Mana Cope

Mana Cope

Mana Cope atbildēs uz jautājumiem, kas skar makšķerēšanas noteikumus jebkurā no Latvijas ūdenstilpēm. Kur un kad ir liegums, kādi ierobežojumi jāievēro makšķerējot, pārvietojoties ar laivām vai plānojot nometni krastā – jautā droši!

Atbildes

Jautā uman

Labdien, vai aplikācijā nav plānots ieviest funkciju: ziņot par pārkāpumiem?

Vismaz es tādu neatradu. Nesen redzēju rupju makšķerēšanas noteikumu pārkāpumu un ilgi nācās meklēt telefonu, lai nodotu informāciju inspektoriem. Arī paskaidrot nav viegli, bet aplikācijā ar GPS tas būtu elementāri.

Atbild Mana Cope

Labdien! Šim nolūkam jau kalpo Valsts vides dienesta izstrādāta vietne un lietotne Vides SOS. Šī mobilā lietotne izveidota, lai ātri varētu paziņot Valsts vides dienestam par pārkāpumiem pret vidi. Visi Vides SOS ziņojumi vispirms nonāk pie Valsts vides dienesta diennakts dežuranta. Ja Jums nav pieejams viedtālrunis, zvani reģionālās vides pārvaldes diennakts dežurantam: 26338800.

Atbildēts: 15.aprīlis 2021, 13:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien.

Vai Līgatnē netālu pie pārceltuves drīkst spiningot asarus, ja man ir invalidāte vai man ir jāmaksā?

Atbild Mana Cope

Labdien! Laika posmā no 1.janvāra līdz 30.aprīlim Gaujas upē, sākot no autoceļa A1 tilta pār Gauju (Ādažu novadā) augšup pret straumi līdz Abula upes ietekai Gaujā (Beverīnas novadā) makšķerēšana ar mākslīgo ēsmu (spiningošana, mušiņmakšķerēšana) atļauta tikai iegādājoties “Dienas licenci”. Šīm licencēm nav paredzētas atlaides nevienai personu grupai. Attiecīgi, ja vēlaties šobrīd spiningot asarus Gaujā pie Līgatnes pārceltuves, Jums nepieciešams iegādāties dienas licenci lašveidīgo zivju – laša, taimiņa makšķerēšanai Gaujā 5.posmam. Licences pieejamas arī www.manacope.lv un mobilā lietotnē "Mana Cope".

Atbildēts: 15.aprīlis 2021, 11:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MrUgo

Labdien! Cik saprotu, šobrīd nopērkot licenzi ir iespējams makšķerēt Varkaļu kanālā? Interesanti, ja pavasarī ir liegums makšķerēt kanālos, tad šāds izņēmums vai īsti ir likumisks?

Atbild Mana Cope

Labdien! Varkaļu kanāls ir savā ziņā unikāla makšķerēšanas vieta, jo daļā kanāla ir ieviesta licencētā makšķerēšana un uz to attiecas izņēmums, ka šeit atļauts makšķerēt laikā, kad noteikt liegums makšķerēšanai kanālos un caurtecēs. Savukārt uz kanāla daļu, kur makšķerējot licence nav nepieciešama, darbojas Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumu Nr. 800 “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi” prasības un šeit līdz 30.aprīlim makšķerēt aizliegts. Kāpēc tā? Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumi Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība" nosaka nosacījumus, kas var kalpot par pamatu licencētās makšķerēšanas ieviešanai un viens no tiem, kas arī ir pamats Varkaļu kanāla licencētās makšķerēšanas ieviešanai, ir pamatota nepieciešamība attiecīgās pašvaldības administratīvās teritorijas ūdeņos limitēt vērtīgu zivju un vēžu sugu ieguvi, regulējot makšķernieku, vēžotāju vai zemūdens mednieku skaitu, lai samazinātu ietekmi uz zivju krājumiem un vidi. Tāpēc arī licencētās makšķerēšanas nolikumā pavasara periodam ir noteikti papildus ierobežojumi makšķerēšanai, lai pasargātu plēsīgas zivis, kurām noteikts liegums paturēšanai lomā. Atgādinu, ka Varkaļu kanāla licencētās makšķerēšanas posmā makšķerēšanai jānotiek saskaņā ar Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumiem Nr. 800 “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi” un Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 19. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 53 "Par licencēto makšķerēšanu Varkaļu kanālā" ar šādiem papildus ierobežojumiem: - pavasara periodā (no 1. marta līdz 31. maijam) makšķerēšanā aizliegts izmantot spiningu ar mākslīgo vai dabīgo ēsmas zivi; - no kopējā atļautā makšķeru skaita (divas makšķeres) aizliegts makšķerēšanai izmantot vairāk kā vienu makšķeri ar dabīgo ēsmas zivi vai tās atdalītu gabalu; - aizliegts atstāt jebkurus makšķerēšanas rīkus bez uzraudzības, attālinoties no makšķerēšanas rīka tālāk par 25 metriem, kā arī makšķerēšanas rīkus atstāt ūdenī bez uzraudzības; - licencētā makšķerēšanas vietā ir aizliegts vēžot un nodarboties ar zemūdens medībām; - nav atļauts makšķerēt no Varkaļu kanālu šķērsojošās šosejas stāvvietas, krasta balstiem, tilta un slūžu konstrukcijām; - licencētā makšķerēšana notiek no krasta, izmantojot 10 metru tauvas joslu, no ledus.

Atbildēts: 29.marts 2021, 11:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā VarisL

Sakiet, lūdzu, vai šobrīd var spinningot Lielupē Jūrmals pilsētas teritorijā? Mērķa zivs būtu sapals, meža vimba, varbūt asaris.

Atbild Mana Cope

Noteikti neieteiktu izvēlēties meža vimbu, kā mērķa zivi līdz 15.maijam, jo laika periodā no 1.marta līdz 15.maijam aizliegts lomā paturēt salates jeb meža vimbas. Ja vēlaties makšķerēt Lielupē Jūrmalas pilsētas teritorijā no upes krasta, tad tur ierobežojumu nebūs, izņemot aizliegumu makšķerēt no tiltiem un zem tiltu konstrukcijām; Savukārt makšķerēšana Lielupē no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem aizliegta no 1.marta līdz 30.aprīlim.

Atbildēts: 26.marts 2021, 20:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager