Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā Ivars.Z

Sveiks atkal man jautājumi tik birst cerams,ka nenoriebšos palasiju info tu arī izgatavo kātus, pēc kādām īpašībām tu izvēlies materiālus un kur vispar tos var iegadat mana versija ir varbūt no spininga kātiem var izgatavot?paldies

Atbild Roberts Koļcovs

Neesmu pedants, bet cenšos iesåkto pabeigt pēc iespējas labā kvalitātē. Man personīgi loti palīdz regulāri piegājieni, kā trenini. Ko gribu pateikt, es savus pirmos kātus esmu pircis, kā komplektus , ko piedāvā lielie interneta veikali, esmu arī pircis detałas un citus elementus atseviški. Teiksim tā, nopēti kādu komplektu Cabelas veikalā, pamēgini pamocīt internetu, tad jau būsi uzgåjis forumus un citas rekomendācijām bagātas vietas. Vēl ir Recoil , kur ir kvalitatīvas kātu sastāvdalas.šis ir tāds vispārīgs atbildes variants, bet konkrētas lietas var tikt apspriestas jau zinot detalas. Pirmie mēginåjumi var nesanākt, taču būsi apguvis panēmienus, ko pēcāk lietosi automātā, teiksim rinka stiprinājums pie kāta. Lai sokas. R.K.

Atbildēts: 22.septembris 2013, 23:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ivars.Z

Sveiki kurās upēs latvijā var copēt bez čakara un visādām licenzēm un pārkāpumiem ar mušiņmakšķeri?paldies

Atbild Roberts Koļcovs

Latvijā nav ūdenstilpņu, kur var "bez čakara" copēt. Makšķerēšana ir viens vienīgs čakars un ja esi izvēlējies mušiņmakšķeri, lai iegūtu zivi, skaidrs, ka esi izvēlējies desmitkārtīgu čakaru. Mušiņmakšķernieks ir tas, kurš ir apzināti izvēlējies veidu, kas paredz pastiprinātu uzmanības, iemaņu un zināšanu klātbūtni zivju copes procesā. Lai atbilde būtu konkrēta, varu ieteikt Lielupi, jo tajā nav lašu liegums rudenī, taču pavasarī pie Mežotnes ir vimbu liegums. Visās citās lašupēs drīz sāksies lašu nārsta liegums. Lai sokas un lai čakars ir pēc iespējas interesantāks. R. K.

Atbildēts: 18.septembris 2013, 08:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā prelude1

negus nevajag

Atbild Roberts Koļcovs

Vajag. R.

Atbildēts: 4.septembris 2013, 22:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

sveiks;) iesaki lūdzu mušas priekš raudām un ruduļiem kādus matreālus vajag laj pats pagatavotu?

Atbild Roberts Koļcovs

Goddard Cadis, NR10, 8. - tas sausajam variantam. Red tag 10-12. nu šīs divas mušas ir universālas un tevis piesauktie upju un ezeru iemītnieki labprāt atsauksies. Ruduļus parasti pa selklumiem un starp zālēm tvarstu ar palielu goddardu, kas gatavots no brieža spalvām un ir stipri peldošs. Tur smalkumi neder, lai zālēs ieskrējušu ruduli izvilktu, spainis ar zālēm jāvelk līdzi. Rauda ir agresīva vasarā, un labprāt ņems slapjo nimfu. Te materiāls ir pāva spalva brūna gaiļa spalva un ar lodīti apveltīts āķis. receptes un instrukcijas droši raksti youtube mušas nosaukumu, un viss kļūs skaidrs. Lai saturas ruduļi un raudas! R.K.

Atbildēts: 5.augusts 2013, 10:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā olgertsj

Kādu mušiņmakšķeri un spoli jūs ietekt man, kā iesācējam, ja makšķerēt grasos mazā upē?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki, sveiki! Tikko, atgriežoties no Zviedru kalniem, kur šogad kā reize lietoju pārsvarā savu SAGE xp 5klases 8,6 pēdas garo(kas ir īsāks par standarta 9 pēdām) paša taisīto kātu, varu pat rekomendēt mazajām strautupītēm šo kāta garumu. par klasi- domāju 5klase ir smagākā ko vajag lietot mazās upēs, bet ja Tu esi iesākumā, tad 5 klase ir aukla kuru izmanto universāli(mušu izmēri un smagumi), tātad arī treniņiem. aukla WF(būs vieglāk saprast). par spoli -jebkuru, kura tev liekas tīkama(vai arī kādu ar leģendāru stāstu). Lai izdodas! R.K. ps. nepieminēju nevienu marku izņemot savu kātu, iesākumā nedomāju, ka vajag augstas cenu kategorijas kātu, treniņos bieži gadās traumas, kas labāk notiek ar ekonomiskās klases kātiem.

Atbildēts: 2.augusts 2013, 14:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dambism

Ka piesiet aķi bet actiņas?

Atbild Roberts Koļcovs

http://e-a.0catch.com/spadeend.html es šādi sienu.

Atbildēts: 28.jūnijs 2013, 22:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aigars_vanags

svieks Robi!

skatos visadas parraides par mm un ari gribu klut viens no tiem ko tu ieteiktu nosakuma nopirkt un vai Riga ir kur pamacities to skaisto lietu Paldies!

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks! Tātad ir parādījusies emocionāla nepieciešamība, tad jautāts tiek par teorētisko iespēju, un atliek to lietu izdarīt un gūt no tā visa gandarījumu. Skaista ir dzīve. pagaidām viss ir netaustāms, ieskaitot to, ka nezinu tavu pieredzi. Sākumā vajag tikt pie rīka, 1-kāts, 2-aukla, 3-spole.kā ceturto vēlētos pieminēt stundu ar pieredzējušu mušiņmakšķernieku. par pirmajām 3 lietām. ir 2 ceļi, pirmais-komplekts, otrais meklēt pa daļām. atkarībā no rakstura, bet man šķiet ka mazāks čakars ir meklēt komplektu, un tad pēc laika nodoties atsevišķu detaļu iegādei. Esmu daugavgrīvas veikalā komplektus iesācējiem redzējis, vēl ir interneta veikali. Veikalā protams mazliet var parunāt. Vēl ir interneta resursi, teiksim Lv ir flyonly.lv Lai sokas, dod atskaiti, ja ir labas rīku versijas, padalies ar komentāru. r.k.

Atbildēts: 20.jūnijs 2013, 10:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Merkucio

sweiki es jums gribetu pajautat, esmu izdomajis sakt musinmakseresanu. kadu katu un spoli man izweleties, ja upe kura parswara makskeresu bus venta

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. 5klases 9 pēdas garu kātu, WF peldošu auklu. Mana Ventas favorītmuša ir vabolīte 1,5-2 cm . Lai sokas, R.

Atbildēts: 27.maijs 2013, 09:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marchelo55

Sveiki.Es kā iesācējs vēlējos pajautāt par pavadiņiem mušiņmakšķerei.Vai obligāti vaiga speciāli paredzētus pavadiņus,vai arī var parasto auklu izmantot?Paldies par atbildi.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Mušiņmakšķeres pavadiņa, citukārt dēvēta par konisko pavadiņu. Tās uzdevums it nodot pamatauklā ielikto spēku un vienmērīgi samazinot šo spēku , lai muša lēni nosēžas uz ūdens. Tātad pavadiņai jābūt koniskai (resna pie pamatauklas, tieva pie mušas). To var nopirkt, to var sasiet pats no dažādu diametru auklām. tabulas ir neskaitāmas ar auklu garumiem un resnumiem. Es sākumā ieteiktu nopirkt pavadu veikalā gatavu, resnāko teiksim 0 (nulle). tai jābūt kāta garumā, tad palēnām sienot mušu, tā paliks īsāka, kad tā būs par īsu, piesien monofilo auklu atbilstoša resnuma, lai tā ir tievāka par pavadas tievāko vietu. ne asakas R.K.

Atbildēts: 28.aprīlis 2013, 10:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā egmonts

Sveiks! Vari lūdzu ieteikt kur Latgalē ir kāda upe kur makšķerēšanas iesācējs pavasarī varētu paspiningot un vobleriem un vizuļiem? Kādas zivis tur ir vairumā?

Atbild Roberts Koļcovs

Nevaru ieteikt nevienu no Latgales upēm. Varu ieteikt doties makšķerēt uz neieteiktajām upēm, un pagodināt ar savām pārdomām un klātesamību un cieņu pat vismazāko upi, jo tas ir tā vērts. R

Atbildēts: 19.aprīlis 2013, 10:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager