Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā Helmuts

sveiks!

gribēju pajautāt, vai ir vērts šajās brīvdienās braukt uz Babītes ezeru?

Ja ir, tad kādus mānekļus labāk izmantot?

Man ieteica oranžos mūdžus vai baltos rotiņus.

paldies

Atbild Valdis Holbergs

Protams, ka ir vērts braukt un vizuļus arī Tev ir ieteikuši pareizos. Iesaku vēl papildus paņemt kādu pretzāļu vizuli, jo līdakas vēl sēž pa zālēm. Pats galvenais, rudenī vizuļi ir jāvelk lēnāk nekā vasarā.

Atbildēts: 22.oktobris 2008, 15:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AigarsM

Sveiks Valdi, esmu spiningotājs bet nu ir tā, ka ļoti gribās pamēģināt mušiņmakšķerēšanu, esmu noskatījis iesācēja inventāru Salmo veikalā, Vision Intro vai Vision Attack komplektu, kuru no šiem ieteiktu, vai arī viņi ir pilnīgi garām, varbūt ir kas cits ko vari ieteikt.Paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Mušiņmakšķerēšanā pats galvenais ir metienu tehnika. Inventāran, it sevišķi, iesācēja komplektam ir sekundāra nozīme. Es ieteiktu sazināties ar Reini un Egīlu un aiziet pie viņiem uz iesācēja kursiem, bez nekāda inventāra, jo viņi sākumā iesācējus apgādā ar inventāru. Ar viņiem var mēģināt sazināties www.fishing.lv Es, savā laikā, sākumā apguvu kastinga metienu tehniku. Visi, kuri ir nodarbojušies ar kastingu pēc tam, copējot lieliski met, jo kastingā tiek pielietoti 11 klases vienroči. Ar tādiem kātiem parasti uz copi neiet, jo tie ir ļoti smagi, par to ar "smago artilēriju" ātri var izjust metienu tehniku.

Atbildēts: 22.oktobris 2008, 15:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dzabba

sveiki...gribeju jautat vai kadreiz esat copejis tebra?vai ari sakas upe?un ka tur veicas jums?un ka labak kert lidakas?

Atbild Valdis Holbergs

Sakas upe spiningošanai nav diez cik perspektīva, jo tā ir ļoti īsa un samērā dziļa. Spiningot tajā būtu vērts no laivas, ja ir zināms, ka no jūras ir iegājuši lielie asari. Tebra, ir pavisam cita lieta. Tā ir ļoti perspektīva upe tieši spiningošanai. Vienīgais, pie Tebras nevar nemaz tik veikli piebraukt ar auto. Ja Tu tur tuvumā dzīvo, tad ar divriteni nokļūsi tur, kur vajag un saķersi daudz zivju.

Atbildēts: 22.oktobris 2008, 15:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā balons432

Visu nedēļu turējās vienmērīgs laiks - spīdēja saule, neliels vējš.

Dzirnezerā līdakas lēkā gar zālēm nepārtraukti, bet copes kā nav, tā nav!

Kas par vainu?

Paldies.

Atbild Valdis Holbergs

Ja tas tā ir kā tu uzrakstīji, tad vai nu neesi atradis īsto vizuli (ja līdakas lēkā, tātad aktīvi medī), vai arī Tu pārāk ātri velc savu vizuli. Rudeņos līdakas kļūst stīvākas un ja Tu vilksi tik pat ātri, kā vasarā, ne ko nenoķersi.

Atbildēts: 22.oktobris 2008, 15:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā grantinjs

sveiks Valdi! man tev taads jautajums. (laisju tavas diskusijas ieprieks) bet tomer nesapratu. kaadu auklu tu man ieteiktu likt virsuu spiningam? es domaju no monofiilajam, negribu taadu ko var ar rokam paaraut un negribu ari tadu virvi, ir doma likt 0.30 auklu, kaa tev skiet? ko tu ieteiktu? cena nav skerslis.

Atbild Valdis Holbergs

Ja ir jāspiningo jūrā, piemēram, Ālandos es tur spiningoju uz monofīlo auklu ar diametru 0,25 mm. Aukla lieliski slīd cauri riņķiem un ja pieķeras kaut kas lielāks, tad to ir viegli nokausēt. Ar 0,25 mm monofīlo auklu spiningot ir ļoti patīkami, bet mūsu seklajos ezeros: Babīte, Engure, Liepājas, Papes, Kaņieris un arī citos ir diezgan stingras ūdenszāles un lielā līdaka, ja viņa pieķeras, var kau kur ieskriet un to būs neiespējami dabūt iekšā laivā, tāpēc, lai cik patīkami būtu spiningot ar 0,25mm es uz Engures u.c ezeriem Latvijā braucu spiningot ar 0,28 mm monofīlo auklu. Ar 0,28 mm tomēr ir drošāk, ja pieķeras piecniece vai septītniece.

Atbildēts: 22.oktobris 2008, 15:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

sveiki.

palasot jūsu komentārus,redzu ka jūs esat spiningojis lielupē,bet nekur nevarēju atrast kādus mānekļus izmantojāt,man interesē uz ko varētu spiningot lielupes pašā augštecē,dažus km no Bauskas?

vēl viens jautājums,esmu novērojis,ka spiningojot bez pavadiņas copes ir vairāk,nekā tad,kad izmanto pavadiņu,jūs tam piekrītat?

Atbild Valdis Holbergs

ļoti labs posms spiningošanai ir no Bauskas līdz pat Skaistkalnei. Man tur parasti veicās uz MEPPS AGLIA LONG Nr. 2 tipa rotiņiem. Ķērās līdakas, asari un sapali. Protams, ka ja nav trosītes līdakas grābj drošāk. Tas ir visiem zināms fakts.

Atbildēts: 22.oktobris 2008, 15:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kripsis

Labdien Valdi!Gribeju jautat vai nevarat pateikt kura laika labak braukt uz lidakam no rita vai uz vakara pusi?

Atbild Valdis Holbergs

Pati labākā cope vasarā ir ļoti agri no rīta. Pavasarī un rudenī tas nav tik izteikts un var copēt visu dienu.

Atbildēts: 22.oktobris 2008, 14:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Giross

Labdien!

Kad tad īsti ir tas rudens līdaku laiks? Pagaidām jau liekas, ka īpaši aktīvas tās līdakas vēl nau palikušas! Vai dabā par to kas liecinās?

Un vel viens jautājums - Vai rudenī jāizvēlas ne tik koši mānekļi kā vasarā?

Lielais paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Rudenī tā pat kā citos gadalaikos ir dienas, kad ķeras ļoti labi, bet ir arī dienas, kad neķeras nemaz. Ja nav ledus spiningot var arī ziemā. Ar vizuļiem gatavu recepšu nav. Vajag eksperimentēt. Piemēram, šogad, februāra mēnesī līdakas labi ķērās uz spilgti zaļiem vobleriem uz kādiem parasti vasarā ķeras zandarti.

Atbildēts: 22.oktobris 2008, 14:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emshiks1

Sveiks!varbut varat ieteikt man kadu labu spiningosanas auklu 1 pito un 1 monofilo un kas te isti ir kura tad ir labaka pita vai monofilaa esmu daudz lasijis par sam auklam bet ta ari neko isti neesmu sapratis

Atbild Valdis Holbergs

Katrai no šīm auklām ir savas priekšrocības, bet ir arī trūkumi. Vienkārši spiningošanai normālā ezerā var ņemt 0,18 mm pīto vai 0,28 mm monofīlo auklu. Es parasti spiningoju ar monofīlo auklu, bet velcēju ar pīto, jo tā vispār nestiepjas un nemaz neamortizē un lieliski var just copi jebkurā attālumā no laivas. Spiningoju ar pīto tikai agrā pavasarī Ventā vai Salacā licenzētajos posmos, jo pītā ir izturīgāka un tāpēc tiek norauts mazāk vizuļu.

Atbildēts: 22.oktobris 2008, 14:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā davens12

kaa ziemaaa pievilinaat lielossss asarus?

Atbild Valdis Holbergs

Ziemā lielos asarus vai nu meklē cērtot un pārbaudot simtiem āliņģu ar bļitku vai arī tos piebarojot ar motiļiem. Sportisti sacensībās izmanto piebarošanu.

Atbildēts: 20.oktobris 2008, 19:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager