Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Dadzis12

Sveiks, Shimano Sedona vai Sahara tiks galā ar tievajām auklām aptuveni 0.10mm līdz 0.12mm, līdzšinējā spole neuzklāj auklu vienmērīgi un gludi, gribas lai ir pa smuko

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šajā gadījumā es labāk izvēlētos Sahara. Kopumā šīs cenu kategorijas spoles labi tiek galā ar pītajām auklām!

Atbildēts: 8.septembris 2021, 09:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaspars01

Sveiks. Gribu pieversties vertikalajam dzigam . Kadu multiplikatoru plus katu tu varetu ieteikt?

Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja runājam par klasisko vertical jig, tad spiningi pamatā nav gari, līdz 1.90 m, ar testiem līdz 60-70 gramiem. BFT zīmolam ir vairāki modeļi, Westin W3 un W4 sērijas. No multiem, principā šeit nav principiāls metiena attālums. Attiecīgi es teiktu ka derēs jebkurš mults, kurš ir adekvāts, teiksim Shimano Curado.

Atbildēts: 31.augusts 2021, 11:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ChupaKabra

Sveiciens ekspertam! vienkāršs jautājums .... vai jūs izmantojat veikalā pieejamos sprejus Līdakai. Vai tie ir paredzēti mānekļu apsmidzināšanai? silikona gumiju, rotiņu, vobleru iesmaržināšanai .... vai kāds cits pielietojums!?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nē, es neizmantoju tādus. Iespējams ka daru nepareizi, bet man neliekas ka šie spreji vai atraktanti dos papildus ieguvumus.

Atbildēts: 31.augusts 2021, 10:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zeperis

vai varat ieteikt labu krenku sapalu spiningošanai arseklu iegrimi līdz 0.5m

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Labākais ir Zip Baits B-Switcher Craze SSR. Vēl topā ir Smith Camion Magnum SSR, Jackall Chubby SSR

Atbildēts: 28.augusts 2021, 16:12 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Vai džigā no krasta ar 1.5 PE auklu būs jūtami mazāka jutība un metiena attālums nekā ar 1.2 PE auklu? (kāts X1-802M, plānotā aukla YGK Egi Metal, cope lielākoties Ventā no krasta)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Te jautājums vai 4 dzīslu vai 8 dzīslu aukla. Ar 8 dzīslu auklu 1.2 metiens būs nedaudz tālāks, tiesa jautājums ir par izturību. 8 dzīslu auklas ātrāk dilst, tāpēc labāk ņemt nedaudz lielāku diametru. Ja lietojam 4 dzīslu auklu, tad 1.2 būs tālāks metiens. Par jutību, tas ir ļoti subjektīvi, jo to ietekmē gan copes stils, gan grunts (cieta, mīksta), straumes esamība, attālums un citi faktori.

Atbildēts: 20.augusts 2021, 13:56 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kipaps367

Labdien! Vai Shimano Speedmaster DX būtu labs kāts lasim/taimiņam? Konkrēti skatos uz 7-28gr. modeli: https://www.eboat.lv/lv/makskeresanai/kati/shimano/speedmaster-dx/spinings-shimano-speedmaster-dx-spinning-270m

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Speedmaster būs labs. Pats gadus atpakaļ, darbojos ar iepriekšējo Speedmaster paaudzi. Metiena attālums šim ir labs, ar zivi arī labi tiek galā.

Atbildēts: 17.augusts 2021, 07:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Popersss

Sveiks Mārtiņ jautājums par big bait tēmu ,kuru kātu labāk izvēlēties starp jauno Lucky john Black Sense BBS 2,44 M garums un tests liidz 110 Grami vai PRISM X PIKE CAST 230 liidz 120 g ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nav sanācis darboties ar Black Sense, bet veikalā uzmetot aci, spinings liekas gana viegls, attiecīgi būs patīkamāk darboties. Prism X ir gana klasisks spinings, ar jaudīgu blanku. Ieteiktu abus apskatīties un kurš vairāk patiks to arī ņemt :)

Atbildēts: 17.augusts 2021, 07:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Venden

Sveiks, meistar!

Jautājums sekojošs - kāda izmēra āķus izmanto asaru copē konkrēta izmēra gumijām? Nevis ofsetnieki, bet parastie - pie ausainītēm piestiprināmie un džiggalvu. Piemēram, 1.5-2 collām, 2-2.5 un 2.5-3 collas garām gumijām. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Atkarīgs no paša mānekļa, turklāt ne tikai izmēra, bet arī formas. Ejošie ir 2. un 4. izmērs. Reti kad lietoju 6. izmēru.

Atbildēts: 17.augusts 2021, 07:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JanKa_K

Sveiks. Cik forumu palasīju - tik secinaju ka par multiem var Jums kko uzjautāt- shimano tranx pie spēcīga iemetiena sāka kko kraksķēt - skaņa kā “ar auto robos netrāpītu” Ieteikumi kur vest un labot?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Varētu būt problēma gultņos. Ar meistariem mums nav baigi liela izvēle, es varu ieteikt Māri no eBoat, vai Uldi Sniķeri. Abi ir labi meistari. Uldim domāju ka rinda būs mazāka, ātrāk varēsi salabot!

Atbildēts: 5.augusts 2021, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jaazeps

Sveiks, jāpērk kāts un spole džigam pļaviņu hes ūdenskrātuvē. Mazākus svarus par 15g nav doma izmantot, reizēm prasās 25+g(gan jau arī lielākus svarus vajag citreiz) gumijas 5collas+/-. Budžets ap 200e, kāts creed vai x1, modeli nezinu kādu. Spole nav ne mazākās saprašanas kādu izmēru un modeli ņemt.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Creed būs labāka blanka, salīdzinot ar X1. Šim modelim ir Toray 40T blanka, kura būs daudz vieglāka un jutīgāka. Es teiktu ka CRD 842MH vai CRD 842H modelis būs īstais, ja tiešām lieto 25 gramu džiggalvas + māneklis. Spoli es ņemtu Shimano Nasci 4000. izmēra.

Atbildēts: 16.jūlijs 2021, 09:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager