Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā chesterfield

labdien,es gribetu jautat vai LATVIJA ir vietas kur keras lielas karpas???

Atbild Aivars Rudzinskis

IR.

Atbildēts: 2.februāris 2009, 21:23 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā striker

Sveiks! gribēju pajautāt kā un no kā var uztaisIt barību lielajam plaudim, lai to pievilinātu.

Atbild Aivars Rudzinskis

vispār šī ir sadaļa par karpu makšķerēšanu, tādēļ vienīgais, ko varu teikt ir tas, ka makšķerējot karpas lieli plauži nav retums, tie lieliski ķeras uz tām pašām boilām uz kurām karpas, sevišķi, ja iebarotās ēsmas izmēri ir nelielāki - no 5 līdz 10mm. karpu granulas (pellets) un boilas aktīvi pievilina arī paužus un tie ļoti bieži uzķeras, tiesa, līdz tam brīdim, kamēr pienāk karpas - tad tie parasti pazūd.

Atbildēts: 29.janvāris 2009, 10:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klestrox

Sveiks Aivar. ko sakat par so katu; fox warrior xt metxod 12ft 3,5lb.? ja ir kada informacija,tad varbut nedaudz sikak.Ka vertejat chub,Shimano carpu katus?paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

kāts ir krietni labāks par to cenu, cik par to jāmaksā. tas attiecas uz visiem warrior modeļiem. cita lieta, ka method kāti ir vairāk piemēroti makšķerēšanai ar smagajām barotavām. no Shimano vajag ņemt spoles nevis karpu kātus, savukārt par Chub - nu es mazliet esmu pārteigts, ka par 60 latu cenu viņi dod jaunajiem kātiem mūža garantiju!

Atbildēts: 27.janvāris 2009, 17:05 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Lai boilas nesabojātos var vinas glabāt saldētavā?

Atbild Aivars Rudzinskis

domāju, ka var.

Atbildēts: 27.janvāris 2009, 16:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā delins

Sveiks Aivar!!!! Nepieciešama neliela konsultācija par kaņepju pagatavošanu-intresē jautājums par to grauzdēšanu,ir doma viņas pēctam samalt! Kā arī cik ilgi viņas grauzdētas var uzglabāt!!!! Varbūt Tev ir kāda informācija par mačiem Kaķīša ezerā pie Ķirsona,būs vai nebūs un kad?

Atbild Aivars Rudzinskis

sveiks, pirmo reizi dzirdu par kaņepju grauzdēšanu, parasti tās mērcē un vāra. par Ķirsona kungu runājot, man nav nekādas informācijas, bet mans ieteikums būtu nevis sēdēt un gaidīt, bet pašiem par to lietu jau sākt runāt, ja jau tā interese briest.

Atbildēts: 19.janvāris 2009, 18:55 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā davens12

Vai karpas ķeras ziemā un vai, tām ir izmēra ierobežojums ja ir kāds?

Atbild Aivars Rudzinskis

ķeras, tikai ne pārāk aktīvi. izmēra ierobežojumu nav.

Atbildēts: 18.janvāris 2009, 21:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karpoks

Jus par visadam karpu katiem esat stastijis bet par GREYS Prodigy nesi stastijis .Ja vari pastasti par so katu,vai ir jega pirkt.

Atbild Aivars Rudzinskis

Tici man, pasaulē ir daudz kātu, par kuriem nav stāstīts, jo šeit es rakstu tikai par savu personisko pieredzi vai man tuvāko kolēģu pieredzi. vai arī - par sevi pierādījušām taktikas lietām. Cik zinu, Greys ir labi kāti, bet nevienu rokās turējis neesmu par konkrēto modeli neko nepateikšu.

Atbildēts: 16.janvāris 2009, 14:12 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā artursap

Nu ar kātu skaidrībā tikām, bet tomēr tā spole neiet pie sirds! Cilvēki iesaka Shimano Big Baitruner, kādas būtu Jūsu domas par šo spoli. Paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

gribās Big Pit lielo spoli? Konkrētais modelis (Big Baitrunner Long Cast) patiešām ir karpu makšķerēšanas klasika, bet ir viens liels bet - pēdējos gadus tas ir ražots taivānā, ja nemaldos, un ir problēmas ar kvalitāti. pats savām acīm divas reizes uz divām dažādām pilnīgi jaunām spolēm esmu redzējis, kā pie copes nostrādājot baitrunner mehānismam spole aiziet ķīselī. Shimano ir arī citi baitrunner modeļi, kas saucas līdzīgi, ar tiem varētu būt arī savādāka situācija, bet tie nav Big Pit. Man arī ir Shimano, tikai cits modelis, saucas Power Aero, bet, sorry, tur ir cita cena. Labākais ko es ieteiktu būtu Daiwa Infinity Tavā gadījumā, bet 250lati... vēl ir Daiwa sportsmatic, arī tāda pati kā infinity, tikai mazāk gultņu. maksās ap 130latiem, jāmeklē internetā, man liekas, ka to vairs neražo, bet kaut kur vēl varētu būt. man tādas bija un kalpoja 4 gadus, kamēr atteicos no klasiskā BR mehānisma. tomēr tā ir japānā ražota spole, viss ok ar kvalitāti un izturību, lielā spole utt. tikai rēķinies, ka komplektā nav rezerves kasetes.

Atbildēts: 15.janvāris 2009, 19:14 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā artursap

Līdz aprīlim doma ir iegādāties 2 jaunus komplektus, bet esmu gatavs iztērēt šo naudas summu 1 kātam un spolei. Līdz šim esmu ķēris ar vienkāršiem izvelkamajiem kātiem, man ir 25 gadi un ar spēku ir ok. Garums ir 187, bet gribētos palikt pie 3.60 kāta.

Sākums būs noteikti Upesciems "Pētera dīķis" tur dzirdēju esot lielas karpas. Mērķis ir sākt ezeros, tapēc gribētu kādu kātu ar kuru arī varētu tālāk aizmest. Par zivi nemācēšu pateikt. Pagaidām lielākā ir 4 kg, gribētu ar laiku pie kādas pacmitnieces noteikti tikt. Runājot pa iebarošanu man ir laiva, domāju problēmu nebūs. Var būt būtu jau agrāk iegādājies, bet pats pirmo karpu noķēru 2007 gada augustā. Kā arī nebiju redzējis speciālas makšķeres karpām, jo karpu dīķos man šķiet tas ir retums. Katrā ziņā Upesciemā.

Atbild Aivars Rudzinskis

Nu ja, tagad skaidrāks. apdomāju vairākus variantus. vislabāk, protams, būtu, ja būtu 500 lati, bet vienmēr jau ir tā, ka no kaut kā jāatsakās. tad nu es izvēlētos Bruce Ashby Perimeter XP kātu ar 3 1/4 lb testu. tas dos ļoti tālu iemetienu un saglabās precizitāti pat pie ne pārāk augstas metiena tehnikas. bez tam Karpu Mamam ar šīs firmas kātiem ir laba sadarbība un ja kaut kas notiek, vienmēr var salabot, samainīt utt. ar citām markām šis jautājums ir komplicētāks. šis kāts ir burgundijas brūnā krāsā, kas daudziem patīk, bet ja gadījumā dizains nepievelk, domāsim alternatīvu. katrā ziņā tas ir absolūts hand made un tiešām visaugstākās kvalitātes produkts.

lielajai big pit spolei ar baitrunneru nesanāks un varbūt pagaidām nemaz nevajag, šis kāts ļoti labi draudzēsies ar jau ieteikto Fox Stratos spoli, kas sava lēnā timuma dēļ arī uzlabo attālumu. ja nu pēc gadiem tiksi pie papildu rocībās un gribēsies pielikt vēl 10 metrus pie iemetiena, piepirksi spoli, bet kāts tev derēs ļoti daudzus gadus. turklāt būsi arī sapratis, vai vēlies turpināt strādāt ar baitrunner vai pāriet uz parastajām spolēm.

Atbildēts: 14.janvāris 2009, 02:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artursap

Paldies Aivar par atbildi,bet nepareizi būšu noformulējis jautājumu. Man interesēja pa to naudiņi konkrēti tikai kāts un spole. No pārējā man šis tas jau ir iegādāts. Gribētu kaut ko tālajiem metieniem. Paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

nu tad man būs jautājumi. 1. Vienu vai divus kātus un spoles? 2. ar ko tu ķer šobrīd? 3. cik Tev gadu un spēka kaulos, un kāds augums? 4. kādiem mērķiem, kādiem ūdeņiem Tev vajag tālmetienu un pie cik lielām zivīm plāno tikt? visbeidzot - vai varēsi iebarot tik tālu, cik varēsi iemest makšķeri?

Atbildēts: 8.janvāris 2009, 21:33 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager