Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā zveijnieks

Labdien Valdi! Gribētu uzdot Jums dažus jautājumus. kāpēc līņu atļautais garums kurus drīkst paturēt ir 30cm? Vai tā ir taisnība, ka no šā gada 1.maija varēs zvejot no laivas, vai tas ir tikai 1.aprīļa joks?

Atbild Valdis Holbergs

Manuprāt, zivju minimālos izmārus Latvijā nosaka un regulāri izmaina ar mērķi, lai varētu vieglāk pieķert makšķerniekus un iekasēt milzīgos sodus. Piemēram, par zemmēra samiņu sods ir ap 300 latiem, līdaku vairāk nekā 100 latiem utt. No 1. maija copēt drīkstēs. Noteikumi ir publicēti www.fishing.lv

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 10:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vecis

Labdien,vai tas ir tiesa ka no laivām var spiningot līdakas no 1 maija jeb tas ir tikai baumu līmenī,te internetā visi noteikumi jav novecojuši.???

Atbild Valdis Holbergs

Var droši. Noteikumi ir atrodami www.fishing.lv

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 10:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar.oz

Sveiks! kur var dabut lukturi ar vismaz 100 diodem??? man ir ar 130 diodem !!! vnk nekur es vairs nevaru atrast tik lielu!!

Atbild Valdis Holbergs

Es ļoti reti izmantoju mazu lampiņu, kuru piestiprinu sev pie pieres. Nopirkt tādu var visos makšķernieku un tūristu veikalos.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 10:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4a111

Sveiki !

Vēlos pajautāt kad var sākt makšķerēt ar spiningu no laivas ? Un ar kādiem vizuļiem ?

Atbild Valdis Holbergs

Šogad no 1. maija. Parasti maija sākumā vēl ir pārāk auksts ūdens un labāk spiningot ar vieglajiem vizuļiem seklās vietās. Parasti līdakas kļūst rijīgākas un ķeras dziļākās vietās, kad Rīgā sāk ziedēt ceriņi.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 10:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ga_rais

Sveiks! Saki lŪdzu,vai ir pieņemts likums,ka var paturēt 1 taimiņu vai lasi mērā šogad???

Atbild Valdis Holbergs

Makšķernieku noteikumu punkts Nr. 17.4 atļauj paturēt vienu noķerto lasi vai taimiņu ja tas ir noķerts jūras piekrastes ūdeņos, Buļļupē, Sausajā Daugavā un Daugavā no ietekas jūrā līdz Rīgas HES.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 10:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā markuss999

Sveiki! Mani ļoti interesē zelta karūsiņas, vēlos tās ielaist piemājas dīķī. Vai Latvijā ir kāda audzētava, kur tās varētu nopirkt?

Atbild Valdis Holbergs

Manā bērnībā zelta karūsiņas Latgalē bija katrā piemājas dīķī. Kad mans vectēvs izraka piemājas dīķi es vienkārši aizgāju pie kaimiņa un uz makšķeri savilku tās karūsiņas un pēc dažiem gadiem tās savairojās arī mūsu dīķī. Par zivju mazuļu tirzniecību neko nezinu.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 10:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā robis24

kā piesiet mormišku?

Atbild Valdis Holbergs

Diemžēl, tehniski nav iespējams to attēlot zīmējumā. Ieskaties kāda no makšķernieku grāmatām. Nekā sarežģīta tur nav.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 10:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mikus89

Sveicināti Valdi Holdberg. Man te radies šāds jautājums. Esmu nobriedis iegādāties spiningu un domāju par Salmo Daimond Lake garums 270 cm. Bet ir problēma ar spoles izvēli. Vai Jūs nevarētu ieteikt kādu šīs pašas firmas spoli. Jau iepriekš pateicos.

Atbild Valdis Holbergs

Spiningošanai var izmantot gandrīz jebkuru no Salmo Grand, ELITE, DIAMOND vai SUPREME sērijas. Ir jāskatās kāda ir nepieciešama auklas ietilpība.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 10:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kults20

Labdien Valdi. Man ir 2 jautājumi par līdaku copi diezgan aizaugušā privātā dīķī. Kur varētu atrast līdaku? Un kādus vizuļus labāk lietot?

Paldies jau iepriekš.

Atbild Valdis Holbergs

Līdaka vienmēr kaut kur stāv kādā slēpnī, piemēram, meldros un pacietīgi gaida laupījumu. Aizaugušā vietā spiningo uz pretzāļu vizuļiem vai poperiem.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 09:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kolks

labdien!!!gribetos uzzinat mazliet par rapala vobleri down deep husky jerk!! paldies

Atbild Valdis Holbergs

Man tādi vizuļi ne sevišķi patīk, jo es parasti cenšos spiningot seklos ezeros, piem. Engurē un vēl, tādi vizuļi kā deep husky jerk ir jāvelk supper lēni. Lai tik lēni vilktu man pietrūkst pacietības. Iespējams, ka dziļās vietās, noenkurojoties uz šo vizuli var kaut ko labu noķert, jo gaita viņam ir laba.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 09:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager