Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā koshais

Man ir dilema.kādu kātu labāk izvēlēties no Vision vai Greys?

Atbild Roberts Koļcovs

VAI TĀ IR DILEMMA. MANS IETEIKUMS, JA IR JĀIZVĒLAS KĀTS, JĀCENŠAS NOPIRKT KVALITATĪVU, LĪDZ AR TO CENAS KATEGORIJAI IR BŪTISKA NOZĪME. ŠIE ABI PIEMINĒTIE RAŽOTĀJI RAŽO LABUS UN TEICAMUS KĀTUS, UN DOMĀJU VIŅI IR LĪDZVĒRTĪGI. TATAD SVARĪGS BŪTU FAKTS PAR GARANTIJU, TATAD PAR PĀRSTĀVI ŠEIT UZ VIETAS, TĀTAD AR KURU NO PĀRSTĀVJIEM IR VEIKSMĪGĀKA KOMUNIKĀCIJA, TĀ RAŽOTĀJA KĀTU ARĪ ŅEM, UN NEKASIES, JO ZIEMAS VIDUS IR LAIKS, KAD ATLAIDES IR IKDIENA. LAI SOKAS , ROBIS.

Atbildēts: 18.decembris 2012, 23:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ARMotors

Sveicināts! Vai pie mums ir pieejami instruktori, kas apmāca mūšiņmakšķerēšanu? Ar to domāju iemetiena tehnikas. Ja ir, tad kādas varētu būt izmaksas un kur meklēt? Paldies jau iepriekš.

Atbild Roberts Koļcovs

Reinis Rutkis-29129436. flyonly.lv vajag paraustīt forumos ļaudis, iespējams, ka ir pulka, par kuriem neko nezinu, gadus 2-3 atpakaļ 3gab bija, vai visi nodarbojas ar pedagoģiju, nezinu, Ar Reini, domāju, var parunāt. Laisokas, laiks ir īstais. R

Atbildēts: 1.decembris 2012, 22:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Josifs

Labdien! Jautājums ir šāds - ir doma 1.decembrī padarboties pa foreļupēm (atļautajām), vai ir kādas būtiskas atšķirības, kas jāņem vērā šajā laikā salīdzinoši ar pavasari/vasaru? Vai mānekļu krāsai/veidam jābūt kādiem atšķirīgiem, vai zivs meklējama tajās pašās vietās, varbūt vēl kāda nianse, kas mainās šajā laikā? ... hm, pa pašu upīti laikam tagad nevajadzētu brist, vai ne?

Atbild Roberts Koļcovs

sveiki, sveiki, Tātad foreļupēs, kurās nedarbojas liegums, var droši censties noķert zivis. Galvenā tendence ir tā, ka mušas nav un virspuse ir neaktīva, tachu visi strīmeru un nimfu mēģinājumi var izrādīties sekmīgi. aukstā laikā svarīgi ir sekot temperatūrai lai nesalst riņķi ciet, jālieto silikona smēres, kas mazliet atvieglo, bet ja tīri mans viedoklis, vajag censties ārā atrasties, bet copes sfērā patreiz ir mušu siešanas laiks. Nesen domāju, kādēļ Latvijā tik attīstīta ir ļaužu iztēle, un atbilde laikam būs tieši laika apstākļu specifika- ja nedarbināsi iztēli, nebūsi dzīvotājs. Novēlu visiem krāsainas un jaukas iztēles ainas, gaidot sauli. R

Atbildēts: 30.novembris 2012, 14:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Piedod, Robert, drausmīgi šaušalīgi provokatīvs jautājums. Vai kādreiz drīkst pacopēt kopā ar tevi (man mušiņkoku nav, tikai parastie)? Lai klātienē paskatītos, kas tad tas par dārgo zauru ir....

Atbild Roberts Koļcovs

Vienīgaias arguments, kāpēc izvēlos pacopēt kopā ar kādu mazpazīstamu cilvēku ir padarīt copi lētāku, ne vienmēr atmaksājas. Papētīt, kas tas par nezvēru, mušiņmakšķerēšana, iesaku internetā. Cope man ir vienatnē pavadīts laiks un pūlis šķiet traucējošs, tas man jau sen, un par šo sociālo fenomenu man jāatvainojas, lai gan personību tas ir veidojis. Lai izdodas. R.K.

Atbildēts: 23.oktobris 2012, 10:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā capitals

Sveicināti!

Vai tagad (pec 1 novembra) foreles parasti latvija veljoprojam keras tik pat labi ka vasara? Vai tas jau sak klut neaktivas?

Atbild Roberts Koļcovs

Ķerasa. ķeras. Tikai jāsaprot, ka ir laša lieguma laiks, un ir konkrēti upju baseini, kuros pēc 1. novembra ķeras arī spiningotāji, un lai kā negribētos arī mušiņmakšķernieki. Ja tas būtu kā ar fotoradariem, domāju mūsu lieguma laikā tiktu savākta tāda summa naudas, kas katram pie upes nonākušajam copmanim tiktu izsniegta mazsālīta laša gabaliņš, un to visu darītu speciālā formā apģērbta smuka meitene, kas novēlētu ne asakas. Iespējams, ka būtu arī speciāli, arhitektu gada balvu saņēmuši, kioski šai vajadzībai. ne asakas, r.k.

Atbildēts: 22.oktobris 2012, 10:28 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā copenieks

Sveiki. Man tads jautajums velos sakt ar musinmakskeresanas veidu. Ar kadu katu un spolem man butu labak iesakt.

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks. 5klases kāts 9 pēdas, 5 klases wf aukla. spole 5 klasei atbilstoša, var būt ļoti lēta, jo kad sajutīsi, ko vēlies pirksi labu un tā var izrādīties dārga. var mēģināt sākumā meklēt komplektus. lai sokas R.K

Atbildēts: 12.oktobris 2012, 13:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DanielsB

Sveiks vai spole Salmo Taifun spin 1840FD ir laba spiningam? un kādu auklu izmantot ķerot līdakas un asarus?

Atbild Roberts Koļcovs

iegādājoties šo spoli, jārēķinās ar likumsakarībām, ko paredz cenu kategorija, kas protams neizslēdz iespēju ar šo spoli noķert trofejas zivi. auklu ir jālieto svaigu, ja monofilu, tad ar tendenci katru sezonu jaunu, ja pīto, tad ar patstāvīgi kontrolējot tās stāvokli.

Atbildēts: 28.septembris 2012, 00:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā manamejais

Sveicināti

Es lēnā garā komplektēju jaunu spiningu foreļcopei nākamajam gadam un vēlējos uzzināt jūsu viedokli par Mitchell spolēm? doma ņemt - Mitchell Mag Premier 2000

Atbild Roberts Koļcovs

ir ļoti smuka spole, man vizuāli patīk, bet svarīgākais ir, vai pašam liekas laba. t ehniski neredzu iespējas protestēt, lieliska izvēle.

Atbildēts: 28.septembris 2012, 00:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kandza22

sveiks, kadu esmu tagat likt gala uz forelem, lasiem un taiminiem mazajas upites?

Atbild Roberts Koļcovs

Vēl līdz oktobrim varam pamēģināt likt kautko galā. Tātad, pastāv priekštats, kas balstīts uz novērojumiem, ka lašveidīgo ēšanas paradumi visvairāk tiek ietekmēti ar ūdens temperatūru. Tātad visa likumsakarība ir balstīta uz sekojošu principu, jo ūdens ir siltāks, jo imitācijas(mušas) izmērs ir mazāks, jo ūdens temperatūra ir zemāka, jo izmērs ir lielāks. Vēl ir iespēja ķert uz ikriem, kā Kanādā, ar pludiņu, tas man nekad nav izdevies, jo mazliet kautrējos par metodi. Ne asakas visiem, um līdz oktobrim nesēžam pa mājām. R.

Atbildēts: 20.septembris 2012, 22:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā niklavs2000

Kā zināt vai tur kur gribas copēt ir zivis?

Atbild Roberts Koļcovs

Lieliski, beidzot eksistenciāls jautājums. Tautiska versija atbildei būtu - vajag galus, optimistiskā atbilde- zivis dzīvo visos ūdeņos, psihoteraipeiti ieteiktu sabalansētu uzmanību uz rezultātu un procesu. Esmu bieži pacēlis jautājumu, kas ir svarīgi un kur ir robeža starp maniakālu vēlmi tikt pie zivs-rezultāta, vai censties meklēt vispārārīgu saikni ar vietu, kurā esi nonācis ar mērķi noķert zivi, varbūt mērķis ir tik vienkāršs un saprotams aiz tā, ka uzdevums ir cits, tas katram pašam jāsajūt. Tieša atbilde būtu- nezinu bet pieņemu ka ir, un kā likums klāt ir pieredze vai informācija. Man ļoti svarīgi ir copes blakusprodukti, un bieži vien stipri nododos viņu izpētei aizmirstot, bet respektējot pamatuzdevumu- noķert zivi. Ne asakas un saprotot, ka atbilde bija tāda ūdens liešana. R.K.

Atbildēts: 31.augusts 2012, 14:53 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager