Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā hecs7

Sveiks, jautājums par pavasara rudens apgērbu. Gribās nopirkt jau īsti tik bikses , jeb kombinzona bikses, nez kāpēc tās nolietojas ātrāk nekā jaka. Vai jūsu uzņēmums Finnex ko var piedāvāt lieliem kungiem xxxl apmēram?

Atbild Normunds Grabovskis

uzņēmums , kurā patreiz strādāju, diemžēl pagaidām nepiedāvā nekādus apģērbuss, drīzumā tiks atvērts interneta un fiziskais veikals Rīgā, tad būs arī apģērbi un tā kā es pats esmu stabils 4XL izmērs:))), tad noteikti mēģināšu atrast kaut ko arī “lieliem puikām” :)))

Atbildēts: 31.marts 2023, 09:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emilio1

Sveiks Meistar! Gribēju pajautāt, par copi ventspilī - ventā. Braucu uz brivdienām tur un gribu nokert kādu vimbu vai breksi? Vai tagad to izdarīt ir iespējams un cik lielas izredzes ir uz katru no zivīm?:) paldies jau iepriekšs. + cik lielas barotavas tur varētu but vajadzigas?

Atbild Normunds Grabovskis

ja godīgi, tad nezinu, kas tur tagad notiek, pims 3-4 nedēļām tur bija daudz gan vienu, gan otru zivju, domāju, ka vēl jau kādai vimbai tur vajadzētu būt, cik zinu, tad rajonā pie lielā slipa breksēnus gana ik pa laikam, bet… upes lejtece ir upes lejtece, tur viss saistīts ar LIELO KĀPIENU :))), ieraksti forumā, vietējie takuziņi nokomentēs, 20-30 km no Ventspils viss notiekas, bet kas lejā ….. nav ne jausmas :))

Atbildēts: 29.marts 2023, 16:46 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Nekeras

Sveiks Normund.
Dažas dienas atpakaļ Facebook pamanīju ka Finex ienāk kaut kas no Nitro feeder produkcijas. Paskatoties info un šo to YouTube pirmie secinājumi, vismaz vizuālie ir ļoti interesanti. Varbūt vari kaut ko sīkāk pastāstīt par šo brendu?

Atbild Normunds Grabovskis

jā, pagaidām viss izskatās interesanti, pateicoties personīgiem kontaktiem ar Nytro attīstītājiem mums izdevās dabūt šī brenda pārstāvniecību uz Baltijas valstīm, tikko saņēmām arī pirmos paraugus, viss izkatās ļoti simpātiski :))).

Anglijā katru gadu rodas jauni brendi, bet Nytro atšķiras no tiem ar to, ka tur novākusies ļoti nopietna, profesionāla komanda, apakšā ir labas finanses un lielas ambīcijas, viņi piesaistīja par reklāmas seju Tomiju Pikeringu, dažos gados grib sasniegt Guru un Preston līmeni un apjomus , lielāku vērību pievēršot tieši Eiropas tirgum u.t.t.

Pagaidām nav iemesla neticēt :)), šogad nevaram gaidīt pārāk lielu preču daudzumu, viss tikai palēnām nāk iekšā viņu noliktavās, pieļauju, ka interese par šo brendu būs liela un ejošākās lietas ātri vien pietrūks, bet viņi jau uz nākošo sezonu gatavo 600-700 jaunus artikulus katalogam, tātad katalogs dubultosies un tas ir interesanti/

šosezon viņiem nav “sporta” klases kātu un spoļu, tātad dārgā gala nav, dārgākie kāti būs veikalos ap 120-130 eiro, bet daudzi turēsies zem 100, tas ko es pagaidām redzu manu aci priecē, visi produkti ir “novesti līdz galam” , piedomāts ir pie visiem sīkumiem, arī tulkojot viņu reklāmas tekstus latviski (FB to daru es) redzu, ka viņi ļoti akcentē katru sīkumu, katru savienojumu un mezglu, kas manā līdzšinējā pieredzē ir jaunums, neviens ražotājs, ar kuriem man ir nācies strādāt, tā nav pievērsis uzmanību sīkumiem.

Pagaidām esmu redzējis 3 sēriju kātus, ļoti iegūlās sirdī Big River kātu sērija, metoša\zivi sienoša akcija, lieli riņķi, nu perfekti guļas rokā (tas man, jo man patīk tādi kāti :) ), spoles ir ļoti ok, bet pagaidām tikai 4000 un 5000, man prasās 6000

Mūsu aģenti ar paraugiem apbraukās veikalus, kaut ko sūtīsim uz noliktavu u.t.t., vienu vārdu sakot apskatīt\aptaustīt\nopirkt varēs +- pēc mēneša no šīs dienas

gaidam vēl vienu paraugu sūtījumu un tad es iefilmēšu video apskatu latviski un krieviski priekš FB

Atbildēts: 29.marts 2023, 10:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā raimondsL

Labdien,

Fīderim zeme 1:2 vai 1:3 tas ir apjoms litros vai svars gramos? Atšķirība tomēr ir. Paldies

Atbild Normunds Grabovskis

ja skatamies uz “pareizo” zemi, tad kg un litrs būs +- tas pats, droši vari bērt 3 litrus zemes uz 1 kg barības un būs ok

Atbildēts: 29.marts 2023, 10:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā defender

Sveiks meistar!
Galvā iešavās doma šajā sezonā pamēģināt pacopēt ar tā saucamo "боковой кивок"!
Varbūt vari ieteikt kātu, garumā 5-6 metri.. galvenais lai viņš ir viegls. Negribas lai roka pēc pirmajām 10 min paliek nejūtīga no pārāk smaga kāta.. :)
Cenas interesē gan no dārgāka/lētāka gala!
Vai pats esi mēģinājis ar šo metodi ķert? Un kādi ir bijuši rezultāti?

Atbild Normunds Grabovskis

Tas ir ļoti interesants copes veids, noteikti ne pats zivīgākais un vienkāršākais, bet interesants ļoti, tiesa… tikai vietās, kur tu no augsta krasta tiec klāt zivij, perfekti strādā upēs, starp koku sanesumiem u.t.t., zinu, ka veči arī līņus un ezera karūsas tā gana pa zālēm, tas gan brienot pa krastu un skatoties, kur līņi kustas

nu man tev īsti piedāvāt nav ko, labu, vieglu kātu notiekti jāsūta, uz vietas diez vai kaut kur būs (iespējams, ka mūsu domas par vieglu\labu kātu atšķiras), jo ideāls kāts šādai copei būtu 5-6 m viegls bezriņķu kāts, kuram tu pats galā uzliec sardziņu un uz posmiem viegli pietin 1-2 ļoti vieglus riņķus un maaaaziņu ziemas spolīti, tad tu vari dabūt to ko vajag, jebkurš bolonēzes kāts būs nevajadzīgi smags deļ riņķiem un spoles turētāja

bet… lai izmēģinātu iespējams vajag sākt ar bolonēzi :)))

Atbildēts: 29.marts 2023, 10:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ArmandsGinta

Labs vakars Normund! Jautājums par copi Kapteiņa ostas kanālā, tagad pavasarī. Rudenī braucam karūsas, asarus un citas sugas zivis skaldīt, bet kas notiek pavasarī, kad ledus noiet? Vai dotajā brīdī vispār tur var makšķerēt?

Atbild Normunds Grabovskis

Vosals, ir ir tur zivīte, jo tur itin labi ķeras arī no ledus, ja tas ir daudz maz staigājams :), pats pavasaris ir tād spats kā rudens, bet iesilstot ūdenim sākas lielā zivju staigāšana

Atbildēts: 29.marts 2023, 09:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tolsty26

Sveiks meistar, saki lūdzu, vai karpu maksas dīķī ir jēga barot, vai tomēr nē?

Atbild Normunds Grabovskis

patreiz vēl nē, bet vispār noteikti JĀ, ja tu gribi ķert, nevis pa kādai noķert :))), cits jautājums ir cik daudz barot, tas ir atkarīgs no dīķa un copes veida ar kuru tu copē, lai arī man pašam pludiņš ir vis mīļākais copes veids, tomēr karpās vis biežāk tomēr braucu ar metod fīderi, tādos gadījumos tā barošana ir ļoti nosacīta, tik cik barotavā ieliekas un tas ir ļoti maz, pa dienu 500-700 grami 2-4mm peletes iziet un boilas 3-5-10 :)))

Arī pludā mega lielu galdu, kā piemēram breksim, klāt nevajag, karpas ļoti labi sajūt visus aromātus, tas, ka dīķī zivis ielaistas lai viņas copētu ir labi, bet arī tādā dīķī viņām ir savas iemīļotās vietas un savs dzīves ritms, ir savas ēdienreizes un dienas, kad “sāp galva”, pareizi sagatavota un vajadzīgajā vietā pasniegta barība palīdz pierunāt zivi tieši tādās reizēs, kad viņas īsti negrib ēst, kad viņa ēd, tad viņa ēd praktiski visu un visiem, bet… tādu brīžu nav daudz :)))

Atbildēts: 27.marts 2023, 09:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emilio1

Sveiki! Piemājas dīkos ir karūsas, domādams kur karūsas tur arī līnji, dīkji loti veci, ieteikums pavasara sākumā ar ēsmām? Iebarošanu? Vai vispār ir jēga meigināt ko atrast vai nogaidit siltāku ūdeni? Paldies par atbildi jau iepriekšs!:)

Atbild Normunds Grabovskis

par tiem līņiem …tas nav automātiski, ka ja ir karūsas, tad ir arī līņi:))), bet nu vis ticamāk, ka ir :), līņiem ēsmas nemainās - slieku pušķītis, naktstārpa aste vai viss (ja karūsa traucē copēt uz mazāku ēsmu), mušu kāpuru pušķis (5-8), , kad ūdens biki biki iesilst, tad var mēģināt, sākumā noteikti bez barošanas, jo dīķos un vispār karūsas, iespējams arī līņi, aukstā ūdenī pat bēg no barības, bet ēst ēd, karūsām vari mēģināt mannā mīklu ar ķiploka aromātu, līnis reizēm arī ēd i maizi i mīklu, bet tas vairāk siltā ūdenī, tagad tārpi, tas pirmais mirklis, kad viņi sāks ēst būs dikti labs, Kurzemes pusē viņi jau sākuši kustēties dažās upēs un dīķos

Atbildēts: 23.marts 2023, 09:23 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Zupa1980

Sveiks. Jautājums par vimbām gaujā- valmierā pie krācītēm. Esmu šajā lietā iesācējs, pagaišgad vispār noķēru pirmo vimbu. Gribu jautāt par visu pēc kārtas - kādi fīderi- testos, kādas barotavas- barības utt. Atvainojos droši vien visiem skaidot ir apnicis. Bet paldies ka jūs tāds esiet un konkrēti es skatos visus jusu raidijumus un visu smeļos.

Atbild Normunds Grabovskis

es gribētu teikt, ka Gaujā vēl kādu brīdi gruntene parastā, ar garneli vai garneli + slieciņa,baltie strādās labāk kā fīderis, jo ūdens turpina celtioes un vēl ilgi būs duļķains un liels un tādos apstākļos gruntene būs loģiskāka, jo vimba meklēs kumosu pēc izmēra un aromāta

pēc tam, kad ūdens biki nokritīsies un kļūs skaidrāks, tad vari mēģināt arī fīderēt, posms zem Krācītēm, no abiem krastiem, ir labs posms, zivīte tur ir, kāts jebkurš, kurš atbilst tavām finansēm un ar kuru vari iemest tos 120-150 gramus, ko Gaujā tagad vajadzēs, barība nav sbvrīgi kāda, galvenais labi samitrināta, lai neskalojas barotavai grimstot vai pusūdenī, tālāk jau jāskatās uz ko ķersi, vimbai ļoti patīk krāsainie pinki uz āķa, tos var variēt ar baltajiem, teiksim 1-2 krāsain i pinkli, tad 1-2 baltie un atkal koši pinki, strādā motilis, reizēm mazās slieciņas strādā perfekti, tas pats garneles gabaliņš strādā.

tur vienmēr pilni krasti ar večiem, necenties būt gudrāks par viņiem, viņi jau gadiem ir atkoduši attālumus un straumes\atstraumes, papēti ko viņi dara, parunājies un ātri vien “iebrauksi” tēmā, Gauja ir ļoti specifiska upe, tur vajag piešauties un vimbu ceļus vajag uzminēt, ja vienā vietā nav copes, tad pemet tuvāk vai tālāk, jo vimba staigā pa upi zigzagā un tev ir jātrāpa uz viņas takas, tur kur bija viena, vis ticamāk būs vēl

Atbildēts: 21.marts 2023, 09:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fishfinder

Sveiks! Jautājums par mono auklām līņu copei. Kāda diametra auklu ieteiktu?
Skatos ir auklas, kur pie nosaukuma ir Feeder. Vai šīs aukla der pludiņa copei?

Atbild Normunds Grabovskis

ja runa iet par pludu un copē pamatā līni, tad droši vari likt arī 0,25-0,28mm pamatauklu, lai vajadzības gadījumā liktu arī 0.20-0.22mm pavadu, vai pat pīto pavadu, ja nu baigās zālēs jāķer, līņojot jau nekāds metiens nav un ar šādu auklas diametru to 3-5 gramu pludiņu, kādus parasti liekam līņojot, var tos metrus 5-10-15 pamest bez problēmām

ja uz auklas rakstīts Feeder, tad ļoti iespējams, ka tā ir grimstošā aukla, ar grimstošu pārklājumu, bet vis biežāk tā vienkārši ir biki cietāka aukla, man pašam tieši šāda tipa auklas vis vairāk arī patīk pludam :))), vari to likt uz pludiņmakšķeres pavisam droši

Atbildēts: 20.marts 2023, 13:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager