Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā asais0729

kāpēc ventā agšpus rumbas aizliegts spiningot .JO TĀDĀbezūdenī tāpat lasis netiek augšā? Žēl,ka simtiem citu zivju sugu mazuļu tiek nomocīti uz lielajiem trejžuburiem,copējot uz dzīvo? daudziem svarīgākas citass zivju sugas.

Atbild Valdis Holbergs

Patiesībā lasis uz augšu tiek bez problēmām. Ventas rumba lasim nav šķērslis. Vienīgais, viņi varēja aizliegt spiningot tiešā lašu nārsta vietu tuvumā un lai veči ķer līdakas rāmajos un dziļajos posmos.

Atbildēts: 14.decembris 2009, 23:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asais0729

Tagad visi džerko un džigo ,vai tik tiešām parastais krievu bleķis ir zemē metams?

Atbild Valdis Holbergs

Noteikti nav zemē metams. Es pat tagad vēl aizvien no vecajiem "padomju" laiku vizuļiem izmantoju Uralku un peldošo vobleru Baltika.

Atbildēts: 14.decembris 2009, 23:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Leimo

Labvakar.

Necopēju visu cauru gadu līdz ar to man sezona drīz beigsies, bet pirms tam vēl gribētos noķert kaut ko vismaz, lai nebūtu kauns no sievas.

Vai nevarētu ieteikt kādu ūdenskrātuvi, kur nākamnedēļ būs cope? ( zinu, ka jautājums tāds stulbs ), bet pēdējās 4 reizes, katra savā ezerā, visās Latvijas pusēs, ir beigušās tukšā. Kāds neliels padoms tiktu augsti novērtēts.

paldies jau iepriekš.

Atbild Valdis Holbergs

Te pat pie Rīgas ir L un M.Baltezeri. Bagāti ar zivīm ir Burtnieku un Engures ezeri. Ja pavisam nevari neko noķert, tad ej patrenējies uz maksas dīķi.

Atbildēts: 14.decembris 2009, 23:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Statoil

ko darīt ja neķeras?

Atbild Valdis Holbergs

Eksperimentē. Maini vizuļus, maini vietu, meklē aizvēju vai aizstraumi. Plēsīgo zivi gandrīz vienmēr ir iespējams izprovocēt.

Atbildēts: 14.decembris 2009, 23:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artis5556

ko varat ieteikt par butem? isti nezinu ko un kā. pamēģināju,iepatikas. tikai viriem naca daudz lielakas arā. vai ir kads knifs. onkas klusē kā kaps:))))

Atbild Valdis Holbergs

Vispār butes ir ļoti rijīgas un ķeras uz visu. Galvenais ir viņas atrast. Dažreiz viņas ķeras pie paša krasta, bet citreiz ir jāmet ļoti tālu. Skaties cik tālu no krasta met tie, kuri velk lielās, bet ja esi jūras krastā viens, tad eksperimentē. Mēģini mest tuvāk un tālāk.

Atbildēts: 14.decembris 2009, 23:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vnkarturs

ziema uz dzivo ko labak likt ( kadu zivtinu)

Atbild Valdis Holbergs

Uz ūdu nav lielas starpības. Līdakām vislabāk ir raudiņas vai plicītis.

Atbildēts: 14.decembris 2009, 23:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lidacina

Sveiki!

Nu tad tā! Es 4 gadus atpakaļ salaidu mazā ezerā 3000 mazu līdaciņu apmēram 20 cm garas. Pats ezers aptuveni varētu būt 17 metrus dziļš. Pirmos gadus bija normāla aktivitāte ezerā, bet zivis maziņas. Pagaišo gadu noķēru 3 līdakas pa 5 kg tas bija mans rekords. Šogad aukstāku par 1 kg nedabuju. Tie varētu būt ūdri kas izēd šīs zivis vai kas cits. Vēl ezerā ir miljoniem mazo mailīšu var teikt tonnām. Vai šīs mazās zivtiņas varētu izēst līdaku ikrus un līdakas būtu mazāk?

Domāju salaist mazas līdaciņas vai asarīšus un vai šie mazie varētu izkaut kādu daļu no ezera mailītēm?

Kādu vizuli vai rotiņu jūs labprāt izmantojat pavasarī un vasarā?

Liels paldies jau iepriekš!!!

Atbild Valdis Holbergs

Ja ezerā ir milzīgs daudzums mazo zivtiņu, tad noķert līdaku nemaz nav tik vienkārši, jo viņas ir labi paēdušas. Zinu, ka tādas problēmas ir Gunāram Ķirsonam Kaķīša ezerā. Pirms dažiem gadiem Gunārs ielaida Kaķīša ezerā vēl arī dažus tūkstošus samus un pat sami kopā ar agrākos gados ielaistām līdakām un zandartiem nespēj samazināt mazo raudiņu un vīķu populāciju.

Uz līdakām un asariem Latvijas ezeros es parasti izmantoju rotiņus, kuri pēc formas ir līdzīgi MEPPS AGLIA no Nr.3 līdz Nr. 5

Atbildēts: 13.decembris 2009, 21:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Johnnie

Sakiet lūdzu ko nozīmē uz mm rakstīts 9' AFTMA 5/6 un aptuveni ar cik jārēķinās spolos iegādei?

Atbild Valdis Holbergs

Tas nozīmē, ka Jums pieder 9 pēdas, jeb 2 m un 70 cm garš 5/6 AFTMA mušiņkāts. Latvijā tas ir piemērots alatām un sapaliem. Ja copēsi tikai alatas un sapalus var iztikt ar samērā lētu spoli, kura var maksāt ap 20 latiem.

Atbildēts: 13.decembris 2009, 21:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jopciks

Sveiks, Meistar!

Jautājums par lašu copi.

Biju svētdien Doles salā bleķi pamētāt un paliku bešā :)

Lietoju 28 gramīgus baltos šūpiņus, viens palika upē :)

Kas ir ejošākie mānekļi lašiem? Šūpiņi, lieli roteri, kastmasteri?

Kā pareizi ir jāvada māneklis? Jāmet perpendikulāri krastam, 45 grādos pa straumi? Jāvada tuvu gultnei?

Paldies jau iepriekš par atbildi!

Atbild Valdis Holbergs

Es parasti lašus copēju uz rotiņiem, bet Daugavā lejpus Rīgas HES tomēr dodu priekšroku 30 līdz 40 g šūpiņiem, jo tie ir lētāki, par cik tur diezgan daudz vizuļi būs jānorauj. Mest var nedaudz uz augšu pret straumim perpendikulāri vai arī uz leju. Galvenais ir novilkt maksimāli lēni un dziļi tur, kur atrodas lasis.

Atbildēts: 13.decembris 2009, 21:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janishc

Sveiki.

Aizvakar pirmo reizi biju aizbraucis uz Spuņciemu ( no rīgas braucot izbraucot no spuņciema uzreiz pa labi), bet vairāk par dažiem plikšiem un asarīšiem uz gruntenes neizdevās dabūt. Pludiņmakšķere vispār klusēja. Varbūt mācēsi pateikt, ir tur kas vai nav tajos ūdeņos?

Šajā linkā apskaties gruntenes shēmu, pareiza? un cik lielam jābūt attālumam Nr.1.?

Paldies

Atbild Valdis Holbergs

Diez vai ir vērts braukt tik tālu. Ar pludiņa makšķerēm un uz gruntenēm vīri kaut ko velk Varkaļu kanālā un tur pat blakus Lielupē.

Atbildēts: 2.septembris 2009, 16:20 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager