Mana Cope

Mana Cope

Mana Cope atbildēs uz jautājumiem, kas skar makšķerēšanas noteikumus jebkurā no Latvijas ūdenstilpēm. Kur un kad ir liegums, kādi ierobežojumi jāievēro makšķerējot, pārvietojoties ar laivām vai plānojot nometni krastā – jautā droši!

Atbildes

Jautā dzeris

Labdien jautajums par copi Venta licenzetaja posma itka busot izmainas. Vai taisniba. Paldies par atbildi.

Atbild Mana Cope

Labdien!

Šobrīd vairs nav spēkā licencētās makšķerēšanas nolikums Ventā pie Kuldīgas, tāpēc patlaban šai upes posmā spēkā ir Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu prasības. Kamēr Kuldīgas novada pašvaldība cītīgi darbojas pie jaunā licencētās makšķerēšanas nolikuma izstrādes, copmaņiem jāņem vērā makšķerēšanas ierobežojumi Ventā!

Ventā – no Ventas rumbas Kuldīgā 500 metru (labais krasts Lat, lon: 56.973, 21.976; kreisais krasts Lat, lon: 56.972, 21.974) posmā lejup pa straumi un 200 metru (labais krasts Lat, lon: 56.967, 21.981; kreisais krasts Lat, lon: 56.972, 21.974) posmā augšup pret straumi zivju ieguve nav atļauta no 2022.gada 1.janvāra līdz laikam, kad stāsies spēkā jaunais nolikums par licencēto makšķerēšanu Ventas upē Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā 2022.-2026. gadam!

Liegums iezīmēts Mana Cope mobilās lietotnes interaktīvajā kartē sadaļā "Kur copēt?" un būs redzams līdz tā atcelšanai.

Atbildēts: 6.janvāris 2022, 13:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreika

Sveiki jaunajā gadā!
Cik saprotu,zem Ķeguma hes licencētajā zonā,kamēr licences un dokumenti nav sakārtoti,spēkā ir makšķerēšanas un vēžošanas noteikumi,un neko vairāk kā makšķerēšanas karti nevajag.???

Atbild Mana Cope

Labdien!

Kamēr nav spēkā esoša licencētās makšķerēšanas nolikuma, Daugavas posmā pie Ķeguma HES ir spēkā Makšķerēšanas vēžošanas un zemūdens medību noteikumu prasības. Copei pietiek ar derīgu Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karti, jāatceras, ka aizliegta makšķerēšana 1000 metru posmā lejup pa straumi no Ķeguma HES aizsprosta.

Atbildēts: 6.janvāris 2022, 11:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā perch

Sveicināti!Kadi noteikumi makšķerēšanai Viešūra(Kaķīša) ezerā?Licencētā cope vēl spēkā?

Atbild Mana Cope

Labdien!

Šobrīd nav spēkā esošu Madonas novada pašvaldības saistošo noteikumu, kas ieviestu un regulētu licencēto makšķerēšanu Viešūra ezerā (Kaķīšu ezerā), nolikums joprojām ir saskaņošanas procesā. Tāpēc ezerā licencētā makšķerēšana netiek organizēta, un copei šeit nepieciešama derīga Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karte.

Atbildēts: 4.janvāris 2022, 12:00 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā badapiicka

Labdien!
Mazliet nevaru saprast- Lielajā Stropu ezerā licence jāpērk, ja makšķerē no laivas, bet no krasta un piestātnēm- nevajag. Bet- kā ir ziemā?

Cieņā.

Atbild Mana Cope

Labdien!

Daugavpils pilsētas domes (12.10.2017.) saistošie noteikumi Nr.38 “Saistošie noteikumi par Daugavpils pilsētas Lielā Stropu ezera licencētās makšķerēšanas nolikumu” nosaka, ka licencētā makšķerēšana tiek organizēta visā ūdenstilpnes platībā, izņemot makšķerēšanu no krasta un laivu piestātnēm, kura atļauta bez licenču iegādes. Kā skaidroja apsaimniekotājs, ledus periodā, makšķerējot no ledus, jūs atrodaties uz ūdenstilpes, tāpēc jums jāiegādājas licence un attiecīgi jāievēro licencētās makšķerēšanas prasības.

Atbildēts: 4.janvāris 2022, 11:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā andreika

Sveiki!
Vai ir kas dzirdams par 2022.gada licenzēto copi zem Ķeguma hes?

Atbild Mana Cope

Labdien!

Šobrīd nekādu jaunumu par šo licencēto posmu nav. Attiecīgi šai vietā spēkā Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumu Nr. 800 “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi” prasības.

Atbildēts: 29.decembris 2021, 12:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bandiiits

Sveiki! Jautājums zinu, ka Gaujā no pirmā oktobra ir aizliegts izmantot mākslīgās ēsmas, bet ja man ir vēlme noķert līdaku varu izmantot ēsmas zivtiņas?

Atbild Mana Cope

Labdien!
Šeit noteikti svarīgi saprast, par kuru Gaujas posmu iet runa. Jo līdztekus Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumiem, Gaujas nacionāla parka teritorijā darbojas liegums, kas nosaka, ka no 1.oktobra līdz 31.decembrim aizliegts makšķerēt Gaujā ar mākslīgo ēsmu un ēsmas zivtiņām, kā arī aizliegts atrasties ar makšķerēšanai un zvejai sagatavotiem makšķerēšanas un zvejas rīkiem uz tiltiem pār Gauju, ūdenī vai krastā tuvāk par 20 metriem no krasta līnijas 100 metru augšpus (pret straumi) un 100 metrus lejpus (pa straumi) šiem tiltiem, kā arī zem tiltu konstrukcijām un ūdenī;

Atbildēts: 22.novembris 2021, 11:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreika

Labdien.

Vai ir vismaz kaut kas zināms par lecenzēto copi lejpus Ķeguma hes,vai atkal būs tas pats murgs un stulbums kas šogad???

Atbild Mana Cope

Labdien!

Visdrīzāk šogad licencētā makšķerēšana lejpus Ķeguma HES vēl nebūs, jo licencētās makšķerēšanas nolikums vēl ir saskaņošanas procesā. ņemot vērā, ka nupat stājās spēkā grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība" būs jāprecizē arī izstrādātais nolikums, kas noteikti prasīs papildu laiku.

Turpmāk par aktualitātēm informēsim lietotnē kategorijā "Copes ziņas", kas atrodama sadaļā "Copes gudrības", tur noteikti arī izvietosim informāciju tiklīdz būs zināmi kādi jaunumi par licencēto makšķerēšanu lejpus Ķeguma HES.

Atbildēts: 25.oktobris 2021, 12:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bbw

Labdien!

Vai ir kādreiz apsvērta doma makšķerēšanas licences pārdot uz 24h, sākot ar iegādes brīdi, nevis pa datumiem? Pašreiz situācija ir tāda, ka, ja brauc makšķerēt uz nakti, ir jāpērk 2 licences, kas ir diezgan muļķīgi. Piemēram, Igaunijā šāda sistēma ir un strādā itin labi.

Vai varbūt ir kāds šķērslis, kuru es neredzu, lai ko tādu ieviest nevarētu? Paldies!

Atbild Mana Cope

Labdien!

Licenču veidus nosaka attiecīgās licencētās makšķerēšanas organizētājs, ko attiecīgi nosaka licencētās makšķerēšanas nolikumā.

Ir ezeri un upes, piemēram, Daugava, Salaca, Usmas ezers, Limbažu novada ezeri u.c., kur ir vienas dienas makšķerēšanas licences, tāpat ir ezeri, piemēram, Burtnieku vai Baļotes ezers, kur ir diennakts licence. Tā ir attiecīgās vietas apsaimniekotāja izvēle.

Atbildēts: 27.augusts 2021, 16:30 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Merebles

Labdien, Pļaviņu HES licenzēta zonā, uz nakts copi ir vajadzīgas divas licences vai pietiek ar vienu dienas licenci?

Atbild Mana Cope

Labdien! Ja vēlaties doties uz nakts copi Daugavā lejpus Pļaviņu HES, būs jāiegādājas 2 makšķerēšanas licences - viena tai dienai, kad makšķerējat vakarā un otra - dienai, kas sākas no pusnakts, jo šai licencētā makšķerēšanas vietā dienas licence derīga tikai attiecīgā dienā.

Atbildēts: 27.augusts 2021, 11:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JanKa_K

Sveiki. Ieteiktu kādu boju,zīmi gātes galā novietot - ko sāk jau apnikt visi kas domā kad ar bendzina motoru var braukt pa kanālu - tālāk nekā elektrolinija. Babites ezera Gātes gals

Atbild Mana Cope

Labdien! Mana Cope kompetencē neietilpst ierobežojumu noteikšana vai zīmju izvietošana ūdeņos. Esam tikai vietne, kas apkopo likumdošanas ierobežojumus, kas saistīti ar makšķerēšanu, vēžošanu un zemūdens medībām Latvijas ūdeņos.

Atbildēts: 6.augusts 2021, 09:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager