Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā ppp

Sveiki!!! Vai nevarētu ieteikt kadu mačkātu un fideri +spoli,iesācējam. Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

varētu, bet varu ieteikt komplektu pa latiem ~30, bet varu arī pa 300, kātu un spoļu ir ļooooooti daudz, tāpēc iesped savas vēlmes kaut kādos rāmīšos....

Atbildēts: 22.februāris 2011, 16:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā osis1985

Sveiks!

Pa cik salmo veikalā var dabūt Mora nova system 130mm bori?

Atbild Normunds Grabovskis

ap 115-120 latiem, Nova sistem urbji ir kā konstruktors, pats salasa kādu komplektāciju grib, var nopirkt vienu rokturi un divus dažādus šnekus, var ņemt īso šneku, var garo, plānam ledum var smalkam šnekam pielikt lielāku galvu (pa pirmo ledu ķerot līdakas), protams tas viss nav lēts prieks, bet nu tāds urbis ir un iespēja to nopirkt ir.

Atbildēts: 22.februāris 2011, 14:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ziveens

Sveicināts! Jautājums par pavasara copi upē(rauda,sapals) ar mačmakškeri. Noskatoties raidījumu par "gaujas velkonīti" izmēģināju sistēmu, bet īsti neesmu apmierināts. Iespējams, ka straume pārāk liela, varbūt tāpēc nesanāca. Dziļums aptuveni 2m.

Regulēju dziļumus, liku arī vairāk par reālo dziļumu(krietni vairāk), bet nu neizdevās pludiņu tā stabili noturēt virs ūdens, kā ūdens uzvirmo, tā pluds nogrimst. Varbūt vari ko konkrētāk ieteikt, kā labāk izsvarot sistēmu? Jeb vienkārši, tas nav reāli tādā straumē?

Atbild Normunds Grabovskis

man domāt, ka pluds pa vieglu, vai arī aukla nebija gaisā, sistēma strādā perfekti, veči gadu desmitiem tā copē visas zivis Gaujā, esmu ķēris arī ar 20 g pludu un viss notiekās, galvenais saprast fišku, pastrādāt var praktiski jebkurā straumē

Atbildēts: 21.februāris 2011, 17:11 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā copmanis1996

kādas ir tās sistemas lai copētu dūnaiņos ezeros?

Atbild Normunds Grabovskis

vieglas....., ir īpaši jūtīgas spicītes, ir vieglas barotavas, ir pareizi mitrināta, gaisīga barība, lai tā pati negrimst dūņās, tas ir vesels pasākumu lerums, bet kad viss ir pareizi sagatavots un noregulēts, tad var copēt pat ļoti veiksmīgi, pietam zivīm nemaz tie biezie dūņu slāņi tā nepatīk, jo pat motiļi un citas radības labāk dzīvo tādās vietās, kur ir gan zāļu paliekas, gan nedaudz kāds smilts grauds u.t.t.

Atbildēts: 21.februāris 2011, 15:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aicis272

Sveiks!!!

Jums vajadzētu atvērt savu veikalu tīklu Anglijā, vai arī izveidot internetveikalu, lai varētu pasūtīt preci uz angliju, es domāju ka pieprasijums būtu labs, jo te tiešām nau tik raibs kā Latvijā!!!

Atbild Normunds Grabovskis

Anglijā ir citas copes tradīcijas un daudz labu makšķerlietu ražotāju, gan karpu, gan pludiņmakšķerēšanas, gan jūras copes inventārā, manuprāt ne angļu spelētājiem makšķerēšanas inventāra tirgū tur ir ļoti grūti ielauzties, pietam tuvākās piecgades SALMO plānos neietilpst lauzties pārpildītā tirgū....., par interneta veikalu doma virmo gaisā jau sen, pie tā tiek strādāts , analizēti plusi un mīnusi, iespējams, ka tāds arī radīsies, bet tik pat iespējams, ka nē

Atbildēts: 21.februāris 2011, 13:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copmanis1996

Sveiks Normund!

Man gribējās pajautāt vai ar fīderi var makšķerēt arī ezerā?

Atbild Normunds Grabovskis

protams, ka var un pat vajag, pamatā ķerās brekši, karūsas un līņi, ir labi asaru ezeri, rauda un plicis arī ir patstāvīgi sastopami lomos, ir dažādas sistēmas, lai varētu copēt dūņainos ezeros, bet lielos vilcienos ņemot ar fīderi var copēt jebkurā ūdenstilpnē

Atbildēts: 21.februāris 2011, 13:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kristers1215

Čav gribu jau iepirkt pavasarim šo to no spiningošanas un vēlos pajautāt vai SALMO veikalos jau ir DŽERKI un kādā cenā.

Paldies:):)

Atbild Normunds Grabovskis

ja tu domā jaunos džerk kātus, tad nē, to vēl pagaidām veikalos nav, jaunās sezonas prece sāks parādīties veikalos sākot no marta vidus

Atbildēts: 21.februāris 2011, 13:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gurkjis

Labdien ekspert, pa un ap zvejas lietām!

Kādos gadījumos ir nozīme izvēloties soples priekš spiningošanas. Starp bezinerces un multiplikatora spolēm? Vai tam nav lielas nozīmes kādu izvēlas?

Ja piem., tiek zvejots upē kā Daugava. Iepriekš paldies! Ar cieņu Gunta.

Atbild Normunds Grabovskis

neiedziļinoties cenās, firmās u.t.t. lielākā atšķiŗība starp bezinerces un multiplikatora spoli (no lietotāja iesācēja puses) ir tā, ka ar bezinerces spoli tu vari pastrādāt ar maziem mānekļiem, piemēram rotiņiem, viegliem džigiem, maziem vobleriem , šūpiņiem u.t.t., ar multiplikatoru var sāk strādāt ar jau krietni lielākiem mānekļiem, vidējie un lielie vobleri, smagie šūpiņi u.t.t., multiplikatoram ir daži lieli plusi ja aktīvi spiningo ar smagiem mānekļiem, piemēram džerkiem, bezinerces spole tādai slodzei nav piemērota, multiplikatori ir piemēroti velcei un trolingam, tā, ka skaties ko biežāk dari vai plāno darīt, tad arī jāsaprot kurā virzienā skatīties

Atbildēts: 21.februāris 2011, 13:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Afulbins

Sveiki ekspert.Kādu gruntsmakšķeri ieteiktu līdz 200gr tests,teleskopisko negribu,lai nebūtu smaga un baigi dārgo arī nē.Cope jūrā un uz vimbām.Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

tā, kā tu gribi kātu ar testu līdz 200 gramiem un negribi dārgu kātu, tad tas vien jau norāda, ka vieglu kātu ar šādām prasībām dabūt nevar, ja nu vienīgi trāpi uz kādu super izpārdošanu...., žinu, ka veči šādiem mērķiem izmanto vienkāršākos karpu kātus, bet nu 200 gr tests tiem nav notiekti, 100-120 gr vēl jā, vienīgā izvēle ir speciālie jūras kāti, ir divdaļīgi un trīsdaļīgi, trīsdaļīgie ir ērtāk transportējami, bet biki smagāki, cenas sākās no latiem 20 ,piemēram Salmo Taifun Beach kātiņš, tests līdz 200 gramiem, garums 3,9 metri.

Atbildēts: 21.februāris 2011, 13:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kristers1215

Sveiks es skatos tavus raidijumus AR MAKŠKERI.

gribu pajautāt ar ko labāk ziemā piebarot breksi ?

Atbild Normunds Grabovskis

diemžēl tu kļūdies jau pašā saknē, mana raidījuma nosaukums ir Makšķerēšanas noslēpumi........

Atbildēts: 21.februāris 2011, 12:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager