Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā _EKA

Sveiks!

Malziet apnicis barot līdakas ar zandartiem domātiem mānekļiem, copējot dropā. Doma pamēģināt šos āķus DECOY HOOK WORM 117 3/0, augšā liekot resnu fļuriku vai titānu. Vai tas varētu būt veiksmīgs risinājums, tavuprāt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Esmu ar šiem copējis, principā jā, var siet augšā pavadu un tad šo āķi, apakšā resnu FC. Godīgi sakot man ir samērā reti bijuši gadījumi, kad līdaka trāpa uz dropu, zandarta vietās.

Atbildēts: 16.septembris 2019, 09:47 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks man ir stiklskiedru laiva virs 3m celtspeja 370kg gribu iegadaties motoru ezers nav no lielajiem parsvara copeju viens ari uz velci kadu meistar tu ieteiktu skatos uz merkuru ar kadu jaudu man pietiktu laivas svars ap 60kg pasam nedaudz vairak tiesibu nav paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tik ļoti precīzi neatbildēšu, bet teiktu ka velcei pietiks ar kādu 5Zs motoru. Par tiesībām, tur ir no svara kā ir reģistrēta pati laiva. Ja kā airu laiva, tad līdz 5Zs tiesības nevajag. Ja kā motorlaiva, tad vajag tiesības jebkurā gadījumā.

Atbildēts: 16.septembris 2019, 09:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā NSfishers

Sveiks!

Kur var nopirkt PAL cepures?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Krievijā, vai kādā no Krievijas interneta veikaliem.

Atbildēts: 16.septembris 2019, 09:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aicis272

Sveiks,

Varat lūdzu ieteikt labu baitcast spoli lielajām gumijām līdz 200gr? Pašlaik skatos uz Okuma komodo ss un Daiwa prorex Xr. Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja tiešām labu, tad manā skatījumā Abu Garcia Revo Beast ir viens no labākajiem, tieši zemprofila multiem. Vēl Daiwa Tatula HD, Lexa, Shimano Curado ir vērts apskatīties.

Atbildēts: 13.septembris 2019, 14:34 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Arviids22

Sveiks.

Ieteica Tev uzrakstīt par savu situāciju,kā man labāk darīt?

Ir spininga kāts Maximus neon spy Fast 2.40 5-20g.

salauzu kāta apakšējo daļu, ~5 cm no savienojuma vietas. Vai ir jēga maksāt 40 eur par remontu un pats svarīgākais, vai nemainīsies kāta jūtīgums?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja runa ir par savienojuma vietu, es nedomāju ka jutīgums mainīsies. Iespējams, pēc remonta, blanka savādāk noslogosies, bet nedomāju ka tā būs liela problēma. Daudz sliktāk ir ja tiek salauzta spice.

Atbildēts: 12.septembris 2019, 15:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Brekshazobi

Ir tādas pītā titāna pavadiņas? Man tāda bija, liekas, veikalā ap 5e maksāja, vai tā bija pītā tērauda? Vairs tādas nevaru atrast veikalos.. kur lai dabū?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ir pavadiņas, kuras ir veidotas no vairāku dzīslu titāna pinuma, teiksim 7x7. Pameklē veikalos, ir pieejams gan materiāls, gan jau gatavas pavadas.

Atbildēts: 12.septembris 2019, 15:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ivars_Ka

Sveiks, esmu jaunas spoles meklējumos priekš vieglā džiga, drop-shot, svari 3(5)-15gr, mērķa zivs asaris. Aukla 0.6-0.8. Šobrīd skatos uz DAIWA NINJA LT 2500-XH, cenu kategorija ap 75 eiro, varbūt ir kādi ieteikumi ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, Ninja LT ir laba budžeta spole. Ja runa ir tikai par 15 gramu svariem, tad 2500 izmērs ir pietiekošs.

Atbildēts: 12.septembris 2019, 15:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Niezers

Sveiks Mārtiņ. Meklēju komplektu tvičam. Tests 15-40 apmēram. Budžets kātam un spolei 150 €. Copē no laivas uz līdaku.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pieņemu ka plāno tvičot lielus mānekļus, attiecīgi spolei ir jābūt labai. Es ņemtu vai nu NASCI vai labāk Ultegra. Izmēru ziņā 3000-4000. No Daiwa - Exceler LT vai Fuego LT. Jāsaprot ka tvičojot lielos mānekļus slodze uz spoli ir liela, un būtu jāņem pēc iespējas lielāku izmēru. Spinings - X1 702H būs labs

Atbildēts: 12.septembris 2019, 15:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Kur jūs ieteiktu labāk spiningot Lucavsalā vai Zaķusalā un kādi svari un mānekļi jāizmanto?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Abas vietas ir labas. Domāju ka nāksies staigāt un meklēt kur zivs būs atsaucīgāka. Ieteiktu ar atvadnoij pavadok strādāt, tā parasti ir rezultatīvāka. Mānekļus līdz 3 collām. Svina svars parasti nav nozīmīgs, šai sistēmai, vienīgais tur ir daudz vietas, kur ir ķērāji

Atbildēts: 5.septembris 2019, 14:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā NSfishers

Plīst pie pavadas, arī sienot mezglus.

Vizuāli uz aci bojājumus neredz, bet pat ar rokām paraustot plīst ,kaut gan testam būtu jātur tādu slodzi

Atbild Mārtiņš Babris

Tad tā ir auklas vaina. Man ir bijuši šādi gadījumi, kad auklu ar rokām var pārplēst. Ieteiktu ar auklu doties uz veikalu kur pirki

Atbildēts: 5.septembris 2019, 10:57 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager