Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā onslovs

Labdien. No kādiem Latvijā augošiem kokiem var uztaisīt vobleri vai varbūt ziniet no kāda koka var taisīt ,kas nopēkams Latvijā . Paldies.

Atbild Valdis Holbergs

Kādreiz, kad labi vizuļi nebija nopērkami veikalos arī es centos pats izgatavot volerus, bet tas ir pārāk grūts uzdevums. Ja Tu to sāksi darīt, tad lai izgatavotu kādu labu vobleri būs jāpatērē ļoti daudz laika. Daudz vieglāk un lētāk ir labu vobleri vienkārši nopirkt veikalā. Vispār vobleriem izmanto vieglu koksni, piemēram, liepu vai kļavu.

Atbildēts: 27.oktobris 2008, 12:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zooom

Labdien, Valdi!

esmu aktīvs spiningotājs nu jau 6. gadi. izbraukātas daudzas Latvijas ūdenskrātuves un pabūts arī Ālandos. jautājums par ekipējumu - līdz šim mērķtiecīgi tērēju finanses pērkot samērā nevajadzīgas spoles un spiningus! liels paldies par pamācošo rakstu CL oktobra nummurā! kurā veikalā ir pieejams aprakstītais Robinson Diplomat CS Matrix spinings un Abu Garcia Cardinal 3 spole? jau iepriekš pateicos par atbildi! ar cieņu, R.

Atbild Valdis Holbergs

Pilnīgi droši ir zināms, ka visi kādi un spoles par kuriem bija rakstīts oktobra numurā nav no Salmo veikaliem. Zinu, ka daži kāti bija no Ēsma, bet precīzi nezinu. Es centos diezgan precīzi uzskaitīt to labās un sliktās īpašības, tāpēc ja es zinātu kurš kāts ir no kura veikala, tad to būtu grūti izdarīt.

Atbildēts: 27.oktobris 2008, 12:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā WhitENiggA

Sveiks! vai jūs esat copējis amatā? kādā posmā var noķert kādu mēra foreli?

Atbild Valdis Holbergs

Tagad strauta forelēm jau ir liegums, bet nākošajā sezonā var mēģināt Amatas augštecē. Tur ir grūtāk copēt, bet par to tur mazāk staigā makšķernieki, tāpēc ir izredzes trāpīt kaut ko lielu. Amatas lejtecē ir pārāk daudz makšķernieku.

Atbildēts: 27.oktobris 2008, 12:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mariszarins

labdien. šis jautājums laikam nebūs Jūsu specializācijai, bet arī Jūsu kolēiem viņš īsti neder.

Tātad jautājums ir šāds.

Vai jūs man varētu ieteikt kādu vēdzeļu vietu???

paldies

Atbild Valdis Holbergs

Vēdzelēm ļoti patīk akmeņaina gultne. Es zinu, ka vēdzeles ir ķertas lejpus Pļaviņu un Ķeguma HES Daugavā. Protams, ka zemāk, kur ir atļauts makšķerēt.

Atbildēts: 27.oktobris 2008, 12:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andrywka

Sveicināti Valdi! Vai Engures ezerā ir atļauts izmantot savu gumijas laivu? Ja tas tā ir, tad kurā vietā ezeram ir labāk piebraukt no Rīgas puses, jo ne reizi tur neesmu bijis. Ir doma aizlaist uz turieni pa nedēļu!Laikus pateicos par sniegto atbildi

Atbild Valdis Holbergs

Engures ezerā nedrīkst braukt ar piepūšamo laivu un tādā ezerā, kā Engures ar piepūšamo laivu copēt ir ļoti grūti, jo visu laivu ir jākuļās cauri meldriem. Labāk laivu ir sarunāt kādā no bāzēm. Vispār Engures ezers ir viens no labākajiem mūsu ezeriem un uz turieni ir vērts aizbraukt.

Atbildēts: 27.oktobris 2008, 12:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aivo2

Gribēju pajautāt- cik ilgi līdaka neēd ja to noķer un ataiž???

Atbild Valdis Holbergs

Nezinu. Domāju, ka viņa pēc atlaišanas attopas ātri un turpina negausīgi rīt. Ir bijuši gadījumi, kad līdaka vienā vietā grābj vienu un to pašu vizuli vairākas reizes pēc kārtas. Līdaka, principā, ir rijīga un agresīva zivs.

Atbildēts: 27.oktobris 2008, 12:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā svensons1

Sveiks, Vai ir jēga spiningot ar poperi rudenī vai tomēr ņemt vobleri ar dziļu iegrimi? Paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Rudenī, pat ļoti vēlu, līdakas poperi ņem. Tas ir fakts, tikai ar poperi spiningo seklās vietās. Ja ir dziļš, tad izmānīt līdaku uz poperi ir ļoti grūti.

Atbildēts: 27.oktobris 2008, 12:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

sveiki.man jautājums par velcēšanu, nekad to neesmu darījis,bet vēlos pamēģināt,vieta lielupē,dziļums 1,5-2,5 metri,pastāstiet lūdzu secību,kā man rīkoties velcējot,cik tālu no laivas jāiemet māneklis un cik ātri jābrauc ar laivu,mānekļa izvēle?ja jautājums ļoti sarežģīts,tad varbūt varat pateikt,kur par to var izlasīt.man nav pilnīgi priekšstata par velcēšanu.paldies.

Atbild Valdis Holbergs

Iesaku izmantot pīto auklu, jo tā nestiepjas, tāpēc var atlaist vizuli tālu no laivas un copi jutīsi diezgan labi. Velcēt var ar grimstošu vobleri, tvisteru, gumijzivi vai pat šūpiņu, bet visērtāk velcēt uz peldošu vobleri. Vobleris ir jāizvēlas, pēc tā iegrimšanas. Bieži uz voblera kastītes ir rakstīts, kādā dziļumā tas strādā. Divu metru dziļumam voblerītis būs ar mazu mēlīti. Uzsākot velcēšanu vobleri vienkārši atstāj ūdenī blakus laivai, atver spoli un sāk airēt. Sākumā vobleri var atlaist vismaz kādus 50 līdz 70 metrus tālu un tad aizslēgt spolīti. Kāts ir kārtīgi jāpiespiež ar kāju, jo var uzķerties liela līdaka un var izraut kātu ārā no laivas. Uzreiz ir jāievēro, kā vibrē spininga spice un ja tā pārstāj vibrēt, tad tas nozīmē ka uz āķiem ir kaut kas uzķēries un tas traucē vizuļa spēlei. Laivas kustības ātrums ir atkarīgs tikai no Tevis paša. Ja vobleris sāk pārāk pieži ķerties aiz grunts ir jāairē lēnāk. Ja tas ne aiz kā neķeras ir jābrauc ātrāk. Tas ir tāpēc, ka peldošais vobleris nirst nedaudz dziļāk, ja to velk ātrāk un, otrādi, ja to velk lēnāk tad tik dziļi nenirst. Galu galā, kad noķersi pirmo lielo līdaku sapratīsi cik ātri ir jāairē.

Atbildēts: 27.oktobris 2008, 12:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emshiks1

Sveiki.Atkal es jau par zilkam man viens draugs ieteica Owner Broad monofilo auklu.Vai ir verts pirkt un vispar vai vina ir laba vai slikta.Sakot jau ka loti laba monofilaa aukla.Paldies jau ieprieks.

Atbild Valdis Holbergs

Pats neesmu spiningojis ar šo auklu. Galvenais, ja uz spolītes uzrakstītais auklas diametrs saskan ar mērījumu, tad aukla, iespējams, ir laba, bet ja tās faktiskais diametrs ir lielāks nekā rakstīts uz spolītes, tad visticamāk, ka draņķis.

Atbildēts: 27.oktobris 2008, 11:59 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā davens12

uz kaa ker veedzeles

Atbild Valdis Holbergs

Vēdzeles parasti ķeras uz sarkanajiem tārpiem vai zivs gabaliņiem. Vēdzelēm ir tāda īpatnība, ka tās parasti ķeras visbriesmīgākajos laika apstākļos un uz visu um labos laika apstākļos neķeras ne uz ko.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 14:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager