Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā Alex_fly

Sveiki ! Makshkereeju uz mushu jau 5 meeneshus . Zaabakus esmu nesen nopircis bet nevienu reizi vel neesmu aizbraucis uz upiiti jo nezinu nevienu normaalu vietu . Varat pateikt vietas netaalu no riigas kur var pamakshkereet sapalus , alatas un varbuut foreles .

Atbild Valdis Holbergs

Ja gribi vienkārši izmēgināt kā ir kad klāt ir norāla zivs tad brauc uz kādu no dīķiem: Ciemupē, Ķegumā, Tomē vai Vangažos, bet ja gribi sportot īstā upē, tad vistuvākās vietas ir Gaujā ap Silciemu un uz augšu līdz pašai iztekai.

Atbildēts: 18.augusts 2009, 10:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā brugis

Gribējās man te uzzināt tādu te lietu, varbūt jūs esat lietas kursā!!! Man te viens čoms copē mēmelē pārsimts metrus no majas, šim pienāk inspektors un uzliek sodu par to ka sim naw lidz makskernieku kartes, pats labākais jau ir tas ka sods ir 50 ls nejau tur pāris lati..... Jautājums vai inspektors ta drikst rikoties????

Atbild Valdis Holbergs

Tas vēl ir mazs sods. Tas nozīmē, ka viņš vēl nebija paspējis neko noķert. Ja Tavs draugs būtu aizgājis spiningot Daugavā un noķertu pāris līdakas un samu un atnāktu inspektors un izrādītos, ka viņam nav makšķernieka kartes sods būtu bijis ap 700 latu, jo skaitītos, ka sams ir noķerts nelikumīgi un sods psr to ir 300 lati, par katru līdaku arī ir ap simtu vai pat 150, copējis bez kartes 50 utt. Tāpēc, ka var uzlikt tādus sodus to inspektoru tagad ir saradies kā biezs un galvenais viņu mērķis ir, tā saucamie, svērtdienas makšķernieki, kuri tik labi nepārzina jaunos makšķerēšanas noteikumus un pastāvoso likumdošanu.

Atbildēts: 12.augusts 2009, 15:02 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā davens12

Kāda atšķirība no pītās un vītās auklas?????

Atbild Valdis Holbergs

Vispār ir pītās auklas. Par vītajām neesmu dzirdējis.

Atbildēts: 12.augusts 2009, 14:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Hofs

Labdien!

1. Līdz šim esmu specializējies tikai seklajos piejūras ezeros tāpēc mans jautājums ir - vai šobrīd, kad ūdens temperatūra ir tik augsta un zivis kļuvušas kūtras to aktivitātes upēs vai dziļākos ezeros ir izteiktākas?

2. Vai ir zinātniski pierādīts, ka zivis redz krāsas, vai arī tās izšķir tikai tumšāku vai gaišāku objektu?

3. Vai neziniet kur būtu iespējams iegādāties mepps plānos šupiņus par par zemāku cenu, jo Ēsmā, Salmo un citās vietās cena ir diezgan neinteresanta. Varbūt varat ieteik valsti, kur šo produkciju var iegādāties saprātīgāk?

4. Ko sakāt par pilnīgi melniem mānekļiem (Rotiņi, Vobleri Gumijas)?

Atbild Valdis Holbergs

1. Pilnīgi noteikti. Tagad ir īstais laiks spiningot dziļajos Latgales ezeros.

2. PSRS (Krievijas)zinātnieki apgalvoja, ka zivis krāsas neatšķir un visu redz melnbaltā, bet rietumos uzskata, ka zivis zem ūdens visu redz šaurā krāsu spektrā no dzeltenā līdz zaļajam. Slikti, ka zivis klusē un neko par to nestāsta.

3. Ameriks savienotās valstis

4. Ļoti populārs rotiņš alatām ir Rlack Fury. Esmu spiningojis uz pilnīgi melniem ABU Flex un gandrīz melniem Reflex. Šo to noķēru. Kādreiz man bija pilnīgi melns šūpiņš un es uz to Gusena ezerā pie Robežniekiem veiksmīgi ķēru skaistas līdakas. Pilnīgi melnu vobleri vai gumijzivi neesmu redzējis. Parasti vobleriem un gumijzivtiņām ir tikai melna muguriņa.

Atbildēts: 12.augusts 2009, 14:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 7777

Sveiki!

Kādas ir Jūsu domas par laika apstākļu ietekmi uz copi (atmosfēras spiediens, vēja stiprums un virziens)?

Atbild Valdis Holbergs

Ietekme ir jūtama diezgan spēcīgi. Atmosfēras spiedienam ir jābūt daudz maz stabilam. Slikti ķeras, ja spiediens ātri krīt vai ceļas. Labi ķeras rietumu vēju ietekmē. Vissliktākais copei ir tīrs austrumu vējš.

Atbildēts: 12.augusts 2009, 14:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bimbo

sveiki!

Gribēju jautāt kā jūs liekat tvisteri uz Mepps Aglia un kādas krāsas parasti izmantojat liepājas ezerā un kuras vietas jūs tur esat iecienījis pie reiņiem otaņķiem vai tuvāk liepājai ? ! Paldies jau iepriekš.

Atbild Valdis Holbergs

Tvisteri parasti lieku dzeltenu, retāk sarkanu vai zaļu. Lai to darītu ņemu originālo MEPPS AGLIA ar sistēmu change hooks. Tad atskrūvēju svariņu un originālo āķi nomainu pret nedaudz lielāku un tad uz tā uzmaucu tvisteri. Parasti tvisteris vidēji iztur kādas piecas copes. Liepājas ezerā esmu bijis daudzās vietās. Vislabāk man patika no otras puses braucot no Liepājas caur Nīcu, jo tur varēja labāk piebraukt pie ezera.

Atbildēts: 10.augusts 2009, 15:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā egilsegils

Kāda dziļuma testa vobleris piemērotākais velcējot vietās, kur dziļums nepārtraukti mainās no 7m - 15m. Ko Jūs sakāt par variantu, kad pirms seklūdens voblera pievieno svinu?

Atbild Valdis Holbergs

Bez svina vobleri parasti nirst līdz 6,5 metriem. Vismaz no manējiem vobleriem nav ne viena, kurš nirtu dziļāk. Ja grib, lai tas peld dziļāk ir jālieto svariņi, vienīgais tie negatīvi ietekmēs voblera gaitu. Var būt nav vērts mocīties un mēģināt velcēt tādā dziļumā ar gumijzivi?

Atbildēts: 10.augusts 2009, 15:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ritvars1

Sveiki.

Gribētu jautāt vai atšķiras vobleri velcējot ,vai spiningojot???

Atbild Valdis Holbergs

Ir daudzi tādi vobleri, kurus ir neiespējami pietiekoši tālu aizmest ar spiningu un tie reāli der tikai velcēšanai.

Atbildēts: 10.augusts 2009, 15:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MADHAUSE

Labdien!

Man Jums jautājums-spiningoju jau sen un parasti izmantoju dažāda materiāla pavadas, bet nesen iegādājos Kevlar Leader pavadas daudzveidībai.Un tāpēc vēlējos Jums pajautāt kāda ir Jūsu attieksme un pieredze ar šāda veida pavadām-pagaidām pats vēl virsū neesu licis jo nav īstas pārliecības par viņas drošību, lai gan tests ir uzrādīts 20kg.

Paldies jau iepriekš, ar cieņu Didzis

Atbild Valdis Holbergs

Esmu ar tām eksperimentējis, bet tagad tādas nelietoju. Kāpēc man nepatika kevlars īsti nevaru paskaidrot. Nepatika un viss. Man patīk spiningot ar tērauda pavadiņām, kuras ir pārklātas ar tievu neilona kārtiņu. Tādas ražo un tirgo Salmo. Pavadiņa ir domāta, lai vizuli nepazaudētu, bet tieši nekvalitatīvu pavadiņu dēļ tos aprauj visvairāk. Galvenā nelaime metāla pavadiņai ir metāla nogurums. Tikko tā ir bijusi pārslogota, tā var pārtrūkt. Tāpēc to nekavējoties ir jāmet miskastē un jāņem jauna. Ar tām metāliskajām pavadiņām ir tā, ka pēc viņas formas var redzēt, ka tā ir bijusi pārslogota. Ja viņa pati no sevis sāk izliekties, tad to labāk ir nomainīt. Ar kevlara pavadiņu pārslodze nav redzama, jo tā tik un tā ir mīksta.

Atbildēts: 10.augusts 2009, 15:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antons

Šodien engures ezerā noķēru līdaku, kurai sanos bija caurums un iekšā vēderā tāds kā ne to lentenis ne to tārps piesūcies pie vēdera vietā kur bija caurums un otrs gals pie barības vada kurā atradās četras līdaciņas un kā es varu aizsūtīt foto ar šo radījumu

Atbild Valdis Holbergs

Latvijā ir veseli trīs raidījumi par makšķerēšanu, kurus vada Olte, Zveja un Grabovskis. Katra no šiem raidījumiem titros ir redzams, kā ar šo raidījumu veidotājiem var sazināties.

Atbildēts: 10.augusts 2009, 15:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager