Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā marchello

Labvakar!Gribēju šīs brīvdienas aizlaist uz Ventu paspiningot bet man viens paziņa teica ka no 1 oktobra tas neesot atļauts!Skatījos makšķerēšanas noteikumos bet neko tādu netaradu!Kā tad tur īsti ir drīkst vai nedrīkst? Jau iepriekš liels paldies!

Atbild Valdis Holbergs

No 1. oktobra ir aizliegts ne tikai spiningot, bet arī copēt uz mušiņu, pie kam līdz pašai Lietuvas robežai. Jauno noteikumu redakciju var atrast www.fishing.lv

Atbildēts: 20.oktobris 2008, 19:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Romka

Sveiki!!!

Es esmu iesacejs spiningošanā. Ja jūs kaut ka varat ieteikt jaunajam spiningotājam tad lūdzu palīdziet man. Pasakiet ar ko man sākt? Uz ko man ķert? Un kurās vietas?? Vai ari ko tamlīdzīgu.

Atbild Valdis Holbergs

Sākumā spiningo vai uz peldošo vobleri, bet ja ir pavisam sekls, tad uz poperi. Vislabāk ir spiningot no laivas kādā ezerā. Jebkurā ezerā uz spininga kaut ko var noķert ja mētā rotiņu gar krasta niedrām vai salām. Izmanto arī pretzāļu vizuļus.

Atbildēts: 20.oktobris 2008, 19:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā siilluks2

Sveiki. Gribēju jautāt vai tā ir taisnība kā tautā runā, ja spiningojot no liavas es stāvu kājās tas aizbiedējot lidākas jo vinjas mani redzot! tā tiešām ir?

Atbild Valdis Holbergs

Jā, tā tas ir, pie kam stāvot kājās var diezgan vienkārši apgāzt laivu.

Atbildēts: 20.oktobris 2008, 19:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā svensons1

Uz ko labāk ķert līdakas? Man ir gumijas zivs bet pagaidām nekā nav dabūts. Vai varat palīdzēt? Paldies jau iepriekš!!!

Atbild Valdis Holbergs

Lai veiksmīgi copētu ar gumijzivi ārkārtīgi svarīgi ir ne tikai izvēlēties īsto gan pēc lieluma, gan pēc krāsas, bet ļoti svarīgi ir atrast īstā smaguma galviņu. Tas ir it kā vienkārši,- jo dziļāks, jo smagāka galviņa, bet to piemeklēt var tikai eksperimentējot. Viens mans paziņa bija ļoti veiksmīgi piemeklējis galviņu, bet tā straumē ideāli strādāja tikai ja mētā ar monofīlo auklu ar diametru 0,40 mm. Viņš mocījās, bet neko nemainīja, jo viņam normāli ķērās gan līdakas, gan zandarti.

Atbildēts: 20.oktobris 2008, 19:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā svensons1

Sveiks, man viens jautājums kas tā pa zivi tavā profila bildē? Cik smaga? Paldies

Atbild Valdis Holbergs

Tas ir apmēram 5 kg smags lasis. To es noķēru Loholmas upē Zviedrijā.

Atbildēts: 20.oktobris 2008, 19:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aigaigars

Sveiks!

vai esi kadreiz spiningojis puzes ezera? ja jaa tad kur labak lielaja dziljuma vai tomer nedaudz seklakas vietas? uz ko tur parasti labak njem (uz kaadu maanekli)? un vai jums tur kadreiz sminingojot ir gadijies kads sams vai zandarts?

paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Ja tas ir tas ezers, kura krastā dzīvo Lembergs, tad tas nevarētu būt slikts ezers, jo diez vai varenais Ventspils mērs ietu dzīvot draņķīgā vietā. Pats Puzes ezerā spiningojis nekad neesmu, bet ja ezerā mīt zandarti un sami, tad tos būtu jācenšas spiningot uz nelieliem vobleriem vai gumijzivtiņām gar kantēm, kur sākas dziļums.

Atbildēts: 9.septembris 2008, 11:39 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā karpulens

Man ir viens tāds jautājums.Vai drīgst spiningot ar laivu Babītes ezerā???

Atbild Valdis Holbergs

Babītes ezerā nedrīkst braukt un copēt ar piepūšamo laivu. Laiva ir jāņem kādā no Bāzēm.

Atbildēts: 9.septembris 2008, 11:29 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā martinsmaris

Labdien!

Paldies par Jūsu atbildi! Vēlētos pajautāt ko Jūs ieteiktu izmantot Engures ezerā. Vai ir kāds veikals Rīgā, kur iespējams iegādāties kvalitatīvus makšķerpiederumus, respektīvi, ko Jūs iesakāt! Esmu dzirdējis par tādu popperu un pukallu, vai varat ko pastāstīt sīkāk par šiem māņekļiem.

Paldies un ne asakas!

Atbild Valdis Holbergs

Es Engures ezerā parasti copēju uz rotiņu vai poperi. Vēlā rudenī Engurē labi ķeras arī uz peldošiem vobleriem. Vislabākie veikali Rīgā ir firmām Salmo un Ēsma. Es iesaku Salmo veikalu Daugavgrīvas ielā 31, jo tur ir auto stāvvieta, kur nolikt auto, plašs sortiments un zemas cenas. No poperiem Engures ezerā,kā arī citos ezeros man vislabāk ir veicies uz mazo Rapala poperi, kuru velk raustot. Es poperi mazliet parauju un kamēr pietinu auklu dodu tam vienkārši gulēt uz ūdens, jo tieši kamēr tas it kā nekustīgi guļ uz ūdens, tam uzbrūk līdakas. Vienīgais, tāds raustāmais poperis nestrādā, ja ir vilnīši. Ja ir vilnīši, tad principā ir jālieto tie poperi, kurus nerausta un kuriem ir propeleri.

Atbildēts: 9.septembris 2008, 11:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā morati

Sveicinati!!!!

Gribeju uzzinat kur rudeni stipri aizaugusha liela dīki mekle lidakas?Dīķa videjais dzilums 1,5 m!!!

Paldies!!

Atbild Valdis Holbergs

Rudenī ūdenszāles palēnām nogrims un tuvāk pirmajiem saliem ūdens būs tīrs. Līdakas šajā laikā uzturas dziļākajās vietās.

Atbildēts: 9.septembris 2008, 11:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā makskere

Sveicināts!

Esmu iesācēja, bet vēlējos pajautāt da;zus jautājumus.

Man ir 15 gadu, vai ir vajadzīga license, vai var makšķerēt jebkurā ezerā?

Man ir diezgan vienkārš, viegls 2,4 m garš makšķerkāts, 3 mm aukla, pavadiņa un gumijas zivs? vai ar to visu ir iespējams tikt pie kāds līdakas vai asara?

Paldies jau iepriekš! :)

Atbild Valdis Holbergs

Saskaņā ar Makšķerēšanas noteikumiem Tev makšķernieka karte nav nepiciešama. Vari droši makšķerēt visos publiskajos ūdeņos izņemot tās vietas, kur ir organizēta licenzētā makšķerēšana. Ar Tavu inventāru noķert līdaku var, tikai ievēro, ka pēc Makšķerēšanas noteikumiem tai ir jābūt vismaz pus metru garai.

Atbildēts: 8.septembris 2008, 13:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager