Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā dzerve1955

Vasals Normund!Ceturdien es pierakstijos uz pludiņu,vai jāņem kas līdzi,makškere,spole, aukla,un cits.Viss ir jauns.Ar cīņu Voldemārs.

Atbild Normunds Grabovskis

Ceturtdien pludiņmakšķerēšanas seminārs, tur ātri pārskriesim pāri dažādiem pludiņa copes veidiem un tad vairāk tieši parunāsim par montāžām, pludiņu veidiem, svariem, izsvarojumiem u.t.t., arī par vietas izvēli, copes taktiku u.t.t.,

Ja gribi, lai nokomentēju vai saregulēju\sasienu tavu inventāru, tad droši ņem līdzi, bet tā man būs līdzi viss kas nepieciešams

Atbildēts: 13.marts 2023, 12:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zupa1980

Sveiks. Sensas barības, tik daudz plašs sortimens. Nau kāda grāmata vai internetā paskaidrots kā strādā un sīkāk par katru barību?

Atbild Normunds Grabovskis

es gan pats jau gadu pusotru neizmantoju Sensas barības un nesekoju viņu jaunumiem, bet domāju, ka latvisku nekas nav tapis pa šo laiku, savā laikā , ties krievu valodā, mēs visādus bukletus un materiālus ļoti daudz gatavojām, arī CL žurnālā taisīju apskatus u.t.t., bet kur ko atrast gan nepateikšu, domāju, ka Google palīdzēs, katrā gadījumā, ja tu lasi angliski, tad materiālu internetā ir ļoooti daudz

bet jāsaprot vienu, ka 90-95% visu materiālu būs sportistu rakstīti un tev ikdienas copē noteikti nevajag tik koncentrētas barības, parasti tās receptes ir sacensībām un siltajās valstīs, pietam sportā tiek darīts viss, lai no vietas izspiestu visu 3-4 stundās, ikdienas copē mēs sēžam ilgāk un arī copi vajag izstiept uz ilgāku laiku, tāpēc to visu barošanas procesu vajag biki pašķaidīt un izstiept

Atbildēts: 13.marts 2023, 09:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edzis555

Sveiciens.
Ko labu vai sliktu vari teikt par 8 praktiķi ziemas copē? Skatos ka to izmanto. Man pašam ir Deepers, bet kaut kā man viņš īsti nepatīk.

Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

nu es noteikti neesmu īstais kam prasīt par tehniku un elektroniku :))), es esmu pilnīgs mamuts šajās tēmās :))), bet man 8 Praktik patīk :), 6M , kas ir Latvijā oficiāli nopērkams, ir vienkāršāks un garajos copes braucienos praktiskāks, jo visa barošanās ir no 1 AA baterijas, arī stars (tiesa lidz +-15 metriem) zivi nebaida, 8tajam lādējas pats aparāts, protams, ka krāsainā bilde ir smukāka :), jūtība lielāka u.t.t., am jūtība samazināta līdz minimumam un tāpat katru mikrobu redzu, bet vismaz liekos trokšnus nerāda. Uzprasi Svenam tepat forumā, viņš ir tehnisks puika un visu tev izstāstīs smalkāk.

Deepera vienīgais mīnuss ir telefons, loģiski būtu copei atsevišķu telefonu piepirkt un tad jau tas pasākums (Deeper+termobox+powerbanka+telefons) nostājas nopietnā naudā, Praktik gadījumā tas izskatās daudz loģiskāk…

Atbildēts: 13.marts 2023, 08:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā WILKS

Sveiks Normund!
Jautājums par vimbām. Vimbas no Lielupes ienāk Mūsā, bet vai ir zināms cik tālu šīs pa Mūsu paceļās uz augšu?
Paldies par youtube izliktām copēm, ne asakas!

Atbild Normunds Grabovskis

Iet viņas līdz pirmajiem leišu aizsprostiem, protams, ka tur augšā aiziet maz vimbu, bet aiziet, tieši tāpat kā Mēmelē viņas aiziet līdz HESam pirmajam

Atbildēts: 10.marts 2023, 12:17 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā gincchs

Sveiki meistar! Lasīju Jūsu atbildes un vienā Jūsu atbildē redzēju minējumu, par maijā reģionālajām sacenēm spiningošana Daugavpils un Liepājas pusē, varbūt ir iespējams uzzināt vairāk info par šo?

Atbild Normunds Grabovskis

Patreiz es strādāju pie nolikuma, sacensību formāta, atbalstītājiem u.t.t., negribu skriet pa priekšu notikumiem, bet datumi ir, 6.maijs būs spiningo[šanas sacensības Daugavpils pusē, Briģenes ezerā, tur tīri savas laivas u.t.t., 20.05. sacensības būs Bārtā pie Nīcas, tur būs vienlaicīgi gan spiningošana no laivām gan paralēli spiningošana no krasta (krasta līnija ļauj), tur būs iespēja arī iznomāt laivas, iespēja palikt u.t.t.

Bet… gribu šīs sacensības izveidot tādas, lai intriga un interese ir visiem dalībniekiem un “šmaukšanās”, ja tāda ir kādam padomā, lielu labumu nedos :))), kad būs viss gatavs, tad informācija būs internetā gana daudz :)

Atbildēts: 9.marts 2023, 10:18 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā MTTTT

Labdien!
Vai ir iespēja iegādāties(pie Jums) Praktik8?

Atbild Normunds Grabovskis

Cik zinu, tad Praktik 8 nav Eiropas sertifikāta un tos oficiāli tirgot pagaidām nevar, sludinājumos veči tirgoja atvestos no kaimiņu valstīm, bet tur cenas lēkāja no loģiskiem 350 līdz pat 500 eiro

Atbildēts: 7.marts 2023, 14:07 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Jankabanka

Sveiks,Normund.
Ir pagājuši 26 gadi,kopš esmu mednieks.
Un lēnā,garā,kad viens arods apgūts pilnībā,tad sāk vilkt,uz ko citu.
Gribēju pajautāt?
Lēnām pieslēdzos,copes priekiem.
Teikšu atklāti,ļoti daudz palīdz,medību pieredze.
Apmeklēju Peipusu,dažus Latvijas ezerus.
Ļoti patīk,pavasara-vasaras,līņu cope!!!
Nopirku tagad kātu-6 metri.
Un,vēlējos pajautāt.
Vai Jūs,kungs,nevarētu man,atvēlēt kādu mirkli,lai satiktos klātienē,pastāstītu kas un kā,un palīdzētu apsteidzot pavasara vimbu kātu,un pastāstīt,par pāris pamatlietām-barošanas,izvēle,uttt.
Protams,ne par velti.
Jo tomēr,meistara darbs,ir jānovērtē.
Piedāvāju-naudā vai-medību produkcijas graudā.
Ar cieņu,-Jānis

Atbild Normunds Grabovskis

Vosals broļ !

Tieši tādēļ, ka Jūs cienīts kungs neesat vienīgais ar šādu jautājumu es arī izveidoju “Normunda Grabovska makšķernieku skola pieaugušajiem “ , vadu gan individuālus, gan kompāniju un kolektīvu copes pasākumus, veidoju un vadu seminārus visā Latvijā un ārpus tās, no 0 rīkoju vis dažādākā līmeņa sacensības un festivālus organizācijām un pašvaldībām u.t.t.

BET … protams, ka tas viss kaut ko maksā, individuālas nodarbības ir salīdzinoši retas, jo man ir viena cena strādāt ar vienu vai teiksim četriem cilvēkiem, bet uz 2-4 čomiem pasākums sanāk jau visnotaļ pieņemamos ciparos un vasaras sākuma kalendārs pamazām pildās :))), maijā piemēram ir divas reģionālas spiningošanas sacensības, Daugavpils un Liepājas pusēs, kur uz vietas es arī praktiskās nodarbības rīkošu kādā no tēmām

atraksti man uz e-pastu : siafishingtv@gmail.com un es nosūtīšu informāciju kas un kā.

Atbildēts: 7.marts 2023, 09:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zupa1980

Sveiki. Breksis ezeros dīķos. Makšķerēju vasara ūdens silts ķerās labi lieli eksemplāri. Rudens ūdens ap 13grādiem ierastā vietā nav copes vai reti kāda. Makšķerēju ar smalkiem rīkiem pavadiņa 0.14 , āķīts ar smalks saprotu barošana ar savādāka kā siltā ūdenī. Kā rīkoties ezeros rudens laikā- kā atrast un kā vispār rīkoties, jo izjutu uzreiz atšķirību ūdens temperatūru un copi. Jau iepriekš pasakos par atbildi.

Atbild Normunds Grabovskis

Tā viš ir ar to breksi, viņi ir ļoti jūtīgi pret ūdens dzišanu, ļoti daudzos ezeros breksis septembrī\oktobrī pārstāj ķerties, sevišķi izteikti tyas ir seklajos ezeros, teiksim līdz 3 m dziļumam, bet uzsalsto ledum viņus atkal var ķert, tas vairāk saistīts ir ar to, ka ūdenim dziesto brekši aiziet uz dziļumu, kāds nu viņš tur ir, viņi paliek stipri jūtīgāki pret jebkādām smaržām, tāpēc bieži vien vasaras barības viņus pat baida nevis pievilina, parasti no krasta vairs netiekam breksim klāt, ja arī viņi vēl ēd, tāpēc rudenī\ziemas sākumā ezeros loģiskāk pārslēgties uz plēsēju ķeršanu….

upēs ir tomēr biki savādāk, ja atrodi kur viņi ir, tad ar pludiņu (runa iet jau par novembri\decembri) var viņus pierunāt, bet tikai ar ar smalku pludiņu, ar fīderi retāk, jo brekšu cope ir ļooooti vārga un vis biežāk to izdodas panākt tikai pateicoties grieztiem tārpiem barībā, barība noteikti ar zemi, mana proporcija ir nemainīga 1 kg barības un 3 kg zemes, pietam nedodu lielas bumbas, baroju ar mazām bumbiņām, bet salīdzinoši bieži, radot tādu aromātisku mākoni uz grunts, reizēm ātrāk, reizēm pēc stundām 3-4 viņi sāk reaģēt …, bet lai tā copētu vajag 100% pārliecību, ka breksis tur ir :)))), te talkā nāk Dīperis :))

aukstā, tieši dziestošā, ūdenī bieži ir tā, ka breksis tikai izsūc tārpus, mana pieredze rāda, ka bez motiļa tajā laikā var arī neiet copēt…, pat liekot 2-3 motiļus uz maza, viegla āķīšā visa cope ir pludiņa iegrimšana vai pacelšanās par dažiem milimetriem, nokavēsi un būs nosūkti tārpi uz āķa un viss :))), puikiem dikti nepatīk tas ūdens dzišanas mirklis :)))

Atbildēts: 6.marts 2023, 09:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Simsins

Sveiks.
Varbūt vari ieteikt kādu vietu,kur aizbraukt breksi paķert no ledus?
Paldies jau tagad!

Atbild Normunds Grabovskis

Alūksnes ezers, breksis liels, reāli liels, cope tur nav viegla atbraucējam, jo jābaro u.t.t., bet kad tev tajos 2-3 metros paņem tas 2+ breksis, tad ir ko stīvēt :))))), BET…. tur ir ledus ap 45+cm, uz ledus ūdens cm 10-15 un šī ūdens vēl 50 cm sniega :))))))), lai arī uz brekšu līci nav jābrien ļoti tālu, tomēr arī tie 500-700-1000 metri var likties elle :)))))

Kaut ko veči lasa arī Sīverā un citos Latgales ezeros, ir ezeri, kur ledus ir labs, breksis ēd, bet pašvaldība janvārī izdeva liegumu atrasties uz ledus un viņiem vienalga, ka tur ledus ir ap 20 cm un ārā sals :)))), mums tagad modē aizliegt :)))

Atbildēts: 3.marts 2023, 09:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zupa1980

Sveiki. Dīķos, ezeros, breksis .Vai ķerās uz boilām un kādām labāk ķerās?

Atbild Normunds Grabovskis

ķerties ķerās gan uz boilām 8-12-14mm, gan uz peletēm, ar šīm ēsmāma var šķirot zivju izmēru vietās, kur ļoti daudz sīkzivju, arī līnim un lielai karūsai nav nekas pretī uzkost boilu vai peleti, es pats esmu tikai šī ceļa sākumā, tāpēc neko daudz tuvāk pateikt nevaru, nav tādas stabilas statistikas ko viņi vairāk grib, konkrētu garšu\aromātu vai krāsu, jo visas šīs zivis reizēm bez smaržas pop up vai putuplasta\eva bumbiņu ēd labāk par aromātisku ēsmu…

ja ir laiks darboties, tad paspēlējies ar krāsainām ēsmām, vairāk tieši dzeltens, zaļgans, stipri aromātu man ir strādājuši tikai karpu dīķos, tur tos ēd visas zivis, dabīgos ūdeņos ķiploks\vaniļa, kukurūza , bet kā jau teicu visiem šitiem eksperimentiem pietrūkst laika…

Atbildēts: 2.marts 2023, 17:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager