Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā giko

Sveiks Valdi. Man pie Jums tāds jautājums. padzirdēju, ka it kā no 1. maija līdaku nedrīkst ķert uz dzīvo zivtiņu. Vai tā ir tiesa? Jau iepriekš paldies par atbildi.

Atbild Valdis Holbergs

Paskaties noteikumus. Tos var atrast www.fishing.lv Es pats uz dzīvo nemakšķerēju un nezinu drīkst vai nē.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 09:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kults20

Sveicināti Valdi.

jūs varētu ieteikt kādu ēsmu kas peld pa virmu, jo dīķis ir diezgan aizaudzis? Un kāda ēsma būtu labāka upēs?

Paldies jau iepriekš.

Atbild Valdis Holbergs

Ja dīķis ir aizaudzis ar ūdenszālēm un sekls var spiningot ar pretzāļu vizuļiem vai poperiem. Upēs vispiemērotākais manuprāt ir rotiņš, jo upēs ir krietni lielāka zivju dažādība un uz rotiņu var noķert ne tikai līdaku, bet arī sapalu, meženi un citas zivis.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 09:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kolks

Sveiki, Holberga kungs! Vai Jūs nevaretu kadu Rapala vobleriti ieteikt var ari kadas citas firmas.

p.s Lidakam,zandartiem

Atbild Valdis Holbergs

Ļoti veiksmīgs gan līdakām, gan zandartiem un pat smukiem asariem ir divdaļīgais peldošais Rapala Jointed. Parasti izmantoju balto ar melnu muguriņu, bet labi rezultāti ir bijuši arī uz balto ar zilu muguru, balto ar sarkano galvu, spilgti dzelteno un dzelteno ar zaļo muguru. Ar šo vobleri var gan spiningot, gan velcēt, piemēram L.Baltezerā.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 09:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emshiks1

Labdien ,jautajums taads pa.....s ,bet mann loti svariigs .ka ir jaspiningo ar gumijas zivtinam.vienkarsi iemet lauj lai nogrimst un tad dazas reizes pietin pagaida atkal pietin,bet es daru taa iemetu lauju lai nogrimst tad ar kata ravienu uz augsu ietin auklu pagaida atkal parausta un ta visu laiku,vai r verts ta dariit vai ieteiktu citu tehniku

Atbild Valdis Holbergs

Tas ir atkarīgs no tā kurā vietā spiningo,- seklā vai dziļā, kā arī mērķis ir noķert zandartu vai līdaku. Ja spiningo līdakas seklā vietā, ar minimālu svariņu vai pat pilnīgi bez svariņa, tad ir jācenšas vienkārši novilkt pēc iespējas lēnāk. Ja spiningo zandartus dziļā vietā, tad auklas uztīšana ir jāaptur pilnīgi, līdz svina galva atsitas pret grunti. Vārdu sakot, dziļās vietās ir jāspiningo tā, lai ik pēc kāda brīža sajustu svina galvu atsitoties pret grunti.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 09:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janxis

vai jus ludzu varetu pateikt kadu zivju baribu ko uztaisit

Atbild Valdis Holbergs

Zivju barību var nopirkt veikalā, bet ja negribas pirkt, tad var izvārīt grūbas, vai piebarot vienkārši ar maizi.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 17:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā padre

Labdien,

man 1 jautājums:

Spiningoju jau kādu laiku bet nēesmu tas aktivākais spiningotājs, un lietoju parastaas auklas, bet te visi forumaa runaa pa pitajaam. tātad mans jautaajums ir, vai es kaa neregulaars spiningotaajs varu lietod puuto auklu, vinja nepelee, nepuust?

spiningoju kkur menesii 2-3 riitus :/

Atbild Valdis Holbergs

Pītās auklas var lietot gadiem ilgi. Nekas slikts ar viņām nenotiek, vienīgais, ar laiku tā kļūs aizvien īsāka un īsāka.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 17:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Amigo

Labdien!Pārsvarā spiningojot izmantoju MEPSS nr2 vizuļus(sudraba,zelta krāsā)!Gribētos pamēģināt uz gumij zivtiņām,bet problēma tāda ka nezinu kāda krāsa būtu labāka makšķerējot Gauja un vecās Gaujas attekās!!!???Un kā pareizi izvēlēties krāsu zivtiņai?

Paldies jau iepriekš!

Atbild Valdis Holbergs

Gaujā spiningot ar gumijzivtiņu nav vērts, jo uz rotiņu Gaujā var noķert līdakas, asarus, sapalus, meženes, alatas un foreles, bet uz gumijzivi tikai līdaku.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 17:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā xeos

Sveiki! Gribēdos uzzināt ar kādu ēsmu Usmas ezerā un kurā vietā ir vislabāk ķert līdakas? Neesmu nekāds dižais makšķernieks, kā teikt iesācējs. Bāzējos teritorijā ap mazo un lielo Aksnīti. Cik esmu dzirdējis no vietējiem makšķerniekiem jamķšķerējot ir ap sēkļiem, mēģināju, bet nu nekā.

Atbild Valdis Holbergs

Līdaka nav haizivs, kura visu laiku aktīvi jūrā meklē ko ēdamu. Līdaka rīkojas pavisam citādi. Viņa kaut kur noslēpjas un savu laupījumu gaida, līdz tas piepeldēs pavisam tuvu un tad vienā īsā rāvienā tam uzbrūk. Tāpēc līdakas vienmēr ir jāmeklē ūdenszālu tuvumā vai kur citur, kur viņa var ierīkot slēpni. Usmas ezers ir pietiekoši liels un tajā var trāpīt pieklājīgu līdaku, tāpēc mēģini spiningot ar pietiekoši lielu šūpiņu, rotiņu, vobleru vai gumijzivi. Optimālais izmērs varētu būt ap 30 gramiem.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 16:59 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā raichus

Uz ko Daugavaa vis labaak nokert samus??

Atbild Valdis Holbergs

Vispār skaitās, ka ar kvoku. Kvokotāji uz āķiem liek gan naktstārpus gan gliemežus gan daudz ko citu. Es samus uz kvoka ķēris neesmu. Man tie dažreiz trāpās vienkārši spiningojot Daugavā.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 15:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fishing

Sveiki!

es gribētu uzzināt cik gultņu spoles ir labas.

un par cik pirkt labas spoles.

Atbild Valdis Holbergs

Gultņu skaitam nav tik liela nozīme, kā to skandina spoļu reklāmās. Piemēram, kādreiz populārajai MITCHELL 300 vispār nebija ne viena lodīšu gultņa. Tagad gultņi ir visos modeļos, bet jo vairāk gultņu, jo spole ir smagāka. Diezgan sarežģīta lieta ir to eļļošana utt.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 15:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager