Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā AgrisB.

Labdien!

Esmu redzējis Iļjas DVD diskā ( reklāmas), ja nemaldos KORDAS, kā arī lasījis Krievijas žurnālos, ka angļi ķerot uz boilām izmantojot barotavu. Izmanto īsu pavadiņu ar boilu galā, kur pēc tam tiek stiprināta FOX barotava. Barotavā to to boilu iemīca , ka redzama tikai 1/3. Ko Jūs sakat par tādu metodi un vai viņu var pie mums izmantot?

Atbild Aivars Rudzinskis

šo veidu, ko angliski dēvē par "method", bet pie mums nekā nedēvē izmantot var pilnīgi noteikti. ja godīgi, es pat nezinu, kādēļ tai pie mums ir tik maz piekritēju. arī angļu žurnāli nav pilni ar to, tāpat arī neesmu redzējis, ka kāds ņo lielajiem rekordiem tiktu ķerts uz "method". atļaušos minēt, bet tas ir tikai minējums, ka šādā veidā tomēr ķeras mazākas zivis. arī sacensībās parasti ši metode nav atļauta.

Atbildēts: 4.jūnijs 2008, 11:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Copetajs

CIK REALI MAKSA KARPU INVENTĀRS LAI VARĒTU SĀKT, NU TAA APTUVENI, CIK? ar labiem kaatiem, un visu pareejo!

Atbild Aivars Rudzinskis

lūdzu palasi pāris atbildes atpakaļ.

Atbildēts: 2.jūnijs 2008, 10:39 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks!!!

1.Vai mata garumam ir nozīme, es sienu apmēram 2cm garuvai vismaz uz pareizo pusi ir????=]

2.Tu parasti lieto rupji vai smalki maltu barību un kāda tām atšķirība???:)

3.Kādus atraktorus tu iesaki lietot pavasarī un vasaras sākumā saldos vai kautko stiprāku piemēram ķiploku???

Paldies jau iepriekš!!!:)

Atbild Aivars Rudzinskis

1. mata garumam ir loti liela nozīme. jāskatās ir nevis uz paša mata garumu, bet uz to, cik tālu boila ir no āķa. tā var būt pat vairākus centimetrus prom no āķa un var arī tam karājoties gandrīz pieskarties. dažādās situācijās rezultāti ir dažādi, ja ir daudz nogājieni, tad šis ar tas, kas uzreiz jāpārskata. parasti sāk ar tik garu matu, lai boila būtu kādus 5mm no āķa līkuma.

2. ar maltajām barībām es vispār diez ko neaizraujos, mazās zivis tāpat to zibenīgi nolasa, vienalga kāds tur malums.

3. nav jau īsti tāda skaidra dalījuma saldajos un stiprākajos. ņem tādu, kas pašam patīk.

Atbildēts: 30.maijs 2008, 21:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Man draugs ( karpenieks ) anglis ( http://alfiepeach.blogspot.com/ ) atsūtīja savas uzsietās sistēmas, 6 izmēra āķi, 8 izm. un 10 izm. un pat 12 izm. , bet domāju, ka beidzamie divi izmēri nav vispār izmantojami un pats intresantākais, ka galā jau piesiets griezulis. Bet šeit lielākoties Latvijā visiem PRO karpeniekiem ir cilpa, kura kabinās karabīnē un pēc tam tikai griezulis, jo viņi skaidro ar to, ka jau saver uz sistēmām boilas un izvelkot pārkabina uz gatavām.

Vai es varu izmantot griezulis - karabīne - griezulis?

Atbild Aivars Rudzinskis

diviem griezuļiem nav jēgas, sistēma at karabīni tiek lietota tad, kad pavadiņas tiešām bieži maina, bet tas nav obligāti.

mazi āķi ir angļu mīlestība, karpas uz tiem ķeras labi, tikai mums pašiem kaut kā psiholoģiski neticas.

Atbildēts: 30.maijs 2008, 21:07 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Vēlos jautāt, kādas nepieciešams iegādāties boilas (pamat-šķirnes) un diametrs, lai varētu sākt makšķerēt ar boilām.

Vai Jūs pavadiņas galā ( mats- āķis - pavadiņš ) sienat griezuli vai tikai cilpu?

Atbild Aivars Rudzinskis

starp svinu un pavadiņu noteikti jābūt griezulim, savādāk pavadiņa var noteikti savērpties.

lai sāktu makšķerēt pietiks ar vienām varbūt divām boilām. paņem zemeņu un tutti frutti, tās pie mums tagad rullē. izmērs - nu laikam prātīgāk paņemt 15mm, tās var likt pa divām un var apgraizīt mazākas.

Atbildēts: 30.maijs 2008, 17:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karotajs20

Vai Mordanks ir laba ieta Karpu makšķerēšanai??

Ja tā tad daži jautājumi

1.Uz kādu dziļumu makšķerēt

2.Ko likt uz āķa

3.Kādu āķi izvēlēties

4.Kā labāk no krasta vai no laivas

Paldies jau iepriekš !!!!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

ja domā mordangas ezerus, tad īpašas pieredzes man tur nav, brauc, eksperimentē un gan jau kaut kas sanāks. tikai rēķinies, tie ezeri ir lieli un karpas sākumā ir jāpameklē.

Atbildēts: 30.maijs 2008, 15:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā raimonds81

sveiki ! Ar kadiem izdevumiem apmeram vajadzetu rekinaties lai sapirktu visu nepieciesamo karpu copei - kati,spoles,stativi u.t.t. ( un nevis leto galu,bet kautko sakarigu ) Un ka ir ar tam makskeresanas vietam-vai nav ta,ka Lv parsvara ta karpu kersana sanak pa dikisiem,jo to ezeru kur ir karpas nemaz tik daudz nav? ...paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, tai lietai gala diez ko nav... vienmēr var atrast kaut ko, kas pietrūkst. esmu redzējis karpu makšķerniekus ar četriem kātu komplektiem, katrs no četriem kātiem un spolēm dažādiem apstākļiem un katram gadījumam. bet nu, tā pa minimumu - pāris-trīs tūkstoši aizies uzreiz. 5 kāti pa 80-250ls, 5 spoles pa 120-200ls, (3 makšķerēšanai, viens markerim un viens spodam), statīvs 100-200ls, signalizatori komplekts 500ls, svingeru komplekts 50ls, telts 150-500ls, gulta 100ls, guļammaiss 60ls, pāris trīs somas 150-200ls, sīkumu kaste 50ls, auklas, pavadiņas, āķi un citi sīkumi 100ls, un tad vēl boilas un citas barības...

par vietām - tā gluži nav, ka tikai dīķīši. padzīvojies pa forumiem un atradīsi virkni lielisku vietu ar normāliem karpu izmēriem. varbūt tā koncentrācija nav milzīga, jo tāda ezera, kurā speciāli audzētu un uzturētu lielas karpas tieši makšķerēšanai latvijā vēl nav, tomēr publiskie ezeri un upes nes labus lomus un ar katru gadu vairāk. tepat pagājušonedēļ puiši pacēla 17,5 kg karpu.

Atbildēts: 30.maijs 2008, 15:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bazels

Sveiki!

Kukurūza, ko liek uz mata ir kāda spciāla vai tomēr parastā?

Atbild Aivars Rudzinskis

īsti nezinu, kas ir parastā un kas speciālā. ir konservēta saldināta no budžas, tai ir grūtības ar noturēšanos uz mata, bet uzmanīgi rīkojoties ir ok. otrs variants - kukurūzu mērcē un vāra pats, tad tā būs stingrāka un turēsies drošāk. vai arī iegādājas tādu gatavu no dynamite baits - tur tā ir lielāka un arī ļoti izturīga. tas, ko bieži dara, ķerot uz kukurūzu, ir likt vairākus graudiņus uz mata (no 2 līdz pat 10), turklāt pēdējo liek vai nu mākslīgo peldošo kukurūzu vai kaut vai dzeltenu korķa gabaliņu. tad tas viss stāv skaistā stabiņā un ļoti piesaista karpu. vispār kukurūzu daudzi ir aizmirsuši kā ļoti labu āķa ēsmu, sevišķi tur, kur ar to tiek daudz barots.

Atbildēts: 30.maijs 2008, 15:08 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā agriitis

Labvakar.Kādi ir Jūsu ieteikumi par hondu 10 vai 15 zs motoriem ? Laiva kaiman 330 R. Paldies par atbildi.

Atbild Aivars Rudzinskis

Labvakar. pieredzes man tādas nav, karpu makšķerēšanā tādus neizmanto. vienīgais ieteikums- var tādu man uzdāvināt, notestēšu, došu ziņu, kā labi darbojas :)

Atbildēts: 29.maijs 2008, 22:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ananass

sveiki! ko jūs varētu pateikt par salmo veikalos nopērkamajām starbaits boilām?

Atbild Aivars Rudzinskis

pasaules vadošie boilu ražotāji ir Nutrabaits, Kevin Nash, Dynamite Baits, Richworth, Rod Hutshinson, varbūt vēl kāds. šie ražotāji iegulda ievērojamus līdzekļus eksperimentējot ar boilu sastāvu, lai sasniegtu maksimālus rezultātus. tādēļ ir skaidri zināms, ka šo ražotāju boilas ir ne tikai efektīvas tādos vai savādākos apstākļos, bet arī kalpo kā vērtīga barība karpai. par citiem ražotājiem šādu ziņu nav. boilā iekšā neielīdīsi un tās sastāvu nenoteiksi, vienīgais, ko cilvēks redz ir krāsa, smarža un varbūt garša. tādēļ ir ražotāji, kas boilas ražo no ļoti vinkāršām un lētām izejvielām, pievienojot pamatīgu atraktora daudzumu. rezultātā iznāk bumbiņas, uz kurām varbūt arī kāda karpa noķersies spēcīgā aromāta dēļ, bet ilgtermiņā un masveidā ar šīm boilām barot gan diez vai vajadzētu, jo karpa diez vai ilgi ēdīs to, kas viņai nav labs. par starbaits nezinu precīzi, kādreiz jaunībā mēģināju, rezultātu nebija. tāpēc teikšu veco patiesību - boilas noteikti nav tā lieta, uz ko taupīt.

Atbildēts: 29.maijs 2008, 18:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager