Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā kandza22

sveiks. Vai vari ieteikt kadu manekli likt gauja ja eju uz lasiem?

Atbild Roberts Koļcovs

Jebkuru, apm 6-8 cm lielu mānekli, kuru vari vadīt gar grunti. Laikam tas būs šūpiņš, var vobleris. Jo ūdens temperatūra ir zemāka, jo māneklis lielāks. Cik man zināms, patreiz ir ļoti augsts ūdens līmenis, tas varētu būt šķērslis lašu aktīvai komunikācijai ar Tevi, taču ja notic, viss izdodas, lai ķeras, un lai Tev izdodas saglabāt humāna zīdītāja statusu. R.K.

Atbildēts: 20.decembris 2011, 15:35 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā u.kadaks

sveiks! ir doma nākamvasar aizdoties uz somiju ap un aiz polārā loka ar mušu-mērķauditorija -alatas un foreles. vai vari privāti pakonsultēt vai ko ieteikt? ar svešvalodām esmu uz-jūs,tāpēc interneta lapās nerokos....paldies. u.k.

Atbild Roberts Koļcovs

varu šo to pastāstīt un kartē parādīt. a jazik nado uchitj. pats arī esmu švaks lingvinists, bet tas nekad nav bijis šķērslis copei. 29273632. zvani.robis

Atbildēts: 19.decembris 2011, 21:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nimka

Kādu garuma līderi lietot mušojot ar nimpfu, tada upē ka Amata ,ka arī kada sistēma ir ja lieto divas nimpfas.

Atbild Roberts Koļcovs

Līdz 1m garumā, var 30cm. Loti daudz nosaka cik gara ir koniskā pavada, jo svarīgi ir kāta garums un iespēja prezentēt nimfu. Ja runa ir par nimfošanu ar vairākām nimfām, tad recepšu ir daudz. Slavenākais no veidiem, kad runa iet par nimfošanu ir" czech nymhing". Bliez google un vienīgais kas atliek ir atlikušo mūža daļu experimentēt. Mana pieredz rāda, ja ir gaitas cope, kas nav stāvošā ūdenī, optimālākais variants ir lietot 1 mušu, jo nav lieka čakara un pinķera. Lai izdodas.

Atbildēts: 15.novembris 2011, 23:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā OskarsB

Sveiks atkal Robert! Es atkal ar iepriekšējo jautājumu par spolēm.,vai Daiwa ProCaster būtu labāka izvēle .,kā Shimano Exage..?

Atbild Roberts Koļcovs

Sweiks. Man nav sīkākas informācijas par modeļu konfigurācijām, bet es dotu priekšroku daiwa ražojumam. lai izdodas R.K.

Atbildēts: 14.novembris 2011, 11:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Minhauzens

Sveicināts Robert. Man ieteica vērsties pie tevis pēc padomiem par kayak izmantošanu LV ūdeņos. Ļoti vēlētos dzirdēt par plusiem un mīnusiem FISHING KAYAK izmantošanā. Te ir modelis, ko esmu noskatījis priekš zvejas jūrā, upēs un ezeros :

http://www.kayaksandpaddles.co.uk/canoe/kayak/uk/shop/productpages/sit-ons/feel-free-moken-12.htm

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Saprotu un pilnībā atbalstu Tevis izvēlēto gadalaiku laivas iegādei, cena būs nesezonas. Tātad pieminēšu dažus plusus, bet ne daudz, jo parasti pats plusus vien redzu un plusos arī iestiegu. Kajaks ir lielisks individuālās (bez bara) copes piekritēja peldamrīks, ko viegli vienam izcilāt, uzlikt uz auto blakus kastei , nepalielinot gabarītus(tas prāmjiem) un nezaudējot ātrumu(varbūt mazliet). To var vilkt pa ieteicams slapju zāli vairākus simtus m. Materiāls, no kura šodien taisa šos kajakus ir ļoti noturīgs , vismaz lielie ražotāji cenšas turēt kvalitāti. Pats copēju no kajaka(Mad river synergy 14) jau gadus 6-7, un esmu pilnīgs šī peldrīka piekritējs copes vajadzībām. Par Tavu konkrēto modeli runājot, tas ir jūras kajaks, kurš paredzēts lietot ar bridekli, jo ūdens patstāvīgi atrodas laivā. Tas nav ne pluss, ne mīnuss, ar to vienkārši jārēķinās. Piesmeltu laivu nav jāizsmeļ , ūdens pats aiztek. Ir iespējams nopirkt mīkstas gumijas korķus, kas padara laivu par sausā interjera modeli. Pie mīnusiem pieskaitu faktu, ka ja cope ir vairāku dienu garumā, ir grūti nosēdēt, jo smaguma centrs zemu sēžot ir uz pakaļas, un to nevar īpaši nomainīt, tas traucē, bet var novērst ar pastaigām. Šī iemesla dēļ patreiz izskatu iespēju mainīt kajaku pret 2viet kanoe no šī paša materiāla, kas dod iespēju stāvēt kājās, bet ir vieglāk piesmeļama. No sirds iesaku lietot ūdens enkuru atklātajos ūdeņos vējā, parasto enkuru(man ir 2 kg hantele) upēs, jo velkot 200gr sapalu, nesoties pāri 2,5 kg sapalam, kurš tevi tikai nopēta, ir lieki, kā arī stūre(padārga, ap 150Ls) ļauj komfortablāk manevrēt gan straumē gan vējā. P.S. cik man ir zināms, aktīvs kajaka lietotājs ir M.M. guru GUNTARIŅŠ, domāju, ka viņš Tev arī var iedot kādu iedvesmojošu info Tavā jaunajā piedzīvojumā, lai izdodas un dod atskaiti. R.K.

Atbildēts: 10.novembris 2011, 12:41 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā OskarsB

Sveiks , Robert! Es vēlējos Tev lūgt padomu.,kādu spoli Tu man ieteiktu izvēlēties spiningam no šīm trim Shimano EXAGE ., Daiwa Regal.,vai Tica Libra?

Atbild Roberts Koļcovs

TICA GRIEŽAS PA ĀTRU, TĀTAD SHIMANO. IR ĻOTI GRŪTI IETEIKT, MAN PAŠAM IR GAN DAIWA GAN SHIMANO SPOLES, ŠOREIZ PRIEKŠROKU DOTU ŠIMANO, JO DAIWA REGAL MAN IR BIJUSI.

Atbildēts: 7.novembris 2011, 10:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kandza22

Sveiks, kadu katu(testu un garumu), spoli(izmeru un gultnus) vajag prieks forelu spininga ja metasu rotinus un cik tas izmaksatu?

Atbild Roberts Koļcovs

120 CM GARU KĀTU, lai pa krūmiem neķeras, var garāku. tests 2-7gr. tas būs viegls, jūtīgs. spole 1000 niece gultņi un kvalitāte atkarīga no cenas. aukla 0.18. būs kā vajag. lai izdodas.

Atbildēts: 4.novembris 2011, 15:37 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Gaujinieks

Sveiks ,esmu 14 gadigs zens un man ljoti patik forelu cope protams "ķer un atlaid" ,jo man labāk patīk ķersanas process nevis ēsanas. Un gribeju pajautat vai pasā Gaujā ķūķu krācēs mīt kāda strauta vai varavīksnes forele. Vienkarsi pa vasaru vienmer parbrienu pari Gaujai un ar bralenu aizsmaucu uz Amatu,Skaļupi vai Līgatnes upīti foreles makskerēt ,bet tagad tas nav iespējams jo ūdens Gaujā ir ledaini auksts un ūdens līmenis arī kāpsies.

Atbild Roberts Koļcovs

Pārstāvu to cilvēces kategoriju, kam ēšanas procesi sagādā baudu, pat mazliet izjūtu negausības klātbūtni, tādēļ ir pasmagi skatīties kā Latvijas iedzīvotāji lieto uzturā ēdienu, tieši publiskajā telpā. Ķer un atlaid principu atbalstu, tīri kā politiski korektu soli, bet copējot man vienmēr gribētos būt ar zivi somā, tas man šķiet tikpat svarīgi. Reģionā, kuru tu piemini ir pasakainas copes vietas, un foreles tur noteikti ir. Augsts ūdens līmenis rudenī dod iespēju lašiem iznārstot, arī forelēm, tāpēc gaidam vien vasaru, jo visādi citādi musms jau ir paveicies.

Atbildēts: 3.novembris 2011, 09:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lidakukerajs

Sveiks kads būtu labs kads iesācejam mušiņošana. Un cik maksā mušinmakskērēšanas spole.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks! Mušiņmakšķeres spole maksā no 5Ls - 500 un vairāk, atkarībā no izvēles. Ja esi iesācējs, necenties nopirkt dārgu spoli, nopērc pa 15-20Ls, tad sāc procesu, jo teiksim 5 klases spoli, nopērkot labas kvalitātes, nāksies lietot ļoti ilgi, tāpēc svarīgi ir lai spole ir mīļa, un izvēle ir izdarīta izvērtējot perimetru. Lai izdodas! R.

Atbildēts: 3.novembris 2011, 09:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zebis

Sveicināti. Vai lūdzu varētu pastāstāstīt kā varētu pats uztaisīt signalizatoru mušojot ar nimfām vai slapjajām mušām. Un kur pareizi vinš būtu jāliek. Ja aukla peldošā un līderis grimstošs. Paldies.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Ja līderis grimst, bet aukla pa virsu, var iekrāsot pamatauklas galu, uzverot košas krāsas kembriku. Ja koniskā pavada ir peldoša, vai inermedia, tad var lielāku sauso mušu izmantot kā pludiņu, teiksim Goddard cadis, un galā teiksim Red tag .

Atbildēts: 9.oktobris 2011, 10:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager