Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā linkis32

Sveiki gribeju paprasit vai esat spiningojis Upess-Misa,iecava,lielupe ?

Ja esat kadas atsauksmes ?

Un kad un cikos iz vislabak spiningot upess jo biezi spiningoju vakaros un neko neesmu nokeris :( ?

Vel gribu zinat vai ir gruti nokert lidaku lietus laikaa ?

Atbild Valdis Holbergs

Misa un Iecava ir interesantas upes, bet tās nav foreļupes un tāpēc es tās apstaigājis neesmu. Viens mans paziņa pirms dažiem gadiem pamēģināja spiningot Misā, netālu no Bauskas šosejas un viņš stāstīja, ka nelielo līdaku tur esot bijis daudz. Vienīgais, tādā mazā upē, kā Misa diezgan grūti ir noķert tik lielu līdaku, kādas ir atļauts paturēt pēc makšķerēšanas noteikumiem,t.i. 50 cm. Lielupe ir pavisam cita lieta. Tā ir liela upe un tajā lielās līdakas nav nekāds retums(arī Mūsā un Mēmelē) Vislabāk uz līdakām ir iet no rīta vai vakaros, bet var spiningot arī pa dienas vidu, it sevišķi uz rudens pusi. Līdaku var noķert arī lietus laikā. Mazāk aktīvas viņas ir kad lietus tuvojas un gaisa spiediens sāk kristies. Kad ir sācis līņāt, viņas atkal barojas.

Atbildēts: 1.septembris 2008, 16:39 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā edza

varetu pastastit par shimano spolem.velos tadu iegadaties.ka vinas strada?vai ir izturigas?u.t.t.

Atbild Valdis Holbergs

Patreiz pasaulē SHIMANO spoles ir vienas no pašām labākajām. Tās ir ļoti kvalitatīvas. Pēdējos piecos gados es pats izmantoju SHIMANO bezinercenes TVIN POWER un STELLA. Droši var pirkt jebkuru SHIMANO spoles modeli. SHIMANO piedāvā gan lētas spoles, gan dārgas, gan ļoti dārgas. Vislabākā SHIMANO spole ir STELLA, bet tā ir ļoti dārga spole. Man to uzdāvināja dzimšanas dienā, bet pats es to diez vai pirktu. Kamēr man nebija uzdāvināta STELLA es spiningoju ar TVIN POWER. SHIMANO TVIN POWER arī ir ļoti laba spole un kvalitātes ziņā maz atšķiras no STELLA, toties tā maksā gandrīz trīs reizes lētāk par STELLA. Arī visas pārējās SHIMANO bezinerces spoles ir labākas par konkurentu produkciju.

Atbildēts: 1.septembris 2008, 15:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kalnins

Vai jus esat meginajis makskeret (spiningot) Dzirnezera? Kadi rezultati?

Pec ka parasti nosakat vietu ezera kur makskeret piemeram lidakas?

Atbild Valdis Holbergs

Dzirnezera krastā esmu pavadījis vasaras no 1965 līdz 1973. gadam. Spiningojis ezerā esmu krustām un šķērsām. Pazīstu to ļoti labi. Šovasar ciemojos pie viena drauga, kurš dzīvo Dzirnezera krastā un uz dažām stundām iebraucu pamēģināt, kā tur izskatās tagad. Spiningoju vecajās vietās un redzēju kādas trīs nelielu līdaku copes. Vienu izvilku un atlaidu. It kā nekas īpašs, bet vasaras karstumā citur arī nekas neķērās. Ja ezers ir pilnīgi nezināms, tad līdakas vienmēr var meklēt gar krastu un gar salām. Lai spiningotu tālāk no krasta ir jāzina dziļumi un jāmeklē vietas, kur no sekluma strauji sākas dziļums, tā saucamās kantes. Līdaka ir plēsīga zivs, kura uzbrūk mazajām zivtiņām no slēpņa, tāpēc perspektīvi ir mētāt gar ūdenszālēm.

Atbildēts: 26.augusts 2008, 08:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Giross

Labdien! Jautājums: Kā lietus ietekmē plēsīgo zivju uzvedību?

Paldies

Atbild Valdis Holbergs

Man parasti ļoti labi veicas, ja ilgstoši darbojas anticiklons,t.i. ir augsts atmosfēras spiediens un nav lietus. Ja pēc ilgstoša sausuma perioda spiediens strauji krīt un nāk virsū lietus mākoņi, tad cope ir jūtami sliktāka. Ja lietus līņā ilgstoši, tad plēsēji atkal atdzīvojas un ķeras aktīvāk.

Atbildēts: 25.augusts 2008, 08:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marisso

Man ir radusies nepieciešamība dažiem vobleriem nomainīt trijžuburu āķus, jo pēc 4,2 kg sama izvilkšanas konstatēju, ka āķis ir stipri vien palocīts. Nekādu zacepu nebija, turklāt strādāja arī bremzīte, tā kā uzskatu, ka āķi ir nekvalitatīvi.

Kādus trīsžuburu āķus ieteiktu iegādāties?

Vai iespējams kaut kā objektīvi novērtēt āķu kvalitāti pirms lietošanas?

Konkrētajā gadījumā tika lietots Strike Pro vobleris, kuram citas īpašības ir ļoti pat ok, bet āķi izrādījās sū..

Atbild Valdis Holbergs

Ja āķis liecas, tas nemaz nav slikti, jo viņš atlieksies arī pie zacepa, turpretī cietie OWNER āķi neatlieksies un vobleris būs jānorauj. Ja āķis ir atliecies to nav jānomaina, bet jāatliec atpakaļ. Mūsu plēsīgās zivis labāk ir ķert ar mīkstajiem āķiem. Mīkstie āķi vienmēr ir vieglāki un voblers labāk spēlēs, bet cietie ir smagāki un tie negatīvi iespaidos voblera spēli. Cietos āķus ir vērts izmantot ķerot tādas zivis kā čaviča (King Salmon) vai Sibīrijas taimiņš.

Atbildēts: 25.augusts 2008, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kipo

Kādus mānekļus varētu būt labāk izmantot tumšos ūdeņos spiningojot asarus, piemēram purvu ezeros?

Atbild Valdis Holbergs

Man vislabāk ir gājis ar baltu vai spilgti dzeltenu rotiņu. Ja līdakas tavā ezerā ir retums, tad spiningo ar tievu aukliņu, bez pavadiņas un velc cik vien lēni var.

Atbildēts: 25.augusts 2008, 08:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā profesors

Sveiks.Vai tu copē samus uz grunteni?

Atbild Valdis Holbergs

Nē. Es samus esmu noķēris tikai ar spiningu un man tie ir trāpījušies tikai spiningojot Daugavā.

Atbildēts: 25.augusts 2008, 08:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kalnins

Vai esat makskerejis Lielaja Baltezera? Ja ja, kadi lomi bijusi un uz kadas esmas? Ja braucu uz turieni ar laivu kur labak makskeret (lidakas) dzilaka vai videji dzila vieta? Kadus maneklus attiecigi labak lietot?

Atbild Valdis Holbergs

L.Baltezerā pats labākais ir velcēt pa ezera vidu ar peldošo vobleri, kurš grimst 2 līdz 3 m dziļi. Vislabākie rezultāti ir uz nelielu vobleri, jo tad bez līdakām trāpās arī zandarti un lieli asari.

Atbildēts: 25.augusts 2008, 08:32 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Cundurs

Kur var uzzināt kvoka parametrus?

Atbild Valdis Holbergs

Kvokus mūsdienās var nopirkt makšķernieku veikalos. Tā nav tāda problēma. Pirms dažiem gadiem es nopirku Rīgā firmas Balzer kvoku.

Atbildēts: 18.augusts 2008, 18:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zandele11

kaa vislabaak kert breksus un kaadu bariiibu lietot ?

Atbild Valdis Holbergs

Breksis ļoti labi iet uz jebkuru standarta barību. Tie, kas makšķerē uz pludiņa makšķeri man stāstīja, ka ja uz parastu copi paņem jebkuru standarta barību BREME, t.i. breksim, tad breksis tiešām diezgan ātri atnāk un lomi ir lieliski. Ja gribi par to uzzināt ko vairāk pajautā to Normundam Grabovskim.

Atbildēts: 18.augusts 2008, 17:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager