Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā vildboy

Sveiks! Es ļoti bieži makšķerēju sava dārza tuvējā ezērā-Bērzezerā! http://www.ezeri.lv/database/1270/

BET ir viena problēma. Tur esmu nokeris kadas 10 lidakas kādos 5 gados! lielaka 2,5 kg! Tagad rudeni esmu izbraukajis ezeru krustu skersu velcejot! Ir bijusas 2 copes pa kadam 5 reizem! Palidzat ludzu izveleties ar ko labak makskeret taja ezera? Kādas krāsas maneklus labak izveleties? Parsvara velceju ar vobleriem! Udens ir loti tumss jo nak no purva, bet tirs jo dzivo daudz vēžu!

Atbild Valdis Holbergs

Es tur mēģinātu copēt uz baltu rotiņu, tikai ar noteikumu to supper lēni vilkt. Tādos ezeros citreiz ir daudz smuku asaru. Izmēģini Salmo mūdzi, tikai to arī velc supper lēni.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 12:13 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Kripsis

Labdien Valdi.Gribeju jautat vai nevarat palidzet?Esmu domajis pirkt jaunu makskeri ar visu spoli un vai jus nevaretu ieteikt kadu man katu pirkt un kadu spoli?Cena varetu but lidz kadiem 40-50Ls.Un vai nevarat ieteikt kadu veikalu Riga kur to visu nopirkt. :)

Atbild Valdis Holbergs

Daugavgrīvas ielā 31, Rīgā. Tas ir specializēts Salmo firmas veikals.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 12:10 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā stillsmoke

Labdien, Valdi!

Gribēju pajautāt:

1. Kā ir ar pieredzi makšķerēšanā Engures upē pirms un aiz Ugāles dzirnavām? Asari ir redzēti līdz dzirnavām, bet mazi.

2. Kādu mānekli labāk lietot šaurajai un seklajai upei?

3. Vai šobrīd būtu vērtīgi izmēģināt varžu peldošos mānekļus?

Atbild Valdis Holbergs

1. Ar asariem Engures upē ir tāpat kā visās citās upēs kuras ir saistītas ar jūru. Kad tie ieceļo no jūras to ir daudz un tie ir lieli, bet kad tie ir atkal prom tad upe ir patukša.

2. Kādu no vieglajiem rotiņiem. Tas kuru, ir atkarīgs no straumes ātruma un upes dziļuma.

3. Uz varžu imitācijām labi ķeras pavasarī un vasaras sākumā. Vasaras vidū un rudenī tie nav tik populāri.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 12:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mikucis15

sveiki!!

makšķerēju jau ligu laiku bet nekad nēsmu pamēģinajis mušiņmakšķerēšanu, tagad domaaju pieķerties tai nodarbei !!

gribeju jautaat ar kadiem piederumiem sakt kādu kātu,spoli,auklu,pavadiņu,mānekļus

man no sī visa nau neka un nau nekads jausmas kas ir labāks prieks iesācēja. lai nebūtu ta ka aizeju uz veikalu un man tur sadod nezin ko!!

būtu ļoti pateicīgs ja jūs varētu ieteik tadu kā sakumkomplektu lai varētu sākt nodarboties ar mušiņmakšķerēšanu(P.S būtu vēlams ja cenas ar jūs aptuveni norādītu lai zin apcik reikināties )

biski esmu palasījis rakstus un jau pamazām iepazīstos ar info!! PALDIES

Atbild Valdis Holbergs

Tagad Latvijā, lai sāktu copēt ar mušu nav nekas jāpērk. Aizej uz nodarbībām, pie mūsu FFF instruktoriem Reiņa Rutka, Egīla Cellenkopfa vai kāda cita un iesākumā viņi tev iedos savu inventāru. Tad Tev būs vieglāk izvēlēties, ko pirkt konkrēti. Septembra pēdējā sestdienā Rīgas mušiņmakšķernieku klubs Siguldā rīkos pasākumu, kur būs visi mūsu FFF specialisti uz vietas sastopami un var būt vēl kāds ārzemnieks. Parasti tas pasākums notiek netālu no Gūtmaņa alas. Informāciju par to var sameklēt www.fishing.lv

Atbildēts: 18.augusts 2009, 12:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā GatisRie

Sveiks! Vai zini, kur Riga varetu iegadaties sadu modeliti ?http://www.rapalaworld.com/lure.php?s=aWQ9Mjcmc2l2dT1sdXJlcyZ0eXBlPTEmcD0xJmg9M0hEWXZjUUc%3D

Otrs jautajums, ko varetu pateikt par Drīdza ezeru, vai braukt makskeret uz so ezeru, butu jega ? Pedeja laika daudz laba dzirdets no netira Talsu ezera,ko sakat ?

Atbild Valdis Holbergs

Ja ļoti vajag jebkuru vizuli var nopirkt ASV. Ja Amerikā nav radu, kuri var izlīdzēt, tad vajadzīgo mantu var pasūtīt caur kādu no katalogu firmām, piemēram, populāro Cobellas. Dridža ezers ir pats dziļākais Latvijā. Ja tur spiningo, tad ir jābrauc gar pašu krastu un jāmet gar niedrām smags vizulis kurš var sasniegt ap 5 metru dziļumu. Tā Dridzī ir noķertas arī desmitnieces.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 11:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā martinsmaris

Sveiks, Valdi!

Bijām Engurē, laiks reti riebīgs (ZA vējš), taču pēc Tava ieteikuma, izmantojot, rotējošo voblerīti tika izmānīt uz pirmā metiena paprāvs asaris, kam vēlāk sekoja zemmēra līdaka. Pēc tam, kā ar nazi nogriezts - ne copes, ne loma!

Tagad gribu pamēģināt Lielupi pie Kalnciema, saki, esi tur mēģinājis un vai vari padalīties ar kādu pieredzi.

Vēl, šogad, diemžēl, ir atlikts brauciens uz Ālandiem, vai ir kāda vieta, kuru vari ieteikt šeit Latvijā, kāds ezers pie kura varētu pavadīt 3 dienas?

Paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Lieupe pie Kalnciema radikāli atšķiras no Engures ezera. Tur ir dziļšs un ir ļoti lieli plašumi. Tur parasti copē uz velci izmantojot gumijzivis un voblerus. Gar sēkļu malām uz rotiņiem var noķert asarus.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 11:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ediss

Sveicināti!

Vakar Gaujā puikam "kāds" nokoda nelielo asaru mānekli :-) - vai asaris to spēj, vai tomēr tā ir bijusi līdaka? Tā kā asari ir jāspiningo ar smalkiem rīkiem (aukla 0.17; bez metāla pavadiņas) vai ir mēģināts pavadiņas vietā siet pītās auklas gabalu - to it kā pārkost ar vienu kodienu būtu grūtāk, ne?

Paldies!

Edmunds

Atbild Valdis Holbergs

Ja nokoda, tad noteikti tā bija līdaka. Ja liksi pavadiņu (jebkuru) asari ķersies retāk, tāpēc ir izvēle vai nu spiningo bez pavadiņas un asari ķeras bieži un ne visas līdakas nokodīs, vai spiningo ar pavadiņu un asari ķersies retāk, bet par to varēsi būt drošs par to, ka ja paņems līdaka, tad tā vizuli nenokodīs. Pats es spiningojot Gaujā asarus un alatas pavadiņu nelietoju. Jā, paretam pa kādam vizulītim nokož, bet par to cope ir interesantāka.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 11:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ushpelis

Labvakar, Valdi! Interesējos un jautāšu šoreiz par meženēm. Gribētos doties makšķerēt tieši meženes, bet nezinu, kur lai to dara. Zinu, ka tās uzturas upēs. Varētu ieteikt kādu variantu, kur varētu doties, kā arī ar kādu makšķerēšanas tehniku ir iespējams tikt pie šīs zivs un kāds inventārs būtu jāizmanto (sākot no makšķeres, auklas un āķiem un beidzot ar ēsmu) ? Būšu ļoti pateicīgs, ja dosiet kādu padomu. Paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Speciāli braukt medīt meženes ir vērts tikai tad, ja zini vietu, kur tās sit mazās zivtiņas. Lai speciāli noķertu meženi vajag mētāt tur kur viņas taisa lielos plunkšķus. Vizulim ir jābūt smagam, lai varētu tālu aizmest. Populārākie ir Coastmaster un Shuster. Principā, diezgan laba vieta, kur tā var noķert meženi ir tā saucamais licenzētais posms Daugavā, lejpus Ķeguma HES. Aukla vispiemērotākā ir monofīlā 0,25 mm, lai varētu tālāk aizmest.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 11:24 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Rotinjsh

Sveicināti!

Esmu dzirdējis, ka iespējama līdaku ķeršana Daugavā uz peli, sakiet vai pats esat ko tādu meiģinājis...un kā notiek šāda veida makšķerēšana?

Atbild Valdis Holbergs

Uz peli copē Sibīrijas upēs. Tā ir ļoti aizraujoša un interesanta cope. Sibīrijas pele tas ir tas pats popers, tikai ar vilnu. Mūsu Daugavā uz poperi var copēt ļoti labi, tikai poperis ir jāaizpludina ļoti tālu un uz to var noķert samu, līdaku, lielu sapalu vai meženi. Zinu gadījumu, kad Daugavā augstāk par Daugavpili viens entuziasts izmēgināja spilgti sarkano Halco poperi un noķēra desmitnieku samu. Šogad ar poperiem Daugavā eksperimentēju arī pats. Aizbraucu uz Krivoselci sādžu lejpus Piedrujas. Samu redzēju, bet tik tālu, ka nevarēju tur aizmest, tāpēc neko nenoķēru, bet noteikti turpināšu eksperimentēt, jo rezultātam ir jābūt. Es tam ticu.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 11:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā modza

Varbūt varat ieviest skaidrību, kā ir ar benzīna motoriem un licenzēm Baltezeros un Lilastes ez. un Dūņezerā. Kā varbūt ir arī kāda lādzīga saite, kur to visu var apskatīties.

Atbild Valdis Holbergs

Es Latvijā vispār neizmantoju laivu motorus ne elektriskos, ne benzīna. Manuprāt, tas ir dīvaini ja makšķernieks grib braukāt ar benzīna motoru pa Lilastes vai Dūņu ezeru.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 10:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager