Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā DavX

Ar ko atšķiras karbona spiningi vai tie ir labaki par grafīta vai nē? Vai tie ir viegli?

Atbild Valdis Holbergs

Karbons, grafīts, ogle ir viens un tas pats materiāls.

Atbildēts: 12.novembris 2007, 09:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DavX

vai jūs esat makšķerējis alberta dīķos , ja jā tad uz ko tur ķert!

Atbild Valdis Holbergs

Nē, tur makšķerējis neesmu.

Atbildēts: 8.novembris 2007, 11:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aldariss

sveicināti...

vai ir iespējams kaut kādā veidā iegūt savā īpašumā to pielikumu copes lietām,kur ir ezezu apraksti un dziļumu kartes!!!

Atbild Valdis Holbergs

Diemžēl, man ir tikai viens eksemplārs. Vajadzīgo informāciju par Latvijas ezeriem var atrast arī www.ezeri.lv

Atbildēts: 8.novembris 2007, 11:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DavX

Labdien! Es parasti makšķerēju varkļu kanālā, esmu makšķerējis uz silikona zivtiņām bet neko neesu noķēris itkādaru kāvisi bet nekas nekožas! Varbut pateksiet kas pa vainu!

Atbild Valdis Holbergs

Spiningojot ar gumijzivtiņām svarīgi ir piemeklēt īsto svariņu. To var izdarīt tikai eksperimentējot. Pamēģini spiningot ar smagāku vai vieglāku svariņu. Jo svariņš vieglāks, jo jāvelk lēnāk, bet ja tajā dienā ir spēcīga straume vieglo svariņu izmantot nevarēs utt.

Atbildēts: 7.novembris 2007, 10:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rotinnss

Sveiki!

Kādas krāsas, lieluma u.t.t. voblerus vajadzētu Lielupē pie kalnciema tilta un Liepājas ezerā? Nekad nēesmu aizrāvies ar velci, bet šogad doma pamēģināt.

Atbild Valdis Holbergs

Pie Kalnciema tilta līdakai ir jāpiedāvā kaut kas liels. Es velcēju ar 30 cm garu vobleri un parasti, ja ņem, tad ņem 4 līdz 9 kg smaga līdaka. Mans slavenais vobleris ir ļoti līdzīgs 30 cm garajam Nils Master voblerim, tikai manējam galva ir vēl par centimetru platāka. Mans vobleris ir ar tumšu muguru, baltiem sāniem un sarkanīgi dzeltenu vēderu, bet noteikti līdakas ķersies arī uz pilnigi baltu vobleri ar sarkanu galvu, zaļganīgu, dzeltenīgu un citām krāsām. Liepājas ezerā velcēt nevar, jo tas ir sekls ezers. Tur labāk mētāt ar mazu vobleri, rotiņu vai nelielu gumijzivi.

Atbildēts: 7.novembris 2007, 10:23 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā rotinnss

Sveiki vēlreiz! Ko varat pastāstīt par Ķikuru un Vilgāles ezeriem? Kādreiz kad dzīvoju Aizputē esmu tur copējis ar tēvu, bet tagad gadus 15 nēesmu tur bijis. Pārceļos uz dzīvi Liepājā un mēģinu atrast tur tuvumā esošas copes vietas. Zinu, ka ir Durbes ezers un lielas zivis tajā, bet par Ķikuru un Vīlgāles ezeriem tikai tik daudz cik atmiņas.

Paldies par atbildi!

Egils

Atbild Valdis Holbergs

Ap Liepāju ir ļoti daudz izcilu copes vietu. Zivīm bagāti ir Durbes, Liepājas un Papes ezeri. Plašas iespējas copēt ir jūras piekrastē, ostas akvatorijā un no moliem. Lieliskas iespējas makšķerēt ir Bārtas un Sakas upēs, kā arī Sakas satekupēs, it īpaši Tebrā. Liepājas tuvumā ir diezgan daudz foreļu strautu.

Atbildēts: 7.novembris 2007, 10:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roolis

sveicināts.te atkal es.man paziņas brauc uz ASV un es gribu palūgt,lai man atved multiplikatoru spiningam.cabelas noskatiju daiwa fuego.vai jūs ko zināt par tādu vai varbūt varat ieteikt citu modeli ~250$ robežās?

Atbild Valdis Holbergs

Visvairāk pārdotākais multiplikātors pasaulē ir PENN, bet to vairāk izmanto jūrās. Pēdējos desmit gados multiplikātorus ir sākuši ražot Daiwa un SHIMANO. Ar Daiwa multiplikātoriem copējis neesmu. Esmu izmēģinājis tikai SHIMANO Calkutta. Neko sliktu par to pateikt nevaru, tomēr es dodu priekšroku sen pārbaudītām vērtībām, t.i. ABU Ambassadeur. Aktuāls jautājums ir cik liels multiplikātors ir jāpērk? Lašiem, lielajām līdakām, samiem un karpām vispiemērotākais ir ABU Ambassadeur 6500C, jo tas ir ar diezgan lielu auklas ietilpību (monofīlā 0,42 mm 200m)un tas nav pārāk smags un ar to var visu dienu mētāt. Nākamais izmērs Ambassadeur 7000 ir vēl ietilpībāks(monofīlā 0,50mm 200m), bet tas jau ir pasmags. Spiningojot lašus vienā upē Zviedrijā redzēju, ka visi zviedru lašu makšķernieki spiningo tikai ar ABU Ambassadeur 6500C. Es Tavā vietā pirktu tieši šo multiplikātoru. Pats, savā laikā par to samaksāju 160 ASV dollārus. Pērc parasto modeli bez inkrutācijām un neapzeltīto.

Atbildēts: 7.novembris 2007, 09:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā egilsegils

Pavisam nejauši ievēroju, ka manā kolekcijā ir gumijas mānekļi kas tumsā izstaro gaismu. Tieši uz šiem neesmu neko noķēris (parasti velcēju Lielupē). Vai tā ir sagadīšanās jeb likumsakarība?

Atbild Valdis Holbergs

Es esmu noķēris līdakas uz vizuļiem, kuri izstaro gaismu, bet tas vienmēr ir gadījies vasaras naktīs. Parasti, tas notika tad, kad esmu aizrāvies un spiningojis līdz tumsai.Tik vēlā rudenī tos neesmu izmantojis.

Atbildēts: 2.novembris 2007, 11:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā realcic

Es gribēju pajautāt ar kādām mušām tagad varētu pacopēt upītē kur nekādas cēlas zivis nav tikai kaut kādas raudas utt.

Atbild Valdis Holbergs

Man ir izdevies noķert raudu uz nimfu. Ir jāeksperimentē. Gatavas receptes ne viens nedos.

Atbildēts: 31.oktobris 2007, 10:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Veinemeinens

Labdien, Valdi!

Kādi Jūsuprāt pasākumi būtu jāveic, lai atjaunotu/palielinātu zivju sugu skaitu un daudzumu Gaujas baseina foreļupēs?

Lai būtu konkrētāka pasākumu interese būtu par Līgatni jeb Ligati un Raunu ar tās pieteku Rauni tā straujāko un īpatnējāko pieteku - Dzelzs strautu?

Vispārējas "nezināšanas" jautājums vai Makšķerniekiem Latvijā ir kāda ikgadējā svētku diena kalendārā?

Atbild Valdis Holbergs

Makšķerēšanu Latvijas foreļu strautos vajadzētu organizēt līdzīgi tam, kā to dara čehi. Pie mums tas varētu izskatīties aptuveni tā: aizliegt vispār copēt gandrīz visās upītēs un pēc tam, pēc rotācijas principa atļaut makšķerēt dažās no tām un atļauto upīšu sarakstu regulāri pārskatīt. Papildus būtu vajadzīga stingra kontrole, lai pilnīgi izskautu malu zvejniecību. Kalendārā ir zvejnieku svētki, bet makšķerniekiem svināmas dienas nav.

Atbildēts: 31.oktobris 2007, 10:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager