Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā Aigars30

Paldies, Valdi, par atbildi! Lai gan īpaši dzīvi Tu man ar to neatviegloji :)) Es gribētu dzirdēt Tavu ieteikumu par kādu konkrētu spiningu vai spoli - marku, modeli utt., lai tieši tādus arī meklētu :) Ja ir iespējams, tad iesaki kaut ko, jo man diez ko daudz neizsaka teksts - kaut kāda vienkārša bezinerces spole(var būt kaut ar vienu gultni vai pat bez gultņiem un lēnā). Neej uz veikalu viens. Ej kopā arkādu paziņu, kurš reāli spiningo un prot noķert zivis. Paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Tā konkrēti nosaukt kādu konkrētu kātu un spoli nepazīstamam cilvēkam ir neiespējamā misija. Es taču nezinu, cik gadus Tu esi vecs, kāda Tev ir copes prakse, kādas Tev ir fiziskās kondīcijas, cik tu esi naudīgs, kur un ko Tu plāno copēt utt? Tādēļ es aprobežojos ar vispārīgiem spininga un spoles raksturojumiem.

Atbildēts: 14.aprīlis 2008, 14:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ingars81

labdien! ja man ir jaaizveelas spinninga spole-tad ar priekseejo vai pakaleejo bremzi? tas domaats aktiivai spinningosanai,piem. Somijaa! paldies! :))

Atbild Valdis Holbergs

Tagad visas krutās spoles ir ar frikcijas bremzi, kura ir spoles priekšā. Ar tām dārgajām spolēm STELLA, TVIN POWER un tamlīdzīgām viss ir skaidrs. Frikcijas bremzi tikai ir pareizi jānoregulē. Ar vienkāršākas konstrukcijas spolēm ir nedaudz savādāk. Uz tām frikcijas bremze nav tik kvalitatīva un tāpēc, es piemēram, no vienkāršas konstrukcijas spolēm ņemtu to, kurai ir aizmugurē regulējamā frikcijas bremze.

Atbildēts: 11.aprīlis 2008, 09:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā catfish

Paldies,biju jautajis par atskiribu strap pito un mono aukl.paldies atbilde skaidra!!!Es biju nopircis"CORMORON'' pavadinas kas ari izskatas ka no monofilas auklas(caurspidigas)vai tas redz mazak neka parastas tumsas pavadas,vai tam ir nozime veiksmigakai copei???Paldies

Atbild Valdis Holbergs

Es arī lietoju caurspīdīgas pavadiņas. Ja pavadiņu lieto tad copes ir retākas un uzmanīgākas. Ar to ir jārēķinās, bet ja nelieto, tad līdaka grābj drošāk un nokož vizuli. Tāda ir pretruna. Vai nu retākas un uzmanīgākas copes vai caps un vizulis ir nost.

Atbildēts: 11.aprīlis 2008, 09:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ingars81

sveicinaats veelreiz! nu tad ja es veelos izveeleeties ekipeejumu spinningosanai,tad kam man labaak dot prieksroku-salmo vai maver! iesaki luudzu...:))) Paldies!!!!

Atbild Valdis Holbergs

Es ņemtu Salmo. Kvalitāte aptuveni vienāda, tikai Salmo noteikti būs lētāks un drošākas garantijas.

Atbildēts: 10.aprīlis 2008, 09:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kocins12

kāda ir iespēja pacopēt Volgā ?

Atbild Valdis Holbergs

Bez problēmām. Braucienus uz Volgu organizē daudzas tūrisma firmas. Iesaku ieskatīties Impro un Ēsma piedāvājumos. Galvenais, nebrauc uz Volgu vasaras vidū, jo tad tur ir nenormāli daudz odu, kuri neganti kož. Odi Sibīrijā vai Karēlijā ir štrunts salīdzinot ar odiem Volgas lejtecē vasaras vidū.

Atbildēts: 10.aprīlis 2008, 09:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aigaigars

sweix atkal

uz ko tew pasam labakie rezultati irbe uz taiminiem naktstarpu roteri wizuli gumiju wobleri(kada krasa izmers garums swars utt)

Atbild Valdis Holbergs

Es Irbē taimiņus vienmēr ķēru uz lētajiem Lucky John rotiņiem, kuri pēc formas ir ļoti līdzīgi MEPPS AGLIA LONG trešajam numuram ar spīdīgu spoguļpapīrīti uz lapiņas.

Atbildēts: 10.aprīlis 2008, 09:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aigaigars

sweix welreiz atkal par taiminiem

ka doma labak uz taiminiem ar pito wai ar 0.35 mono ja wienada izturiba

kadas firmas zilku ieteiktu uz taiminiem un kadu krasu diametru izturibu ja spiningosu winus 1. reizi

paldies

Atbild Valdis Holbergs

Ja domā tikai pamēģināt, tad nesarežģī. Ej copēt ar to auklu, kura Tev ir. Aukla ar diametru 0,35 mm ir pārāk resna. Var copēt gan ar pīto, gan ar parasto, tikai nevajag ņemt resnāku par 0,30 mm, citādi nevarēsi tālu iemest un straumē vizuli nevarēsi piegremdēt.

Atbildēts: 9.aprīlis 2008, 09:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aigaigars

a ka isti ir tos taiminus kadreiz irbe war paturet jeb wisu gadu jaatlaiz

Atbild Valdis Holbergs

Protams, ka ir jālaiž vaļā visu gadu. Sods par nelikumīgi noķertu taimiņu ir ļoti liels. Vairāk par 100 latiem.

Atbildēts: 9.aprīlis 2008, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ingars81

sveicinaats! gribeeju uzzinaat no jums kaut ko vairaak par firmas MAVER inventaaru(spoles un kaati) tiesi spinningosanai. dzirdeeju ka loti augsta kvalitaate par saiidzinosi zemaam cenaam! kaut vai saliidzinosi ar shimano vai daiwa... jau ieprieks pateicos!!!

Atbild Valdis Holbergs

MAVER inventārs spiningošanai tā pat, kā Salmo, Balzer, DAM, Shekespeare, ABU un citi ir normāla kvalitāte par samērā saprātīgu cenu. Nekā izcila viņiem nav. Ja salīdzina ar SHIMANO un Daiwa, tad japāņiem ir nesalīdzināmi lielāks sortiments,- izcili, bet dārgi paraugi, kā arī ir arī vienkāršāki un lētāki modeļi. Ar MAVER spiningu pats nekad neesmu spiningojis, bet man ir viens TRABUCCO spinings, kuram nav nekādas vainas. TRABUCCO tā pat kā MAVER specializējas uz inventāru pludiņmakšķerēšanai.

Atbildēts: 9.aprīlis 2008, 09:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā catfish

Sveiki! Nevaru līdz galam saprast, kā līdakas redz pīto un monofīlo auklu? Vai tiešām ir atšķirība? Paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Parastā, monofīlā aukla ir gandrīz neredzama ūdenī. Ar pīto ir tā, ka jo dzidrāks ūdens jo labāk tā ir redzama un tāpēc copes ir retāk.

Atbildēts: 9.aprīlis 2008, 09:04 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager