Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā flex

Lielupe var nokert kadu lidaku vai zandartu braucot ar laivu un spiningojot uz gumijas zivtinas ? Ka butu visslabak spiningot no laivas kad ar vinu brauc vai apstajas un no tas vietas spiningo? :)

Atbild Valdis Holbergs

Lielupē ķerot uz spininga zandartus labāk ir noenkuroties, tāpēc, ka zandarti uzturas aptuveni vienā rajonā un ja veiksmīgi noenkurosies, no vienas tādas vietas vari noķert vairākus zandartus. Spiningojot līdakas ir savādāk. Līdakas ir individuālistes un tās ir jāmeklē, tāpēc, ja vējš nav pārāk spēcīgs var spiningot nenoenkurojoties.

Atbildēts: 30.jūlijs 2008, 10:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā flex

Uz kada vizula labak spiningot lai nokertu lidaku vai asari?

Atbild Valdis Holbergs

Universāla recepte ir rotējošais vizulis. Ezeram pēc formas līdzīgs MEPPS AGLIA Nr. 3, bet straujākai upei MEPPS AGLIA LONG Nr. 3. Lielākam un dziļākam ezeram var izmantot arī Nr. 4 vai pat Nr. 5. Ja upe ir neliela tad Nr. 2. Ja pēkšņi lielā ezerā uztrāpa lielu asaru baru, kuri medī mazās zivtiņas, tad asarus arī ezerā var ķert uz rotiņiem, kuri ir līdzīgi MEPPS AGLIA LONG. Atseviškos ezeros labāki panākumi ir ja spiningo ar rotiņu, kuram ir piekabināta gumijas zivtiņa vai voblerītis.

Atbildēts: 29.jūlijs 2008, 12:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā flex

Sveiki nevaretu pateikt ka jaspiningo lai babites ezera nokertu lidaku?un nevarat man ieteikt labu maks4eresanas vietu tuvuma rigai?

Atbild Valdis Holbergs

Pagaidām Babītes ezerā ķeras slikti, jo ir pārāk karsts. Labākais laiks spiningošanai Babītes ezerā ir vasaras otrā puse, kad kļūst vēsāks un rudens, līdz ezers aizsalst. Ļoti rezultatīvs Babītes ezerā ir burkānu krāsas mūdzis. Šo vizuli tagad ražo Salmo un to sauc par mūdzi, bet agrāk, kad to spiningotāji izgatavoja saviem spēkiem, tad tas bija vairāk pazīstams ar nosaukumu burkāns, tieši krāsas dēļ. Ja Babītē spiningo uz mūdzi-burkānu tas ir jāvelk ļoti lēni un nav ko cerēt, ka copes būs viena pēc otras, toties, ja būs cope, tad tā būs kārtīga līdaka. Mūdzim parasti uzbrūk 2 līdz 5 kg smagas zaļsvārces.

Atbildēts: 29.jūlijs 2008, 12:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Floberis

Labadiena, ZZS tiešām makšķerniekiem liek sprunguļus visos 5 riteņos, bet tad ja saka a vajag pateikt arī b . Kura partija un kuri cilvēki tad tavuprāt būtu makšķerniekiem labvēlīgi?

Atbild Valdis Holbergs

Pret makšķerniekiem lielākā daļa politiķu nav naidīgi noskaņoti. Ar jebkuru no viņiem var vienoties par visu un atrisināt jebkuru problēmu. Vienīgais izņēmums ir ZZS. Kur tas ir redzēts!? Latvijas vides ministram ir padomnieks makšķerēšanas jautājumos, kurš par to saņem algu, bet kurš nemaz nav makšķernieks un faktiski visus makšķerniekus ienīst!

Atbildēts: 29.jūlijs 2008, 11:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4a111

Labdien! Kadi vizuļi vislabāk patīk līdakām?

Atbild Valdis Holbergs

Līdaka ir spilgti izteikts plēsējs. To var noķert uz jebkuru vizuli. Parasti ļoti seklos ezeros spiningo uz poperi, rotiņu vai gumijzivi. Nedaudz dziļākās vietās var pielietot arī voblerus, kuri neienirst pārāk dziļi un vieglus šūpiņus. Ja dziļums atļauj, tad var lietot arī lielākus un smagākus vizuļus. Nelielās upēs labāk ir spiningot uz rotiņa, bet lielās, kā Daugava, var spiningot arī uz šūpiņiem, vobleriem un citiem vizuļiem.

Atbildēts: 29.jūlijs 2008, 11:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4a111

Sveiki! Es vēlējos paprasīt vai ar trijžuburi ir labāk copēt nekā ar parasto āķi??? Paldies

Atbild Valdis Holbergs

Vizuļiem parasti piekabina trīsžubura āķus, bet ja copē ar pludiņmakšķeri izmanto vienžubura āķus.

Atbildēts: 28.jūlijs 2008, 10:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 020mm

Sveiki, man tāds jautājumiņš par zemmēriem.

Izlēmu tā īsti pastudēt noteikumus un šaj pašā portālā pie makšķerēšanas noteikumiem izlasīju, ka samam minimālai izmērs ir 50 cm, bet kādā ar makšķeri raidījumā skatījos par reidiem un tur vienam makšķerniekam tika piešķirts diezgan brangs sods par samu kas bij īsāks par 60 cm.

Tātad, nu kā tad tur īsti ir, cik lielam jābūt samam lai to var ņemt līdzi?

Atbild Valdis Holbergs

Te ir dzelžaina loģika. Ja visi zinās, ka sama minimālais izmērs ir 50 cm, tad visi viņus laidīs vaļā un Māra Oltes raidījuma varoņi nevarēs uzlikt brango sodu, bet te pēkšņi,- Ogres pagastvecis ir noteicis sama minimālo izmēru nevis 50 cm, bet 60 cm un tad kāds makšķernieks iekrīt un tie Māra Oltes raidījuma varoņi iekasē ap 500 latus sodu un ceturto daļu no iekasētā saņem, kā prēmiju. Diemžēl, tā tas ir un te neko nevar izdarīt. Kamēr vēlētāji neizbalsos ZZS un Vējoni ar Birkavu tāds stulbums turpināsies. Starp citu. Minimālais sama izmērs 60 cm nav vienīgais Ogres pagastveča izgudrojums. Viņš ir noteicis, ka makšķernieks drīkst lomā paturēt tikai divas zivis un šis noteikums ir noformulēts tā, ka nav iespējams saprast kādas konkrēti.

Atbildēts: 28.jūlijs 2008, 10:30 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kults20

Labdien.

Man te viens jautajums vai zandartu un karusu var kart uz gruntsMakšķeresanu. kadu baribu likt labak likt uz barotavas.

Pladiens.

Atbild Valdis Holbergs

Zandarts principā ir plāsīga zivs, bet karūsa nē, tāpēc zandartu ir iespējams uz grunteni noķert, ja uz āķa sprauž mailīti vai naktstārpu. Karūsas parasti ķer uz pludiņa makšķeri, nevis grunteni.

Atbildēts: 28.jūlijs 2008, 10:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fargus

Cienīnjamais meistar es zinu ka jums labāk tīk monofīlās auklas, bet vai jūs nepateiktu kura ir patiesi laba pītā aukla spiningam? Izmantoju vizuļus amplitūdā no 8-30 gramiem! Reiz man bija pītā aukla (firmu neaceros) kura tā pinās ka izmetu āra pēc kādas trešās copes! A varbūt ka spole štruntīga?

Atbild Valdis Holbergs

Tīri spiningošanai esmu ilgstoši lietojis japāņu pīto auklu, kuru man no Maskavas atveda viens mans draugs, bet tās nosaukumu es neatceros, jo lielākā daļa teksta uz spolītes bija japāņu valodā. Tā bija pītā aukla ar diametru 0,18 mm un uz spolītes bija uztīts 150 metri. Aukla bija ļoti kvalitatīva. Tā bija precīzi 0,18 mm diametrā un apaļa šķērsgriezumā. Tā bija ļoti mīksta un diezgan gluda salīdzinot ar citām pītajām auklām. Interesanti, ka tā bija krāsota spilgtās varavīksnes krāsās. Pirmo reizi es ar to spiningoju pašā pirmajā lašu ķeršanas čempionātā , kuru Salacā ap 2000. gadu rīkoja LMA un Egons Simsons un tā man vēl ar vien ir uztīta uz rezerves spolītes un aizvakar viens mans draugs uz to Daugavā izvilka samu. Tā vēl ar vien ir kā jauna. Pat spilgtais krāsojums nav nodilis. Vienīgais tā vairs nav 150 metrus gara, jo diezgan daudz ir aprauts. Diemžēl, tādas auklas pie mums,t.i. ES nopirkt nemaz nevar. Ne vienā veikalā es to neesmu redzējis. Tāda tipa auklas tirgo tikai makšķernieku veikalos Japānā, nu un ieved nelielos daudzumos Krievijā. Pie mums skaitās, ka kvalitatīva it kā ir Daiwa Infiniti pītā aukla. Man to ir iesmērrējuši, bet tā ir pavisam savādāka. Tā ir cieta, kā atspere un netīrā, zaļā krāsā. Man tā aukla ir, bet es to vēl neesmu lietojis. Copei ar multiplikātoru es agrāk izmantoju 0,34 mm 250 metrus garu Berkley triline, bet tad to sarāvu un vairāk tādu auklu nopirkt nevarēju. Tagad man uz viena multiplikātora ir cita 0,34 mm pītā aukla, kura ir no mūsu veikala. Tā aukla ir diezgan štruntīga, bet pie tāda diametra, kā 0,34 mm tas nav tik svarīgi, ka tā ir plakana, cieta un raupja.

Atbildēts: 25.jūlijs 2008, 09:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Floberis

Labadiena, atradu un izkopēju!!! Vai te rakstītais ir taisnība??? To aktieri milici nevar vienreiz nomainīt??? Sanāk ka ziemā cope vairs nebūs iespējama ar šķersbļitkām kuras man ļoti patika un likās ļoti sportisks veids zivju ķeršanā?

Mistika kas te notiek Latvijā.....

# 12. Lietojot makšķerēšanas rīkus, nav atļauts izmantot:

12. Makšķerēšanas laikā aizliegts izmantot:

12.3. ledus periodā upēs mākslīgu ēsmu, kura abos galos aprīkota ar nekustīgiem āķiem un āķi starp abiem galiem vai bez āķa (šķērsbļitku), un kura zemledus makšķerēšanas laikā nedrīkst atrasties starp makšķerēšanas piederumiem;

12.4. ūdu – jebkuru bezledus periodā ūdenī peldošu vai nepeldošu priekšmetu, vai ledus periodā, kas ievietots āliņģī vai virs tā, kuram piestiprināta makšķeraukla ar vienu vai vairākiem āķiem un kas izmantošanas laikā netiek turēts rokā.

Atbild Valdis Holbergs

Kaut kādi uzlabojumi ir iespējami tikai tad, ja nākamajās Saeimas vēlēšanās 5 % nepārvarēs ZZS. Vai arī ja ZZS Saeimā tiks, bet netiks valdībā. Tad R. Vējonis tiks nomainīts un un līdz ar viņu arī viņa palīgi, izpalīgi, padomnieki utt, tai skaitā arī Alvis Birkovs,- milicis no Rīgas kinostudijas detektīvfilmas Aveņu vīns un tad ātri pieņemsim normālus makšķerēšanas noteikumus. Tagad ar pie varas esošajiem kretīniem strīdēties nav vērts. Ar šķērsbļitku varēs copēt Peipusa ezerā, Somijā un citur, kaut vai Krievijā.

Atbildēts: 25.jūlijs 2008, 09:08 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager