MK nav saistīta ar politiku un inflāciju.

Kātam ir liela atlaide, jo šadu kātu vairs nebūs, tas ir bijis sortimentā jau gadus 3, jādod vieta citiem modeļiem, lai gan kāts pats pa sevi nav slikts, ja runājam par raudu un brekšu copi, kātiņš ir diezgan mīksts, skaties vai tev derēs, jo tests tikai 15 grami, tātad lielākā straumē pie lielākas zivs tas lieksies pamatīgi, arī smagākus pludus par gramiem 12-14 likt nevajadzētu,

Spolīte ir ok

Atbildēts: 24.novembris 2010, 09:12 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā qwerty

Ir doma nākošvasar pievērsties vairāk pludiņam. Lēnām gatavoju inventāru (vecais teleskops izbeidzās un arī nebija īsti piemērots), bet īsti nav skaidrības kādu kātu iepirkt. Skatījos nedārgo Salmo Diamond un Supreme sēriju. Nesapratu ar ko atšķiras Bolonēze no Telerod? Vai varbūt Mach(?) - tie savienojumi labāki nekā teleskopam (lai arī nav tik ērti), bet vai garums 4.20 nebūs pa īsu? Garumu laikam 5m gribu +/- gan ezeram gan upei. Kādu spoli ieteiksiet? Makšķerēju gan ezeros līņus , karūsas utt, gan arī upēs.

Atbild Normunds Grabovskis

Kātiem atšķirība ir riņķos, bolonēzēm ir viena stiprinājuma riņķi (it kā trauslāki, bet krietni vieglāki), ja skaties uz lētā gala kātiem, ar kuriem var gan zivis ķert, gan no ā'beles ā'bolus dauzīt, tad labāk ņemt kātu ar dubultā stiprinājuma riņķiem, ja tomēr kāts no vidējā vai augstā gala, tad ar bolonēzes riņķiem, būs vieglāks kāts un citas izjūtas.

Ar mačkātiem ir tā, ka ja 4,5 m kāts ir ideāls ezeriem un dīķiem, tad upē tas reizēm ir biki pa īsu, jo ar 4,5 m kātu un stacionāru pludiņu ērti var pastrādāt dziļumā līdz metriem 3-3,5, lietojot slīdošo pludiņu (ir atsevišķas pludiņu formas, kas to ļauj) gribi negribi sistēma sanāk nedaudz rupjāka kā ar stacionāro un ne visur tas ir pieņemami.

Skaties, kas tev ir tuvāks sirdij, pats 90% upēs strādāju ar garo maču (5,4 m ar ieliekamu pagarinātāju uz 6m), man tāds kāts ir jau gadus 12-13, līdz šim šādi kāti nebija nopērkami, bet nākamgad, tuvāk pavasarim mums plānojās neliela šādu kātu partija, cena būs ap 70-80 latiem, es jau pārīti sev esmu norezervējis, paraugu rokās turēju, bija pat ļoti ok, bet tieši vairāk copei upē, karpām un izmantošanai kā klasisko maču tas ir pa garu....

Atbildēts: 23.novembris 2010, 13:52 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ricards112

Es īsti nezinu kā man labak mest pludiņmakšķeri.

pa sānu , pāri galvai vai svārsta metienu.

Atbild Normunds Grabovskis

met tā, lai lido tur kur tu gribi un cik tālu tu gribi, es pats metu gan pār plecu, gan no sāna, gan no apakšas, viss atkarīgs tikai un vienīgi no metiena attāluma un vajadzīgās precizitātes, kā tev pašam vieglāk, tā arī ir pareizi

Atbildēts: 23.novembris 2010, 13:32 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā aijnis

Gribeju uzzinat!Nopirku spiningu,nav baigais super kāts,bet kas bija pa kabatai un likas labs,ko man ierādija,paņēmu.Bet ir viens bet.Kāts itkā ir tas melnais,zīmulis. Genesis,laikam firmas RUNDS,jeb RUNOS 2.7m 10-30 tests,tacu saliekot kopā,man viņs pilnībā neuzmaucās virsū,paliek apm 1cm neuzmaucies.Vai tā var būt un ja ne,tad ko varētu lietas labā izdarīt?Laikam jau uz veikalu aiznest nevaru,jo ir jau pagājis kāds laiciņš kopš pirku un diemžēl,izmetis arī čeku esmu.Varbut ka tāds jau bija veikalā,pats muļķis nepamanīju un kārtīgi visu nepārbaudīju!

Atbild Normunds Grabovskis

nesatraucies pa velti, tas ir normāli, ir kātu modeļi, kuriem ir paredzēts tāds savienojums, doma, ka laika gaitā piedils, ja saliktam kātam, to vicinot, nav luftes, nu ja nesajūti rokā nekādu aizdomīgu kustību, tad viss ir ok, spiningo droši, neesmu tevis minēto kātu rokās turējis, tāpēc neko vairāk pateikt nevaru

Atbildēts: 23.novembris 2010, 13:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soon

Sveiks! Jautājums par krāsainajām auklām! Ķeru jau divus gadus ar Ice red, nekādu pretenziju nav!Tagad skatos ir parādijusies Ice yeloow, kāda atšķirība starp viņām, protams izņemot krāsā!? Un kāpēc dzeltenā nav zem 0.12?

Kad parādīsies krievu ledusurbji?

Atbild Normunds Grabovskis

Dzeltenā aukla ziemā ir ļoti populāra Skandināvijā un tā kā Salmo diezgan daudz tirgo arī somijā un zviedrijā, tad šī aukla radās pēc šo valstu kompāniju pieprasījuma, aukla ir tā pati, kas sarkanā, diametri tādi ir tāpēc, ka skandināvi pamatā ķer uz vis dažādākajām bļitkām

Barnaulas urbjiem Salmo veikalos vajadzētu parādīties šīs nedēļas beigās, sliktākā gadījumā nākamās sākumā, ja kaut kas muitā aizkavējas

Atbildēts: 22.novembris 2010, 15:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aijnis

Normund,Varbut tu kā Vidzemnieks vari kā ietekmēt šo lietu?!Gaujā,aiz kazu krācēm,memoriāla pusē veči vienkārši izķers visas vēdzeles,viņi kā badakāši tur sēž un rauj ārā visas mazās,tur tikai katra ceturtā ir mēra.Sēž dienu un nakti!Pēc maniem aprēķiniem viņi no turienes ar sivairākiem desmitiem,es pat teiktu ka tuvu simtam noteikti,nes katru dienu prom,jo pats vakardien redzēju un paklausījos ko stāsta!Pasi lielā ka pa 15,20 gabalām dienā ķerot un kauna nav uzskaiti,un galvenais jau bāzt maisā iekšā,tās mazās,ne garākas par 20 cm!Tur vajag aizsūtīt kādu lai pārbauda tās ķeseles,lai viņi biku nomierinās un respektē!

Atbild Normunds Grabovskis

tādu vietu ir daudz, tagad vē'dzeles, bija sapalu bērnudārza retināšana, būs līdaku un zandartu bērnu ķeršana, diemžēl pārmācīt viņus var tikai un vienīgi īstajā brīdī paņemot ciet ar visām zivīm un visiem pričendāļiem, diemžēl inspektoru mums ir tik maz un darba viņiem ir tik daudz, ka no populārajām copes vietām tālākos rajonos veči nebaidās, jo savā dzīvē par inspektoriem ir tikai dzirdējuši, ka tādi esot.

Ja zinu kur tas ir, zini, ka veči tqajā brīdī tur ir un viņiem somās ir zivis, tad uzzvani inspekcijai, var būt, ka kāds atsauksies, tas ir vienīgais ko varu pateikt, par tīkliem un elektriķiem var zvanīt arī policijai, drošāk gan ir zvanīt uz kopējo glābšanas dienestu telefonu, viņi savieno ar vajadzīgo instanci

Atbildēts: 22.novembris 2010, 15:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager