Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Jautā user1962

Labrīt ! Jautājums. Paziņa ieteica karpu copei vārīt makaronus attiecīgās ūdenstilpnes ūdenī. Vai tas būtu nepieciešams ? Un vēl - kā tagad skaitās attiecībā uz karpām - vasara vai jau rudens sākums. Tas attiecībā par iebarojamo barību un ēsmu. Paldies un paldies par līdzšinējām atbildēm.

karpa ir ļoti jutīga pret dažādu ķimikāliju klātbūtni ēsmā vai tās tuvumā (montāžā). Teorētiski krāna ūdenī var būt vīsādas ķimijas iekšā, realitātē jau nav tik traki. tas domu gājiens varbūt saglabājies no padomju laikiem, kad pilsētās dzeramais ūdens tika hlorēts - tādā vārīt nu tiešām nevajadzētu. Protams, ar ezera ūdeni būsi pasargāts no tādām šaizēm. daudzi karpinieki ar kulināriju nodarbojas ezera krastā, līdzi ņemot gāzes plītis vai prīmusus.

karpa jūt ziemas tuvošanos un pastiprināti barojas, lai uzkrātu enerģijas rezerves aukstajam laikam. tiesa, ja vien tam ir piemēroti laikapstākļi, vējš, ūdens bagāts ar skābekli. Gaisa temperatūrai šobrīd nav nozīmes, ūdenī tā tāpat vēl kādu laikua būs augsta un karpai komfortabla. Tāpēc barot var daudz un regulāri.

Atbildēts: 31.augusts 2023, 09:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager