Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā serijss

Holberga kungs,MAn ir tads jautajums ka pareizi izveleties mushinu notiekta diena un gada laika.Man daudz reizes ir bijis ta ka zivs pienak klat bet nenem(forele,biezak sapals)Makshkereju Gauja.

Atbild Valdis Holbergs

Pareizi būtu noķert kādu zivi un pārbaudīt tās kuņģa saturu zem palielināmā stikla. Pēc tam, kad zivs kuņģi ir atrastas norīto insektu paliekas ņemt un piesiet to mākslīgās imitācijas. Tā to rāda amerikāņu mācību filmās par mušiņmakšķerēšanu. Var to darīt arī citādi. Man ir pretīgi rakņāties pa zivju iekšām un es mušiņas vienkārši mainu vienu pēc otras, kamēr atrodu īsto. Nereti gadās pārsiet mušiņas desmit un divdesmit reizes, kamēr atrodu īsto. Ja es ieraugu, ka zivs ir gājusi uz mušiņu, bet nav to paņēmusi uzreiz uzsienu citu mušiņu. Ja uz to vispār nereaģē, sienu uzreiz citu, kamēr tā zivs, kādu mušiņu sagrābj. Tad ar veiksmīgo mušiņu turpinu copēt. Var gadīties, ka nākamajā dienā, tai pašā vietā mušiņas meklējumi būs jāsāk no jauna.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 15:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gin488

Sveiki!

Vai Jums ir bijusi iespēja spiningot Aiviekstes upē? Kurā Aiviekstes posmā labāk spiningot un uz kādu labāk vizuli ķert?

Atbild Valdis Holbergs

Aiviekstes augšējā posmā galvenokārt ķeras līdakas un asari, retāk kāds sapals vai mežene, bet lejtecē gadās arī pa samam. Man vislabāk patīk posms ap Aronas ieteku, jo man tur ir izdevies noķert gan līdakas, gan asarus, gan meženes, gan sapalus. Esmu bijis liecinieks tam, ka tur pat noķēra uz spiningu diezgan smuku samu. Aronā un tās pietekās kādreiz bija diezgan daudz strauta foreļu.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 15:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Didzis.Sieks

Lieta tada ka ir viens mazins roteris prieksh asariem bet vinjsh nerote tatad nodomaju nopirkt jaunu bet tas ari nerotee. vai var butt kad pavadinja kka noversh to udens plusmu un vinjsh nerote vai vaina ir kkur citur?

Atbild Valdis Holbergs

Visdrīzāk vaina ir pašā rotiņā. Iespējams, ka tas ir brāķis.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 15:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edzusss2007

sveiks. es vēlētos uzzināt kaut ko par līdaku ķeršanu un inventāru, konkretāk kādu ēsmu izvēlēties. makšķerēšu lielā dīķī. gandrīz taka ezers. Kā vislabāk ķert līdakas. biju vienu reizi, un nokeru 4,5kg lidaku uz zelta krasas roterīša ar nr4 lapiņu. bet nebija neviena cita uzsitiena, vieniga cope un viss. kādus mānekļus izvēlēties. tur samērā zālēm pilns ūdens.

Atbild Valdis Holbergs

Es arī parasti vispirms copēju ar ceturtā izmēra rotiņiem un tā pat dzeltenā krāsā. Ja tik lielas līdakas trāpās, tad viss ir OK un neko daudz mainīt nevajag. Var, piemēram, to rotiņu pataisīt vieglāku noņemot metāliskās serdes un tās aizstājot ar krellēm. Tad uz to ķersies labāk, jo to būs iespējams krietni lēnāk novilkt, bet par to būs ļoti grūti tālu iemest.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 15:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rudaiz

Sveiks, Ko vari pastāstīt par līdaku, zandartu copi mazājā baltezerā uz spininga! Kā gūt labus rezultātus jūnija mēnesi, varbūt vari ieteikt kādu konkrētu ēsmu? Paldies.

Atbild Valdis Holbergs

M.Baltezerā tīri spiningot ir pagrūti, jo ir ļoti sarežģīts ezera dibena reljefs. Bez eholota grūti ir atrast, kur no 4 metri dziļuma pāriet uz 10 metriem. Protams, ka var arī spiningot, bet lielākā daļa no tiem, kuri M.Baltezeru labi pazīst pārsvarā velcē. Velcēt var ar gumijzivi vai vobleri. Var trāpīties gan normāls zandarts, gan līdaka, bet būs daudz zacepu un nāksies zināmu skaitu vizuļu apraut.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 15:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lacis

Sveicināti!

Vai varat pastāstīt labās un sliktās īpašības Shimano IForce Master Spiningam un Ryobi Applause 2000 spolei :)

Paldies :)

Atbild Valdis Holbergs

Pats ar šo inventāru copējis neesmu, bet SHIMANO savā ziņā ir kā kvalitātes garantija, vienīgais, ļoti labs SHIMANO būs arī ļoti dārgs, bet vienkāršāks modelis būs par pieņemamāku cenu. Iesaku papētīt SHIMANO interneta lapas un noskaidrot par šo spiningu kaut ko vairāk, piemēram, kādam tirgum tas ir ražots un citus datus.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 15:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ainish24

sveiks Valdi.vai esat makskerejis Rojas upe?kadas atsauksmes?

Atbild Valdis Holbergs

Protams, ka esmu. Rojas upi nosacīti var sadalīt trīs posmos. Pirmais, jūras tuvumā ir ļoti dziļš un tajā parasti copē pludiņmakšķernieki. Pēdējos gados uz makšķeri tur ķer karūsas un citas, tā saucamās baltās zivis. Otrais, sākas nedaudz augstāk un tajā spiningotājiem nereti trāpās normāla kalibra līdakas. Trešajā, vēl augstāk pret straumi ir sastopamas strauta foreles, tikai interesanti ir tas, ka tur to ir daudz, bet tās ir sīkas. Man tur izdevās noķert tikai vienu strauteni, kura svēra 500 gramus, bet pārējās bija vaļā laižamās.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 15:07 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Ace91

Labdien!

Kādas ir Jūsu domas par Sebile Magic Swimmer un par Sebile Blood Series?

Paldies.

Atbild Valdis Holbergs

Diemžēl, ar šiem instrumentiem copēt nav sanācis. Nevaru neko pateikt.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 15:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā TracyMcGrady

Sveiks, Valdi!

gribēju pajautāt nedaudz par Burtnieku!

Kādas Burtniekā atsauksmes uz dzīvo, galā liekot karūsiņu!!!

Atbild Valdis Holbergs

Līdakas un asari vienmēr labi ķeras uz dzīvajām zivtiņām, tikai tas nav diez cik sportiski. Spiningotājs ir mobīlāks un parasti spēj apcopēt lielus klajumus, kamēr uz dzīvo ilgi jāsēž vienā vietā. Maza karūsiņa ilgāk būs dzīva uz āķa, nekā raudiņa vīķītis vai plicēns.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 14:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tarvids

Sveiki, Holberga kungs. Vēlējos pavaicāt par to, kā spiningot aizaugušās vietās. nesen Jūs rakstījāt saistībā ar sekliem ezeriem "tāpēc vienmēr cenšos iet pa "džungļiem"..." Pagājušo vasaru bieži spiningoju Babītes ezerā un novēroju, ka līdakas pārsvarā tur mitinās lēpju lapu klajumos. Tiem cauri izvilt pat pretzāļnieku ir pagrūti. Kā Jūs tiekat galā ar tiem "džungļiem"? Un vai esat kādreiz izmantojis, piemēram, gumijas vardi kā mānekli, ko var lecināt pa lēpju virsmu?

Atbild Valdis Holbergs

Tādās vietās dažreiz izmantoju poperi. Apbrīnojami, bet vienu reizi neizdevās metiens un poperis iekrita tā, ka ja es to pavilktu kaut nedaudz, tas uzreiz aizķertu nolauzto meldru un kamēr poperis vienkārši gulēja uz ūdens piepeldēja un to satvēra 3,5 kg smaga līdaka, kuru man izdevās dabūt laivā. Tagad, kad poperi nav vairs kur vilkt es to vienkārši paturu uz vietas un kā par brīnumu līdakas dažreiz uzbrūk nekustīgam poperim.

Atbildēts: 16.jūnijs 2009, 14:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager