Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā Bagira

Sveiki Valdi, gribētu zināt vai kaut ko tagad ar spiningu var nokert Gaujā vidustecē, pie Līgatnes, Siguldas???

Atbild Valdis Holbergs

Decembra vidū tur var trāpīties kāds iznārstojis lasis vai taimiņš, tikai tur nav licenzētās copes un šīs zivis ir jāatlaiž.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 10:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā davens12

Vai esat makšķerējis Ušura ezerā? Ja esat uz kā tur ziemā vislabāk ķeras asari? Kāda krāsa asariem patīk un kur labāk un lētāk iepirkties gan bļitkas gan mormeškas? Esmu skolēns un vēl nav sanācis aizlaist uz ušuru.

Atbild Valdis Holbergs

Kopš ezeru apsaimnieko ĶIrsona kungs zivju tajā ir manāmi vairāk. Ziemas sākumā uz mormišku ķeras ļoti skaisti asari, bet vēlāk pārsvarā ķeras nelielas raudiņas un asarus ir grūti atrast, jo ezers ir ļoti liels ar sēkļiem un dziļumiem. Labāk copēt uz mormišku vai banānu, jo ar bļitku atrast zivis ir vēl grūtāk.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 10:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zelts

kā ieziemot muš.makšķeres auklu

Atbild Valdis Holbergs

To ir jānotin nost no spoles un jāglabā istabas temperatūrā. Vislabāk to uztīt atpakaļ veikala iepakojumā.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 10:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā machinjsh

Sveicināti.Bieži velcēju Lielupē pie Jelgavas.Izmantojo līdz 0,36mm pīto auklu bez pavadiņas.Bieži nākas zaudēt voblerus,kas nav lēti.Ir tāda sajūta ka tos nogriež kā ar nazi,vai tie varētu būt līdaku zobi,vai kādi zemūdens ķērāji.Vai lietojot pavadiņu tas neietekmēs copju skaitu?

Atbild Valdis Holbergs

Protams, ka ja lietosi pavadiņu līdakas ņems vizuli uzmanīgāk un copes būs retākas. Iesaku, tomēr, velcējot obligāti izmantot pavadiņu, jo tad līdakas nekodīs nost dārgos voblerus.. Es velcējot izmantoju uzreiz divas 30 cm garās pavadiņas, kuras saslēdzu kopā un tad iznāk 30 cm garš vobleris un divas pavadiņas 60 cm garumā. Iesaku pavadiņas uzreiz nomainīt, ja tās sāk vērpties, jo tas nozīmē, ka metāls zaudē izturību un ar pīto auklu 0,36 mm to var saraut.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 10:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā viksviks

sveiki!!bijam juura butes,makskerejam uz garnelem,pie uzavas.pirma diena (25.dec) nebija ne veejA,ne vilni(ka ezera)zivis ari nebija,otra diena bija vilni lidz 70 cm.veejs ap 3 m/s,un ari neeka.kapec neteras?

Atbild Valdis Holbergs

Ķerot bites, ja neķeras, ir jāmēģina copēt tālak no krasta vai, tieši otrādi, tuvāk krastam. Vēl var būt, ka copes vieta bija izvēlēta neveiksmīgi un bija jāmēģina aiziet kāds kilometrs turpu-šurpu.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 10:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zelts

sakiet lūdzu kā pareizi ieziemot mm auklu

Atbild Valdis Holbergs

Šis jautājums bija aktuāls pirms 15 līdz 20 gadiem, kad auklas bija ļoti liels deficīts. Tagad ir iespējams nopirkt jebkuru auklu un tās nav dārgas, tāpēc to uzglabāšana ziemā nav tik aktuāla. Principā auklu ziemas apstākļos ir jāglabā sausa, ne pārāk cieši uztīta un normālā istabas temperatūrā.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 10:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā davens12

vai izdevīgi pirkt pīto auklu vai katru gadu pirkt jaunu parasto?

Atbild Valdis Holbergs

Ar parasto auklu spiningot ir patīkamāk, bet tā ir jāmaina biežāk nekā reizi gadā, jo tā stiepjas un zaudē izturību. Ja no ekonomiskā viedokļa, tad izdevīgāka ir pītā aukla.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 09:18 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kreich

Sveiki!

gribēju vaicāt, kur vislabāk spiningot Ventspils apkārtnē uz līdakām ?

Atbild Valdis Holbergs

Ventā, Irbē, Usmā uc.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 09:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andris.r

Labdien. Jūs esat rotiņu speciālists, tāpēc vēlos jautāt; vai Jūs, Latvijā, esat izmantojis Mepps Aglia ar dzeltenu, vai baltu vāverasti? Mani "mīļākie" rotiņi ir Mepps ar sudraba lapiņu un melnu, pelēku, vai dabīgu asti, jo uz tiem ņem vienmēr, bet nezinu kā zivis skatās uz citām krāsām. Atvainojos par stulbo jautājumu, bet negribas pasūtīt no ASV nederīgus mānekļus.

Atbild Valdis Holbergs

Man Latvijā ir bijuši ļoti labi rezultāti uz MEPPS AGLIA ar spilgti dzeltenu kušķi. Kādreiz man arī bija MEPPS AGLIA no amerikas ar spilgti dzeltenu kazas bārdu uz āķa un uz tiem es ķēru gan līdakas, gan foreles, bet pēdējos gados es līdakām kušķa vietā izmantoju spilgti dzeltenu tvisteru.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 09:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runcisss

sveiki ! ir tāda doma doties uz nakts copi daugavā , no krasta kokneses apkārtnē konkrēti pamedīt zandartu vai samu , bet nav galiigi saprasanas kādu sistēmu uz makšķerēm siet un kādas ēsmas negantniekiem piedaavaat . varbuut vari ko ieteikt ?

Atbild Valdis Holbergs

Zandarts noteikti var pieķerties uz vīķi. Uz naktstārpu var pieķerties gan sams, gan zandarts. Ap Koknesi uz grunteni,t.i. uz naktstārpu vai vīķi var trāpīt lielu zuti.

Atbildēts: 25.jūnijs 2009, 09:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager