Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā klements

Sveiks!!!

Vēlējos pajautāt šādu lietu>Ja boilu veļamā dēlīša gropes izmērs ir 18mm

tad it kaa loģiski būtu, ka pistoles uzgaļa diametram jābūt tādam pašam!!!Diemžēl veļot boilu, pats boilas vidus nez kapēc paliek tāds --""nesalipis""-un boila jūk ārā!!!Kur esmu pieļāvis kļūdu???Lietoju Richworth gatavos mixus,un spēlējos tikai ar atraktoriem, aminoskābēm,saldinātājiem,utt. tapēc mīklai tachu jābūt pareizai- lai nejuktu ārā!!??Un tad vēl ir jautājums-Vai gatavojot boilas no gatavajiem mixiem ir jāber klāt sāls????(Krievijas karpistu boilu receptēs sāls figurē.Anglju receptēs -tās kuras esmu atracis -it kā nemana.:)Kā nez karpa uz to sāli raugās???

Paldies.

loģiski gan, bet ja tomēr ir kaut kāda problēma, pamēģini taja gropē iespiest vairāk. to var izdarīt liekot desiņu mazliet ieslīpi nevis stingri perpendikulāri gropēm. iemesls tam visdrīzāk ir mīklas konsistencē, kuru esi uztaisījis par šķidru. es parasti nevados pēc sausā miksa daudzuma gramos uz olu skaitu, jo olas var būt dažādas pēc izmēra un arī šķidro sastāvdaļu daudzums ietekmē mīklas sastāvu, bet gan beru miksu klāt tik ilgi, kamēr mīkla pārstāj lipt pie rokām un ir pietiekoši stingra. tiesa, ir lielas grūtības izspiest to no pistoles, toties boilas sanāk ļoti izturīgas. katram miksam ir nianses un ar richworth miksiem neesmu strādājis, tomēr sāc ar to, ka pamēģini uztaisīt biezāku mīklu. mīklai var arī pievienot kādu eļļu, tad tā labāk veļas un mazāk līp pie dēlīša, var arī dēlīt ieziest ar eļļu, piem. zivju eļļu.

par sāli neko īpašu dzirdējis neesmu, par sliktu tas noteikti nenāk, bet īpašai jēgai arī nevajadzētu būt. es lieku sāli klāt pie ūdens vārīšanas procesā, tad vārīšana notiek raitāk.

Atbildēts: 29.augusts 2007, 21:30 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Komentāri
 
pameegini uzgali 16mm, tad labaak sanaak... tur ir taa, ka vajag njemt 2mmm mazaaku uzgali par to kaads ir deeliisha izmeers
13.01.11
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager