Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā xUnleashed

Labdien! Vienmēr kad es eju uz Daugavu makšķerēt ar gruntsmakšķeri man vienmēr tieši svariņš kautkur ieķeras un nevar izdabūt laukā, nākas noraut. 3 reizēs esmu pazaudējis 5 svariņus. Var kaut kā panākt lai tie svariņi neķeras nekur? Barotava ķersies mazāk vai vairāk?

Atbild Normunds Grabovskis

tas ir ļoti normāli, ka akmeņos copējot nākas noraut atsvarus, tur neko daudz napadarīsi, arī barotavs šo problem nerisinās, nedaudz šo problem risina tiroles nūjiņas, tās no akmeņu šķirbām ir vieglāk dabūt ārā, jo tās stāv vertikāli un aukla neguļ uz grunts, veikalos ''sōs brīnumus var atrast, es tādus lietoju copējot zandartus uz dzīvo kā arī Zviedrijā ķerot foreles uz pastu, ir tā, ka ar parasto sviniņu no 10 metieniem tur var noraut 5-7 sviniņus, tad cpopējot ar tiroles nūjām, pa visu dienu var nenoraut nevienu

cits variants ir pamainīt copes vietu :):) , vai uzlikt lielāku svinu, lai straume to nenes nemaz :)

Atbildēts: 27.jūnijs 2013, 10:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 123654

sveiks! Kā labāk ķert līni ezerā kurā viņš ir taču visa grunts ir klāta ar 30 cm biezu dūņu kārtu?

ēsmu likt pusūdenī vai kā?

Atbild Normunds Grabovskis

dūņas noteikti nav nekas slikts, tur arī līnis meklē sev pārtiku, galvenais taisi makšķeri tā, lai svins neguļ uz grunts, ēsma ar savu svaru dūņās neiegrims dziļi, pusūdenī turētu ēsmu līnis 8 no 10 gadījumiem nemaz nepamanīs

Atbildēts: 27.jūnijs 2013, 10:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vanags98

Sveiks, Normund !!

Mēs ar draugu iztīrijām no zālēm copes vietu līnim, un lieta tāda, ka apakšā ir biezs dūņu slānis un ūdens no dūņām ir kāds pus metrs. Gribēju noskaidrot ko darīt šādā gadijumā - kā noregulēt dziļumus, kā iebarot, lai barība un ēsma neiegrimst dūņās. Tākā vispārīgi jautājums ir tāds - kā ko pareizi darīt lai līnis tur barojas un uzķerās uz āķa.

Paldies, jau iepriekš !!!

Atbild Normunds Grabovskis

lai līni tīrītā vieta ieinteresētu tur ir jābūt barībai, dūņas nav šķērslis, jo ēsma ar savu dabīgo svaru dūņās neiegrims, arī barību var sagatavot tā, ka tā smuki noklāsies uz dūņām, galvenais ir panākt, lai līņiem iepatīkās tā vieta, tāpēc regulāri uzbaro šo vietu, pietiks ar pāris saujām vieglas, irdenas barības (vai nu nedamitrināta vai jau viegli pārmitrināta), ja līņiem šī vieta patiks, tad viņi tur drīz vien būs klāt, bet..... jārēķinās, ka šādā karstumā atklātā vietā ūdens uzkarsīs daudz vairāk, tas var puikiem nepatikt, labi, ja blakus ir lielāki zāļu laukumi, kur puikiem ēņ'[a paslēpties, tad viņi ik pa laikam iznāks uz galdu paēsties, pareizi ir iepriekšējo barošanu taisīt aptuveni tajā laikā, kad arī copēsi

Atbildēts: 27.jūnijs 2013, 10:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Ervinss

Labdien. Draugi piedāvajusi aizbraukt karpas , bet es tas nekad nesmu keris . Doma meiginat kert uz fidera un pludina. Kas man ka iesajecam butu janem vera baribas esmas izvele. Un kadas butu ieteicamaka aukla pludinam, fidere barotavas svaram, pavadinas garumam un protams ari pamatauklai. Kura vieta meklet karpas bedres vai seklaka udeni. Vieta Nagli.

Atbild Normunds Grabovskis

droši vien, ka nu jau ar atbildi ir nokavēts, bet ...

pirmkārt jau Nagļu dīķos nemakšķerē, bet gan brauc pēc zivīm :):), jo tur viņas laiž iekšā daudz un tieši tādam mēŗķim, lai cilvēki varētu braukt kā uz veikalu pakaļ, tomēr esmu redzējis, ka pat tur daži aktieri iemanās neko nenoķert, ja pēkšņas laika maiņas iespaido arī ļoti bļīvi dzīvojošas karpas

konkrēti tajā vietā ērtāk ir strādāt ar pludiņu, tads 4-6 grami pluds būs ok, galvenais ir iebarot un parūpēties par 2-3 dažadām ēsmām, piemēram kukurūzu, baltajiem tārpiem un makaroniem ar sezonai atbilstošu aromātu, tagad zemeņu, barību nevajag uzreiz mest daudz, jo karpa tad nostāsies pie galda un ēdīs tikai barību, iedod barību tik cik vajag, lai zivis pie tevis tur pienāk, lai viņas tava ēsma ieinteresē vairāk, tātad ēsmai jābūt lielākai par barības sastāvdaļām, jo zivis tāpat kā cilvēks izvēlas lielāko kumosu :):)

Atbildēts: 27.jūnijs 2013, 10:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janismanguzs

sveiki ..man peimaajaam ir uzpludinaajums ,kuraa miit palieli brekši....gar uzpludinajuma malaam aug udensrozes tur aptuvenais dziļums ir no1m llīdz 2arpus.metriem un uspludinaajumam pavidu iet graavis...kur buutu labaak iebarot un cereet uz kaadu lielaaku brekseenu...copeeju ar fideri..paldies iepriekš..

Atbild Normunds Grabovskis

pirmkārt jau jāskatās kur tu vispār vari ar fīderi iemest, lai netraucē zāles,krūmi u.t.t., otrkārt es tomēr ieteiktu agros rītos un vēlos vakaros , kad dīķis ir gluds, pavērot kur rokās zivis, kur kādas zivis parādās, seklos ūdeņos brekšu barošanās vietās būs redzmi burbuļi un duļķains ūdens, tādas vietas arī ir jābaro, visādi citādi neredzot un nepārbaudot ūdeni ir ļoti grūti kaut ko ieteikt, jo dīķi un uzpludinājumi ir dikti dažādi un tie dzīvo savu, no dabīgām ūdenstilpnēm atšķirīgu, dzīvi

Atbildēts: 27.jūnijs 2013, 09:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lucky

Sveiks! Man Tev tāds ķecerīgs jautājums - vai uz jauno sezonu gatavojat kādu Tiogas sērijas līmeņa un augstākas kātu sēriju? Esmu pavilcies uz MJ un gribas paņemt ko pavisam jūtīgu, bet otru Tiogu ar citu testu šogad kaut kā pirkt negribas. :D ( Tioga rullē, bet divi vienādi ... ), nu Tu saprati! :D

Atbild Normunds Grabovskis

kaut ko jau puiki tur būvē, I mikro I tvičam I visam citam, konkrēti nepateikšu, jo neesmu tieši saistīts ar produktu izstrādi, bet nupat Zviedrijā ar pāris jauniem, viendaļīgiem līdaku kātiem strādājām, uhhhhh kā devām līdakiem pa zobiem :):):), tev atliek tikai cerēt un gaidīt :):)

Atbildēts: 26.jūnijs 2013, 13:25 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā grigorjevsM

Kā pareizi no asaro noņemt āķi, ja tas ir norīts?

Atbild Normunds Grabovskis

:):):):)????????

nu svētki ir garām, tagad vēlreiz un lēnām, ko tu gribēji uzprasīt ????????

Atbildēts: 26.jūnijs 2013, 13:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ma4otra4o

Atceros, ka esi kaut ko minējis par jaunas auklas uztīšanu to turot ūdenī, kam tas īsti nepieciešams? Un kā tu ieteiktu pareizāk izpildīt šo it kā sīkumu, lai pēc tam nebūtu jāsūdzas? :)

Atbild Normunds Grabovskis

kļūdies, es to neesmu teicis, bet zinu, ka veči tā dara, es iemetu auklas spolīti spainī vai citā traukā un tad tinu, jo uzskatu, ka pirmajiem tinieniem nevajag būt slapjiem, bet.... iedziļinājies tajā procesā neesmu :):), uztin un uztin :):)

Atbildēts: 26.jūnijs 2013, 13:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bambarbio

Vai Latvijā iespējams iegādāties makšķerauklu EASTSHARK EXTREME?

Atbild Normunds Grabovskis

neesmu neko par tādu auklu dzirdējis....

nemeklē superauklas, jo tādu vienkārši nav.... un burti uz auklas spolītes iepakojuma noteikti nebūs tavas necopes iemesls :):)

Atbildēts: 26.jūnijs 2013, 13:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bandito

Sveiks!

Šovasar pievērsos fīderim! Dikti patīk! It īpaši kad jācopē tālāk un vējā! :)

Visu laiku nesaprotu joprojām - kad piecirst! Copes ir - uzrauj un klusums; uzrauj un klusums; patirina, cērtu - realizētas ap 30% copes! :( moš var par šo raidījumā minēt? Ar pludu pa lielam skaidrs! Fīderim... netieku gudrs. Arī nekad nav bijis, ka ierij zivs ēsmu - viss akurāt lūpā! Ko daru nepareizi?

Atbild Normunds Grabovskis

tātad tu cērt pa ātru vaia rī cope vietās, kur ir daudz sīko pliču, jo tie māk čakarēt smadzenes pa nopietno :):):),

man te paziņa , netālu sēžot, pusi dienas bļaustījās, ka viņam esot baigās copes, bet nevarot piecirst, neizturēju un gāju skatīties .... :):):), viņam bija dzeltena pita, kuru pie krasta visu laiku bakstīja mailes un rudulīši, plus vēl īelikta mīkstākā spicīte, kura dejoja zem katra vilnīša, abet diena bija vējaina :):):)

Atbildēts: 26.jūnijs 2013, 13:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager